2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar bir tane arkadaşım var, kızı 2 yaşına bastı, durumu iyi özel sağlık sigortası da var, her ay kontrole gitmeme şaşırıyor. Zaten sağlık ocağında boy kilo ölçülüyor diyor. İki cocugunda da her ay gitmemis.
Burada herkes gidiyor demi, neden gidiyoruz her ay kontrole? doktor mu istiyor? Ben 3.ayda gitmemistim sonra herkes gitti ben gitmedim diye bir hafta sonra gittim

Her ay aşı oluyor zaten. Özel sağlık sigortam olmasa ben de her ay özele gitmezdim ikinci çocukta belki. Bir yaşa kadar her ay gidiyoruz. 9-11 ay arası bir ay gelmeyin demişti galiba doktor, tam hatırlamıyorum. Sonra üç ay, altı ay oluyor. Bizim 18 aylıkta pandemi çıktı, 4 yaşına kadar hiç gitmedik, çocuk da hiç hasta olmadı. 4 yaşta öyle bi gittik, değerlerine bakılsın diye. Bir hafta sonra hasta oldu, o gün bu gündür hasta

Ben gitmiyorum siz her ay gidiyor muydunuz sağlık ocağı zannediyordum ben

Ben gitmiyorum siz her ay gidiyor muydunuz sağlık ocağı zannediyordum ben

Aşıyı sağlık ocağı yapıyor zaten, o zaman hastaneye niye gidiyorum? Sağlık ocağı da biy kilo ölçüyor hastanede boy kilo ölçüyor.
Hastaneye de her gittiğimde 2aylik kontrole geldim, 3 aylık kontrole geldim diyorum, doktor gelme demiyor

Merhabalar benim de 6+0 da 106 çıktı biraz panik oldum şu an durumunuz nedir acaba bebeğiniz doğdu mu umarım hersey yolundadır bana da bilgi verebilir misiniz
Hiç problem yokmuş bebişimin kalp atışı yeni başlamış meğer. 1 hafta sonra gittik 140 çıktı için rahat olsun senin de şimdi 4buçuk aylık oldu bile kendisi

Ben götürüyorum her ay.Herkes götüruyo diye dusunuyodumDoktorla da her ay gelecek ay gorusuruz diye ayriliyoruz.1 sene boyle diye biliyorum

Bizim doktor çağırıyor her gittiğimizde sorular soruyor bebeğin gelişimiyle ilgili şunu yapıyo mu buna başladı mı vs vs değerlendiriyor

Hiç problem yokmuş bebişimin kalp atışı yeni başlamış meğer. 1 hafta sonra gittik 140 çıktı için rahat olsun senin de şimdi 4buçuk aylık oldu bile kendisi
Ayyy çok sevdim buna Rabbım size bağışlamış sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Umarım bende 1 hafta sonra gidince güzel haber alirim

Biz de her ay gidiyoruz doktor hangi aydi bilmiyorum 2 ayda bir cagiracagim demisti emaan ben her ay giderim baksin etsin..mesela gecen ay sgzinda aft cikmis gotumesem cocugum o yarayla duracak ta agzinin ilerisinde doktor ışıklı aletiyle bakip dedi.

O da doktordan doktora değişiyo, almanyada mesela 2-3 ayda bi genelde gidiyorlar, aşılarda Tr den farklı, bir kaç tanesini bir anda yapıyorlar 1 sene içinde 3-4 dozla tamamlanıyor gibi… yani Trdede daha sık ve daha az görmek isteyen doktorlar var eğer aşı zamanı gelmediyse

Yok daha dönmedi. Ama hep bir hareketlilik var

Ben de gitmiyorum valla. Aşılar 2. 4. Ay vs toplu yapılıyor. Aşıyı da hemşire yapıyor sağlık ocağında, gelişimi ile ilgili sorular soruyor zaten hemşiresi. Doktora da arada görüyor işte allaha emanet haftaya gidicez mesela kusmasından dolayı doktor görmüştük ilk zaten rutin olarak değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…