2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
İndirmeyin niye indiriyosunuz ki sürekli ... geri geri inmeyi de geliştirecek zamanla belkide öğrenmiştir bilmiyorum benim oğlumda böyleydi küçükken koltukların yanına altına yastık yorgan minder dizmiştim 1 ay öyle takılmıştık yanındayken müdahale etmedim hatta bile bile düsmesine izin verdim önlem aldıktan sonra 3 5 düştü sonra düşmemeyi de öğrendi 1 yaşındayken sandalyeye çıkıp ordan masa üstlerine tv ünitesine falan tırmanıyordu koltuk şöyle kalsın .. kızım doğduktan sonra eşimle biz ne besleyip büyütmüşüz bu zamana kadar dedik en zor zamanları şuan önlem alıp biraz kendi haline bırakmaktan başka çareniz yok yakında koltuk kenarlarına tutunup zıp zıp zıplamayada başlar az düşmedi benim oğlumda kızım öyle değil henüz allah sabır versin

Inmeyi biliyor zaten. Inmek istediginde cok guzel iniyor. Ama mesele inmek istediginde degil, koltugun bir ucundan bir ucuna koşuyor, kenarina oturuyor, koltuk kenarlarından asagi sarkiyor. Yani uzerinde oynarken dusme tehlikesi geçiriyor. Dusmesine nasil izin vereyim, boynunun başının uzerine duserse nolur

Ben altina yumusak seyler serip koltuk altlarinda bekliyordum duserken duzgun inis yapmasini sagliyordum okadar kesinlikle engellemedim düşmesin diye sadece düşerken boynuna basina dikkat ettim elimle yinede.. heryer yumusak seylerle doluydu zaten 3.kattan düşmeyecek sonucta sizde olacaksiniz yaninda 3 5 kere dusunce direk temkinli davrandi o sekilde kurtulduk bu davadan her dustugunde pat oldun gordun mu diyorduk 1 ay civari heryer yorgan yastik puf doluydu .. dusecegi zaman yagiz pat olacaksin deyince oldugu yere oturuverirdi arkasina bakmadan deli dana gibi koşma işleri bitti biz basedemedik esimle böyle yaptık kurtulduk sizde artık yavas yavas atlatirsiniz buyudukce akli erdikce kimi cocuk tirmaniyor surekli yapacak bisey yok

bugün kızım 1 yaşında
zaman nasıl hızlı geçti.
kızlar aranızda yumurta alerjisi olan var mı ? kızamık aşısını nasıl yaptırıcaz bilen var mı. direk çocuk pol sıra alsam yaparlar mı acaba

Çok güzel bir yıl biz devlet aşılarımızı sağlık ocağında yaptırıyoruz

Bizde saglik ocaginda yaptiriyoruz olduk 1 yaş aşılarımızı 3 hafta sonra menenjit vurduracagim özel tek doz nimenrix

Bizde saglik ocaginda yaptiriyoruz olduk 1 yaş aşılarımızı 3 hafta sonra menenjit vurduracagim özel tek doz nimenrix
Çok güzel bir yıl biz devlet aşılarımızı sağlık ocağında yaptırıyoruz
sağlık ocağında yapmadılar. yumurta alerji olan bebeklere doktor kontrolünde yapılması gerekiyormuş sanırım.
ama sormayı unuttum sadece randevu alıp gitsem olur mu acaba.
canım aşılar huysuzluk falan yaptı mı ? nasıl geçti.

Çok şaşırdım ilk defa duyuyorum 2. Çocuğum olmasına rağmen böyle bişey duymamıştım söyleyen olmadı hep yaptılar sağlık ocağında 3 tane aşı yaptılar o an çok ağladı sonrasında bi sıkıntı olmadı aryaya hiçbi aşı sıkıntı yaratmamıştı gerçi oğlum ateşlenirdi ama oda etkilenmemişti 6 aydan sonraki aşılarda büyüdüler diye heralde bebeklikteki gibi etkilemiyorlar huysuzlanırsa calpol ver istersen ben akşama doğru ilaç verdim aryaya ağrısı falan olursa diye rahatlaması için

Biz ctesi gunu 1 yas asılarını yaptırdık, normalde asılardan hic etkilenmezdi bebegim ama bu 1 yaş asılarında asırı huysuz ve aglaktı. ilk gün 1 kere calpol verdim.

Benim oğlumda çıkıp iniyor hatta koltuğun en tepesine çıkmak istiyor zaman zaman. Şu sıralar orta sehpaya taktı çıkıp üstünde gezmek istiyor 1500 defa üstünden alıyorum çünkü inmek istemiyor Bazen izin veriyorum bazende ilgisini farklı şeylere çekiyorum. Heveslerini alana kadar yapcaklar gibi gözüküyor. İnşallah en yakın zamanda alırlar ne diyeyim

Oğlum hasta olduğu için ertelemiştik salı günü kontrol sonrası yapılcak aşıları. Doktor 2sinin canlı aşı olduğunu, huzursuzluk ve ateş yapabileceğini söyledi erteleme sebebide buydu.

Oğlum hasta olduğu için ertelemiştik salı günü kontrol sonrası yapılcak aşıları. Doktor 2sinin canlı aşı olduğunu, huzursuzluk ve ateş yapabileceğini söyledi erteleme sebebide buydu.
Ben 3 mayista yaptirdim aşıları saglik ocağında. Herhangi bir yan etki olmadi

Oğlumun 1 yaş aşılarını yaptırdık bugün sağlık ocağında,ebe bana da sordu yumurta alerjisi var mı diye. Yanlış anlamadıysam kızamık aşısı için önemliymiş bu bilgi

Kızlar bizde doğum günü kutladık aslında ayın 10ydu ama pazar günü yaptık. Bi ark. Organizasyonu vardi sağolsun geldi stant kurdu evde pastayi falanda ben yaptım. Çok şükür çok güzeldi. Dünden beri yürüyor yavrumm. Zaten elimizi tutup sürekli yürüyordu ama bugün kendi başına gidiyo 10 adım atmıştır düşmeden

Eklentiler

• IMG-20230507-WA0068.jpg
    132,5 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG-20230507-WA0033.jpg
    134,6 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba arkadaşlar..
Bizde 1 yaş kontrolüne gittik ve iki aşı olduk..
Doktor devam sütü önerdi bize sabah ve akşam olmak üzere 1 biberonu tüm doldur ver içsin dedi burda doktorlar devam sütü alması lazım önemli dedi.. bizde ismi groeimelk yani anlamı büyüme sütü.. içinde bütün vitaminler var özel üretilmiş 1 yaş için.. aranızda devam sütüne başlayan var mı..
Bu arada kızım hala emiyor gece 2 kez gündüz 3 kez..
3 öğün de yemek yiyor ve bizim yemeklerimizi yiyor artık..
Sabah kahvaltı peynir zeytin renk biberlerden salatalık yumurta vs..
Öğlen çorba ekmek..
Akşam sebze ve et türü..
Doğum gününde yürümeye başladı kızım ve artık ordan oraya geze geze bütün gün yoruluyor oda bizde..
Bu aralar aşırı huysuz ataklardayız yine gece uyku sıkıntımız var her gün.. ve gündüz yemek reddi oluyor arada..
Sizde durumlar nasıl?

Devam sütünü gece uykusu öncesi mi veriyorsunuz? Benim oğlumda hala emiyor ama gece emmek için kalkmıyor artık. Son emmesini uyku öncesi yapıyor. Bu durumda akşam devam sütünü ne zaman vermem gerekir?

Devam sütü yani mamayı ben akşam yatarken rutin olarak veriyorum ama genelde buradaki doktorların önerisi 1 yaştan sonra ana beslenmesnin süt değil gıda olması yönünde. Ama bzmki herşeyi beğenip yemediği için nasıl olacak bilmiyorum. Henüz yürümüyor ama birkaç adım deniyor kendni sanrm yakında yürüyecek.

Devam sütünü gece uykusu öncesi mi veriyorsunuz? Benim oğlumda hala emiyor ama gece emmek için kalkmıyor artık. Son emmesini uyku öncesi yapıyor. Bu durumda akşam devam sütünü ne zaman vermem gerekir?
Hayalimdeki çocuk bazı geceler 8 kere kalkan kızıma selam olsun yatmadan mama verileblr ama süt yeterli diyorsanız emsin yavrucuk.

Kızlar güncelleme, yavrum yürüyor 2 2 gündür koltukları bırakıp ayakta bos boş duruyordu. Bugün de birden baktım yürüyor. Bi odadan digerine gidiyor. Çok şükür yaa. Birde dişi çıksa iyice rahatlayacağım.

1 yasını doldurmus , yiyecek sınırı kalkmıs ve anne sutu alan bir bebek icin neden devam sütü önerirler ki ben bu bebek anne sutu alsin diye ilk ay ne ugrastim simdi 1 yasindan sonra devam sutumu vermek aman aman. acıkcası benim doktorum öyle birsey soylemedi , icir deseydi de icirmezdim. Bana devam sütleri tamamen pazarlama stratejisi gibi geliyor. 1 yasını doldurmus bebek zaten herseyi yer durumda ,gerekli vitamini yiyeceklerden alabilir. Yogurt, kefir, sirkeli sarimsakli salatalar favorim. Fermentasyonlu gıdalarla cocuklarin bagirsak yapısını desteklersek, yiyeceklerin emilimi de güzel olur.
Bizimki de asırı huysuz ve uykusuz 4 azı disi birden geliyor perisanızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…