Benim ki otururken yapıyor oturmamı istemiyor sanırımBenimkide oyle. Ozellikle ayaga kalkinca iyice yukarilara toplaniyor. Uzaninca biraz daha asagi iniyor cok enteresan gercekten
Ben nasıl rahat edersem öyle yatıyorumBende iki gündür aynı şeyi yaşıyorum kasilmami yoksa bebek bı yerlerini mi dayiyor benimde sağ tarafta genelde anlamadım ve devamlı oluyor dediğin gibi rahatsız edici birşey sola yatmakdan sol tarafım çürüdü resmen
Ah neler yaptıklarını kimse anlayamıyor keşke anlasakBenim tosunda midemi sıkıştırıyor kafasıyla yukarı doğru ittiriyor beni resmen. Aynı anda sağ tarafımı da ittiriyor hiç anlamıyorum içeride neler yapıyor. Biraz aşağılara inseler yavaş yavaş iyi olur
Ben de yapayım diyorum ama bir umut kendi döner diye bekliyorum. Salı günü güzel haberler bekliyorum yağız paşadan dönsün sağlıkla üzmesin seni.Ah neler yaptıklarını kimse anlayamıyor keşke anlasakÇok işleri var ne yapsınlar
Hep aklımda ne zaman incekler bakalım
Salı randevumuz var büyük ihtimal hala dönmedi. Duruma göre dönme egzersizleri yapmaya başlayacağım bir umut
Ay cok gecms olsn vallahi benm karnimda fok sert oluyo arada bisey hissetmiyorum normal yani nye oyle bi yorum yaptiki siz sanci falan hssediyormusunz rabbm ikinznde yardmcisi olsn bekleyecektir annesi o dha korkmaKızlar selam.
2 haftanın ardından kontrolüm vardı bugün dr gittim. Karnımı görür görmez sancın mı var karnın çok sert dedi dr. Sonra ultrason bakınca deli gibi sancın var,bebek kanala girmiş açılman var doğum başlamış dedi doktor
Açıklık kontrolü için vajinal muayene istedi. Hemen doğumhane katına çıktım,bi yandan ağlıyor bir yandan dua ediyodum.
Vajinismus öyküm var,alttan muayene korkulu rüyamEbe 10 dklık denemenin sonunda yalnızca 1 parmak ile muayene edebildi..
Şükürler olsun ki 1 cm bile yokmuş açılma. Nst girdim sancı çıkmadı.Dr serum yazdı eve geldim. bebeğim 2 kg 43 cm ama henüz çok erkenÇok korkuyorum yeniden sancım olur da alttan muayene olmam gerekirse napacagim bilmiyorum ya.
Lütfen dualarınıza ben ve bebişimi de katar mısınız
Ben de bir umut bekliyorum ama zaman artık daralıyorBen de yapayım diyorum ama bir umut kendi döner diye bekliyorum. Salı günü güzel haberler bekliyorum yağız paşadan dönsün sağlıkla üzmesin seni.
Dönme egzersizleri acaba gerçekten işe yarıyor mu meraktayım.
Başlarsan bizleri de haberdar et hep birlikte yapalım bebesi dönsün isteyenler
Bana vermişti doktorumKızlar selam ya ciddi kabızlık problemi yasıyorum 3 gündür bayağ bı skıntım vardı patlamak üzereydim denemediğim şey kalmadı kefir , kayısı hoşafı, probiyotık actıvıa shot ,zeytinyağı içmeler.. sımdde aksamda kayısı ve kuru erik koydum sıcak suya bakalım sabahları ıcıcem ama benı bayag zorladı ıkınmakk zorunda kaldım! Öncelikle ciddi bir ıkınma bebeğe zararı var mı ? Rahimde kasılmaya sebep oluyotmu herhangı bı skıntı cıkartır mı ıkınma kaynaklı açılma vs.bilginiz var mı , devam ettiğim diyetisyen ilerleyen haftalarda daha da fazla alan daralacağı için daha da skıntılı hal alır 34. Haftalardan sonra ..probiyotik başlayalım doktrn onayını al dedı probiyotik kullanan varmı hamilelikte ya da kullnılır mı bilginiz var mı?
Ne vermişti hangi marka peki yararını gördünüz mü ? Yani işe yaradı mı?Bana vermişti doktorum
Sağ salim kucağınıza gelir dilerim bir an evvelKızlar merhaba, şimdi detaylı yazmaya geldim toparlayabildigim kadarıyla yazıyorum; 9 Mart sabahı birazcik ağrım olunca 12 Mart cumartesi olan doktor kontrolünü beklemeyip+kar yağacak yol kapanırsa gidemem düşüncesi ile doktorumu aradım o da gel deyince doktoruma gittim. Doktorum nst bakılsın sonra muayene edeyim dedi sonra tam bankoya nst kaydı actirmaya doğru yürürken bir anda suyum geldi ve kendimi lavaboda buldum iç çamaşırım öyle bir ıslanmıştı ki hayatımın şokunu yaşadım üst üste nasıl bunlar başıma gelebilir diye... Sonra doktorun odasina koşup durumu söyledim o an sırası gelen hastasını bile almayıp beni apartopar muayene etti... Ve evet suyum gelmiş, 1 cm de açıklığım vardı.. doğum başlamış dedi ve beni hızlıca yatisa gönderdi. Yatış yaptım ve sancılarım artmaya artmaya çok artmaya başladı. Her şey o kadar hızlı ilerlediki eşim annelerimize haber verene onlar gelene kadar ki bu 1 saat içinde oluyor ben sancıların top seviyesine gelmiştim. Ebe geldiğinde alttan muayene edeyim bakayım dedi ve ben 6 cm açıklığa gelmiştim sadece 2 saat geçmişti ben başta olmak üzere herkes şaşkındı. 7 cmye geldiğinde ben doğum odasına alındım. Doktorum geldi ve normal doğum ile doğurmuş oldum.. ben bir gece yatıp taburcu oldum ancak bebeğim küvözde. Onun iyi olması ve sağlıkla gelmesi için dua ediyorum sizden de dua rica ediyorum. Şimdilerde düzenli şekilde sağım yapip sütümü getirmeye çalışıyorum. Benden haberler bu kadar. Sancısı gelen, günü gelen, gününü bekleyen, doğum yapan, bebeğine benim gibi kavuşmayı bekleyen tüm hamile arkadaşlarin Allah yardımcısı olsun.
Benim de bir üste vuruyor tam göğsümün altına bir de kasıklarıma vuruyor ayıramıyorum kafası nerde bacakları nerde sanki rahmimden çıkacakmış gibi hissediyorum resmenKızlar yağıztoş resmen sağ göğsümün hemen altında yine
Bir yerini mi dayıyor toplanıyor mu anlamadım. Semsert ve çok rahatsız edici gerçekten
Herkesin bebesi aşağılarda benim ki
Ay döndü mü acabaBenim de bir üste vuruyor tam göğsümün altına bir de kasıklarıma vuruyor ayıramıyorum kafası nerde bacakları nerde sanki rahmimden çıkacakmış gibi hissediyorum resmenbir de iyice sertleşmeye başladı hareketleri eskiden kelebek gibi pır pırdı şimdi güçlü güçlü vuruyor benim miniğim
Bilmiyorum ki herkesin aksine bana üç hafta sonra gel dedi doktorum geçen cuma gitmiştim en son bir dahaki randevum 25 Mart’ta sonra iki hafta sonra sonra her hafta geleceksin dedi üç hafta biraz uzun geldi ama vardır bir bildiği dedim iyi bir doktor randevusunu bulmakta zor bundan sonraki randevularımı bile şimdiden oluşturdumAy döndü mü acababen aşağılarda hiç hissetmiyorum Ya göbek hizamda ya da göğüs altımda. Genel de çapraz duruyor sadece bazen hıçkırırken çok aşağıda olabiliyor.
Gerçekten hareketler artık çok sertleşti, göbeğim şekilden şekile giriyoreşim her defasında şok oluyor nasıl bu kadar sert olabiliyor, neler yapıyor böyle diye
Kıpır kıpır nerdeyse hiç uyumuyor
Biz de kaç saattir karnımın şekilden şekle girişini izliyoruzAy döndü mü acababen aşağılarda hiç hissetmiyorum Ya göbek hizamda ya da göğüs altımda. Genel de çapraz duruyor sadece bazen hıçkırırken çok aşağıda olabiliyor.
Gerçekten hareketler artık çok sertleşti, göbeğim şekilden şekile giriyoreşim her defasında şok oluyor nasıl bu kadar sert olabiliyor, neler yapıyor böyle diye
Şunu okurken kendim yazmışım gibi geldi o derece aynısını yaşıyorumAy döndü mü acababen aşağılarda hiç hissetmiyorum Ya göbek hizamda ya da göğüs altımda. Genel de çapraz duruyor sadece bazen hıçkırırken çok aşağıda olabiliyor.
Hemen bakıp takibe alayım sayfasını çok teşekkür ederim. Evet dediğin gibi ben biraz daha beklesem iyi hatta eşim doktor senin bu kadar dert ettiğini görse keşke söylemeseydim der diyor. Tabi sağlıkla gelsinler öncelik o ama vajinal doğumu deneyimlemek isterim.Ben de bir umut bekliyorum ama zaman artık daralıyor
Biz bugün 32+3 olduk uygulamada ‘bebekler 32.haftadan itibaren artık doğum için gerekli pozisyonu almaya başlarlar’ yazıyor canım.
Sen de 32ye kadar bekle en azından. Dediğin gibi belki kendiliğinden döner
Ay inşallah annelerini üzmez bizim minnoşlar
Ben biraz araştırdım işe yarayacak diye bir garanti vermiyorlar kuzum ama hareketleri düzenli yaptığında bebeğinin döndüğünden bahsedenler vardı. Hareketlerden dolayı mı döndü yoksa bebek istediği için mi orası bilinmiyor
Geçen gün bi doula eğitimine katılmıştım ona sordum artık yapabilirsiniz dedi. Hatta sayfasında paylaşımıda vardı. Bakmak istersen adı doula gamze oruç.
Başladığımda haber veririm yine
Canım ben de ara ara yaşıyorum ve ıkınma dan maalesef olmuyor. Doktoruma sordum. Öyle ıkındım hemen doğum başlayacak diye bir şey yok ama bu durumu pek istemeyiz. Çok zorlarsan tabii ki doğuma etkisi olur dedi.Kızlar selam ya ciddi kabızlık problemi yasıyorum 3 gündür bayağ bı skıntım vardı patlamak üzereydim denemediğim şey kalmadı kefir , kayısı hoşafı, probiyotık actıvıa shot ,zeytinyağı içmeler.. sımdde aksamda kayısı ve kuru erik koydum sıcak suya bakalım sabahları ıcıcem ama benı bayag zorladı ıkınmakk zorunda kaldım! Öncelikle ciddi bir ıkınma bebeğe zararı var mı ? Rahimde kasılmaya sebep oluyotmu herhangı bı skıntı cıkartır mı ıkınma kaynaklı açılma vs.bilginiz var mı , devam ettiğim diyetisyen ilerleyen haftalarda daha da fazla alan daralacağı için daha da skıntılı hal alır 34. Haftalardan sonra ..probiyotik başlayalım doktrn onayını al dedı probiyotik kullanan varmı hamilelikte ya da kullnılır mı bilginiz var mı?
Her doktor farklı hareket ediyor bilgi ve tecrübesine göre bizde mecbur uyuyoruz neyse ki 13 günün kalmış sonra 2 haftaya düşüşBilmiyorum ki herkesin aksine bana üç hafta sonra gel dedi doktorum geçen cuma gitmiştim en son bir dahaki randevum 25 Mart’ta sonra iki hafta sonra sonra her hafta geleceksin dedi üç hafta biraz uzun geldi ama vardır bir bildiği dedim iyi bir doktor randevusunu bulmakta zor bundan sonraki randevularımı bile şimdiden oluşturdumO yüzden bir dahaki gidişimde bakalım dönmüş olacak mı ama karnımın değişik yerlerinde hissediyorum tekmeleri
Ne yapcaklarına karar veremiyorlar benceBiz de kaç saattir karnımın şekilden şekle girişini izliyoruzyamuluyo resmen allah allahh neler yapıyolar içerde gerçekten şaşırıyorum bende her defasında. Bi de can yakıcı olmaya başlamadı mı artık benim yanlar falan sızlıyo resmen vurduğu anlarda zeyna mı geliyo acaba
Bizim bebikler bebiklikten çıktılar sanırımŞunu okurken kendim yazmışım gibi geldi o derece aynısını yaşıyorumbenmde çapraz duruyor. Ve karnım sürekli yamuk. Geçen kocaman tümsek oldu. Eşim gel kızım aramıza otur istersen diyo
Doktorlar çok rahatlar benim doktorumda 37.haftaya kadar dönebilir bekleyeceğiz dedi. Bekleyeceğizde nasıl bekleyeceğizHemen bakıp takibe alayım sayfasını çok teşekkür ederim. Evet dediğin gibi ben biraz daha beklesem iyi hatta eşim doktor senin bu kadar dert ettiğini görse keşke söylemeseydim der diyor. Tabi sağlıkla gelsinler öncelik o ama vajinal doğumu deneyimlemek isterim.
Ben de baktım biraz tabi garantisi yok ama bazı hareketler kasları gevşettiği için alan yaratabilir oğluşlara.
Ben gün içinde sürekli hadi oğlum hadi güzel çocuğum dön diye geziyorum
Kafasının olduğu yere buz koyun diyen var, aşağıya ılık bir şeyler boyun diyen var, boynuna uzun zil takıp gezen varmış bebekler sesi takip ettiği için. Ama belki de sadece canları istedikleri için dönüyorlar dediğin gibi
Hakkımızda en hayırlısı nasıl olacaksa öyle olsun inşallah.
Nbl idi markasi. Valla ben oyle cok bagirsak sıkıntısı yasayan bi insan degilim cok sukur. Tedbir olsun diye vermisti. Yani bi bozulma olmadigi icin ise yarayip yaramadigini bilemiyorumNe vermişti hangi marka peki yararını gördünüz mü ? Yani işe yaradı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?