2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Hepinize merhaba, bugün 9+6 dayım. 8.haftaya girince inanılmaz bir mide bulantısı ve kusma başladı. İlk gün 4-5 kez kustum ve 24 saat boyunca bir şey yiyemeyince acile gidip serum takviyesi aldım. Daha sonra doktorun bana bulantin olursa diye yazdığı prilam dr isimli ilacı aldım. İlacı da almadan önce araştırdım ve sadece hamileler için üretilmiş bir ilaç. Gece yatmadan önce 2 tane kullanıyorum ve ne mide bulantım var ne de kusmam. Bu arada 2 haftada 2-2.5 kilo verdim. Sizlere sormak istediğim prilam dr yi ne kadar süre kullanabilirim? Bulantı ve kusmalariniz ne zaman geçti? Şimdiden teşekkür ederim. 🤗

Kızlar dua edin yarın kontrol var. Geçen hafta kalp atışını duymuştuk ama 1 hafta sonra tekrar gel dedi.
Ama ben de hala belirti yok göğüsler de falan.?
Endişe etmelimiyim.?
Hayırlı haberlerle gel inşallah benim göğüslerim dokunursam acıyor ama öyle taş gibi falan olmadı benimde hiç kasıklarımda belirti yok yani ultrasyona girmesem hamileyim demem orda bebek var ama hiç ne kasıkta batma ağrı sızı bişey yok hissizim baya

Kuzum kimyon demleme işe yarıyor mu? Her gun mu iciyorsun miktarı ne kadar? Denesem mi aceba baya rahatsızım bu durumdan ya
1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon koyuyorsun. Cezvede ocakta kaynat soğusun , kimyon dibe çöksün suyunu çay suzgusu ile süzüp iç. Hergun günlük yapılıyor. Yemeklerinin de hepsinin içine kimyon koy çok rahatlatacak. Hergun duzenli içince gaz sancısı kalmıyor.
Kızlar nasılsınız. Ben hiç iyi değilim astımım tuttu ilacın üstünde hamilelikte kullanılmaz yazdığı için kullanamıyorum. Acile gittim derdimi anlatamadan covid polikliniği ne sevk edildim. Şaka gibi hamileliğe uygun bir astım ilacı yazdırmak istiyorum sadece. Orada vürüs falan bulaşırsa diye gitmedim 😔 otacının tadı iğrenç olan pastilleriyle idare ediyorum. Yarın özel hastaneye gideceğim. İnşallah onlara derdimi anlatabilirim.
Geçmiş olsun. Sende izmirdesin diye hatırlıyorum. Tepecik Suat seren göğüs hastanesinde alerji polikliniği var astım doktoru falan var iyi bir hastane bilgin olsun. Bende alerjilerimden dolayı gitmiştim oradan biliyorum. Bayan bir doktor var hamile olduğunu söyle sıra bulamazsan bile yardımcı olur diye düşünüyorum.

Endişenmeyin. Aynı haftadayız bendede kese görünmedi. Vajinal ultrason da görülür dedi doktorum onu istemedim bende. 7. Haftaya girince bile görülmeyebilirmiş.
Öylemi, bhcg baktirdi doktorum o guzel yükselmiş ama pazartesi gel dedi bir daha.Bence haftamiza uyumlu değiliz, ancak geç döllenme ise normal.Daha kese görünecek daha kalp atışı,ben nasil bu kadar erken öğrendim diyeceğim ama sat 22 temmuz ne yapayim🤦🏻‍♀️

Arkadaslar kalp atışını bhcg değeri kacken gördünüz acaba?

1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı kimyon koyuyorsun. Cezvede ocakta kaynat soğusun , kimyon dibe çöksün suyunu çay suzgusu ile süzüp iç. Hergun günlük yapılıyor. Yemeklerinin de hepsinin içine kimyon koy çok rahatlatacak. Hergun duzenli içince gaz sancısı kalmıyor.

Geçmiş olsun. Sende izmirdesin diye hatırlıyorum. Tepecik Suat seren göğüs hastanesinde alerji polikliniği var astım doktoru falan var iyi bir hastane bilgin olsun. Bende alerjilerimden dolayı gitmiştim oradan biliyorum. Bayan bir doktor var hamile olduğunu söyle sıra bulamazsan bile yardımcı olur diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim kuzum, sende mi izmirdesin bende izmirdeyim 🥰

Günaydın kızlar geçen gün doktora gittim kontrol için her şey yolunda çok şükür 16 eylülde çağırdı cinsiyetini söylerim dedi artık yavaş yavaş cinsiyet heyecanı sarıyor hepimizi çok şükür bi kızım bi oğlum var sanırım bu da kız çünkü doktorum incelerken baktım bacak arası boştu hayırlısı buymuş herhalde sağ Salim gelsin inş meleklerimiz
EF6C9269-C258-4A83-8357-CE264FF46BC1.jpeg

Gunaydin aklima bisey takildi. Benim son adet tarihime gore dogum 22 Nisan diyor. Ama 6+6iken doktora gittigim ultrason goruntusune gore 7+1 ve dogum tarihi 20 Nisan yaziyor.

Yani son adet tarihimden eminim 16 temmuz ve dogum 22 Nisana denk geliyor teorik acidan. Yani ultrasona gore boyle cikmasi normal mi ki ? Ilk hamileligim ve cok bilgisizim :)

Günaydın kızlar geçen gün doktora gittim kontrol için her şey yolunda çok şükür 16 eylülde çağırdı cinsiyetini söylerim dedi artık yavaş yavaş cinsiyet heyecanı sarıyor hepimizi çok şükür bi kızım bi oğlum var sanırım bu da kız çünkü doktorum incelerken baktım bacak arası boştu hayırlısı buymuş herhalde sağ Salim gelsin inş meleklerimizEki Görüntüle 2910800
İkisi de varmış nasılsa , farketmes :)) saglıkla gelsın minnoşşşş

Gunaydin aklima bisey takildi. Benim son adet tarihime gore dogum 22 Nisan diyor. Ama 6+6iken doktora gittigim ultrason goruntusune gore 7+1 ve dogum tarihi 20 Nisan yaziyor.

Yani son adet tarihimden eminim 16 temmuz ve dogum 22 Nisana denk geliyor teorik acidan. Yani ultrasona gore boyle cikmasi normal mi ki ? Ilk hamileligim ve cok bilgisizim :)
Evet normal, benımkı sata gore ultrason 1 hafta gerıden gelıyodu, 2 haftaya kadar sorun yokmus

Günaydın kızlar geçen gün doktora gittim kontrol için her şey yolunda çok şükür 16 eylülde çağırdı cinsiyetini söylerim dedi artık yavaş yavaş cinsiyet heyecanı sarıyor hepimizi çok şükür bi kızım bi oğlum var sanırım bu da kız çünkü doktorum incelerken baktım bacak arası boştu hayırlısı buymuş herhalde sağ Salim gelsin inş meleklerimizEki Görüntüle 2910800
Cinsiyet sonrası da en zor kısım gelıyo ; isim bulma😬😬😬

Günaydın kızlar geçen gün doktora gittim kontrol için her şey yolunda çok şükür 16 eylülde çağırdı cinsiyetini söylerim dedi artık yavaş yavaş cinsiyet heyecanı sarıyor hepimizi çok şükür bi kızım bi oğlum var sanırım bu da kız çünkü doktorum incelerken baktım bacak arası boştu hayırlısı buymuş herhalde sağ Salim gelsin inş mele

Çok teşekkür ediyorum

Bulduk bile biz kız olursa yağmur elâ koymayı düşünüyoruz ❣️
maşallah cinsiyeti erken öğreneceksiniz o zaman :) biraz umutlandım bende 16. haftayı beklemek çok zor

X