Ben bilmiyordum ne güzelAslında bunları hiç bilmesek daha mı iyi kiböyle şimdiden strese giriyoruz
Yok emerken uyuyodu, benim kızım 2 yaşında memeyi bırakana kadar hep emerek uyudu gece de gündüz de. Memeyi bıraktık sadece 3 gece zorlandım uyutmakta yanına yatıyordum öyle kendi kendine uyumayı öğrendi.
Bunda yine denicem 5-6 ay civarı ama olmazsa çok zorlamicam eninde sonunda uyuyorlar.
Annelerimize desek ne atağı atak mı vardı eskiden derlerBen bilmiyordum ne güzeldoğumdan sonra öğrendim. Dedim böyle şeyler mi vardı eskiden
Ben bilmiyordum ne güzeldoğumdan sonra öğrendim. Dedim böyle şeyler mi vardı eskiden
Ben hep diyorum zaten 2 yılı gözden çıkardımAynen ya hayat zaten yoğun bir de biz ekstra kendimize yük bindiriyoruz .Belli yaştan sonra düzelmeyen bir seyleri kalmiyor .
Ya bende burda öğrendim hepsini oğluöda bilmedim ya şartlamayın kendinizi, oğlum 3 aylıklen düzene girdi bidahada çıkmadıAslında bunları hiç bilmesek daha mı iyi kiböyle şimdiden strese giriyoruz
Aynı benBen daha ilgincini söyliyim bebekler de bizler gibi gece araliksiz uyur sanirdimkafaya bak daha ilk gece öğrendim öyle değilmis annem kucağima getirince yine mi ya diyodum
Deneyimlerini bekliyorumŞimdi geldi kangurum yırtık falan bir şey gözükmüyor sağlam geldi. İlk ikinci el alışveriş deneyimim.
Yıkayıp denerim bakalım kullanışlı Mı
Sonra derin uyumaya başladı mı peki? Bu uyku gerilemesinden sonra ne değişiyor bebeklerde?O ataktı muhtemelen onu biz de yaşadık 11-12 haftalarda.
Kızım ilk 4 ay sabaha kadar uyurdu bir kere uyanıp beslerdim ne gaz ne uyanma hiçbir şeyi yoktu.
4.aya girdi sık sık uyanmalar, defalarca emmeler, emmeye rağmen geri dalamama, kucakta dolaştırıyoduk gece çok zordu. Diş sanıyordum çünkü 5 buçuk aylık gibi ilk dişleri görüldü.
Bir ay kadar böyle devam etmişti.
Uyku gerilemesi 120. Günden sonra başlayabiliyor.. Onun önüne geçebilmek için özellikle o günden sonra her akşam uyku rutinine dikkat etmemiz gerekiyor her gün yıkayamasak da gün aşırı muhakkak yıkayıp rahatlatmamıZ gerekiyor.. Bu arada benim çocuğum gündüz uykusuna geçerken gözlerinin kapatılmasını istiyor.. AğıZ mendiliyle gözlerini kaptıyorum.. Uykuya daha hızlı geçiyor..Hadi bakalım bende başlayacağım, bu uylu gerilemesi nedir peki orada nasıl davranmak lazım
Sular durulsun zmaanla konuşursunuz bu dönemlerde çok oluyor böyle, biraz akışına bırakmak lazım
Ben salon takımımı satacaktım ki kıyamadım yani o derece
Benim çok küçük değil evim ama bizde aynen bisiklet aldıkşimdi kullanabilirsin artık biz geçen gittik eşimle sırayla bindik. Birimizde bebek arabasını kullandı.
Aramıza hoşgeldiniz
Ya aslında mutluluk beklemek nedir, insan hiç tartışmasız bir hayat tahayyül ederse mutsuzluk kaçınılmaz olur. Mutsuzluklar, tartışmalarda hayatın bir parçası bence önemli olan aradaki saygıyı kaybetmemek, aqğır konuşmadan çözümler sunmak. Bende 7 yıllık evliyim henüz birbirimize bağırmadık, hakaret etmedik. Ama çok tartıştık, küstük halada öyle oluyor. Hakaret etmeden çözmek lazım. Karşımızdaki çocuklarımızın babası nihayetinde.
Uyku gerilemesi dediğiniz 4. Ay hangisi şu anda olduğumuz mu, yoksa gireceğimiz ay mı?
Biz oğlanda 3 aylıklen tatile çıktık 5 aylıken geldikçok iyiydi, ama ikinci yazda 15 aylıktı kabına sığmıyodu tatile çıkmadık. Paramızla rezil olmayalım dedik
Iste suan tam olarak boyle geciyo bnm biliyorm erken ama bazi bebeklerde erken oluyomus. Sonra yine gzl uyumaya baslamis miydi kizinO ataktı muhtemelen onu biz de yaşadık 11-12 haftalarda.
Kızım ilk 4 ay sabaha kadar uyurdu bir kere uyanıp beslerdim ne gaz ne uyanma hiçbir şeyi yoktu.
4.aya girdi sık sık uyanmalar, defalarca emmeler, emmeye rağmen geri dalamama, kucakta dolaştırıyoduk gece çok zordu. Diş sanıyordum çünkü 5 buçuk aylık gibi ilk dişleri görüldü.
Bir ay kadar böyle devam etmişti.
Ben her akşam yıkayıp odamıza geçiyordum. Gece lambasını yakıyorum uyuturken, uyuduğunda kapatıyorum. Ramazan da akşam yıkayamıyorum gündüz 2-3 günde 1 yıkıyorum. Acaba banyosuz uyumaz mı vs dedim ama odaya girince anlıyor bence, uykusu geliyor zaten mızmızlanıyor. Emzirip sallayıp beşiğe koyuyorum. Bizde iftar saatleri uykusunun gelmesiyle çatışıyorUyku gerilemesi 120. Günden sonra başlayabiliyor.. Onun önüne geçebilmek için özellikle o günden sonra her akşam uyku rutinine dikkat etmemiz gerekiyor her gün yıkayamasak da gün aşırı muhakkak yıkayıp rahatlatmamıZ gerekiyor.. Bu arada benim çocuğum gündüz uykusuna geçerken gözlerinin kapatılmasını istiyor.. AğıZ mendiliyle gözlerini kaptıyorum.. Uykuya daha hızlı geçiyor..
Aynen bizimki de öyle çakışıyor.. 8.15 gibi uyku huysuzlarına giriyor.. Ben de Ramazan la beraber iki günde bir yıkamaya başladım eşimle beraber.. İftar masasını hızlı bir şekilde topluyorum.. Banyo hazırlıklarını yapıyorum 8.15 maksimum 8:30a kadar banyo yaptırmaya başlamış oluyoruZ.. Zaten 5dakika falan sürüyor banyo işimiz.. Sonrasında uyuma rutinlerimizi yapıyoruz.. 120. Günden sonra illa olacak diye bir şart yok tabi ki ama uyku gerilemeleri gece ağlayarak uyanmalar ya da uykuya geçmekte zorlanmalar yaşayabiliriz bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.. Bunun için de gerilmeden sakin kalarak o dönemi en hafif bir şekilde atacağımızı umuyorum..Ben her akşam yıkayıp odamıza geçiyordum. Gece lambasını yakıyorum uyuturken, uyuduğunda kapatıyorum. Ramazan da akşam yıkayamıyorum gündüz 2-3 günde 1 yıkıyorum. Acaba banyosuz uyumaz mı vs dedim ama odaya girince anlıyor bence, uykusu geliyor zaten mızmızlanıyor. Emzirip sallayıp beşiğe koyuyorum. Bizde iftar saatleri uykusunun gelmesiyle çatışıyor
Gündüzleri uykudan ağlayarak uyanıyor oda sayılıyor mu uyku gerilemesine?Aynen bizimki de öyle çakışıyor.. 8.15 gibi uyku huysuzlarına giriyor.. Ben de Ramazan la beraber iki günde bir yıkamaya başladım eşimle beraber.. İftar masasını hızlı bir şekilde topluyorum.. Banyo hazırlıklarını yapıyorum 8.15 maksimum 8:30a kadar banyo yaptırmaya başlamış oluyoruZ.. Zaten 5dakika falan sürüyor banyo işimiz.. Sonrasında uyuma rutinlerimizi yapıyoruz.. 120. Günden sonra illa olacak diye bir şart yok tabi ki ama uyku gerilemeleri gece ağlayarak uyanmalar ya da uykuya geçmekte zorlanmalar yaşayabiliriz bunlara hazırlıklı olmamız gerekiyor.. Bunun için de gerilmeden sakin kalarak o dönemi en hafif bir şekilde atacağımızı umuyorum..
Şimdi gittim 52 li Prima 137 liraya inmiş 3 numara ihtiyacı olan varsa migrosta1 paket ondan bir pakette 44 li minies aldım oda 60 TL çok uygun geldiArkadaşım primadan geçmişti miniese hiç fark yok diyor bakalım sen de memnun kalırsan söyle, olmadı @-Sunset- in baby me sini deneriz
Biz şimdi geldik 2saat dolaştım 2 saat uyudu evde olsa uyumazBebek arabasına taktım yağmurluğu çıktım dışarı keyfi yerinde
Aynen kızımda dışarda uyuyor o gürültüdeBiz şimdi geldik 2saat dolaştım 2 saat uyudu evde olsa uyumaz
Dışarıda,arabada hep uyuyor asansör de gözünü açıyor hemenAynen kızımda dışarda uyuyor o gürültüde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?