2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizimki 1 aydır baba diyor hasta olduğunda anne diye sayıkladı şimdi unuttu işi düşünce hatırlıyor dede gel git falan diyor bugün de mama meme diyor

Boyunuz kaç cm ki. Bize uzun kısa diye yorum yapmadı. Gelişmi normal dedi. 69 cmyiz biz

Kızlar sol meme başımın alt kısmı birleşim yeri öyle böyle acıyıp yanmıyor anlamadım bu ne şimdi durduk yere gözüken bişeyde yok acaba ısırdımı ben farkında olmadan bu sabah başladı mastit falan değildir bu demi başıma gelmedi hiç daha önce sanki çatlamışta acıyor yanıyor gibi ustüne bastıramıyorum dururkende yanıyor tam hafifliyor yine emziriyorum yine artıyor varmı bi çözumu bunun

Mastit de kol falan ağırıyormuş galiba, bilemedim. Çok geçmiş olsun. Kızarıklık yara falan olurdu bence ısırsaydı.

Mastit de kol falan ağırıyormuş galiba, bilemedim. Çok geçmiş olsun. Kızarıklık yara falan olurdu bence ısırsaydı.
Bilmiyorum bu ne böyle başını ağzına aldığı anda beynimden çıkıyor dün dururken de yanıyordu bugün sadece emzirirken tıkanıklık falan mı oldu acaba anlamadım devam ederse gidicem artık doktora

Canım damakları sertleşti ya benim oğlan uzun süre emiyor artık ağrıyor bir sonrakine verdiğimde hala ağrıyor oluyor seninde mi öyle acaba

Canım damakları sertleşti ya benim oğlan uzun süre emiyor artık ağrıyor bir sonrakine verdiğimde hala ağrıyor oluyor seninde mi öyle acaba
Bilmiyorum ki hic olmamisti daha önce Arada kıstıriyor ısırıyor emerken disi de yok büyük ihtimal öyle bişeyden sonra oldu yada uyku sersemi yanlış kavrattım galiba.. şuan dururken yanması kalmadı emerken acıyor sadece lansinoh falan sürüyorum devam ederse bi dr a sorarım artık

Kızlar sizin anneleriniz yardım etmiyor mu hiç veya ettiği zaman sürekli bunu dile getiriyormu ? bebek yanımda yatmak istiyor oğlum tek basina yatamiyor esim gece nöbetine gittiğinde 5 6 gün annemden yardım istedim tek yaşıyor babamla ayrılar ve emekli akşam 11 de geliyor gelip büyük oğlumu uyutuyor bende bebegi hallediyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum bazen yiyor bazen yemiyor evine gidiyor hic is yaptirmam yemek yaptirmam bana bugün hayatımı içine dışına çıkardın dedi benim de bi hayatım var dedi yol bul dedi cocuklar hastaydı gelemedim haklarından neye ugradıgımı şasırdım cok üzüldüm önemli bir işim olmadıkça hastane gibi keyfi hiç çocuklarımı bırakmadım anneme baksın diye 5 defayı geçmez söylediği laflar çok ağrıma gitti senin 2 çocuğun var diye ceremesini ben mi çekicem falan dedi birde kızım olmadan öncne doğur bu sefer yardımcı olucam falan diyordu bugün böle böle demiştin dedim, dedim ama görünce zor geldi dedi annemi tanıyamadım gerçekten ,aten ona güvenerek dogurmadım kızımı ve baana bunların normal olduğunu söylüyor ben ve eşimde mi problem var anlayamadık canı isteyince gelip sevip gitmek istiyor heralde ama karşı komşum olmadığını kavrayamıyor zora girdiği an başlıyor sorun çıkarmaya

Bizim de dişimiz yok canım aynen ısırmaya çalışıyor zaten doğduğundan beri doğru emmiyor ucunu alıyor o zaman da ağrıyor arada çimdiklemeye falan da çalışıyor ağrı ondan gibi duruyor

Aynen söyledikleri ağırmış canım biz ne yardım istiyoruz ne de yardım edelim demiyorlar bizim tek çocuk o yüzden zor da olsa idare etmeye çalışıyorum sünnette orda kaldım yine bakmaya yardım etmedi ama yemek falan kendisindeydi valla kim olursa olsun sadece sevmeye varlarsa hiç olmasınlar daha iyi kafasındayım ben o laflar söylenmez yani insan bu devirde komşusundan yardım isteyemiyor mecbur en yakınımızdan isteyeceğiz bundan sonra sende mesafeni biraz koru o zaman anlar belki seni

Kesinlikle öyle zaten susuyorum birşey söyleyince bin ah işitiyorum işine yaramadık ya laf söyle deyip geçiyor. Bugünden sonra birdaha birşey istemeyeceğim kendisinden bezdirdi çünkü artık beni yaşasın kendi kendine çok ağır konuşuyor gerçekten

Aynen Bi de tek yaşıyormuş kendisinde yarın öbür gün sana ihtiyacı olacak çocuklarım var anne gelemem desen iyi olacak mıymış ona da ben kendisini büyüttüm Bi yardım bile etmedi der yani sadece yanında durmuş iş yapsa kıyamet kopardı herhalde geçen benim oğlan bronşit oldu kaynanadaydım evde 10 kişi vardı biri de ver çocuğa biraz bakalım demediler ama soran olursa biz baktık diyorlar

Yok sadece oturdu gece geldi zaten uyutmak için uyandı gitti evine ohoo iş yaptırsak 1 ay kendime gelemedim diye anlatır artık vallaha insanlar enteresan oldu artık ya yardım etmemenin ayıp oldugunu biliyorlar ki baktık diyorlar...Evet öyyle gözleriyle baktılar sadece deseydin

Benim annemde böyle. Geçen boğaz enfeksiyonu oldum. Çok halsizdim çok kötüydüm ateşim vardı fln. Bebeğe bakar mısın yarın gelip çok hastayım dedim. Bende hasta olurum gelemem dedi. Ben yanınızds durmam yatarım ben zaten çok hastayım dedim. Ben evdeyken gidip içerde yatcan mı dedi. Anne çocuğa bak diye çağırıyorum dedim. Off bıktım sizden. Benim hiç keyfim yok. Gelesim yok. Bi iki çocuğu olan sen misin bizimde çocuğumuz vardı her işimizi kendimiz yapardık bilmem ne bir sürü laf etti. Neyse ertesi gün gelecekti babam hastalanmış gelemedi. Tüh gelecektim gerçekten diyor bu seferde.

Geldiğinde de sürekli beni ve evimi eleştiriyor. Neymiş çocuk uyuduğunda bende yatıp uyuyormuşum. Çocuk uyuduğunda kalkıp temizlik yapacakmışım. Keyfime çok düşkünmüşüm. O gece herkes uyurken kalkar temizlik yapar evini toplar ütüsünü fln yapar öyle yatarmış. Bunlar iyi bi şeymiş gibi bide bana da öyle yapmamı tavsiye ediyor. Deli oluyorum.

Bende her seferinde bi daha çağırmicam yardım istemicem diyorum ama salak gibi her seferinde yine çağırıyorum. Annemiz ya işte. İnsan sanıyor ki gelir. Çünkü bende anneyim. Kızım çağırsa koşa koşa giderim..

Diyemedim gündüz 2 dk elimden almaları baktık oluyor onlara göre gece uykusuz kalan tek benim onu diyen yok valla kimse gelmedi gece dedim oda da 4 kişiydiniz daha bizde mi gelseydik dediler odadakiler uyanıp ne yapıyorsunuz bile demedi dedim

Benim annem farkli bir sehirde yasıyor, ama aramız 2 saatlik mesafe. Dogumda geldi 1 ay kaldi ama baya sıkıldı son günler. Ama herseyime yetisti. Sonra 3 hafta biz yalniz kaldık. Okullar kapaninca da biz gittik yazın hep onun ustundeydim sagolsun baktı bize. Ama sonra uzun bir sure gelmedi , yilbasindan once geldi bi 10 gun kaldi. Onu da kendi soylemedi. Anne gel cok yoruldum iki cocuk , biri zaten gece uyumaz , gunduz hem calisiyorum hem ev isi, cocuk. Ama ben soylemeden once ,aksamdan yap yemegini der , cocuk uyurken topla hallet der. Sanki bizim dinlenmeye hic hakkimiz yok gibi. Yani yakın olmadigi icin surekli gorusme sansimiz yok butun gun tek basimizayiz evde, arkadaslarim calisiyor zaten komsu falan yok. Bende gelip arada bir kalmasini beklerdim. Ama baktim gelmiyor kendim cagirdim. Geldikten sonra farketti ne kadar zor oldugunu evin dinamiklerinin ne kadar yogun oldugunu . Bizimki de kendi evindeyken iyi de onu cagirinca baban var falan cok hoslanmiyor gelmekten

Ahh gerçekten ne kadar da benzer bi tablo ayni faso fisolar calismis da kac sene bilmem ne yapmis da hayati varmis da görende gece gunduz bak diyoruz zannedecek seninkilerde buyusun ne kadar gidecen gorecez deyip duruyor ben giderim allahtan yapi olarak tamamen babama benziyorum bencil ve rahat tavirlarinin adini özgurlük koymus gidiyor anne de olsa insanin bi yeri kirilip gidiyor yapacak bisey yok buda benim sanssizligimmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…