Çok sağ ol canım Allah razı olsun şimdilik olanla idare ediyoruz kirli falan demiyoruz kaç gündür üst bile değişmiyoruz oğlum kaç gündür aynı kıyafetin içinde tek ona kıyafet aldık ona da çıtçıtlı almamış herhalde eşim bakmadım bile çantayaBirşeye ihtiyacınız olursa kıyafet vs falan gerçekten gönderirim adresinize çekinmeden iste söyle nolur
Allah yardimciniz olsun canımÇok sağ ol canım Allah razı olsun şimdilik olanla idare ediyoruz kirli falan demiyoruz kaç gündür üst bile değişmiyoruz oğlum kaç gündür aynı kıyafetin içinde tek ona kıyafet aldık ona da çıtçıtlı almamış herhalde eşim bakmadım bile çantaya
Yardım çokta içim artık çok daralıyor çocuk durmuyor hava soğuk bilmiyorum yaAllah yardimciniz olsun canımhava sartlari da cok kotu Allahim herkese yardim etsin , cok uzuluyoruz, etrafimdan da gordugum herkes elinden geleni yapmaya calisiyor , belediyeler isyerleri , yardimlar falan insallah herkese ulasirlar. Daha fazla can kaybi olmasi artik
yakın illerde birçok otel pansiyon vs depremzedeleri kabul ediyor. bebeğinle birkaç gün yerleşsen nasıl olur ? inan bizlerde ne yemek yiyebiliyoruz ne uyuyabiliyoruz. denecek, teselli edecek sözümüz de yok. Rabbime sığınalım, kalplerimize ferahlık versinYardım çokta içim artık çok daralıyor çocuk durmuyor hava soğuk bilmiyorum ya
Eşimi tek bırakmamak için hiç bir yere gitmedim canım aynen öğlen eve gittim girmeye korktum birkaç gün sonra gidersek nasıl oturacağım bilmiyorumyakın illerde birçok otel pansiyon vs depremzedeleri kabul ediyor. bebeğinle birkaç gün yerleşsen nasıl olur ? inan bizlerde ne yemek yiyebiliyoruz ne uyuyabiliyoruz. denecek, teselli edecek sözümüz de yok. Rabbime sığınalım, kalplerimize ferahlık versin
Yakınlarına gecmis olsun , Allah orada yasayan insanlarimizin yardimcisi olsun , cok canlar kaybettik.Kizlar hepimize geçmiş olsun. Gecmis olur mu, gececek mi nasil gececek bilmiyorumbiz mersinde sarsintiyi cok yogun hissettik ama cok şükür buralarda hasar yok. Ama ben Adanaliyim tum ailem adana da ve onlar daha cok etkilenmis durumda. Ve gecen seneye kadar Hatayda oturuyordum. Tum arkadaslarim komsularim hepsi cok zor durumda malesef. Ordayken oturdugum bina yıkılmış, icim yaniyor her görüntüde. Tum bunlara moralimiz cok bozuk zaten bir de kızımla ugrasiyorum. Varsa fikrinizi tavsiyenizi rica etmek icin yaziyorum. Cunku kizim bir suredir hicbir sey yemiyor. Gercekten hicbir sey yemiyor. Sadece anne sutu. Doymuyor oyle de agliyor. Ama bizim kasikla, elle her sekilde verdiğimiz seyleri yemiyor. Kendisi eline alip isirmayi yemeyi severdi artik oyle de yemiyor, her seyi atiyor dogrudan. Ne yapacagimi sasirdim. Mamalari muhallebi pureleri daha sıvı yapip pipetli suluğa koyardim içerdi artik onu da icmiyor onu da atiyor. Sürekli aç bu cocuk cok moralim bozuk gercekten. Ne yapabilirim bana yardim edin nolur
İyi olmaya çalışıyoruz canım psikolojikmen çok çöktük daha eve dönemedik korkudan Bi test yapsaydın korunuyorsan ona bile gerek yoktur da emin olmak için yap istersenkızlar nasılsınız. benim bu ay adetim 2 hafta geçikti. doğumun 2. ayından beri hep düzenliydi. aşırı derecede stresliyim.
kızım için 1 yıl 3 ay uğraştık tedavi gördük şükür Rabbim bekletmeden bize nasip etti. şu an içim içimi yiyor. ne maddi ne de manevi olarak 2. bebeğe hiç ama hiç hazır değiliz. birde ben adet olamazdım doğumdan sonra düzene girmişti. eskiden 3/4 ayda bir olurdu. inşallah gene eski rutinime dönüyordur. yada stres kaynaklıdur. deprem hepimizi inanılmaz üzdü. birde ev taşıyoruz vs derken çok sıkıntılı geçiyor günler. offf of içini dökmek istedim.
inceleme yapılmadan aman girmeyin. inşallah hiç hasar almamıştır. hala markette misin. bebiş nasıl.İyi olmaya çalışıyoruz canım psikolojikmen çok çöktük daha eve dönemedik korkudan Bi test yapsaydın korunuyorsan ona bile gerek yoktur da emin olmak için yap istersen
Benim kizim 6. Ay kontrolunde 8800 iken 8. Ay kontrolunde 8100 du. 3 ayda 700 gr vermisti. Korkunc bi zayiflama gercekten. Normalde kafaya takmiyordum ama ondan sonra biraz daha israrci olmaya basladim. Sonraki 20-30 gunde 600 gr almisti. Mamalarina tereyagi, findik ezmesi, tahi gibi yagli seylerden katki yapiyordum. Ben bastan beri eliyle kendisi yemesine cok izin vermistim kendisi de istekli oldugu icin, ama artik bizden kasikla vs bisey almiyor yemiyor. Sadece kendisi yemek istiyor. Ben de her seyi ufak parcalar halinde onune koyuyorum , muhallebi veya pure tarzi mamalari pipetli suluğa koyuyorum. Dunden beri geri biraz yemeye basladi. Ama hala tuhaf bi halde cocugum geceleri hic uyumuyor 10 gundu4 falanYakınlarına gecmis olsun , Allah orada yasayan insanlarimizin yardimcisi olsun , cok canlar kaybettik.
BEbekler bazen istahsizlasabiliyor , o zamanlarda fazla zorlamamak gerekiyor. Sen daha once cok alternatif urettigin icin buyuk ihtimal suan onlarda tutmuyor. Bir kac gun zorlamadan kendi haline bırak normale doner. Benimki de 1 haftadir cok istahsiz ,9.ay kontrolunden beri kilosu aynı ama gecicidir disler vs. Bebegin ruh hali, bizim stresimiz bile etkiliyor. Son 1 haftadir ulkecek stresli, zor gunler gecirdigimiz icin o masumlarda etkileniyor valla
Ben deprem olan gece, kizim uyumamisti, 2 bucuk gibi yatagina ancak yatirdim, sonra bi muddet uyku tutmadi ve tuvalete gittim 3 bucuk gibi. Ilk o anda adetim basladi 9 ay sonra. Inanilmaz bi kanama basladi birden bire. O yuzden deprem sirssinda uyaniktim. 3 gun asiri kanamali geçti ve kesildi birden bire. Adet oldugum icin kafam rahatladi ama, karnimdaki tuhaf şişlikle birlikte adet olmamis olmak kafami mesgil ediyordu acaba bir şeyim mi var diyekızlar nasılsınız. benim bu ay adetim 2 hafta geçikti. doğumun 2. ayından beri hep düzenliydi. aşırı derecede stresliyim.
kızım için 1 yıl 3 ay uğraştık tedavi gördük şükür Rabbim bekletmeden bize nasip etti. şu an içim içimi yiyor. ne maddi ne de manevi olarak 2. bebeğe hiç ama hiç hazır değiliz. birde ben adet olamazdım doğumdan sonra düzene girmişti. eskiden 3/4 ayda bir olurdu. inşallah gene eski rutinime dönüyordur. yada stres kaynaklıdur. deprem hepimizi inanılmaz üzdü. birde ev taşıyoruz vs derken çok sıkıntılı geçiyor günler. offf of içini dökmek istedim.
benim arkadaşımın oğlu 13 aylık hala adet olmuyor. kontrolde rahmin temiz birikmiş birşey yok demiş doktor. hatta 14. aya girecek doktor normal dediği için pek ilgilenmedi oda olabiliyor yani canım. benim karnımda bayağı şiş ama senin anlattığın türden değil. ne zaman nasıl toparlanır bilmiyorum. bir arkadaş egzersiz yapmak lazım demiş ama şu an için ev iş çocuk derken hiç egzersiz için vaktim yok.Benim kizim 6. Ay kontrolunde 8800 iken 8. Ay kontrolunde 8100 du. 3 ayda 700 gr vermisti. Korkunc bi zayiflama gercekten. Normalde kafaya takmiyordum ama ondan sonra biraz daha israrci olmaya basladim. Sonraki 20-30 gunde 600 gr almisti. Mamalarina tereyagi, findik ezmesi, tahi gibi yagli seylerden katki yapiyordum. Ben bastan beri eliyle kendisi yemesine cok izin vermistim kendisi de istekli oldugu icin, ama artik bizden kasikla vs bisey almiyor yemiyor. Sadece kendisi yemek istiyor. Ben de her seyi ufak parcalar halinde onune koyuyorum , muhallebi veya pure tarzi mamalari pipetli suluğa koyuyorum. Dunden beri geri biraz yemeye basladi. Ama hala tuhaf bi halde cocugum geceleri hic uyumuyor 10 gundu4 falan
Ben deprem olan gece, kizim uyumamisti, 2 bucuk gibi yatagina ancak yatirdim, sonra bi muddet uyku tutmadi ve tuvalete gittim 3 bucuk gibi. Ilk o anda adetim basladi 9 ay sonra. Inanilmaz bi kanama basladi birden bire. O yuzden deprem sirssinda uyaniktim. 3 gun asiri kanamali geçti ve kesildi birden bire. Adet oldugum icin kafam rahatladi ama, karnimdaki tuhaf şişlikle birlikte adet olmamis olmak kafami mesgil ediyordu acaba bir şeyim mi var diye
Yapılmış canım bütün komşular gitti bizde eşimi bekliyoruz işten çıkınca akşam burdan bir arkadaşla bir kaç gün kalacağız bebiş de biraz soğuk aldı gibi eve bir kere girdim sıvası dışında dökülen bişey yok ama işte tek kalamam cesaretim yok şuaninceleme yapılmadan aman girmeyin. inşallah hiç hasar almamıştır. hala markette misin. bebiş nasıl.
korunuyorduk muhtemelen eski düzensizliğe dönüyorum ama ne bileyim bir yandan da içime bir korku çöktü. hayırlısı olsun
Bende kendisi yemesi taraftari oldugum icin basından beri hep önüne de koydum, pankek, kofte ,haslanmis sebze, armut ,muz gibi daha yumusak meyveleri hep eline verdim ve veriiyorum da. Bazen bizimki de asiri istahli yiyor bazen mama sandalyesinin tablasına sürüp duruyor. Ama tabi bizimki kasıkla da yiyor, yani ikimiz kasigi tutuyoruz birlikte tabaktan alip agzina goturuyoruz. Tamamen benim beslememe izin vermiyor. Ama hareket bebeklerde kilo alimini cok etkiliyor, bizimii yurumeye basladi bi 10 gun falan oldu. Direkt kilo alimi etkilendi.Bu aralar beslenme sürelerini açın isterseniz daha cok açlık hissedip yemeye ilgisi artabilir.Benim kizim 6. Ay kontrolunde 8800 iken 8. Ay kontrolunde 8100 du. 3 ayda 700 gr vermisti. Korkunc bi zayiflama gercekten. Normalde kafaya takmiyordum ama ondan sonra biraz daha israrci olmaya basladim. Sonraki 20-30 gunde 600 gr almisti. Mamalarina tereyagi, findik ezmesi, tahi gibi yagli seylerden katki yapiyordum. Ben bastan beri eliyle kendisi yemesine cok izin vermistim kendisi de istekli oldugu icin, ama artik bizden kasikla vs bisey almiyor yemiyor. Sadece kendisi yemek istiyor. Ben de her seyi ufak parcalar halinde onune koyuyorum , muhallebi veya pure tarzi mamalari pipetli suluğa koyuyorum. Dunden beri geri biraz yemeye basladi. Ama hala tuhaf bi halde cocugum geceleri hic uyumuyor 10 gundu4 falan
Ben deprem olan gece, kizim uyumamisti, 2 bucuk gibi yatagina ancak yatirdim, sonra bi muddet uyku tutmadi ve tuvalete gittim 3 bucuk gibi. Ilk o anda adetim basladi 9 ay sonra. Inanilmaz bi kanama basladi birden bire. O yuzden deprem sirssinda uyaniktim. 3 gun asiri kanamali geçti ve kesildi birden bire. Adet oldugum icin kafam rahatladi ama, karnimdaki tuhaf şişlikle birlikte adet olmamis olmak kafami mesgil ediyordu acaba bir şeyim mi var diye
Toparlanmaniz zaman alıcak canımYapılmış canım bütün komşular gitti bizde eşimi bekliyoruz işten çıkınca akşam burdan bir arkadaşla bir kaç gün kalacağız bebiş de biraz soğuk aldı gibi eve bir kere girdim sıvası dışında dökülen bişey yok ama işte tek kalamam cesaretim yok şuan
Aynen canım ilk defa 2 deprem aynı zamanda oldu ve hala artçılar sürüyor eve geldim ama yüreğim pır pır ediyorToparlanmaniz zaman alıcak canımo anları yasamak kolay degil
Çok büyük bir şey yaşadınız bu çok normal bence.Aynen canım ilk defa 2 deprem aynı zamanda oldu ve hala artçılar sürüyor eve geldim ama yüreğim pır pır ediyor
Yoo ev sağlam toki evi birde çok Bi çatlak bile yok eşyalar bile kırılmamış süs eşyaları dışında ama o psikoloji bize yetiyor Bi de yıllardır gaziantep de fay hattı yok diyorlardı deprem olmaz sanıyorduk meğer olurmuş rahat yatamaz insan artıkÇok büyük bir şey yaşadınız bu çok normal bence.
Uzmanlar o iki büyük depremde yıkılmadıysa daha küçük artçılardan dolayı evlerin yıkılmayacağını söylüyor. Yani eviniz sağlammış demek ki. Allahın izniyle bir şey olmayacak.
Artçılar durduktan sonra uzun bir süre güvenli olacak diyorlar ama ya. Şu artçılar bi bitse. Sizde inşallah zamanla normalde dönersiniz.Yoo ev sağlam toki evi birde çok Bi çatlak bile yok eşyalar bile kırılmamış süs eşyaları dışında ama o psikoloji bize yetiyor Bi de yıllardır gaziantep de fay hattı yok diyorlardı deprem olmaz sanıyorduk meğer olurmuş rahat yatamaz insan artık
Aynen bitmiyor kaç tane artçı oldu Allah bilir biraz önce yine uzun bi sallandık eşim evdeydi ama yine tırstım küçük çocukla nasıl kalacağım diye düşünüyorumArtçılar durduktan sonra uzun bir süre güvenli olacak diyorlar ama ya. Şu artçılar bi bitse. Sizde inşallah zamanla normalde dönersiniz.