Üzülecez ama yola devam pes etmek yok Allah dur diyene kadar denicez artık napalım ümitsizlik yokBaya kötü hissediyor insan ama zamanla ne geçmiyor ki. Sağol canm geçecek inşallah buda
İnşallah canımBugün biraz arttı heralde yarın gelir tamamen inşallah
Sende tamamen kendine gelmeden transfer yaptırma kuzum. Bak kendini anlarsın tamamen düzene girdimi vücudun ona göre karar ver. Insallah devam edicez ama benim koca koca kafalı biraz. O akıllanırsa devam edicem bende inşallah. Genetik test kromozom testi falan yaptirticam önce benimkine bir daha denemeden önce. Bu konularla ilgili bilgin var mı senin. Nerde yaptırmak lazım hiç te bilmiyorumÜzülecez ama yola devam pes etmek yok Allah dur diyene kadar denicez artık napalım ümitsizlik yok
Selam canım. İyiyim çok şükürCanımm selamm, çok üzüldüm kaybın için, şimdi gördüm profiline girinceHayırlısıyla sonraki tedavinde güzel sonuçlar al umarım Ben de hep derim sonu kötü olacaksa baştan olmasın diye. Sen nasılsın merak ettim, yeni sürece başladın mı? Genetikten sonuçların geldi mi?
Ben göndereceğim ama henüz konuşamadım genetik merkezi ile numaramı bıraktım aramalarını bekliyorum halaMerhabalar kızlar embriyoyu genetik teste gönderenler var mı acaba aranız da??
Canım ben devlette genetik bölümü olan bir hastanede yaptırdım kromozom testi 1.5 aya çıkacak dediler ve para almıyorlar sgk karşılıyor eğer 1-2 olumsuzun olunca. Özelde tedavi görüyorum ama boşuna para vermek istemedim kan alıp yapıyorlar sonuçta karşılayan bir şey devlette yaptırabilirsinSende tamamen kendine gelmeden transfer yaptırma kuzum. Bak kendini anlarsın tamamen düzene girdimi vücudun ona göre karar ver. Insallah devam edicez ama benim koca koca kafalı biraz. O akıllanırsa devam edicem bende inşallah. Genetik test kromozom testi falan yaptirticam önce benimkine bir daha denemeden önce. Bu konularla ilgili bilgin var mı senin. Nerde yaptırmak lazım hiç te bilmiyorum
Düşük beta belki de habercisiymiş di mi. Olsun, sağlık olsun da dediğin gibi hamile kalabiliyorsun en azındanSelam canım. İyiyim çok şükür6-8haftalik olmuştu ama zaten başından beri nedense hamile gibi hissetmemiştim düşük betalarla başladı falan. Hayırlısı böyleymiş kabullendim iyiyim çok şükür bunu da deneyimlenmek varmış hayatta. Olumlu yönden bakmaya çalışıyorum diyelim hamile kalabiliyorum en azından buna da şükür . Geçen hafta genetik testler yaptırdık. Tutunmayla ilgisi olmasa da bi de eşim aile hekimliğinde gidip SMA testi yaptırdı. Sizler de yaptırabilirsiniz . Evli olupta henüz çocuğu olmayanlara yapılıyor . Bu süreçte yapılacak her türlü testi yaptırıp son embriyoma bomba gibi hazırlanmak istiyorum yeni adetle birlikte (kürtajdan 30-40 gün içinde geliyormuş henüz benim 2 hafta olacak ) tekrar hazırlanmaya başlayacağız. Sen nasılsın kuzum her şey yolunda mi ?
Bak bunu da bilmiyordum. Tam olarak kaç negatif sonucun olunca yapıyorlar peki biliyor musun? Benim tek negatifim var ya acaba ücretsiz yaptırabilir miyim diye düşündüm. Bir de bu kromozom sonucu tam olarak neyi anlatıyor? Yani tedavi türünü değiştirebiliyorlar mı buna göre? Çünkü benim doktorum bu testleri yaptırsak bile senin kromozomlarını değiştiremicemiz için tedaviye bir etkisi olmaz demişti.Canım ben devlette genetik bölümü olan bir hastanede yaptırdım kromozom testi 1.5 aya çıkacak dediler ve para almıyorlar sgk karşılıyor eğer 1-2 olumsuzun olunca. Özelde tedavi görüyorum ama boşuna para vermek istemedim kan alıp yapıyorlar sonuçta karşılayan bir şey devlette yaptırabilirsin
Aslında çok düşük beta ile başlamadı 100 ile başladı iki embriyo vardı sonra artış az oldu. Doktor dedi birisi kimyasal oldu herhalde dedi . Dedigi gibi sonra iki kat artışa ulaştı tek embriyo tuttu. Ama insan istiyor ki böyle 300-500 ile başlasın acaba şüphesi olmasın. Benim hep acaba şüphem bitmedi. Kalp atışını duyamadık sonra.Düşük beta belki de habercisiymiş di mi. Olsun, sağlık olsun da dediğin gibi hamile kalabiliyorsun en azındantabi mümkünse tüm testleri yaptırmak iyi olur. Bir sorun varsa da yoksa da insan onun bilinciyle başlar yeni sürece, inş bomba gibi gelsin bebeğin
Ben iyiyim canım 1 hafta sonra falan reglimle beraber başlamayı düşünüyorum tekrar tedaviye. Bakalım akışına bıraktım bu sefer bayağı kendimi.
Sma testi konusunu detaylı bilmiyordum, iyi oldu söylediğin. Sadece erkek mi baktırıyor, aile hekiminde kan mı vermek gerekiyor? Kadının yapması gereken bir şey var mı?
Bak bunu da bilmiyordum. Tam olarak kaç negatif sonucun olunca yapıyorlar peki biliyor musun? Benim tek negatifim var ya acaba ücretsiz yaptırabilir miyim diye düşündüm. Bir de bu kromozom sonucu tam olarak neyi anlatıyor? Yani tedavi türünü değiştirebiliyorlar mı buna göre? Çünkü benim doktorum bu testleri yaptırsak bile senin kromozomlarını değiştiremicemiz için tedaviye bir etkisi olmaz demişti.Senin doktorun ne diyor bunla ilgili?
Zaten tüp bebekle hamile kalanlarda maalesef hep bir tedirginlik bir korku oluyor, hep duyuyorum. Çok da doğal, o kadar zor yollardan elde ediyoruz ki, nasıl tedirgin olmayalım ki. İnş sonuçların tertemiz çıksın canım benimAslında çok düşük beta ile başlamadı 100 ile başladı iki embriyo vardı sonra artış az oldu. Doktor dedi birisi kimyasal oldu herhalde dedi . Dedigi gibi sonra iki kat artışa ulaştı tek embriyo tuttu. Ama insan istiyor ki böyle 300-500 ile başlasın acaba şüphesi olmasın. Benim hep acaba şüphem bitmedi. Kalp atışını duyamadık sonra.
SMA testi hem kadına hem erkeğe yapılabiliyormuş ama tek bir tarafa yapılması yeterli imiş . O yüzden ben yaptırmadım eşimi gönderdim sağlık ocağında kan verdi geldi .
Ben iki negatifte yapıyorlar diye okumuştum bir yerde ama aslında doktor bana sormadı bile kaçıncı deneme olduğunu. Yani bence bi taneyi de kabul ederler. Tüp bebek tedavisinde olduğunu sorunlarını vs söylersen kromozom yanında başka testleri de yapıyorlar. Genetik bölümüme iki randevu aldık arka arkaya eşimle beraber. İkimizde ayrı ayrı kan verdik kromozom ve diğer testler için. Keske gecen denememde yaptırsaydım dedim . Kolay bir şeymiş. Belki sonuçla temiz çıkacak insallah temiz çıkar ama kafamız rahat olacak olmazsa da bu yüzden dolayı olmadı demeyeceğiz. Evet bizim kromozomları değiştirmiyorlar ama ne. Olduğunu görmemiz açısından bence önemli. Bizimle ilgili kromozal açıdan ters giden bir şey var mi yok mu onu öğrenmek benim açımdan psikolojik olarak bile rahatlatıcı bir faktör. Ve çok kolay gerçekten 3 tüp kan alıyorlar o kadar
Benim doktor dondurulmuşlardan genetik test isteyebilir yani onu doktor istiyo benim bildiğim ama biraz pahalıSende tamamen kendine gelmeden transfer yaptırma kuzum. Bak kendini anlarsın tamamen düzene girdimi vücudun ona göre karar ver. Insallah devam edicez ama benim koca koca kafalı biraz. O akıllanırsa devam edicem bende inşallah. Genetik test kromozom testi falan yaptirticam önce benimkine bir daha denemeden önce. Bu konularla ilgili bilgin var mı senin. Nerde yaptırmak lazım hiç te bilmiyorum
Kişinin kendisi yaptirabiliyormuş galiba birde kan veripBenim doktor dondurulmuşlardan genetik test isteyebilir yani onu doktor istiyo benim bildiğim ama biraz pahalı
O ayrı bişe ama onu kim nasıl yapıyo bilmiyorum bende. Ay ne bilim 6sene oldu yaa en azından bi kere tutsa gidiyo ya yumurtalığa falan tutunuyor ya da direk kimyasal gebelik oluyor. Allah sonumu hayr etsin inşallah bi kere bile olsa anne olmayı çok istiyorum ama en doğrusunu Allah bilirKişinin kendisi yaptirabiliyormuş galiba birde kan verip
Yok canım hiçbir belge istemedi zaten istese de sistemden göremezdi özelde tedavi oluyorum sözüme güvendi bence. Dedim iki olumsuz denememiz oldu tüp bebek doktorum yolladı beni dedim . Ama benim doktorum bir kağıda yapılacak kromozom testin adını yazmıştı karyotip mi ne öyle bir şey adı. Onu imzaladı o kağıdı bile vermeye gerek kalmadan kan testlerini girdi genetikçi gerek kalmadı yani ona bile.Zaten tüp bebekle hamile kalanlarda maalesef hep bir tedirginlik bir korku oluyor, hep duyuyorum. Çok da doğal, o kadar zor yollardan elde ediyoruz ki, nasıl tedirgin olmayalım ki. İnş sonuçların tertemiz çıksın canım benim
SMA'yı bizde yaptıralım, ben evlilik öncesinde yapıyorlar sadece gibi düşünmüştüm. Evli çiftlere de yapıyorlarsa yaptırmak lazım tabi. Çok iyi oldu bunu öğrendiğim. Kromozom testine eşimi götüremeyebilirim ama bir bakim ona daBu test için gittiğinde senden negatif sonuçlanan tüp bebek tedavin için de bir belge falan istemediler galiba di mi?
Evet ya cok pahalı fiyat aldım bugün embriyo basına 350 dolar istiyorlar bi de hastanede biopsi parası olarakta 2800 dedi neredeyse 7500 TL den fazla tutacak Allah yardımcımız olsun . Ama tekrar yasamak istemiyorum bu süreçleri eğer genetikten temiz gelmezse yani o yüzden yaptırmak istiyorumBenim doktor dondurulmuşlardan genetik test isteyebilir yani onu doktor istiyo benim bildiğim ama biraz pahalı
Ben kararsızım birazcık yaa hiç tutunmadı da doğru yere ne bilimEvet ya cok pahalı fiyat aldım bugün embriyo basına 350 dolar istiyorlar bi de hastanede biopsi parası olarakta 2800 dedi neredeyse 7500 TL den fazla tutacak Allah yardımcımız olsun . Ama tekrar yasamak istemiyorum bu süreçleri eğer genetikten temiz gelmezse yani o yüzden yaptırmak istiyorum
Ben çok daha pahalı bir şey bekliyordum fiyat sormaya bile çekindimEvet ya cok pahalı fiyat aldım bugün embriyo basına 350 dolar istiyorlar bi de hastanede biopsi parası olarakta 2800 dedi neredeyse 7500 TL den fazla tutacak Allah yardımcımız olsun . Ama tekrar yasamak istemiyorum bu süreçleri eğer genetikten temiz gelmezse yani o yüzden yaptırmak istiyorum
Amiinn inşallah canım. Bizim de eşimin genetik testin de problem çıktı sperm sayımız falanda baya düşüktü normal gebelik oldukça düşük genetik de de problem çıkınca direk tüp bebeğe yönlendirdiler bizi. Teşekkür ederim bu aradaÇok teşekkür ederim, darısı başınıza ve tüm isteyenlere nasip olması dileğiyle
Ben özelde yaptırdım. Bizim eşimle genetik testlerimizde sorun çıkmadı ama üst üste hep negatif sonuç alınca ve yaş da ilerleyince bize doktor önerdi. Normal tüp bebek sürecinden tek farkı embriyo 5. güne geldiğinde embriyodan biyopsi ile ufak bir parça alıp teste göndermeleri.. parça alınınca embriyoyu donduruyorlar. Testin sonuçlanması yaklaşık 20-21 günü alıyor. Sizi bilgilendirmek için embriyolog arıyor ve detaylı bilgi veriyor. Eğer sağlıklı geldiyse embriyo, transfer planlaması yapılıyor. Biz 2 embriyo gönderdik. Biyopsi tutarı dahil 7600 TL ödedik yani fiyat embriyo başına 3800 TL ye gelmiş oldu. Yalnız bu işlem için iyi laboratuvara sahip bir merkez seçmenizi öneririm çünkü zayıf bir laboratuvarda embriyo sağlıklı olsa bile sağlıksız hale getirebilirler.
Ben göndereceğim ama henüz konuşamadım genetik merkezi ile numaramı bıraktım aramalarını bekliyorum hala
Benim illa ki yollamam gerekecek ilk denemem olacak ama eşimin kromozom sorunu var Allah yardımcımız olsun fiyatlar böyleyken biraz daha mı beklesek acaba diye aklımdan geçiyor da bakalım nasip kısmetEvet ya cok pahalı fiyat aldım bugün embriyo basına 350 dolar istiyorlar bi de hastanede biopsi parası olarakta 2800 dedi neredeyse 7500 TL den fazla tutacak Allah yardımcımız olsun . Ama tekrar yasamak istemiyorum bu süreçleri eğer genetikten temiz gelmezse yani o yüzden yaptırmak istiyorum
İnşallah canım Allah tez zamanda nasip etsinO ayrı bişe ama onu kim nasıl yapıyo bilmiyorum bende. Ay ne bilim 6sene oldu yaa en azından bi kere tutsa gidiyo ya yumurtalığa falan tutunuyor ya da direk kimyasal gebelik oluyor. Allah sonumu hayr etsin inşallah bi kere bile olsa anne olmayı çok istiyorum ama en doğrusunu Allah bilir