2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Ayy kızlar ben 9 aylıkken sağlık ocağına gittim kan vermeye. Hem benden hem bebeğimden kan alındı. Ertesi gün gittim sonuçlar için. Bi aksilik olmuş. Bizim kan sonuçlarını lab. Çalışmamış. Bizim kanlar ortada yok. Bazen nadirde olsa böyle hatalar oluyomuş 😒😒 çocuğum o kadar ağladı canı yandı bi daha da verdirmedim kan. Kaldı öyle yani. Artık yaşında fln baktırırım bi daha iyidir inşallah.
Ayy yok artıkk🤯 ben olsam ben de vermezdim iyi yapmissiniz kısmet artık yaşına derdim. Insanin canı gidiyor o kan alinana kadar 🤦‍♀️

Sadece dönmüyor muu genel haraketliligi nasıll
Doktor genel olarak bakmıstırr yani bir sıkıntı olsa muhakkak yonlendirirdi diye dusunuyorum , doktorlar genelde garantici olabiliyor cunku.
Benim oglum da 6 aylık civari dönmüyordu , cocuk donmuyordu ama tutunup ayaga kalkiyordu mesela. Cok akliniza takildiysa baska bi doktora daha goturup görüs alın bence
Daha yeni yeni başladı tutunup kalkmaya. Kendini yeni kaldırıyor. Biz biraz geriden gidiyoruz anladığım kadarıyla. Dün 15 saniye tek başına tutunmadan ayakta durdu ama adım atmaya korktu. Ayakta tutunup duruyo oynuyo ondan yana sıkıntı yok ama kendini yoracak şeyler yapmiyo. Bende artık kilosuna bağlıyorum bide kanı falan düşük galiba yoruluyor. Dr hiçbir sıkıntı yok karbonhidratı kes dedi. 1 ay bekleyeyim zaten kan testide tekrarlanacak sonra belki başka dr.a götürürüm. Bu dr.u zor buldum zaten anadolu yakasinda gerçekten iyi dr bulmak zor.

Bu arada ben zaten karbonhidrati çok nasir veriyorum. Günde 2 tane bebe bisküvisi veriyodum. Ekmek falanda vermiyodum ama kilosu emmekten. 4 aylikken bile kilosu fazlaydi. Bi tek muzu azaltmam lazım ama çook seviyor nasıl olacak bilmiyorum

Kızlar 1 haftadır aryaya gercekten bişeyler oldu uyutmaya bi giriyorum en az 45 dk 1 saat ugraşıyorum cebellesiyoruz resmen yok imkansız uyutamıyorm bu saatte 2. Uykusuna gecti gece 2 den önce uyumayacak yine abisi 10 aylikken tek uykuya gecmisti odami tek uyku uyumak istiyor acaba varmı boyle uykuya direnen veya tek uykuya gecen derdi de yok gibi vallahi cildirmak uzereyim hicbirseye sabrim kalmadi yatili misafir bitmek bilmedi ustune de arya tuzu biberi oldu uyku deyince aglayasim geliyor

Kızlar 1 haftadır aryaya gercekten bişeyler oldu uyutmaya bi giriyorum en az 45 dk 1 saat ugraşıyorum cebellesiyoruz resmen yok imkansız uyutamıyorm bu saatte 2. Uykusuna gecti gece 2 den önce uyumayacak yine abisi 10 aylikken tek uykuya gecmisti odami tek uyku uyumak istiyor acaba varmı boyle uykuya direnen veya tek uykuya gecen derdi de yok gibi vallahi cildirmak uzereyim hicbirseye sabrim kalmadi yatili misafir bitmek bilmedi ustune de arya tuzu biberi oldu uyku deyince aglayasim geliyor
benim kızın düzenini yazayım. sabah 8 de kalkıyoruz. 11 de uyur 12 de kalkar. sonra 5 te uyur 6 da kalkar gece de 12 den önce uyumaz. gece 8/9 da yatırabilenlere hayret ediyorum

benim kızın düzenini yazayım. sabah 8 de kalkıyoruz. 11 de uyur 12 de kalkar. sonra 5 te uyur 6 da kalkar gece de 12 den önce uyumaz. gece 8/9 da yatırabilenlere hayret ediyorum
Vallahi aynen bende cok sasiriyorm 2. cocugu buyutuyorum 8 de 9 da 10 da uyutamadim gitti benimkiler sorunlu diyordum yalniz degilmisim uykuya direncli benimkiler bende tek uyku yaptiricam direndigi zamanlar cunku cigrigindan cikti hala salliyorm nasil bukadar dayanabiliyor anlamis degilm gercekten

Son uykusunu 4 ten önce yapması lazım. O zaman gece 8-9 gibi uyuyor canım. Yani bizim öyle. Dörtten sonra yapılan her uyku hanemize eksi olarak yazılıyor😅 hata kaza uyuduysa 5lere 6 lara kadar kesinlikle 10-11 den önce asla uyutamaayız.

Aslında saatlerle ileri geri oynuyor sadece, biz aksam 8 de odaya gidiyoruz 9 da uyumus oluyor. Ama sabah 6 - 6bucuk gibi kalkiyor. Sonra 10 da uyuyor 40 dk uyuyor. 2. Uykuyu da 2 gibi uyuyor 3 gibi uyaniyor. 3 ten sonra bir daha uyku yok tabii bu sefer 9 da uyumus oluyor canım.

Canım bu yazdigin saatte biz gece uykusu icin odada oluyoruz. Sabah gec kalkiyorsa erken kaldirirarak 1. Ve 2.uyku daha erkene cekilir. 2.uykuyu ne kadar erken yaparsa aksam uykuna o kadar erken gecer. 2.uyku ile gece uykusu arasinda ortalama 5 saat olması gerekiyor. Egerki erken oldugu halde 2.uykuya direniyorsa bir kac gun tek uyku deneyip uyku saatlerini duzenleyebilirsin

Canım bu yazdigin saatte biz gece uykusu icin odada oluyoruz. Sabah gec kalkiyorsa erken kaldirirarak 1. Ve 2.uyku daha erkene cekilir. 2.uykuyu ne kadar erken yaparsa aksam uykuna o kadar erken gecer. 2.uyku ile gece uykusu arasinda ortalama 5 saat olması gerekiyor. Egerki erken oldugu halde 2.uykuya direniyorsa bir kac gun tek uyku deneyip uyku saatlerini duzenleyebilirsin
Benim kizim gece uykusunu kesintisiz uyumuyor gece 1.5 2 saat kalkip oturuyor bu sebeple uyanma saatimz uzuyor uyanmazsa daha erken kalkiyor ama genel olarak bizim evin dinamigi 8 de bebegi uyutmaya musait degil abi var evde suan okula gitmiyor abinin o saatlerde de uyumasi mumkun degil bebegi 8 de yatirsam sabah 6 da uyansam hepten zombiye dönerim cunku bebekle birlikte uyuma sansim olmaz abiden dolayi bize gün 9 10 gibi basliyor saat olarak sıkıntım yok ama aryanin 40 dk uykuyla 7 8 saat uyumadan oturmasi inanilir gibi degil uyuyan bebe yapamadim 2 de sifir yani anlasilan bana 2 2.5 sene uyku yuzu yok zorladigi zamanlarda tek uyku yaptiracagim artik yapacak bisey yok deneyecegim

Benim kizim gece uykusunu kesintisiz uyumuyor gece 1.5 2 saat kalkip oturuyor bu sebeple uyanma saatimz uzuyor uyanmazsa daha erken kalkiyor ama genel olarak bizim evin dinamigi 8 de bebegi uyutmaya musait degil abi var evde suan okula gitmiyor abinin o saatlerde de uyumasi mumkun degil bebegi 8 de yatirsam sabah 6 da uyansam hepten zombiye dönerim cunku bebekle birlikte uyuma sansim olmaz abiden dolayi bize gün 9 10 gibi basliyor saat olarak sıkıntım yok ama aryanin 40 dk uykuyla 7 8 saat uyumadan oturmasi inanilir gibi degil uyuyan bebe yapamadim 2 de sifir yani anlasilan bana 2 2.5 sene uyku yuzu yok zorladigi zamanlarda tek uyku yaptiracagim artik yapacak bisey yok deneyecegim
Güne geç başlıyorsunuz tek uyku yaparsanız size daha uygun gibi gözüküyor. Başlarda biraz zor olur ama sonra düzelme ihtimali yüksek. 8 yatıramıyorsanız 9-9 buçuk gibi gece uykusuna yatmış olsa çok iyi olur. Gece uykusu bebek içinde anne içinde çok önemli. Çocuk 8-9 gibi uyuduğunda dinlenmeye vakit kalıyor canım. Yoksa çok yorucu.

Güne geç başlıyorsunuz tek uyku yaparsanız size daha uygun gibi gözüküyor. Başlarda biraz zor olur ama sonra düzelme ihtimali yüksek. 8 yatıramıyorsanız 9-9 buçuk gibi gece uykusuna yatmış olsa çok iyi olur. Gece uykusu bebek içinde anne içinde çok önemli. Çocuk 8-9 gibi uyuduğunda dinlenmeye vakit kalıyor canım. Yoksa çok yorucu.
2 çocuk olunca dinlenme diye bişey hiç mümkün değil tek cocukta hicbirsey yokmus gercekten bosuna demiyorlarmis🙈 abi okula gitseydi erken yatardik da gitmeyince o uyumayacagi icin bende yatamam ve dha cok uykusuz kalirim buyuk oglum yatinca gece 1.5 2 saatte terinin bitmesini bekliyorum ustunu degistiriyorum falan çok zorlanırım eşim de 3 vardiya calistigi icin tek ugrasiyorum genelde.. 12 ye kadar uyusa sukur edicem son uykusundan 7 gibi uyaniyor 2 ye kadar oturuyor son 1 haftadir saka gbi .. birde bebekler genelde 10 11 12 saat gece uykusu yapiyor benim kizim okadar uyumuyor erken yatsa biterim 4 de 5 de uyanir oturur 24 saatin 14 15 saati ayakta bana cekmisler bende boyleymisim hala da uyudugum uyku 6 7 saati gecmez keske babalarina benzeselerdi

2 çocuk olunca dinlenme diye bişey hiç mümkün değil tek cocukta hicbirsey yokmus gercekten bosuna demiyorlarmis🙈 abi okula gitseydi erken yatardik da gitmeyince o uyumayacagi icin bende yatamam ve dha cok uykusuz kalirim buyuk oglum yatinca gece 1.5 2 saatte terinin bitmesini bekliyorum ustunu degistiriyorum falan çok zorlanırım eşim de 3 vardiya calistigi icin tek ugrasiyorum genelde.. 12 ye kadar uyusa sukur edicem son uykusundan 7 gibi uyaniyor 2 ye kadar oturuyor son 1 haftadir saka gbi .. birde bebekler genelde 10 11 12 saat gece uykusu yapiyor benim kizim okadar uyumuyor erken yatsa biterim 4 de 5 de uyanir oturur 24 saatin 14 15 saati ayakta bana cekmisler bende boyleymisim hala da uyudugum uyku 6 7 saati gecmez keske babalarina benzeselerdi
Tek çocuk zorken 2 çocuklu olarak allah yardımcın olsun gerçekten🥹
Dinlenmekten kastım anne saati canım☺️ 1 çocuk 1 çocuktur en azından bir kahve içersin ayaklarını uzatıp dinlenirsin bu bile çok iyi geliyor.
Biz son uykumuzdan 4te uyanıyoruz. Akşam 8 buçuk 9 gibi gece uykusuna yatmış oluyor. Sabah kalkış saatleri değişebiliyor. Dediğin gibi 10-12 saati buluyor.

TAbi herkes kendine gore bir düzen kuruyor. Benim okula giden bir cocugum oldugu icin, okuldan geldikten sonra ona direkt olarak vakit ayırmak adına en azından bebegi uyutup 1 saat onla birebir zaman gecirebiliyorum. Saat 10 gibi onu uyutup sonra da esimle izleyebilirsek 1 bolum dizi izleyip onla zaman gecirmeye calisiyoruz. Sonra 12 gibi yatıp her saat bası kalkıp 6 , 6 bucuk gibi de komple kalkıyoruz. Bebegim gece cok sık uyanmasa 6 saat uyku bana yetiyor normal sartlarda ama bizimki de saat bası uyaniyor.🤯 Her sabaha pert uyaniyorum🤦‍♀️

Sizin bebegin gündüz uykusu nasil ? Belki o fazlaysa ondan gece uykusunu az uyuyor olabilir mi ,

Bizimki 2-3 gündür 9 da uyuyor ama 2 saat sonra uyanıp 1-2 saat oyun oynayıp öyle uyuyor o da saat başı uyanıyor bazen uykuya direniyor gündüz de aynı belli bir saatte uykusu geliyor birinde 2 saat birinde 30-40 daki arası uyuyor bakalım bu düzenimiz böyle gidecek mi yine de ben uykumu alamıyorum gece saat başı uyandığı için emzir yatır beni çok yoruyor emmeden tekrar uyumuyor

Benim kizim gazı , mide agrisi gibi bi rahatsizliklari oluyor sanki bazen. O zamanlar uykuya direniyor. Yoksa direnmiyor genelde. Emerek uyuyor. 15-20 dk emip uyuyor. Sabah 10 da uyuyor normali 1 saat bazen 2 saat uyuyor. Ogleden sonra 2 bucuk, 3 gibi uyuyor, sabah uykusunu az uyumussq ogleden sonra uzun uyuyor , yoksa 45 dk-1 saat arasi uyuyor. Aksam da 8 bucuk-9 gibi uyuyor sabah 7 den biraz once uyaniyor genelde. Simdilik 2 uykuyu xevam ettiriyor gibi Bakalim ilerleyen surecte gorucez

TAbi herkes kendine gore bir düzen kuruyor. Benim okula giden bir cocugum oldugu icin, okuldan geldikten sonra ona direkt olarak vakit ayırmak adına en azından bebegi uyutup 1 saat onla birebir zaman gecirebiliyorum. Saat 10 gibi onu uyutup sonra da esimle izleyebilirsek 1 bolum dizi izleyip onla zaman gecirmeye calisiyoruz. Sonra 12 gibi yatıp her saat bası kalkıp 6 , 6 bucuk gibi de komple kalkıyoruz. Bebegim gece cok sık uyanmasa 6 saat uyku bana yetiyor normal sartlarda ama bizimki de saat bası uyaniyor.🤯 Her sabaha pert uyaniyorum🤦‍♀️

Sizin bebegin gündüz uykusu nasil ? Belki o fazlaysa ondan gece uykusunu az uyuyor olabilir mi ,
Sizinkide zormuş yahu 🙈 gündüz çok uyumuyor aslında bi uyku 40 45 dk diğer uyku 1 saat 15 dk civarı oluyor gece uykusuda uyanıp oturduğu 1 2 saati saymazsam 8 8.5 saat uyuyor toplamda .. uyanıp oturması abisi gbi yapmaya basladi pskolojimi bozdu o günleri hatirlatiyor bana sabrim kalmiyor uykusu cok iyi olmasada bu denli kötü degildi eskiden canlari sagolsun ne yapalim buda düzelecek elbet birgün

Son uykusunu 4 ten önce yapması lazım. O zaman gece 8-9 gibi uyuyor canım. Yani bizim öyle. Dörtten sonra yapılan her uyku hanemize eksi olarak yazılıyor😅 hata kaza uyuduysa 5lere 6 lara kadar kesinlikle 10-11 den önce asla uyutamaayız.
Aslında saatlerle ileri geri oynuyor sadece, biz aksam 8 de odaya gidiyoruz 9 da uyumus oluyor. Ama sabah 6 - 6bucuk gibi kalkiyor. Sonra 10 da uyuyor 40 dk uyuyor. 2. Uykuyu da 2 gibi uyuyor 3 gibi uyaniyor. 3 ten sonra bir daha uyku yok tabii bu sefer 9 da uyumus oluyor canım.
bende 5 teki uykusunu öne çekmeye çalıştım ama yok. yani 12 yle 5 arası uyutamıyorum. sabah uyanma saatini erkene çeksem olabilir mi bilmiyorum bir iki kez denedim bu kezde uykusunu almadan kalktı diye ağlayıp ağlayıp geri yatıyor 🤦

Sizinkide zormuş yahu 🙈 gündüz çok uyumuyor aslında bi uyku 40 45 dk diğer uyku 1 saat 15 dk civarı oluyor gece uykusuda uyanıp oturduğu 1 2 saati saymazsam 8 8.5 saat uyuyor toplamda .. uyanıp oturması abisi gbi yapmaya basladi pskolojimi bozdu o günleri hatirlatiyor bana sabrim kalmiyor uykusu cok iyi olmasada bu denli kötü degildi eskiden canlari sagolsun ne yapalim buda düzelecek elbet birgün
Gunduz de pek uyumuyormus canım seninki , en kotusu de gece oturması istee Allah yardimcimiz olsun ,bebelere uyku analara sabır versin. Cidden hersey üzerimizde hele evde bir tane daha cocuk olunca yemegi camasiri bulasigi utusu temizligi bitmiyorr

Canım uyku aralıklarına dikkat et. Ben uyku danışmanından destek aldım. Kızımın düzeni 9 ay 3 haftalık

Sabah 7.30-8.00 arası kaldırıyorum.
İlk uyku 3 saat sonra yapmalı 10.30-11.00 uyanma saatine göre
En fazla 1.15 dakika uyut dedi eğitmen öyle yapıyorum. Sonrasında
2. Uyku 3 saat 15 dakika sonra yapnalı 16.30 da BİTMİŞ olmalı. sarkarsa gece geç yatar.
2. Uyku 15.30 da kalkış en geç 16.30.

Gece uykusu da 20.30 da 21.00 ı geçmez asla çünkü 2. Uykusundan sonra 3.5 saat uyanık kalabiliyor sadece.
Uyku matematiğine dikkat edersen hiç sorunun kalmaz

X