2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar ya ek gıdaya 4. Ayda başlamanın zararı olur mu acaba ? Benim kız çok minik ya, doktoruna da danışıp 4.ayda mı başlasam diye düşünüyorum formul mamayla hazırlanan kaşık mamalara. Benimki hiçbir şekilde formul mama almıyor çünkü. Kaşık mamalarla denesem mi şansımı diyorum. Ne dersiniz ?
Doktor 3 aylık kontrolünde bir kağıt verdi. Yeterince kilo almayan bebeklerde 4. Ayda ek gıdaya geçilir yazıyordu.

Ben henüz hissedemedim bu duyguları kızım herkese gidiyor bir ayrıcalığım yok gibi 😣
Hayırr başta öyle yapıyor sonraları anneyi ve babayı tanıyor benim bebeğim biraz daha büyük olabilir seninkinden
Dün komşunun kucağında bir foto yakaladım bana inanmıyorlardı dudaklar büzüşmüş anneye bakıyor 😁

Benim de öyleydi canım. Parolle yaşıyor, sürekli kucağımda bebekle gezerek ağlıyordum. Şimdi spora gidiyorum, ağrım yok denecek kadar az. 1 kilo bile vermedim ama ağrısız yaşamak pahabiçilemez.
Spor mu ağrıları dindirdi yoksa yavaş yavaş mı azaldı

Doktor 3 aylık kontrolünde bir kağıt verdi. Yeterince kilo almayan bebeklerde 4. Ayda ek gıdaya geçilir yazıyordu.
Ya doktor minyon , kendi persentilinde normal gidiyor diyor anlamıyorum. Anlayan varsa beni aydınlatsın. 2650 doğdu. 3.ay kontrolunde 4700 dü kilosu. P3 persentilde. Boyu 58 cm çıktı mesela p25 de oluyor. Boyuna göre kilosu gene az oluyor. Ama doktor normal diyor. Bakıyorum, 3 ayın ortalama kız bebek kilosu 5.800. E onun da çok altıyız. Aklım çok karıştı 🥺

Ya doktor minyon , kendi persentilinde normal gidiyor diyor anlamıyorum. Anlayan varsa beni aydınlatsın. 2650 doğdu. 3.ay kontrolunde 4700 dü kilosu. P3 persentilde. Boyu 58 cm çıktı mesela p25 de oluyor. Boyuna göre kilosu gene az oluyor. Ama doktor normal diyor. Bakıyorum, 3 ayın ortalama kız bebek kilosu 5.800. E onun da çok altıyız. Aklım çok karıştı 🥺

Boyla kilonun ayni persentilde olmasi sarti yok ki..Benim bebegim de sizinle benzer boy 25p kilo 3-5p arasi.Ortalama deger p50dir onu dikkate almayin.Onemli olan ve doktorlarin takip ettigi persentil egrisini takip etmeniz.Bebeginiz mesela 25pden 3pye dustuyse sorundur.Ama dogdugundan beri kendi persentil egrisinde ilerliyorsa sorun yok.Benim bebegim dusuk persentilde dogdu hala oyle devam ediyor.Benim doktorum hic takilmiyor.Bu ay icin soyledigi tek sey 4.ay icerisinde bi noktada dogum kilosunun iki katina cikmasini ya da yaklasmasini bekleriz dedi.Biz de onu geceriz bu ay icinde.Mama vermiyorum ben doktor vermene gerek yok diyor.Kendi egrimizde buyuyoruz😊

Her ay 1’er kilo almış. Çok güzel 🧿 hayatı boyunca zayıf kalmaya çalışcak. Çok da şaapmayın bence ❤️

Boyla kilonun ayni persentilde olmasi sarti yok ki..Benim bebegim de sizinle benzer boy 25p kilo 3-5p arasi.Ortalama deger p50dir onu dikkate almayin.Onemli olan ve doktorlarin takip ettigi persentil egrisini takip etmeniz.Bebeginiz mesela 25pden 3pye dustuyse sorundur.Ama dogdugundan beri kendi persentil egrisinde ilerliyorsa sorun yok.Benim bebegim dusuk persentilde dogdu hala oyle devam ediyor.Benim doktorum hic takilmiyor.Bu ay icin soyledigi tek sey 4.ay icerisinde bi noktada dogum kilosunun iki katina cikmasini ya da yaklasmasini bekleriz dedi.Biz de onu geceriz bu ay icinde.
Kuzum benimkinin 4.ayda doğum kilosunu 2 ye katlaması için 600 gr alması lazım. 2 haftada hiç almamış. Kaldı 2 haftamız 🥺

Kuzum benimkinin 4.ayda doğum kilosunu 2 ye katlaması için 600 gr alması lazım. 2 haftada hiç almamış. Kaldı 2 haftamız 🥺

4. Ay 4ay 1gun ile 4 ay 29 gun arasi.Yani sizin kizinizin daha 1 ay iki haftasi var😊
Diyorum ya cok benzer kilolarimiz benim bebegim erkek.
Hiiiic takilmayin.Kilo yerine gelisimsel surecine takilin.Beklenen hareketleri yapabiliyor mi fiziksel durumu nasil keyfi yerinde mi bunlar onemli.
Beslenme ve kiloya asiri takmis ve bebeginde bazi seyleri kacirmis bir anne olarak soyluyorum.

4. Ay 4ay 1gun ile 4 ay 29 gun arasi.Yani sizin kizinizin daha 1 ay iki haftasi var😊
Diyorum ya cok benzer kilolarimiz benim bebegim erkek.
Hiiiic takilmayin.Kilo yerine gelisimsel surecine takilin.Beklenen hareketleri yapabiliyor mi fiziksel durumu nasil keyfi yerinde mi bunlar onemli.
Beslenme ve kiloya asiri takmis ve bebeginde bazi seyleri kacirmis bir anne olarak soyluyorum.
Onlarda sıkıntımız yok çok şükür. Doktorumuz da, 3.ayda beklediğimiz gelişimleri 2.ayda daha yapıyor gelişimsel süreci çok güzel demişti.. keyfi de yerinde genel anlamda mutlu bir bebek yani🥹
Ah çok doğru söylüyorsun. Her gören çok küçük bakamıyor musun vs dediği için hele ki bayramda hiç düşünemiyorum bile. Şimdiden onu da çok taktım kendime. 1 ay küçük kuzenimki bundan. Bebek daha 2 aylık 7 kilo. Onu gören herkes benimkine acıyarak bakıyor. Sinir oluyorum. Herkes başlıyor şöyle yap böyle yap demeye… onlar demeden yapabileceğim bir şey varsa siz söyleyin istedim 💆🏻‍♀️

Onlarda sıkıntımız yok çok şükür. Doktorumuz da, 3.ayda beklediğimiz gelişimleri 2.ayda daha yapıyor gelişimsel süreci çok güzel demişti.. keyfi de yerinde genel anlamda mutlu bir bebek yani🥹
Ah çok doğru söylüyorsun. Her gören çok küçük bakamıyor musun vs dediği için hele ki bayramda hiç düşünemiyorum bile. Şimdiden onu da çok taktım kendime. 1 ay küçük kuzenimki bundan. Bebek daha 2 aylık 7 kilo. Onu gören herkes benimkine acıyarak bakıyor. Sinir oluyorum. Herkes başlıyor şöyle yap böyle yap demeye… onlar demeden yapabileceğim bir şey varsa siz söyleyin istedim 💆🏻‍♀️

Bayramda soylenenleri takmayi saniyorum universite sinavina hazirlik zamani birakmistim herkesin bi fikri vardi😂

Bizde bayram falan çok yok zaten de olsa da sustururdum açıkcası.Zayif olsa zayif sisman olsa sisman normal olsa baska bisi derler hep diyecekler hayati boyunca tr de yasadigi surece maruz kalma ihtimali daha da yuksek😅

Bayramda soylenenleri takmayi saniyorum universite sinavina hazirlik zamani birakmistim herkesin bi fikri vardi😂

Bizde bayram falan çok yok zaten de olsa da sustururdum açıkcası.Zayif olsa zayif sisman olsa sisman normal olsa baska bisi derler hep diyecekler hayati boyunca tr de yasadigi surece maruz kalma ihtimali daha da yuksek😅
Ay ben de takmazdım hiç çocuktan sonra takmaya başladım tekrar 😄
Bizim de bütün sülale sağlıkçı anacığım. Bir şey bilip de söylüyordur diyorum üzülüyorum sonra 🤦🏻‍♀️😄

X