Devam sütünü gece uykusu öncesi mi veriyorsunuz? Benim oğlumda hala emiyor ama gece emmek için kalkmıyor artık. Son emmesini uyku öncesi yapıyor. Bu durumda akşam devam sütünü ne zaman vermem gerekir?
Keşke içse de içirsem. Ama benim kizim dogdugundan beri biberon hic tutmadi. Bi ara pipetli sulukla icine koydugum sıvı olarak yaptigim mama vs vermeye çalışıyordum, yemek yemedigi icin karni doysun diye. Biraz iciyordu bi ara 10 aylikken falan. Her seyi deniyorum. Ama hicbir sey icmiyor da yemiyor da artik. Yogurt yerdi onu da yemiyor. Et yiyor bazen cani isterse, iyice lokum gibi pismis kavurma yapip koydum dondurucuya. Ama sadece et. Bu kadar. Onu da ne zaman isterse ☹Merhaba arkadaşlar..
Bizde 1 yaş kontrolüne gittik ve iki aşı olduk..
Doktor devam sütü önerdi bize sabah ve akşam olmak üzere 1 biberonu tüm doldur ver içsin dedi burda doktorlar devam sütü alması lazım önemli dedi.. bizde ismi groeimelk yani anlamı büyüme sütü.. içinde bütün vitaminler var özel üretilmiş 1 yaş için.. aranızda devam sütüne başlayan var mı..
Bu arada kızım hala emiyor gece 2 kez gündüz 3 kez..
3 öğün de yemek yiyor ve bizim yemeklerimizi yiyor artık..
Sabah kahvaltı peynir zeytin renk biberlerden salatalık yumurta vs..
Öğlen çorba ekmek..
Akşam sebze ve et türü..
Doğum gününde yürümeye başladı kızım ve artık ordan oraya geze geze bütün gün yoruluyor oda bizde..
Bu aralar aşırı huysuz ataklardayız yine gece uyku sıkıntımız var her gün.. ve gündüz yemek reddi oluyor arada..
Sizde durumlar nasıl?
Keşke içse de içirsem. Ama benim kizim dogdugundan beri biberon hic tutmadi. Bi ara pipetli sulukla icine koydugum sıvı olarak yaptigim mama vs vermeye çalışıyordum, yemek yemedigi icin karni doysun diye. Biraz iciyordu bi ara 10 aylikken falan. Her seyi deniyorum. Ama hicbir sey icmiyor da yemiyor da artik. Yogurt yerdi onu da yemiyor. Et yiyor bazen cani isterse, iyice lokum gibi pismis kavurma yapip koydum dondurucuya. Ama sadece et. Bu kadar. Onu da ne zaman isterse ☹
Aynen oyle Benimkine 6-7 aylik mi diyorlar. Gercekten de oyle gibi, 6 ayliktan beri 300 gram aldi sadece zaten. Indirimli olur diye gecen seneden beri bu yaz icin aldigim 12-18 aylik kıyafetlerin hepsi ziyan oldu resmen. Cunku kizima su an 6-9 aylik kıyafetleri ancak oluyorBenim kızım da yiyen bebek değil birazda o yüzden düşündüm devam sütünü..
Çok yemek seçiyor tek yediği brokoli patates.. h er gün de o yenmezki..
Hala 9 kilo çok üzülüyorum..
Çözüm bulmaya çalışıyoruz ama zor yemeyen bebek..
Görenler 1 yaşında mı aaaa 8 10 aylık gibi diyor cok moralim bozuluyor..
Umarım devam sütü biraz kilo aldırır..
Burda devam sütü dediğimiz şey mama oluyor. Burdada yaş dönemlerine göre numaralandırmışlar. Ve arkdşların dediği gibi 1 yaşından sonra mama önerilen bir çocuk bende duymadım. Çnkü genelde 1,5 yaş gibi en fazla 2 yaşta bitiriliyor mama kullanımı.Kızlar burda devam sütü özel üretim mama değil yani..
Mama ayrı bişey devam sütü farklı..
1 yaş için özel üretilen vitamin var içinde..
2 yaş için de ayrı süt var 3 yaş içinde gruplara ayırmışlar..
Burda doktorlar öneriyor bizde mantıklı bulduğumuz için başlattık ve çok sevdi sütü çok şükür..
Ben zaten yavaş yavaş anne sütünü kesmeyi düşünüyorum biraz da o yüzden istedim.devam sütünü..
Benm kızımda en fazla 9 kilo ben üzülüyordm artk kendimi yıpratacak şekilde üzülmüyorum. Zayıf bir çocuk olacak belliki ne yapalım.. bende isterdim herşeyi yesin keyifle benmde içim rahat etsin ama olmuyor ne yapsam olmuyor. En iisi kabullenmek sevdiği gıdaların arasında yeni şeyler sunmak biraz büyümesini beklemek.Benim kızım da yiyen bebek değil birazda o yüzden düşündüm devam sütünü..
Çok yemek seçiyor tek yediği brokoli patates.. h er gün de o yenmezki..
Hala 9 kilo çok üzülüyorum..
Çözüm bulmaya çalışıyoruz ama zor yemeyen bebek..
Görenler 1 yaşında mı aaaa 8 10 aylık gibi diyor cok moralim bozuluyor..
Umarım devam sütü biraz kilo aldırır..
Canım en iyisini yapıyorsun uzmemekle. Ben kızımın(9 yaş) ası defterine bakiyorum 1 yasinda 8.600 gr. Suan da yasına göre boy/kilo çok önde ve fiziki olarak cok dinç, diri. 1 yasina kadar olan surecte pek yiyeceklere alistirmamistim. 1 yasindan sonra iase dönünce alisti yavas yavas. 2 yasina geldiginde hicbir yemegi ayırt etmez durumdaydi. 1 yasina kadar yiyeceklerin sınırlı olması, dislere bagli istahsizlik, asırı hareketlilik, cevreye ilgi , ataklardaki huysuzluklarin istahsizlik olarak yansimasi, damak tadiinin olusmaması gibi bir cok etken oluyor kilo almamasinda. Sonra hersey oturuyor. 1yas itibariyle kendi sofra yemeklerinizi sunarsaniz , ne kadar cok cesitle tanistirirsaniz o kadar iyi oluyor.Benm kızımda en fazla 9 kilo ben üzülüyordm artk kendimi yıpratacak şekilde üzülmüyorum. Zayıf bir çocuk olacak belliki ne yapalım.. bende isterdim herşeyi yesin keyifle benmde içim rahat etsin ama olmuyor ne yapsam olmuyor. En iisi kabullenmek sevdiği gıdaların arasında yeni şeyler sunmak biraz büyümesini beklemek.
Canım en iyisini yapıyorsun uzmemekle. Ben kızımın(9 yaş) ası defterine bakiyorum 1 yasinda 8.600 gr. Suan da yasına göre boy/kilo çok önde ve fiziki olarak cok dinç, diri. 1 yasina kadar olan surecte pek yiyeceklere alistirmamistim. 1 yasindan sonra iase dönünce alisti yavas yavas. 2 yasina geldiginde hicbir yemegi ayırt etmez durumdaydi. 1 yasina kadar yiyeceklerin sınırlı olması, dislere bagli istahsizlik, asırı hareketlilik, cevreye ilgi , ataklardaki huysuzluklarin istahsizlik olarak yansimasi, damak tadiinin olusmaması gibi bir cok etken oluyor kilo almamasinda. Sonra hersey oturuyor. 1yas itibariyle kendi sofra yemeklerinizi sunarsaniz , ne kadar cok cesitle tanistirirsaniz o kadar iyi oluyor.
Daha yakın zamandan bir ornek vereyim yazın arkadasimin 1.5 yasindaki kızı gözümün onunde tartiya cikti 9 kiloydu ,o cok yipartiyordu kendini. Simdi 2 yasini gecti 11 kiloyu gecmis artik oyle cok zayif durmuyor. Yine yemek seciyor herseyi yemiyor ama en azindan kilo alimi devam ediyor. Bence 1 -2 yaş arasi bircok sey oturuyor.
Çok güzel yazmıssınız bende böyle olacağnı umuyorum en azından ben elimden geleni yapıyorum hiç bişeye üşenmiyorm yeni bişey deneyeceğim zaman nutlaka seveceği bişeyde yapıyorum. Oyunlarla yediryorum bütün ev bütün üstümüz başımız batıyo bazen. Neden battı demiyorum. Anne olarak üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum gerisi kızıma kalmış. İnşallah daha çok şeyi sever ve yer. Benmde içim rahatlar. Şimdilik böyleyizCanım en iyisini yapıyorsun uzmemekle. Ben kızımın(9 yaş) ası defterine bakiyorum 1 yasinda 8.600 gr. Suan da yasına göre boy/kilo çok önde ve fiziki olarak cok dinç, diri. 1 yasina kadar olan surecte pek yiyeceklere alistirmamistim. 1 yasindan sonra iase dönünce alisti yavas yavas. 2 yasina geldiginde hicbir yemegi ayırt etmez durumdaydi. 1 yasina kadar yiyeceklerin sınırlı olması, dislere bagli istahsizlik, asırı hareketlilik, cevreye ilgi , ataklardaki huysuzluklarin istahsizlik olarak yansimasi, damak tadiinin olusmaması gibi bir cok etken oluyor kilo almamasinda. Sonra hersey oturuyor. 1yas itibariyle kendi sofra yemeklerinizi sunarsaniz , ne kadar cok cesitle tanistirirsaniz o kadar iyi oluyor.
Daha yakın zamandan bir ornek vereyim yazın arkadasimin 1.5 yasindaki kızı gözümün onunde tartiya cikti 9 kiloydu ,o cok yipartiyordu kendini. Simdi 2 yasini gecti 11 kiloyu gecmis artik oyle cok zayif durmuyor. Yine yemek seciyor herseyi yemiyor ama en azindan kilo alimi devam ediyor. Bence 1 -2 yaş arasi bircok sey oturuyor.
1 yaşından sonra türkiyede mama vs öneren doktor duymadım emen çocuğa niye verilir o yaştan sonra anlayamadım yemeğini yer artık 1 yaşından sonra , inek sütü alır yavaş yavaş yiyeceklerin içinde vs zaten emiyor pek mantıklı gelmedi ne bileyim ben vermem artık bu saatten sonra okadar emzirmişim bu zamana kadar tercih meselesi tabi yinedeKızlar burda devam sütü özel üretim mama değil yani..
Mama ayrı bişey devam sütü farklı..
1 yaş için özel üretilen vitamin var içinde..
2 yaş için de ayrı süt var 3 yaş içinde gruplara ayırmışlar..
Burda doktorlar öneriyor bizde mantıklı bulduğumuz için başlattık ve çok sevdi sütü çok şükür..
Ben zaten yavaş yavaş anne sütünü kesmeyi düşünüyorum biraz da o yüzden istedim.devam sütünü..
1 yaşından sonra türkiyede mama vs öneren doktor duymadım emen çocuğa niye verilir o yaştan sonra anlayamadım yemeğini yer artık 1 yaşından sonra , inek sütü alır yavaş yavaş yiyeceklerin içinde vs zaten emiyor pek mantıklı gelmedi ne bileyim ben vermem artık bu saatten sonra okadar emzirmişim bu zamana kadar tercih meselesi tabi yinede
Üzerinden çok geçmiş ama cevaplayayım. Benim iki evladım da tüp bebek gebelik leri de doğumları da zor oldu anlayacağın, Rabbim güç kuvvet versin sanaMerhaba! Canim gecmis olsun endometriozis var bendede karin içi yapisiklik 2 sezeryanim var ikincisinde anladi doktor teshisi koydu suan 3. Cocugu dusunuyorum senin hamile kalmanda yada dogumunda bi sknti oldumu bende cikolata kisti yok sadece yapisiklik
Haa bildimm şuan Evet var buradada pınarın devam sütü marketlerde yani oglum bebekken vardi suan devam ediyomu bilmiyorum tadi da baya guzeldi almistim birkac kere şekerliydi yalnız bayaMama değil zaten kutu süt.. 1 litrelik kutu süt.. sadece icin de vitaminler var bildiğimiz süt yani.. türkiyede farklı galiba burda bütün çocuklar içer bir yaş sonrası..
Haa bildimm şuan Evet var buradada pınarın devam sütü marketlerde yani oglum bebekken vardi suan devam ediyomu bilmiyorum tadi da baya guzeldi almistim birkac kere şekerliydi yalnız bayabizim buralarda o pek yaygın degil o sebeple mama zannetttik söyleyince kutu deyince hatirladim direk
hangi mamayı kullanıyorsun memnun musun csnım. bugün kontrolümüzde bize de mama önerdi doktor. kızım herşeyi yiyor ama kilo almıyor. aşırı hareketli hiç durmuyor. kararsız kaldım herşeyi yiyen çocuğa da bu saatten sonra mama vermek ne kadar doğru bilmiyorım.Devam sütü yani mamayı ben akşam yatarken rutin olarak veriyorum ama genelde buradaki doktorların önerisi 1 yaştan sonra ana beslenmesnin süt değil gıda olması yönünde. Ama bzmki herşeyi beğenip yemediği için nasıl olacak bilmiyorum. Henüz yürümüyor ama birkaç adım deniyor kendni sanrm yakında yürüyecek.
vaaoow yakışıklı maşallah.Kızlar bizde doğum günü kutladık aslında ayın 10ydu ama pazar günü yaptık. Bi ark. Organizasyonu vardi sağolsun geldi stant kurdu evde pastayi falanda ben yaptım. Çok şükür çok güzeldi. Dünden beri yürüyor yavrumm. Zaten elimizi tutup sürekli yürüyordu ama bugün kendi başına gidiyo 10 adım atmıştır düşmeden
yumurta alerjisi olan bebeklere yapmıyorlar. benim kıza ilk dennediğimde kulakları dudak çevresi kabardı,1 ay sonra denedim gene aynı oldu acile oradan da doktora götürdük yumurta alerjisi çıktı. şimdide aşıyı yapmıyorlar bugün sorduk, araştırma hastanesinde yapılıyormuş. suçiçeği ve KPA yı yaptırdık. KKK da bir ay sonra araştırma hastanesinde yapılacak bakalım.Oğlumun 1 yaş aşılarını yaptırdık bugün sağlık ocağında,ebe bana da sordu yumurta alerjisi var mı diye. Yanlış anlamadıysam kızamık aşısı için önemliymiş bu bilgi
ya benim kız 8 aylıktan beri desteksiz duruyor ama asla yürümek istemiyor elinden tutsam kendini yere bırakıyorKızlar güncelleme, yavrum yürüyor2 2 gündür koltukları bırakıp ayakta bos boş duruyordu. Bugün de birden baktım yürüyor. Bi odadan digerine gidiyor. Çok şükür yaa. Birde dişi çıksa iyice rahatlayacağım.
bize de bugün günde 2 kez mama ver dedi doktor. benim kızın yemesi iyi de kilo almıyor ya. çok yaramaz birde metebolizma mı hızlı anlamadım. hala 6 aylıkta ki kilosunda. bende kararsız kaldım yaşını geçti artık mama vermek mantıklı mı. birde kilo aldırır mı ki mama.Keşke içse de içirsem. Ama benim kizim dogdugundan beri biberon hic tutmadi. Bi ara pipetli sulukla icine koydugum sıvı olarak yaptigim mama vs vermeye çalışıyordum, yemek yemedigi icin karni doysun diye. Biraz iciyordu bi ara 10 aylikken falan. Her seyi deniyorum. Ama hicbir sey icmiyor da yemiyor da artik. Yogurt yerdi onu da yemiyor. Et yiyor bazen cani isterse, iyice lokum gibi pismis kavurma yapip koydum dondurucuya. Ama sadece et. Bu kadar. Onu da ne zaman isterse ☹