- 25 Haziran 2022
- 1.240
- 1.684
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #81.441
Ya çok geçmiş olsun. Zona değişik değişik oluyor. Eşim de olmuştu ama ağrısız hemen geçti. Kuzenim zonadan yatak döşek yattı.Kızlar ya annem bir yıl üzerine 15 günlüğüne memlekete gitti kızkardeşimde çok önceden yurt dışı tatili için bilet almıştı oda üç gündür yok izin almıştım işten ikizleri şuan yanlız bakıyorum kardeşim ise beş gün içinde dönecek fakat işin kötü yanı annem zona oldu geldi İzmir e ilk gün doktora götürdük bi hafta bebeklerden hamilelerden uzak dur bulaşıcı dedi annemle evleri ayırdık ama ikizler ortada kaldı bide süreç nasıl olucak ağrılı deniliyor fakat başlangıcı diyemi bilmiyorum şuan çok ağrısı yok ağrıların geçmesi ayları bulabilir geçirenler diyor kafayı yiycem acilen bakıcı bulmam lazım
Peki bulaşması bir hafta mı imiş bana da az geldi annemde yanlız kaldı doktor bize sadece bi hafta dedi zaten bi ilaç verdi yedi tane hap var içinde inşallah eşiniz gibi çarçabuk iyileşir annemede üzülüyorum daha da stres yapıyor ilk akşam kızımla uyudu bilmediğimiz için geçmişmidir die ama doktor yaranız henüz sulanmadı geçmemiş olabilir vs dedi ama kesin konuşmadı su çiçeği aşısıda olmamıştık inşallah geçmemiştir doktorumda Berna Hanım korkmayın su çiçeği aşısı 98 de çıkmış özel aşıymış ikibinli yıllarda alınmış programa geçmişte çoğu insan geçirmiş vs dediYa çok geçmiş olsun. Zona değişik değişik oluyor. Eşim de olmuştu ama ağrısız hemen geçti. Kuzenim zonadan yatak döşek yattı.
Suçiçeği ile aynı mikropmuş zona. Onun için uzak durması gerekiyor. İnşallah çabuk atlatır.
Bulaş süresini bilmiyorum ama genelde yetişkinlerde stresten falan çıkıyor.Peki bulaşması bir hafta mı imiş bana da az geldi annemde yanlız kaldı doktor bize sadece bi hafta dedi zaten bi ilaç verdi yedi tane hap var içinde inşallah eşiniz gibi çarçabuk iyileşir annemede üzülüyorum daha da stres yapıyor ilk akşam kızımla uyudu bilmediğimiz için geçmişmidir die ama doktor yaranız henüz sulanmadı geçmemiş olabilir vs dedi ama kesin konuşmadı su çiçeği aşısıda olmamıştık inşallah geçmemiştir doktorumda Berna Hanım korkmayın su çiçeği aşısı 98 de çıkmış özel aşıymış ikibinli yıllarda alınmış programa geçmişte çoğu insan geçirmiş vs dedi
Suçiçeği aşısı 2013 yılından itibaren ülkemiz rutin aşı şemasına girmiş olup, 1 Ocak 2012 ve sonrasında doğan çocukları kapsayacak şekilde, 12. aydaki tüm çocuklara tek doz olarak uygulanmaya başlanmıştır.Bulaş süresini bilmiyorum ama genelde yetişkinlerde stresten falan çıkıyor.
Biz çocukken su çiçeği aşısı olduk. Özele de götürmüyorlardı. 90 yılına falan tekabül eder benim 7 yaşım. Aşım vardı hafif atlattım su çiçeğini.
Açık lezyonlara değmedikçe bebeklere bir şey olacağını sanmıyorum. İçinizi ferah tutun bence.
Geçmiş olsun ben de geçirdim zona. Hastalığın teşhisi koyulana kadar 4 5 gün geçmişti. İlaç kullanmaya başladım bir haftada iyileşmiştim. Kimseye bulaşmadı benden. Suçiçeği geçiren insanlarda çıkıyor bağışıklık sistemi zayıfladığında. Bebeklik aşım yoktu ama hastalığı geçirmiştim çocukken.Kızlar ya annem bir yıl üzerine 15 günlüğüne memlekete gitti kızkardeşimde çok önceden yurt dışı tatili için bilet almıştı oda üç gündür yok izin almıştım işten ikizleri şuan yanlız bakıyorum kardeşim ise beş gün içinde dönecek fakat işin kötü yanı annem zona oldu geldi İzmir e ilk gün doktora götürdük bi hafta bebeklerden hamilelerden uzak dur bulaşıcı dedi annemle evleri ayırdık ama ikizler ortada kaldı bide süreç nasıl olucak ağrılı deniliyor fakat başlangıcı diyemi bilmiyorum şuan çok ağrısı yok ağrıların geçmesi ayları bulabilir geçirenler diyor kafayı yiycem acilen bakıcı bulmam lazım
Çok teşekkür ederim Aynı şekilde önce ağrısı oldu hafif kızarıkla gittik sizin gibi üç dört gün sürede teşhis oldu inşallah bi haftaya geçer evet su çiçeği geçirdiğimizde vücudumuzda pasif olarak kalırlarmış yorgunluk stres bağışıklık baskılanınca zona olarak aktifleşiyormuşGeçmiş olsun ben de geçirdim zona. Hastalığın teşhisi koyulana kadar 4 5 gün geçmişti. İlaç kullanmaya başladım bir haftada iyileşmiştim. Kimseye bulaşmadı benden. Suçiçeği geçiren insanlarda çıkıyor bağışıklık sistemi zayıfladığında. Bebeklik aşım yoktu ama hastalığı geçirmiştim çocukken.
O yüzden bebeklerde olmaz diye düşünüyorum hastalığın virüsü olmadığı içinAynı şekilde önce ağrısı oldu hafif kızarıkla gittik sizin gibi üç dört gün sürede teşhis oldu inşallah bi haftaya geçer evet su çiçeği geçirdiğimizde vücudumuzda pasif olarak kalırlarmış yorgunluk stres bağışıklık baskılanınca zona olarak aktifleşiyormuş
Aynen sulu bi akıntı su toplama evresine daha geçmemişti bende ilk duydum böyle bi hastalık ne değişik hastalıklar varO yüzden bebeklerde olmaz diye düşünüyorum hastalığın virüsü olmadığı için
Allah allah, demek ki özele götürmüşlerSuçiçeği aşısı 2013 yılından itibaren ülkemiz rutin aşı şemasına girmiş olup, 1 Ocak 2012 ve sonrasında doğan çocukları kapsayacak şekilde, 12. aydaki tüm çocuklara tek doz olarak uygulanmaya başlanmıştır.
Bu şekilde şimdi buldum doktorum da öyle izah etmişti size özel yaptırmışlar yada başka aşı ile karıştırıyorsunuz
Ne güzel olmuşsunuz bilinçli bi doktora denk gelmiş yönlendirmiş ailenizi ben okula gitmeden su çiçeği geçirmişim. anaokulundaydım çokta iyi hatırlıyorum aşı zaten ülkeye geldiğinde dokuz yaşındaymışım biraz büyük kaçıyorum:))Allah allah, demek ki özele götürmüşler
Yok aşılı olduğuma eminim çocukluk sağlık karnem duruyordu bir kaç sene öncesine kadar biliyorum olduğunu.