Benimkide öyleydi sonra bir anda elimi bırakmaya başladı. Demek ki daha zamanı var. Kendileri ne zaman isterse o zaman yürüyorlar. Hiç karışmayın. Bu günlerin tadını çıkarınya benim kız 8 aylıktan beri desteksiz duruyor ama asla yürümek istemiyor elinden tutsam kendini yere bırakıyorama dakikalarca ayakta boş kıpırdamadan duruyor.
Kuralları olan birisi dahayemek seçmiyor anlamında dedim. günde 2 ana öğün 1 ara öğün yapıyor. aralarda asla ağzına lokma koymaz :)
Aynen öyle canım allaha emanet olsun hepsiBir de antibiyotik tam oldu isteekesinlikle oylee bizim yapabilecegimiz hicbisey yok benimde en yakınım abimin cocuklari oyle sabah kahvaltisinda patates kizartmasindan baska bisey yemiyorlar yıllardır ,bolca abur cubur. Hic saglikli bir sey yok. Yani hepimiz biseyler tuketiyoruz, cocuklarimizda tuketiyor ama bazen bu kadar vurdumduymazlık cok acı geliyor .Hic mi bi sebze bi et, kurubaklagil ,balık tuketmez insan. Hersey elimizin altinda internetler hersey cıkıyor , isteyen istedigini yedirsin bosuna kendimizi sinir ederiz
yok canım bizimki 9 kiloda. bir doğum kilosunu 3 e katlayamamış birde 6.5 ayda sadece 300 gr almış. gelişimi durmasın günde 2 kez mama ver gibi birşey dedi. tavuk,süt, paketli gıdalar vermiyorum daha. yemek seçmiyor kızımda prk. ama işte hiç durmuyor, poposu yer görmüyor. birde yürüse naparız bilmiyorım.Vallahi bacım 1 yaşına gelmiş çocuğa ne maması artık ya millet mamayı bırakıyo 1 yaş sonrası daha ufak olsa tamam ver diyeceğim . benim oğlum mamayla büyüdü 14 aylıkken kestim mamayı inek sütü verdim onu içti doktorumuzda kes içer artık inek sütü demişti 14 kg falandı o aralar.. kilo alması için reçete edilen mamalar ayrı devlet ödeme yapıyor onlardan yazdıysa bilmiyorum benim arkadaşımın oğlu 3 yaşında 10 kg ona bile mama dememişler ki bence kilo aldıran mama ona şarttı cipsle çikolatayla büyümeye çalışıyor çocuk .. yiyorsa yemesi iyiyse bulaşma mama falan süt ver süt içsin daha iyi yani tabi benim fikrim
canım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayızCanım ben senin yerinde olsam mama vermem , yemesi iyi kilo almiyorsa yiyeceklerini biraz daha kalorilendirebilirsin ceviz rendesi, tereyag, et aklıma gelenler bunlar. Aralarda oyalansin diye kuru uzum falan verebilirsin,hurma , gunkurusu kayisi. Hem damaklarini kasir hem de agzı bos durmaz .
Benim bebede erken yurumeye basladi o yuzden bir anda kiloyu silkeledi , kilo alimi durmadi ama cok daha az aliyor artik. 9 aylikken kilosu ileriydi 1 yas kontrolunde %50 persentilde cikti. Bizde %50 persentili koruyacagiz bunun icinde aylik ortalama 200 gr almasi yeterliymis
İştahsız bir bebek annes olarak sölüyorm gün içinde mama verirsem eğer bir öğünü direk es geçiyor. Yani onun için 120 cc mama bile bir öğün demek. Ben sdce yatmadan önce veriyorm o sebeple.canım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayızsürekli eline birşeyler vermeye çalışıyorum ters tepti. halılara, koltuklara yediriyor. ağzında ıslatıyor her yere sürüyor.
sizin öğünler nasıl, mesela ben dünü yazayım. sabah meme emiyor saat 1 e kadar asla birşey yemiyor. 1 de yarım kase mercimek çorbası yedi. saat 4 gibi serçe parmağı kadar kaşar, yarım muz, 2 tatlı kaşığı yoğurt yedi akşamda kuşbaşılı patates yemeği vardı. rondodan geçirdim. anca 2 dilim patates 2 kuşbaşı et yemiştir. 1 tatlı kaşığı hurma pekmezini zar zor ağzına döktüm :) yatmadan tekrar meme emdi. gecede 1 kez emiyor. genel olarak öğünler böyle bizde. gün içinde poposunun üstüne oturmuyor hep azmak peşinde. hergün düzenli tuvaletini de yapıyor.
mama almayı şu an düşünmüyorum az daha takip edeceğim ama bu gidişle kilo alması çoook zor
Vay edepsiz çok az yiyor yapacak birşey olmuyor işte bazen haraketliymiş de birde sürekli böyle az yiyorsa mutlaka ek destek istercanım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayızsürekli eline birşeyler vermeye çalışıyorum ters tepti. halılara, koltuklara yediriyor. ağzında ıslatıyor her yere sürüyor.
sizin öğünler nasıl, mesela ben dünü yazayım. sabah meme emiyor saat 1 e kadar asla birşey yemiyor. 1 de yarım kase mercimek çorbası yedi. saat 4 gibi serçe parmağı kadar kaşar, yarım muz, 2 tatlı kaşığı yoğurt yedi akşamda kuşbaşılı patates yemeği vardı. rondodan geçirdim. anca 2 dilim patates 2 kuşbaşı et yemiştir. 1 tatlı kaşığı hurma pekmezini zar zor ağzına döktüm :) yatmadan tekrar meme emdi. gecede 1 kez emiyor. genel olarak öğünler böyle bizde. gün içinde poposunun üstüne oturmuyor hep azmak peşinde. hergün düzenli tuvaletini de yapıyor.
mama almayı şu an düşünmüyorum az daha takip edeceğim ama bu gidişle kilo alması çoook zor
Ah ah bizimki onu da yemiyor canım sabah kaşık maması yedirdim biraz zorla dün boncuk makarna yaptım bugün erişte yaptım yok yemiyor dilinin üstünden geri atıyor taneli hiç birşeyi kabul etmiyor küçükken bundan iyiydi ne versem iri diri demiyordu yutuyordu şimdi mümkünatı yokcanım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayızsürekli eline birşeyler vermeye çalışıyorum ters tepti. halılara, koltuklara yediriyor. ağzında ıslatıyor her yere sürüyor.
Sabah bi kere bide gece bir kere mi emiyor? Gün içinde sadece iki kez mi emiyor yani? Ben o kısma takıldımcanım biz boyda %10, kiloda %20 persentildeyiz. baş çevresinde %30 dayızsürekli eline birşeyler vermeye çalışıyorum ters tepti. halılara, koltuklara yediriyor. ağzında ıslatıyor her yere sürüyor.
3 kez emiyor. sabah 7 gibi. akşam 8/9 birde gece emiyor. meme hiç istemiyor. emzirmesem onu da emmez de, ben en azından 1.5 yaşına kadar emzirmek istiyorum.Sabah bi kere bide gece bir kere mi emiyor? Gün içinde sadece iki kez mi emiyor yani? Ben o kısma takıldım
Peki gün içinde daha sık emzirseniz emmiyor mu?3 kez emiyor. sabah 7 gibi. akşam 8/9 birde gece emiyor. meme hiç istemiyor. emzirmesem onu da emmez de, ben en azından 1.5 yaşına kadar emzirmek istiyorum.
Bizimkide 5 defa emiyor gün içinde çarşıda vs işim olursa 4 defa emiyor gece 1 defa toplamda 5. 6 defa emmiş oluyor 24 saatte ama sıkıldım biraz artık gerçektenSabah bi kere bide gece bir kere mi emiyor? Gün içinde sadece iki kez mi emiyor yani? Ben o kısma takıldım
Çalişmaya başlamıştı gülreçelim o sebeple gündüz aktif emziremiyordurPeki gün içinde daha sık emzirseniz emmiyor mu?
A tabi o zaman durum başka. Benimki çok sık emiyor da ben o yüzden şaşırdım. Ben çalışmıyorum ama evdeyim.Çalişmaya başlamıştı gülreçelim o sebeple gündüz aktif emziremiyordur
Yani biraz fazla emiyor evet ama bu sizin için yipratıcı bir durum sadece yoksa elestirye acik bir mesele degil emzirmenin sayısı vs olmaz ki bebek nekadar isterse verilir bizim son 1 aydir falan kendisi bu düzeni olusturdu gündüz 4.5 defa gece 1 cok nadir 2 defa emiyor zorlu bir süreç gerçekten vallahi emerken sürekli kulaklarımla oynuyor kulak yakınımda birde et beni var onu cekistiriyor tırmalıyor falan kulaklarım yara bere içinde 2 yasina geldikleri gunleri de gorelim de bitirelm su emme islerini :)A tabi o zaman durum başka. Benimki çok sık emiyor da ben o yüzden şaşırdım. Ben çalışmıyorum ama evdeyim.
Benim kızım gün içinde 7 kez fln kesin emiyordur. Gece de en az 3 kere uyanıyor. Çok fazla emiyor. Hiç hoşnut değilim bu durumdan aslında. Yemek yediyse öğle uykularında emzirmeden uyutmaya fln çalışıyorum ama yok illa emecek. Habire mem mem. Bide herkes laf ediyo gıcık oluyorum. Neymiş çok emiyormuş. Biraz az emsinmiş. Sanki 10 yaşına kadar emecek. Herkes bi tuhaf ya. Bebek zayıf olsa laf kilolu olsa laf. Ağzı olan konuşuyor
Ben kendimize yaptigimda kabugunu alip icini veriyorum cunku bzde hala diş yok hamurisi bende henüz vermedim tadimlik birkac defa verdim bayiliyor kek pogaca böreğe sarimsakli domates soslu patates kizzartmasi ve makarna yedi bugun bizle birlikte diş de yok diye pek bu tarz beslemiyordum 1 haftadir allah ne verdiyse düz gidiyorumKızlar siz bebeklere nohut kuru fasülye gibi bakliyatlari bütün olarak veriyor musunuz? Ben biraz eziyorum boğazına kaçar diye. Herşeyi yiyo aslında bugün poğaça yedi ilk kez (kilosu fazla olduğu için karbonhidrat vermiyordum) bayıldı tadına. Tabi yürüdüğü için zayıfladı baya. Artık yediği herşeyi vericem ama bakliyattan korkuyorum biraz.
Benimkininde dişi yok hala. O yüzden çekindim eti köfteyi sonuçta ufaliyorum ama nohut falan tam bogaza takılmalık bişey cesaret edemedim.Ben kendimize yaptigimda kabugunu alip icini veriyorum cunku bzde hala diş yok hamurisi bende henüz vermedim tadimlik birkac defa verdim bayiliyor kek pogaca böreğe sarimsakli domates soslu patates kizzartmasi ve makarna yedi bugun bizle birlikte diş de yok diye pek bu tarz beslemiyordum 1 haftadir allah ne verdiyse düz gidiyorumyeter daa diş diş bekliycez diye cocuga herseyi yedirememekten fenalik gelmisti