- 18 Mart 2021
- 3.313
- 3.381
- 33
Arya11 aylık oldu uyku matematigi olusturabilmek icin once gece guzel uyku uyumasi lazim kalkip oturuyor 2 saat .. ve 8 saat gece uykusu yapiyor gunduz zaten uyudugu 2 uykunun toplami 2 saati gecmez bazen ne yaparsan yap olmuyor anlamak icin uyku sevmeyen bebegi yaşaman lazımCanım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık
Sabah 7.30-8.00 arası kaldırıyorum.
İlk uyku 3 saat sonra yapmalı 10.30-11.00 uyanma saatine göre
En fazla 1.15 dakika uyut dedi eğitmen öyle yapıyorum. Sonrasında
2. Uyku 3 saat 15 dakika sonra yapnalı 16.30 da BİTMİŞ olmalı. sarkarsa gece geç yatar.
2. Uyku 15.30 da kalkış en geç 16.30.
Gece uykusu da 20.30 da 21.00 ı geçmez asla çünkü 2. Uykusundan sonra 3.5 saat uyanık kalabiliyor sadece.
Uyku matematiğine dikkat edersen hiç sorunun kalmaz
Ahh canım benim ya tabi uyku danışmanları ile de görüştüysen iş başkadır yani gerçekten uykuyu sevmeyen bebekler var. Benim kızımda bu uyku matematiğini yapınca baya rahatlamıştık oyuZden işe yarayacağını düşündüm. Allah yardımcın olsun inşallah yaş alınca düzelir kolaylıklaArya11 aylık oldu uyku matematigi olusturabilmek icin once gece guzel uyku uyumasi lazim kalkip oturuyor 2 saat .. ve 8 saat gece uykusu yapiyor gunduz zaten uyudugu 2 uykunun toplami 2 saati gecmez bazen ne yaparsan yap olmuyor anlamak icin uyku sevmeyen bebegi yaşaman lazımoglum kizimdan beterdi 5 6 saat gece oturuyordu karanlikta salliyordm uyumuyordu sdce sallanmak istiyordu vs 3 uyku danismani da cozemedi işi ne zaman gece uykusu duzeldi ozaman duzen oturdu yoksa cok duzenli uyutup kaldiriyorum aryanin suan 3 saatte uykusu gelmiyor bu bebekten bebege gore degisiyor sanirim bilmiyorm buyymesini beklemekten baska care yok
Benim kızımda iki uyku yapıyor ama son uykusu ile gece uykusu arasında 3,5 saat olursa çok zor uyutuyorum. Beş saat gibi bişey oluyor. Bence bu uyku matematiği tek düze birşey değil bebekten bebeğe değişiyor.Canım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık
2. Uyku 3 saat 15 dakika sonra yapnalı 16.30 da BİTMİŞ olmalı. sarkarsa gece geç yatar.
Gece uykusu da 20.30 da 21.00 ı geçmez asla çünkü 2. Uykusundan sonra 3.5 saat uyanık kalabiliyor sadece.
kızına maşallah :)Canım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık
Bizim kısmen bu sekilde (gune daha erken basliyoruz 6 bucuk gibi)ama gunduz daha az uyuyor bizim sıkıntı da gece çok kalkıyor. Yani artik buyudu gecede 1 -2 kalkması lazım ama biz 5 defadan az olmuyorrCanım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık
Bence gece cok sık uyanmasina sebep olmuyorsa en rahat ve en guzel uyutma sekli emzirerek uyutmakHatırlarsanız bende ilk 5 ay az ağlamadım buralarda gündüz uyumuyor diye6.ayına girerken geçen aylarda ki yaptıklarımı sar baştan tekrar yaptım tek tutan sistem sabah 7-8 de uyandığında güne başlıyoruz 10-11 arası bazen uyumak istiyor ama uyutmuyorum hemen kahvaltısını yaptırıyorum karnıda doyunca uyku basıyor zaten bazen 11.30 bazende 12.30 gibi öğlen uykusuna yatırıyorum 2-3 saat uyuyor kalktığında öğlen öğününü yediriyorum 5 gibi bir daha şekerleme yapmak istiyor şunu fark ettim ki şekerleme yapmadığı zaman gece uykusuna geçişi çok zor oluyor bizde o yüzden mutlaka yarım saatte olsa uyutuyorum 1 saatten fazla uyumuyor zaten. Akşamda en geç 8e kadar akşam yemeğini yemiş oluyoruz 9a kadar enerji patlaması yaşıyoruz babasıyla çıldırıyor enerjiyi bi güzel atıyor yoruluyor bu arada benim ki henüz apalıyor ama kertenkele gibi mübarek tutunma kalkmaya başlamadı yürüme isteğide pek yok üşengeç çocuğum bana çekmiş velhasıl gece uykusuna 9da geçiyoruz buçuğa kadar uyumuş oluyor emerek uyutuyorum çok hoşuma gidiyor böyle uyutmak zorluğu var elbet ama ben aksine çok huzurlu oluyorum o an o da çok sakin uykuya geçmiş oluyor. Gece 2 kez uyanıyor bazen 1 bizde güncel durumlar böyle öyle böyle 10 buçuk ay oldu yaşına ne kaldı şurda aktı gitti zaman
Canım ben uyku matematiğine dikkat edince her bebeğin oluyor sanıyordum ama demekki bebekle alakalı . Gündüz 40 dakika uyumasına rağmen gece 11 e kadar dayanabilmesine şaşırdım demek uykuyu sevmiyorkızına maşallah :)
eğitmenle mi alakalı acaba bebeğin yapısıyla mı ? 2 gündüz uykusu ve 20.30 da gece uykusu çok iyi. bizim gündüz uykusu sadece 40 dk gece de 23/24 ten önce uyumaz bitik haldeyim artık kendime ait zamanım sıfır
Canim bizimde 3-4 kez kalkiyor atak zamaninda 4 oluyor geneldeBizim kısmen bu sekilde (gune daha erken basliyoruz 6 bucuk gibi)ama gunduz daha az uyuyor bizim sıkıntı da gece çok kalkıyor. Yani artik buyudu gecede 1 -2 kalkması lazım ama biz 5 defadan az olmuyorr
Bizim atak ve dis dönemi yarim saatte bire kadar dusuyorCanim bizimde 3-4 kez kalkiyor atak zamaninda 4 oluyor genelde
Dişleri çıkartırken çok sık uyanıyordu çığlık çığlığa uyanıyordu bide üstler çıkarken nasıl olcak bakalımBence gece cok sık uyanmasina sebep olmuyorsa en rahat ve en guzel uyutma sekli emzirerek uyutmakbende once guzelce emziriyorun tam dalmadan kaldirip omzumda hem gazını cıkarıyorum hem pıspıslıyorum sonra yatagina koyuyorum tabi ayaga kalkıyor sonra tekrar kucagima alıyorum tekrar yataga derken 3 4 tur sonra yataginda popoya pışpışla uyuyor. Bizimki yurudugu halde tum gun gezip enerjiyi atiyor. Ustune aksam uzeri ablasi okuldan geliyor onla da kovalamaca oynuyorlarr ama halaa gece cok sık uyaniyor. Bende su uyanma isinu cozmedim
Bu uyku danışmanını nereden buldunuz? Online mi oluyor işleyişCanım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık
acaba bir profesyonel yardım almak gerekli mi merak ediyorum açıkçası. kızım çok sakin ağlamayan kolay bir bebek. ama uyumadığı için kendime zaman ayıramıyorum. bir yerden yorucu oluyorCanım ben uyku matematiğine dikkat edince her bebeğin oluyor sanıyordum ama demekki bebekle alakalı . Gündüz 40 dakika uyumasına rağmen gece 11 e kadar dayanabilmesine şaşırdım demek uykuyu sevmiyorGece deliksiz uyumuyor tabi 3-4 defa uyanıyor emziriyorum geri uyuyo.
Bir de başka tavsiyem eger yapmıyorsanız gündüz 2 saate yakın dışarı çıkarıyorum parka götürüyorum orman tarzı nehirin kenarına temiz havada uyku yapıyor diye biliyorum oyuzden her gün fırtına kopmadığı sürece soğukta olsa çıkıyoruz. Yurtdışındayım ben burası baya soğuk
bizimde 8 aylıkken alt iki çıktı. 11 aylık olucaz daha birşey yok. o iki diş uzadı kocaman olduBeni en çok zorlayan atak haftası bu oldu çok ciddi uykuya dalma problemi yaşiyoruz gercekten kanter icinde kaliyorum uyutana kadar ve uyku surelerimiz cok kısaldı 35 günden olusuyormuş daha 14 günümüz kaldı gercekten tüketti bu sefer hala dişimiz de yok şaka gibi oğlumun 1 yaşında 13 dişi vardı azısı bile vardı kızım 2 yaşinda çikaracak heralde
Şükürsüzlük yapmayın cok rica ediyorum 11 aylık olup daha alt dişi bile bulamayanlar, emekleyemeyenler var. lütfenbizimde 8 aylıkken alt iki çıktı. 11 aylık olucaz daha birşey yok. o iki diş uzadı kocaman oldu1 aydırda üstleri bekliyoruz şişlik var ama bakalım.
Yok bizim dogdugundan beri uyku problemi var, uzun uykuları yok , cok sık uyaniyor. Saatler konusunda hicbir sıkıntımız yok rahat uyuyor ama istee sık uyanıyorDişleri çıkartırken çok sık uyanıyordu çığlık çığlığa uyanıyordu bide üstler çıkarken nasıl olcak bakalımseninki de diş çıkarıyorsa o yüzden olabilir
Canim ben anne bebek okulu Nulden hanimdan danismanlik aldim. Desteksiz uyku ogretiyor esasen ama bizimki yari desteksiz uyku oldu memnunum ben oyle istedim. uyku ile ilgili uyanma saati, geri kalan gunde ne kadae uyutacagim vs hepsini anlatti cok isime yariyor gercekten geceleri uyuya geciste vs cok rahatladim.Bu uyku danışmanını nereden buldunuz? Online mi oluyor işleyiş
canim gece tabikii deliksiz olmuyor ama en azindan erken yatiyor ve uyku saatleri nokta atisi tam dedigi sekilde ve vakitlerde uyutmaya goturuyorum kolayca uyuyor ben faydasini gordum acikcasi tavsiye ederimacaba bir profesyonel yardım almak gerekli mi merak ediyorum açıkçası. kızım çok sakin ağlamayan kolay bir bebek. ama uyumadığı için kendime zaman ayıramıyorum. bir yerden yorucu oluyor