2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bi çocuk daha 7 aylıkken neyin şımarıklığını yapar
Gece saat başı kalkıp emmek istiyor uykusuzluk mahvetti , üstüne bir de sıcaklar

sallanmayı sevmiyor , emzik sevmiyor, Kucak sevmiyor, ninni, beyaz gürültü sevmiyor

Meme olsun içi boş dolu farketmez
Onu vermezsen saatlerce durmadan ağlıyor, yorulmuyor da

Emiyor uyuyor yatağa koyuyorum hemen uyanıyor başlıyor ağlamaya
Tekrar al sakinleştir tekrar emzir tekrar uyut
Tekrar koy , ağla derken sürekli başa sarıyor

Ulaaaaann hiç mi abinden feiz almazsın
Bal gibi çocuktu 🥹
Bunların uykuları düzene girmek yerine daha da bozuluyor, biz yenidogan dan beri saat başı ayaktayız, cok zor gerçekten

Gece saat başı kalkıp emmek istiyor uykusuzluk mahvetti , üstüne bir de sıcaklar

sallanmayı sevmiyor , emzik sevmiyor, Kucak sevmiyor, ninni, beyaz gürültü sevmiyor

Bal gibi çocuktu 🥹
Bu ara benim kız da sık sık uyanıp ağlıyor. Saatlerce uyuyan çocuk dün kaç kere ağladı.
Atak dönemi falan mı acaba?

Bal gibi çocuktu 🥹
15 gündür aynı dongüdeyiz, sagdan soldan geliyorlar bana yavaştan.🤨

Emzik kullanan anneler, bizim 0-6 ay Dı emziğimiz, şimdi yeni almam gerekiyor, 6-18 ay seçeneği de var, farkı sadece büyüklük mü ve büyük gelir mi acaba bebeğe. Değiştiren oldu mu boyutunu.
Ben avent kullanıyordum yine aynı markanın 6-18 ayağını algım bebeğim çok sevdi

Bu ara benim kız da sık sık uyanıp ağlıyor. Saatlerce uyuyan çocuk dün kaç kere ağladı.
Atak dönemi falan mı acaba?

15 gündür aynı dongüdeyiz, sagdan soldan geliyorlar bana yavaştan.🤨

Doktor muayenesine gittik
Canım doktoruma bu günler yine ataklarda mıyız dedim
Yahu havalar aşırı sıcak biz bile gece bunalıyoruz 10 kere uyanıyoruz
Bi zahmet onlarda bunalsın
Bol bol suya sok, su içir ferahlat dedi

Doktor muayenesine gittik
Canım doktoruma bu günler yine ataklarda mıyız dedim
Yahu havalar aşırı sıcak biz bile gece bunalıyoruz 10 kere uyanıyoruz
Bi zahmet onlarda bunalsın
Bol bol suya sok, su içir ferahlat dedi
Olabilir mantıklı.
Benim kız su içmeyi sevmiyor hiç ya
Uykuluyken icireyim ağlayınca anlamaz belki 🙂

Arkadaşlar merhaba burada paylaşmış olduğum bebeğimiz için kampanya başlatılmış ve yaklaşık bir yıldır bebeğimiz bu hastalıkla mücadele ediyor bu gruplardaki herkes anne ve anne adayı eminimki kimse kayıtsız kalmayacak bu bebeğimiz maalesef çok zor durumda beş 10 TL demeyelim elimizden ne gelirse Kampanyaya bağışta bulunalım Rabbim hepimizi bu rahatsızlıktan muhafaza buyursun hiçbir şey yapamıyorsak biz de paylaşalım ki daha fazla insana ulaşabilelim
7804B840-8CE1-4D0D-8A6C-1D23B12EDFF8.jpeg

Olabilir mantıklı.
Benim kız su içmeyi sevmiyor hiç ya
Uykuluyken icireyim ağlayınca anlamaz belki 🙂
Merhaba alıştırma bardağı kullaniyor musunuz? Benim bebeğim de hiç su içmezdi weenin alıştırma bardağı sayesinde çok sevdi şimdi elinden düşürmüyor.

Merhaba alıştırma bardağı kullaniyor musunuz? Benim bebeğim de hiç su içmezdi weenin alıştırma bardağı sayesinde çok sevdi şimdi elinden düşürmüyor.
Kullandım ama malesef onun içindeki suyu ağzına alıp dışarı puskurtuyor.
İçtiği yarım yamalak. sadece suyu dışarı boşaltıyormus. Fark edince onu bıraktım şimdilik. ☹️

Arkadaşlar merhaba 6 aylık bebeğim var 3-4 gündür emzirirken sol memede sızlama ve agri var emzirmedigim zamanlarda da bıçak saplar gibi ani agrilar giriyor. Meme ucum ilk günlerdeki gibi aciyor neden böyle sizce ?

Kizlar yürüteçler hakkında ne düşünüyorsunuz
Ben şu klasik olanlardan aldım.
Yeni nesil olanlar düşme açısından daha tehlikeli geldi bana.

Merhabalar anneler sizlere tatil konusunda danışmak istiyorum kızım 6 aylık tam Eylül başı tatile gideceğiz nasip olursa yanıma mutlaka almamı önerdiğiniz şeyler var mı
Güneş kremi şart mı mesela bazıları küçük diye önermiyor
Mayo bez kullandınız mı gibi temel şeyler hakkında yardımcı olur musunuz

Merhabalar anneler sizlere tatil konusunda danışmak istiyorum kızım 6 aylık tam Eylül başı tatile gideceğiz nasip olursa yanıma mutlaka almamı önerdiğiniz şeyler var mı
Güneş kremi şart mı mesela bazıları küçük diye önermiyor
Mayo bez kullandınız mı gibi temel şeyler hakkında yardımcı olur musunuz
Biz birkaç kez tatile gittik. Her tatilde kullandıklarım azaldı. Mayo ve güneş kremi kullandım ilk tatilde. Son tatilde sırf alt giydirdik hatta bazı koylarda kimse yoktu çıplak soktuk :) güneş kremi de spnra temizlenmiyor, uzun süre de kalması iyi değil diye düşündüm, sürmey bıraktım. Sorun yaşamadık ama bebeğim esmer. Hep ağaç altında tuttuk çocugu. Beyaz müslin tulum ya da body giydirdim sahilde. Ebebekte müslin bornoz vardı onu çok kullandım mesela ben. Mayo bez hiç kullanmadık(havuza hiç girmedi) normal uzun kollu uv korumalı mayo giydirdim ben. 3 çeşit simit almıştım, sonunda kucağımda yüzdürdüm :) bence tatilde mutlaka alınması gereken şey sinek kovucu! Yanınızda yine de bir güneş koruyucu bukundurmanızı tavsiye ederim, annelik içgüdülerinin nasıl derse öyle hareket edersinşz.

Son düzenleme:
Biz birkaç kez tatile gittik. Her tatilde kullandıklarım azaldı. Mayo ve güneş kremi kullandım ilk tatilde. Son tatilde sırf alt giydirdik hatta bazı koylarda kimse yoktu çıplak soktuk :) güneş kremi de spnra temizlenmiyor, uzun süre de kalması iyi değil diye düşündüm, sürmey bıraktım. Sorun yaşamadık ama bebeğim esmer. Hep ağaç altında tuttuk çocugu. Beyaz müslin tulum ya da body giydirdim sahilde. Ebebekte müslin bornoz vardı onu çok kullandım mesela ben. Mayo bez hiç kullanmadık(havuza hiç girmedi) normal uzun kollu uv korumalı mayo giydirdim ben. 3 çeşit simit almıştım, sonunda kucağımda yüzdürdüm :) bence tatilde mutlaka alınması gereken şey sinek kovucu! Yanınızda yine de bir güneş koruyucu bukundurmanızı tavsiye ederim, annelik içgüdülerinin nasıl derse öyle hareket edersinşz.
Teşekkür ederim 🥰

Sıcak mı oralar da hala?

sıcak mı derken,
sıcağın bence bi tanımı var bunun yok :işsiz:
ev güney batı sabah güneş bizim eve doğuyor akşam bizde batıyor
en nefret ettiğim aydayız ..

derken büyük oğlum ayrı sabrımı zorluyor okullar açılaydı da herkes bi rahatlasaydı
2 gündür cocuga bağıran annelerden oldum, cocukta şaşkın nerde o eski annem der gibi.

sıcak mı derken,
sıcağın bence bi tanımı var bunun yok :işsiz:
ev güney batı sabah güneş bizim eve doğuyor akşam bizde batıyor
en nefret ettiğim aydayız ..

derken büyük oğlum ayrı sabrımı zorluyor okullar açılaydı da herkes bi rahatlasaydı
2 gündür cocuga bağıran annelerden oldum, cocukta şaşkın nerde o eski annem der gibi.
Bizim beyinler sıcaktan eriyik kıvamına geldi de oralar da öyle mi diye merak ettim. Yazık çocuklara da yav. İyi dayanıyorlar yine. Seni iş de ekstra yoruyor. Biz sadece evin işine yetişemiyorken...

X