- 18 Mart 2021
- 3.313
- 3.381
- 33
Bence şanslısınız çunkü sadece sağarak besleyen annelerin cogunun sütü azalıyor emzirme arkası sağınca artıyor .. nasıl bir doktor yorumuymuş o emzirme ne güzel sağıyorsun denir mi emzirmek sadece karın doyurmak değil ki bebek gelişimi açısından birsürü faydası var anne sütü kilosuda önemsenen bişey değil ve kısıtlama yapılmaz emzirmeyi azalt çok kilo alıyor denmez muhalefet gibi bir yazı oldu ama çok yanliş bilgilendirildiginizi düşüyorum bazen bazi seylerin çözümü yok ben 2.5 yil bolük pörçuk 4 saat bile uyuyamadım oğlum kalkar otururdu gece ve 7 8 saat uyumazdı sallamamai isterdi ama uyumazdi 24 saat içinde toplam uykusu 6 7 saati geçmezdi götürmedigimiz yer yapmadigimiz sey kalmadi asla dogurmam diyordum tek ilacımız zaman oldu bebeginize zaman verin olmazsa da yontemler gececigini bilin umarim en kisa surede duzelirYok ah etmiyorum tabi ama gerçekten hiç uyumuyorum. Ben zaten ilk 5 ay çoğunlukla aagarak besliyodum çünkü ememiyodu. İştahı çok açık masallah yemek çok güzel yiyo. Gündüz zaten sadece 2 kere falan emiyo o da uykuya dalmak için. Açlıktan olduğunu düşünmuyorum zaten. Keşke sagarak vermeye devam etseydimde hiç zorlamasaydim illa emsin diye. İlk 5 ayda her ay 1300 gr aliyodu hatta dr.lar azalttirmisti günlük süt miktarını. Biberonu bıraktığım ay kilo alimi azaldı. Hala kilosu var tabi ama sağarak gerçekten süt çoğalıyor. Benim dr.um bana emzirme ne güzel sagiyosun demişti ama ben dinlemedimAraştırdım bende azaltarak biraktirmak gerekiyomus bakalım denicem. Gün içinde daha fazla emziricem
Banada oldu yaklasik 25 gün surdü tek göğüste neredeyse bitti dedim sonra obüründede azaldi daha sonra geri geldi bende anlamadım ama bana öyle geliyor sanki lik bir durum degildi bildigin gitmisti bi anda, düzeldi ... ama tabi ilk zamanlardaki gbi süt yok büyüdükleri için emme sıklığı düştü vs kendilerine göre var elbet .. vazgecmeden emzirin emince gercekten kesilemiyorHanimla benim sütüm kesiliyor sanki. Bugune kadar şelale gibi olan sütüm elimle sıkınca pek gelmiyor. Kizim emiyor ama ilk baslarda biraz yuttugunu farkediyorum, sonrasinda sanki bos emzik gibi emiyor gibime geliyor. Bi stres faktoru vs de yok, beslenme duzenim de ayni ama sütüm bitiyor. Dogal bir surec midir, bebis buyuyor diye mi bilmiyorum. Doktora gitmeli miyim
Adam direk öyle demedi tabi günahını almayayim şimdiBence şanslısınız çunkü sadece sağarak besleyen annelerin cogunun sütü azalıyor emzirme arkası sağınca artıyor .. nasıl bir doktor yorumuymuş o emzirme ne güzel sağıyorsun denir mi emzirmek sadece karın doyurmak değil ki bebek gelişimi açısından birsürü faydası var anne sütü kilosuda önemsenen bişey değil ve kısıtlama yapılmaz emzirmeyi azalt çok kilo alıyor denmez muhalefet gibi bir yazı oldu ama çok yanliş bilgilendirildiginizi düşüyorum bazen bazi seylerin çözümü yok ben 2.5 yil bolük pörçuk 4 saat bile uyuyamadım oğlum kalkar otururdu gece ve 7 8 saat uyumazdı sallamamai isterdi ama uyumazdi 24 saat içinde toplam uykusu 6 7 saati geçmezdi götürmedigimiz yer yapmadigimiz sey kalmadi asla dogurmam diyordum tek ilacımız zaman oldu bebeginize zaman verin olmazsa da yontemler gececigini bilin umarim en kisa surede duzelir
Benimde 2 kere oldu gitti herhalde dedim ama 2 3 gün sonra eskiye döndü. Belki adetle falan alakalıdır. Hormonel durumlar etkiliyormus.Hanimla benim sütüm kesiliyor sanki. Bugune kadar şelale gibi olan sütüm elimle sıkınca pek gelmiyor. Kizim emiyor ama ilk baslarda biraz yuttugunu farkediyorum, sonrasinda sanki bos emzik gibi emiyor gibime geliyor. Bi stres faktoru vs de yok, beslenme duzenim de ayni ama sütüm bitiyor. Dogal bir surec midir, bebis buyuyor diye mi bilmiyorum. Doktora gitmeli miyim
Kizim 6 bucuk aylikken uzun bi tatile cikmistik Gercekten yorucuydu ve tam da dönüş günü onca yorgunlugun uzerine kizim asiri huysuzlandi yolda cok stres olmustum ve o gun benim de sütüm kesilmişti. Ama işte bunun sebepleri vardi o gün. Su an bi sebep goremiyorum ve kisa süreli anlik degil bi surece yayilarak azaldi sanki. Kesilip bitecekmis gibi hissettim o yuzdenBenimde 2 kere oldu gitti herhalde dedim ama 2 3 gün sonra eskiye döndü. Belki adetle falan alakalıdır. Hormonel durumlar etkiliyormus.
İnşallah gitmez tabi ama artık 1 yaşına geldiler çok şükür. Bu zamana kadar emmiş dert etme. Stres daha çok etkiliyor. Zaten artık anne sütü tadımlık oluyo. Şifa niyetine doyuruculugu yok. Yani enazindan benimki asla doymuyo sanki bütün gece o kadar emen o değil gibi kalkar kalkmaz mama diyoKizim 6 bucuk aylikken uzun bi tatile cikmistik Gercekten yorucuydu ve tam da dönüş günü onca yorgunlugun uzerine kizim asiri huysuzlandi yolda cok stres olmustum ve o gun benim de sütüm kesilmişti. Ama işte bunun sebepleri vardi o gün. Su an bi sebep goremiyorum ve kisa süreli anlik degil bi surece yayilarak azaldi sanki. Kesilip bitecekmis gibi hissettim o yuzden
Yanlis anlamissiniz sagmak tabi arttirir ama hic emzirmeden sadece sagarak beslemek cok zor makinalar bebek kadar guclu cekemediginden zamanla azaliyor bende oyle oldu ilk cocugumda azldi 5 ay icinde genelde insanlarin o sekilde ama önce emzirip arkasindan sagarsaniz artiyor benim gordugum duydugum okudugum hep bu sekilde onu demek istedim aslinda uykuszlk en kotu sey gercekten umarim aşarizzAdam direk öyle demedi tabi günahını almayayim şimdiben ememedigi için çok üzülüyodum. Bir mememin ucu asla cikmiyodu. Hala öyle gerçi. O da beni rahatlak için söyledi bide emerek doymuyodu uyuyakaliyodu sagdigimda bi biberon içiyodu. Ek gıdaya kadar böyle gitti. Bana sürekli ten teması yapmami öneriyordu doktor ama gerek kalmadi oğluşum başardı sonunda şimdi de bırakmıyor evet herkes farklı şeyler yasiyo ama gerçekten uykusuzluk beni mahfediyo. Bu arada sagmakla süt azalmaz hatta süt arttirma yöntemidir sağım yapmak. Ebe hemsirede sağım yaparak azalir falan dedi ben 2 doktora gittim ikiside onlar eski bilgi kanitlandi sagimin sütü artttirdigini dedi. Benimki 3.500 kg dogmustu 3 ay içinde 7.500 kg olunca dr azalt demişti 4 saatte bir vermem gerekiyomus ama tabikide ben azaltmadim.
tebrikler biz henüz beraber yatıyoruz.Kizimin odasini ayirdik 3 gündür.hic sorun yasamadik cok şükür. Bizim odamizda cilek mobilyadan aldigimiz mobilya takiminin normal ahsap besigi vardi, benim kiz her yere her seye tirmandigi icin, besikle odasinda yatirmaya çekindim, tehlikeli geldi bana. Montessori yatak aldim odasina. Ne kadar uzun vade kullanabiliriz bilemediğim icin pahali bir sey almak istemedim, uygun modellerden aldim. Cok buyuk aldim icinde belki oyun da oynar diye 120x200 ölçüde. Valla cok rahat oldu tavsiye ederim, harika done done yatiyo oynuyo icinde kapisi var ama kapisini kapatmiyorum gece uyaninca sabah olunca cikip yanımıza geliyor❤
ben deldirmiycem canım. ileride kendisi isterse deldiririzKızlarr kulak deldiren var mı yahu
Bende cok kararsizim kapatiyorum bu mevzuyu önüme birsey cikiyor parkta bir anneyle konustm buyuk kizinin 5 yasinda deldirms hep sorun olms ufagi 1 yasinda deldirmis cok iyi oldu diyo hc sorun olmadi diyo bende napsam bilemedim ama deldirmiycem sanirim hediye küpelerimiz bana sırıtıyo oradan eşim desen koca karı gibi ne deldireceksin ufacik cocugu diyo oda dogru geliyo sokakta baskalarinda goruncede bi hosuma gitmiyo degilben deldirmiycem canım. ileride kendisi isterse deldiririz
Bende 1 yas dogumgununden sonra odasini ayirdim. Tabii ben henuz mobilya kısmına gecmedim. Sadece besigini koydum odasına. Bizde bir sorun yasamadik. Hatta daha iyi oldu , odaya gir çıklarda uyaniyordu benimki simdi kapisini kapatiyorum. Kamerayi da acıyorum rahatim. Benim buyuk bir kızım oldugu icin ona genc odasi yapicam, onun mobilyasini da oglumun odasina gecircem birazda o kullansin beyaz sade bisey oldugu icin kiz erkek farketmiyor sadece kulplari degistircem . Suan bana bunlar cok zor geliyor tabii,, simdilik besiginde yatsin diyorum yaz sonu halledicem insallah. Ama odasini ayirmak iyi oldu , simdi hadi senin odana gidelim deyince elimden tutup odasina gotuyorKizimin odasini ayirdik 3 gündür.hic sorun yasamadik cok şükür. Bizim odamizda cilek mobilyadan aldigimiz mobilya takiminin normal ahsap besigi vardi, benim kiz her yere her seye tirmandigi icin, besikle odasinda yatirmaya çekindim, tehlikeli geldi bana. Montessori yatak aldim odasina. Ne kadar uzun vade kullanabiliriz bilemediğim icin pahali bir sey almak istemedim, uygun modellerden aldim. Cok buyuk aldim icinde belki oyun da oynar diye 120x200 ölçüde. Valla cok rahat oldu tavsiye ederim, harika done done yatiyo oynuyo icinde kapisi var ama kapisini kapatmiyorum gece uyaninca sabah olunca cikip yanımıza geliyor❤
Ayy benim simdi erkek olunca o mesele yok bu beybimde. Ama kızda bende demistim kendi ne zaman isterse o zaman deldircem diye . 4 5 yaslarindayken , anne ben kupe istiyorum kulagimi deldirelim dedi. Bir kac ay bekledim gercekten istiyor mu diye emin olmak icin , sonra gittik deldirdik. Bizde bir sıkıntı olmadı. Yani yara, akma , kanama gibi seyler yasamadık. Ilk taktiklari kupeyi uzun sure cikarmadim ama.Kızlarr kulak deldiren var mı yahu
Bizim montessori yatagin da kapısı var. Annecim hadi yatalim diyince kosa kosa gidip yatagin kapisini acip iceri girip yatiyor. Allahim dunyanin en tatli seyi resmenBende 1 yas dogumgununden sonra odasini ayirdim. Tabii ben henuz mobilya kısmına gecmedim. Sadece besigini koydum odasına. Bizde bir sorun yasamadik. Hatta daha iyi oldu , odaya gir çıklarda uyaniyordu benimki simdi kapisini kapatiyorum. Kamerayi da acıyorum rahatim. Benim buyuk bir kızım oldugu icin ona genc odasi yapicam, onun mobilyasini da oglumun odasina gecircem birazda o kullansin beyaz sade bisey oldugu icin kiz erkek farketmiyor sadece kulplari degistircem . Suan bana bunlar cok zor geliyor tabii,, simdilik besiginde yatsin diyorum yaz sonu halledicem insallah. Ama odasini ayirmak iyi oldu , simdi hadi senin odana gidelim deyince elimden tutup odasina gotuyorsahiplendi
Ya ben tutup cekistirip zarar vermesinden korkuyorum. Yoksa hemen deldiricem deAyy benim simdi erkek olunca o mesele yok bu beybimde. Ama kızda bende demistim kendi ne zaman isterse o zaman deldircem diye . 4 5 yaslarindayken , anne ben kupe istiyorum kulagimi deldirelim dedi. Bir kac ay bekledim gercekten istiyor mu diye emin olmak icin , sonra gittik deldirdik. Bizde bir sıkıntı olmadı. Yani yara, akma , kanama gibi seyler yasamadık. Ilk taktiklari kupeyi uzun sure cikarmadim ama.
Evett tutup cekistirmesi cok muhtemel bi de bizimki disleri patlatirken sanki o kulaklari koparicakk oylee bir cekistiriyor uzatiyor. Allah korusun zarar verebilirBizim montessori yatagin da kapısı var. Annecim hadi yatalim diyince kosa kosa gidip yatagin kapisini acip iceri girip yatiyor. Allahim dunyanin en tatli seyi resmen
Ya ben tutup cekistirip zarar vermesinden korkuyorum. Yoksa hemen deldiricem de
Kadın ellemiyor kulagını acıdığını anlıyor falan dedi ama amannnn beee gene vazcaydırdınız beniEvett tutup cekistirmesi cok muhtemel bi de bizimki disleri patlatirken sanki o kulaklari koparicakk oylee bir cekistiriyor uzatiyor. Allah korusun zarar verebilir
Benim ki takkesini mikroskopta inceleyip takacak utanmasa öyle bir dikkat öyle bir kusursuzluk 2. Çocuktan sonra
Artik laftan sozden, yaptıklarının sonuçlarından (dokununca acimasi) anliyorlar yavas yavas. Birkac aya deldiririm diye dusunuyorum bakalim. Biz muhtemelen butun yazı denizde geciricez. Enfeksiyon riski olur. Yaz gecsin sonra deldiririm buyuk ihtimalKadın ellemiyor kulagını acıdığını anlıyor falan dedi ama amannnn beee gene vazcaydırdınız beni