2023 AĞUSTOS / EYLÜL AYI GEBELİK PLANLAYANLAR

Kuzum en guzel zamanlarını bunları dusunerek gecırme lütfen.kendını ve bebegını dusun.herkes kendınden sorumlu dıger ınsanları bosver.tabıkı sen o haldeyken odaya gıremezler,isteyen aşagı ınıp içer yenı dogan bebegın yanında sıgara ıcılmez cunku oda kokar ıster ıstemez.zaten o anda hersey olması gerektıgı gıbı olur sımdıden dusunupte canını sıkmana gerek yok.

Benim de niyetim hastanede annem bile kalmasın. Hepsi yaşlı insanlar, zebil olmasınlar zaten 1 gece. Eşim de zorunda kalarak öğrenmesi gerekiyor bu işleri. Ki yapar zaten o konuda içim rahat.

Yaa deme öyle allahım nasip edecektir hayırlı zamanda bende 32 yaşındayım yumurta rezervi yaş geçtikçe daha hızlı düşüyor ama hakkımızda varsa olacaktır inşallah bnde araştırayım bari çok teşekkğr ederm canım

Canim bu tamamen senin onlarla arandaki iliskiye bagli olmakla birlikte sana yapabilecegim en onemli tavsiye oldukca politik ol. Eşini asla karsina alma bence. Bazen anne baba konusunda cok hassas olabiliyorlar. Benim esim her turlu nazimi cekti ama lohusalikta cok farkli bir hal aldi durumlar. Ve hic hatirlamak bile istemiyorum o donemi hala cok uzulurum. Evet biz de cok hassas oluyoruz hem gebelikte hem lohusalikta hormonlar zaten tavan oluyor ama duygularina yenilme bence. Kiyafet mi aliyorlar tesekkur et al koy kenara istemezsen giydirmezsin. Gelip gitme olaylarinda simdiden derdine dusme yasandikca tavir alırsın. Esin de zaten sana hak verir

Benim de niyetim hastanede annem bile kalmasın. Hepsi yaşlı insanlar, zebil olmasınlar zaten 1 gece. Eşim de zorunda kalarak öğrenmesi gerekiyor bu işleri. Ki yapar zaten o konuda içim rahat.
Benım annemlerde onun aılesıde bızımle aynı sehırde,ben şahsen dogum yapsam sezeryanle özellikle ,annemde kalırım bi 10 gün.abimin eşi ıkı dogumumundada kendı annesınde degıl benım annemın yanında kaldı ıkı haftaçünkü bebek gibi bakıyor sagolsun(banada myom amelıyatımdan sonra öyle baktı)evet erkekler hazıra alısıyor aşırı katılıyorum ama benım bunyem zayıf oldugu için aile desteği şart benim için.ama en güzeli eşle beraber bakmak kuzum o dedıgıne aşırı katılıyorum ama ben yapamam malesefkayınvalıdeyı fln bosverın hamılelıgınız keyfını cıkarın bıda bu gunler gerı gelmıcek onlar bızı zerre dusunmuyor bız nıye dert edınelım.zamanı gelınce zamanı geldıgı gıbı herkes yapması gerekenı bılecek,bılmeyende mahrum kalır bazı seylerden bu kadar basıt

Ya sen neden bunları kafana takıyorsun bebişini düşün eşin Hall etsin senin istediğin gibi olsun senin onlarla mesafen 45 dakikaysa bende 15 dakika düşün ve Allah nasip ederse ilk torun.Benim yanımda 40 gün annem kalıcak ve onlar bunu biliyor aksine seviniyorlar çünkü sadece öpüb oynatmak daha kolay tabi ama geceyi uyuyumamak bunu kaynanam kaldıramaz bunuda benim eşim çok güzel biliyor ondan hep diyor annen gitmesin siz ikiniz güzel anlaşıyorsunuz benim annemden ama utanıyorsun diyor her sözünü diyemiyorsun gerçektende öyle önemli benim rahat olmam.Ama çocuğu alıp anneme taşınmak bu işe ben hiç iyi bakmıyorum sonuçta eşin tek kalıyor arada soğukluk olmasını istemem ve kendim evim gibi rahat edemem sonuçta çocuk oluyorsa her şey bitmiyor eşinde sana yardım etsin çocukla ne güzel ikiniz birlikte büyütürsünüz.

Haklısın bebeğim de panik atak geçiriyorum bildiğin nefes alamıyorum. Bu aşağıda dediğim şey ise doğumdan sonrasını bahsetmiyor şimdi gel kal diyolar bu halimle. Doğuma kadar orada yaşıcakmışım. Olacak iş değil. Niye böyle bişi yapim zaten çok saçma. Şimdiden böyle diyenler doğumdan sonra neler yapar diye düşünmeden edemiyorum.

"Bu arada daha dün akşam söyledik kayınvalidem ve kayınpederime hamile olduğumu. Çok sevindiler. Kayınpederim bana kalktı "sen gel burada yaşa, biz sana bakarız" dedi..... Ne alaka şimdi.....
Dedim annem var yaşıcaksam gider orada yaşarım."

Hepsi aslında hormonların etkisiyle daha fazla içine dert oluyor canım. Normalde takmazsın mesela ama bu dönemde uykularını kaçıracak kadar sinir stres oluyorsun. Öncelikle bu kadar zaman varken bunları düşünüp gebeliğini kaygılı geçirme, her şey senin istediğin gibi olacak. Eşin zaten seni anlayan birisi hele ki bu dönemde senin mutluluğunu ve rahatlığını daha çok önemseyecek. Kaygılarını konuşacak olursak;

Hastane odasında eşlerden başka kimse kalmamalı bence. Annenin ihtiyacı olacak her şeyi eşi sağlayabilir ve bebeğin ilk anlarında babasıyla kuracağı bağın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ne senin annen ne de eşinin annesi refakatçi olmamalı. Bunu da açıkça söyleyebilirsin ben sadece eşimi yanımda istiyorum diye.

Doğum sonrasında sana yardımcı olmak için kalmak isteyeceklerdir muhakkak. Ama bu da açıkça konuşulması gereken bir konu bence ve kimse alınganlık göstermemeli. Bana mantıklı gelen kendi annenin bir süre kalması yardımcı olması sonrasında ihtiyaç duyarsan Kv’nin gelmesi. Kayınpeder sadece ziyarete gelmeli ve uzun kalmamalı. Doğum yapmışın rahat etmen önemli. Eşine söylersin önce benim annem gelsin sonra senin annen gelsin daha uzun süre bana yardım etmiş olurlar ikisi aynı anda gelmesin dersin. Önce benim annem gelsin derse de asıl ihtiyacım olduğu günlerde ben annenden her şeyi isteyemem dersin sonra zaten kendini iyi hissedersen hiç çağırmazsın KV’yi.

Senin doğum yaptığın gün siz hastanede kalırken onlar sizde kalmak ister mi bilemiyorum ama belki yakın olalım acil bir şeye ihtiyaç olabilir diye kalabilirler. O gün geldiğinde bunu umursayacağını hiç sanmam aslında şu an takıyor olsan bile Siz eve döndüğünüzde de eşin uygun bir şekilde gönderir.

Kv ağlarsa ağlasın senin hiç umrunda olmasın İstediği olmayınca boşuna ağladığını anlayacaktır

Hamilelere bir şey sormak istiyorum Bat öncesi akıntılarınız nasıldı beyaz böyle hafif kremsi miydi? Yoksa herkesin değişiyor mu?

Sınırları çizmek sizin elinizde kızlar. Ben bebeğime yeterim mesajını şimdiden verin çevrenize.

Kesinlikle kafandan çıkart bak çocuğuna oksijen gitsin.Benim evim dubleks arada kayınpederim diyorki gebelikten önce gelek siz yukarda biz aşakta kalak benden önce eşim diyor hayatda diyor baba seninle kalamam annemle kalırım seninle yok ama çünkü sigarası var her şeye karışar resmen her şeye ve benim evim temiz onların dağınık ben kaldıramam..eşim öyle deyince bana söz kalmıyor zaten kaynanam diyor amaan ben nigu gibi olamam onun evi tertemiz.Birde ben anlamıyorum neden sen taşınmalısınYani bunu eşin Hall etsin sen diğil kesinlikle onun ailesi kendi Hall etsin ve + sigaraları var yok artık.

Eşine söyle bebeğim ben evde asla sigara içtirmem lohusalık dönemimde de yatak odama kimse giremez de. Rahatsız olduğunu belli et surat as gerekirse ağla. Şimdiden tavrını belli et. Bunlara uymayacaksa gelmesinler istemiyorum de

Canım kaçıncı gün test yaptın be belirtiler ne zaman belli oldu bende pek belirti yok 7. Gün bugün
Benim de aynı bugun 7.günüm geceleri biraz erken uykum geliyor uyku hali var ama yoğun geçiyor günlerim biraz ondan olabilir ne zaman test yapmayı düşünüyorsun

Ay bunu da hiç anlamıyorum ya. Kendi rahatları için seni perişan edecekler. Senin kendi evin varken niye başka evde kalacaksın. Bence anne evine bile gidilmemeli

Bence çok bencilce. Bir de bir hayata aşılmaya başlıcaz. Ben o dönemde onları kontrol etmek istemiyorum. Bendelerken çok geriliyorum sürekli yaptığı herşeyi kontrol ederim. Titizim biraz en basit örneği yemekler dolaba hep kapaklı konur ben de ya da stresli. O öyle koymaz ben deliririm. Bir de zaten sanki ben değil oğlu hamile gibi davranıyor. Oğlum sana şunu aldım ye bunu aldım ye hep böyle

Ay bunu da hiç anlamıyorum ya. Kendi rahatları için seni perişan edecekler. Senin kendi evin varken niye başka evde kalacaksın. Bence anne evine bile gidilmemeli
Bence de. İnsanın en rahat ettiği yer kendi evi. Eşim teklif etti annene götüreyim seni diye İstanbul da diye. Biz doğudayız. Ama evimde eşimle olmak istiyorum o heyecanı beraber yaşayalım

Benim geçen ay 3 gün pik gördüm. Bu ay ilk pil gördüğüm gün havuç yemeye başladım 3 4 tane yedim hemen sonraki gün çatladı

Kendince seni el üstünde tutacağını belirtmeye çalışmış bence bebeğim zaten reddettin ve kapandı konu Sana zorla hiçbir şey yaptıramazlar için rahat olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…