2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar hu hu mesajım yukarda kaldı ocean demir damlasi kullanan varmı sizler hangisini kullaniyorsunuz

Kızlar ders videosu izlemeye başladım bugün. Kızım kanguruda yüzü karşıya dönük durmaya alışkın başka türlü durmuyor gündüz. Ben izlerken 5 dk baktı gibi uyuyakaldı. Bir sıkıntı olur mu bu kadar ekrandan?
Oturtup özellikle bir şey açıp karşısına koyup bırakmadıkla ben bir şey olacağını sanmıyorum ne yalan söyleyeyim. Asıl sorun tv karşısında çocuk oyalamak, izleyip iletişimi kesmek, bebekle konuşmamak aktivite yapmamak diye düşünüyorum. 3-5 dakika görmüş ne olacak ondan. Hiç evde görmeyince dışarda ağızlarını açıp bakıyorlar zaten 😅

Oturtup özellikle bir şey açıp karşısına koyup bırakmadıkla ben bir şey olacağını sanmıyorum ne yalan söyleyeyim. Asıl sorun tv karşısında çocuk oyalamak, izleyip iletişimi kesmek, bebekle konuşmamak aktivite yapmamak diye düşünüyorum. 3-5 dakika görmüş ne olacak ondan. Hiç evde görmeyince dışarda ağızlarını açıp bakıyorlar zaten 😅
2 yaşına kadar sıfır ekran diye bağırıyorlar o yüzden İnsan endişe ediyor

2 yaşına kadar sıfır ekran diye bağırıyorlar o yüzden İnsan endişe ediyor
Evet haklısınız ama korku iklimi yaymak günümüzün modası. İçiniz rahatlayacaksa salyam akarak kraltv izliyordum ve üniversite sınavı derecem var. Bir olay üzerinden “bişey olmaz canım yeaaa”cılık tabi ki doğru değil ve cahilce ama yapılan ekranın otizm ile ilişkisi konusundaki araştırmalarda çocuklar ciddi ekran süresine maruz kalıyorlar. Ben çocuğuma tv izletmem, video izletmem açıp karşısına koymam ama günde 3-5 dk ekran görmesini de pek kafama takmam açıkçası. Annelere suçluluk hissettirmek üzerine bir dünya kurdular iyice. Gördüyse gördü ekran yani napalım, ekran göstermeyip geçirdiği zamanda boş boş oturan da çok var, telefonla oynayıp çocuğun yanında duran da çok var, bi sürü senaryo var yani.

Evet haklısınız ama korku iklimi yaymak günümüzün modası. İçiniz rahatlayacaksa salyam akarak kraltv izliyordum ve üniversite sınavı derecem var. Bir olay üzerinden “bişey olmaz canım yeaaa”cılık tabi ki doğru değil ve cahilce ama yapılan ekranın otizm ile ilişkisi konusundaki araştırmalarda çocuklar ciddi ekran süresine maruz kalıyorlar. Ben çocuğuma tv izletmem, video izletmem açıp karşısına koymam ama günde 3-5 dk ekran görmesini de pek kafama takmam açıkçası. Annelere suçluluk hissettirmek üzerine bir dünya kurdular iyice. Gördüyse gördü ekran yani napalım, ekran göstermeyip geçirdiği zamanda boş boş oturan da çok var, telefonla oynayıp çocuğun yanında duran da çok var, bi sürü senaryo var yani.

Beni de KralTv büyüttü resmen😅😅Gece gündüz izlerdim
Benim bir arkadasim sifir ekran sifir ekran diye dolasiyordu ama çocuğu camdan karsi binadaki cami acik dairenin tvsine bakiyordu😅😅😅
Bence cocuk ile oyalanmadigi ozellikle karsisina bırakılmadığı yemek yesin diye bisiler izletilmedigi surece sorun yok

Benim bir arkadasim sifir ekran sifir ekran diye dolasiyordu ama çocuğu camdan karsi binadaki cami acik dairenin tvsine bakiyordu😅😅😅
Bence cocuk ile oyalanmadigi ozellikle karsisina bırakılmadığı yemek yesin diye bisiler izletilmedigi surece sorun yok
Ya kraltv acaba zeka geliştirici miydi allah razı olsun o kanaldan. 90lar kültürümüz de sayesinde bomba gibi.

Hanimlar regl oldunuz mu dogumdan sonra?Ben hala olmadim 18 aya kadar olmayabilir diye okudum da o kadar da olmaz herhalde dimi
Ben hala olmadım. Bir arkadaşım 8. Ayda da olmayınca doktora gidip ilaç başlatmış 🙄

Ya kraltv acaba zeka geliştirici miydi allah razı olsun o kanaldan. 90lar kültürümüz de sayesinde bomba gibi.
Valla hatırlıyorum annem babam işe gider gitmez kardeşimle tv karşısına geçerdik, Taş Devri, Looney Tunes, Şeker Kız Candy vs ne varsa izlerdik. Haftasonu sırf çizgi filmler için 7de uyanırdık. Annem İnek Şaban filmlerini yasaklamıştı küfürler var diye gizli gizli izlerdik 😂.

Bebeleri ekrandan sürekli uzak tutamayız gerçekçi değil. Ama tiktok, youtubedaki saçma içerikler gibi şeyleri izlemesini engelleyebiliriz daha eğitici öğretici şeylere yönlendirebiliriz. Amaç olabildiğince ertelemek 2 yaşa kadar tabiki. Bu bebeler teknoloji çağına doğdular. Bizse (kendi jenerasyonum için söylüyorum) ilk özel kanal star tv nin yayına girişini gördük, orta okulda ilk cep telefonumuz oldu, bilgisayarla tanıştık. Alın size kuşak farkı.

X