- 18 Mart 2021
- 3.313
- 3.381
- 33
Ben öyle laflar diyemiyorum bile bi kere söyledim cok yoruldum diye sürekli şikayetleniyosun yeter kes teraneyi dedi banane bile dedi kendi annesi babasi vicdansiz insanlar oda görmediği şeyi yapmayı bilmiyor heralde bende tek buyuttum kimsemiz yoktu biri mi bakti deyip duruyor e daha iyi anlaman gerekir beni dedim esimi aramis buyuk oglani al isyerine gotur bebekle kalsin dekis saka gbi alayimda ben buyugu misafir edeyim yokBenim annem farkli bir sehirde yasıyor, ama aramız 2 saatlik mesafe. Dogumda geldi 1 ay kaldi ama baya sıkıldı son günler. Ama herseyime yetisti. Sonra 3 hafta biz yalniz kaldık. Okullar kapaninca da biz gittik yazın hep onun ustundeydim sagolsun baktı bize. Ama sonra uzun bir sure gelmedi , yilbasindan once geldi bi 10 gun kaldi. Onu da kendi soylemedi. Anne gel cok yoruldum iki cocuk , biri zaten gece uyumaz , gunduz hem calisiyorum hem ev isi, cocuk. Ama ben soylemeden once ,aksamdan yap yemegini der , cocuk uyurken topla hallet der. Sanki bizim dinlenmeye hic hakkimiz yok gibi. Yani yakın olmadigi icin surekli gorusme sansimiz yok butun gun tek basimizayiz evde, arkadaslarim calisiyor zaten komsu falan yok. Bende gelip arada bir kalmasini beklerdim. Ama baktim gelmiyor kendim cagirdim. Geldikten sonra farketti ne kadar zor oldugunu evin dinamiklerinin ne kadar yogun oldugunu . Bizimki de kendi evindeyken iyi de onu cagirinca baban var falan cok hoslanmiyor gelmekten
Valla bizim çocuklarımızla bizim çocukluğumuz bir değil ki karşılaştırma yaptıklarında sizler böyle eziyetli değildiniz bıraktığımız yerde kalıyordunuz diyorlar ama yine de anlamak istemiyorlar valla taşın kafan rahat etsin ne demek al işe götür ya eşin iyi sabırlıymış valla başkası olsa bizim eve gelmesin der kaynanan da yardımcı olmuyor herhalde valla annem babam kaynanam kayınbabamdan isteyeceğimi komşudan istiyorum yapıyorlar sağolsunlarBen öyle laflar diyemiyorum bile bi kere söyledim cok yoruldum diye sürekli şikayetleniyosun yeter kes teraneyi dedi banane bile dedi kendi annesi babasi vicdansiz insanlar oda görmediği şeyi yapmayı bilmiyor heralde bende tek buyuttum kimsemiz yoktu biri mi bakti deyip duruyor e daha iyi anlaman gerekir beni dedim esimi aramis buyuk oglani al isyerine gotur bebekle kalsin dekis saka gbi alayimda ben buyugu misafir edeyim yokbazı evlatlar cok sansli biz destek goremeyenler icin hayat bi tik daha zor malesef bende seferihisara tasindigimiz da pesimizden geldi dedim ne kadar duskunmus bize meger kendi amaclari ugrunaymis geri dönmeyi düsünüyorum evi barkı satıp gitmeyi dusuuyorum buradan annem icin kaaliyordm zaten alisamadm 2.5 sene oldu onun bizle isi olmadigina eminim artik gün gelir kendisi müşkül duruma düşerse buyursun o taşınsın benim olduğum yere
Eşimde zaten peygamber sabrı var başka biri gerçekten annemi eve sokturmazdı yaptıgı onca şeyden sonra yaz yaz bitmez .. kv ile konusuyorum mecburen bize gelip gidiyor ama ben gitmiyorum kp ile gorusmuyorum alkolik eşimin babası icip herkese küfür ediyor birgün banada sardı durduk yere küfürler etti dedim orda dur ben senin karın değilim çocuğun değilim dahada ayağımı sokmam senin evine dedim bidahada girmedim cocuklarimi da birakmam oraya esim olmadan yollamam sarhoş adam surekli kv ile kavga kiyamet icindeler onlar hiç bulaşmasınlar bana zaten aman he valla konu komşu daha hayırlı sağolsunlarValla bizim çocuklarımızla bizim çocukluğumuz bir değil ki karşılaştırma yaptıklarında sizler böyle eziyetli değildiniz bıraktığımız yerde kalıyordunuz diyorlar ama yine de anlamak istemiyorlar valla taşın kafan rahat etsin ne demek al işe götür ya eşin iyi sabırlıymış valla başkası olsa bizim eve gelmesin der kaynanan da yardımcı olmuyor herhalde valla annem babam kaynanam kayınbabamdan isteyeceğimi komşudan istiyorum yapıyorlar sağolsunlar
O zaman mecbur desteksiz büyüteceksin canım Allah sana sabır versin çocuklarına da sağlık versin uslu akıllı olsunlar kimsenin kimseye faydası yok çünkü
Eşimde zaten peygamber sabrı var başka biri gerçekten annemi eve sokturmazdı yaptıgı onca şeyden sonra yaz yaz bitmez .. kv ile konusuyorum mecburen bize gelip gidiyor ama ben gitmiyorum kp ile gorusmuyorum alkolik eşimin babası icip herkese küfür ediyor birgün banada sardı durduk yere küfürler etti dedim orda dur ben senin karın değilim çocuğun değilim dahada ayağımı sokmam senin evine dedim bidahada girmedim cocuklarimi da birakmam oraya esim olmadan yollamam sarhoş adam surekli kv ile kavga kiyamet icindeler onlar hiç bulaşmasınlar bana zaten aman he valla konu komşu daha hayırlı sağolsunlar
Canım aynı birilerini duymak beni rahatlatı teşekkür ederim yazdığın için inan benimde psk bozulucakgel sarılalım gardaşımbizimkide 6 ayı geçtikten snra sürünerek şimdide normal emekliyor. ayağa kalkıyor kilosuda 7,5 tu en son artık moralim bozulmasın diye tartmıyorum. farklı iki doktora götürdüm. iştehsızlığı ve kilosu ile ilgili. bütün doktorlar siz zayıfsınız babası zayıf. böyle olması çok normal zorla yedirmeye çalışmayın dedi. ve persentil %25 iz bizde %3 olmadığı sürece sorun yok dediler. salalım çocukları rahat edelim. en iyisi yoksa benm psk bozulacak :))
Evin derecesi 24 oyuzden sadece alt çıt çıtlı body ve ince bir pijama giyiyor aksi halde çok terliyor çorap asla giymez ne yatarken ne evde soğuk bir ülkede yaşıyoruz kızım baya soğuğa dayanıklıKızlar üstünü örtenler için soruyorum gece yatarken bebeklerin çoraplarını çıkarıyormusunuz
Benim hanımefendide 6.5 aylıkken baba dedi şimdi mama meme dede baba diyor ama anne demiyor sadece neh diyo bu ara 9 ay karnında taşı saatlerce doğurmaya çalış o gitsin öncr baba desin canım yavrumKızlar bebişim baba demeyi öğrendisürekli baba diyo. Anne diyorum baba diyo gece uyusun diye uğraşıyorum baba diyo babasını çağırdım oda ses kaydı almış bana atıyo. Ama iyi oldu bu. Babası seni çağırıyor diyorum geliyo hemen hoşuna gidiyo bide babasının da baba demesi. Bakalım sıradaki güncelleme ne
Vallahi 24 de ben bisey örtmezsem üşüyorum bu bebeler baya enteresanEvin derecesi 24 oyuzden sadece alt çıt çıtlı body ve ince bir pijama giyiyor aksi halde çok terliyor çorap asla giymez ne yatarken ne evde soğuk bir ülkede yaşıyoruz kızım baya soğuğa dayanıklıTürkiyeye geldik mont giydirdiğim an terliyor çocuk burası çok sıcak geldi
Bu söylediklerimi duysa bide yazıklar olsun yaptıklarıma derAhhh hanımlar A Atalanteda C Carpediem4
Annelernizin yaklaşımına çok üzüldüm. Hiç kimse için doğurmadık bu çocukları ama sosyal destek sistemi dediğimiz şey alt soyun üst soya, üst soyun alt soya yardım etmesi değilmidir? Bu bizim kültürümüzde örfümüzde adetimizde yaratılışımızda olan bir şey.. umarım ilerde biz çocuklarımızın bize ihtiyacı oldukları an yanlarında oluruz
Al bizdende o kadar. Gece uykusuna yatırmak bi dert. Yatırırım 10 dakikada bi uyanır dalana kadar gider tekrar tekrar sallarız pış pışlarız. Gece desen 1 saat 20 dakikada bir falan uyanıyor. Sabaha kadar kaç defa kalkıyorum.8 aylık olduk hala gece uykusuyla uğraşıyoruz ya saat başı uyanıyor emziriyorum yine uyanıyor en son 6 da yanımıza aldım öyle 3 saat uyumuş artık çok zorlanıyorum valla gündüz de mışıl mışıl uyuyor uyandıramıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum
o zaman sizin gece gunduz ayriminda skinti var en azindan gunduz uyuyor8 aylık olduk hala gece uykusuyla uğraşıyoruz ya saat başı uyanıyor emziriyorum yine uyanıyor en son 6 da yanımıza aldım öyle 3 saat uyumuş artık çok zorlanıyorum valla gündüz de mışıl mışıl uyuyor uyandıramıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum
Canim mastitte cok bariz kitleler oluşuyor ele geliyor göğsünü hareket dahi ettiremiyorsun yürürken hafif sallansa bile inanilmaz aciyor ve üşüme titreme yüksek ates oluyor . Ben 5 ay boyunca yaşadım seninki mastit değil gibi ama tabi kucuk bir düğümlenme olabilir elinle kontrol et kitle yumru var ve ağrıyorsa tıkanmadir onu mutlaka açmaya calis iltihapa dönmesin.Kızlar sol meme başımın alt kısmı birleşim yeri öyle böyle acıyıp yanmıyor anlamadım bu ne şimdi durduk yere gözüken bişeyde yok acaba ısırdımı ben farkında olmadan bu sabah başladı mastit falan değildir bu demi başıma gelmedi hiç daha önce sanki çatlamışta acıyor yanıyor gibi ustüne bastıramıyorum dururkende yanıyor tam hafifliyor yine emziriyorum yine artıyor varmı bi çözumu bunun
Bizim daha alt iki diş yeni çıktı. Ama normal arkadaşımın oğluda öyle olmuş. Bildiğin mosmor demişti. Önce bordo sonra morardı hatta dedi. Doktor tetagil önermiş. 2/3 gün kullandılar sonra çıktı. Hafif rahatlattı sanki demişti.Arkadaslad daha once boyle birseyle karsilasan var mi ? Disler 2li olarak cıkıyor ya , bizimkinin 5.disi bir ay once falan cikti 6. Çıkamadı bir turlu digeri kocaman oldu. 2 gün once de o cikmayan disin yeri morardı baya baya mor duruyor . Ben ilk defa boyle bisey goruyorumsizin daha once basiniza geldi mii
Ohoo daha da bana küçük yere tayinim çıkınca ordakileri gördün bakıyolar torunlarina heryeri öyle sanma diyoduAhhh hanımlar A Atalanteda C Carpediem4
Annelernizin yaklaşımına çok üzüldüm. Hiç kimse için doğurmadık bu çocukları ama sosyal destek sistemi dediğimiz şey alt soyun üst soya, üst soyun alt soya yardım etmesi değilmidir? Bu bizim kültürümüzde örfümüzde adetimizde yaratılışımızda olan bir şey.. umarım ilerde biz çocuklarımızın bize ihtiyacı oldukları an yanlarında oluruz
Bizdeki güncelleme berbat anlatamam size gece uykuları berbat surekli uyanmasını geçtim uyanıp oturuyor 1.5 2 saat toplam 7 saat gece uykusu anca yapıyor bu seferde gündüz çok uyuyor çıkamıyorum bu kısır döngüden ama geçeceğini de biliyorum zor bir zaman içindeyiz gercekten mesela bugun gunduzde uyumuyor 15 dk uyuyup kalkiyor8 aylık olduk hala gece uykusuyla uğraşıyoruz ya saat başı uyanıyor emziriyorum yine uyanıyor en son 6 da yanımıza aldım öyle 3 saat uyumuş artık çok zorlanıyorum valla gündüz de mışıl mışıl uyuyor uyandıramıyorum böyle nasıl olacak bilmiyorum
Ahahaha vallahi benimkide sormaBu söylediklerimi duysa bide yazıklar olsun yaptıklarıma deryardım ettiğide oluyor tabi ama genelde yoğun yalvarmalar ve ısrarlarım sonucunda oluyor bu.
İnşallah biz çocuklarımızın her anında yanında olabiliriz gerçekten. Rabbim sağlık versin.
Al bizdende o kadar. Gece uykusuna yatırmak bi dert. Yatırırım 10 dakikada bi uyanır dalana kadar gider tekrar tekrar sallarız pış pışlarız. Gece desen 1 saat 20 dakikada bir falan uyanıyor. Sabaha kadar kaç defa kalkıyorum.
Ben cok gordum arkadasimin oglunda kanadigini bile gordum mosmor oluyodu kiyamam cocugun damaklariArkadaslad daha once boyle birseyle karsilasan var mi ? Disler 2li olarak cıkıyor ya , bizimkinin 5.disi bir ay once falan cikti 6. Çıkamadı bir turlu digeri kocaman oldu. 2 gün once de o cikmayan disin yeri morardı baya baya mor duruyor . Ben ilk defa boyle bisey goruyorumsizin daha once basiniza geldi mii
Yaa oyle seyler yok benim ucunda sikinti var anlayamiyorumda neresinde tamCanim mastitte cok bariz kitleler oluşuyor ele geliyor göğsünü hareket dahi ettiremiyorsun yürürken hafif sallansa bile inanilmaz aciyor ve üşüme titreme yüksek ates oluyor . Ben 5 ay boyunca yaşadım seninki mastit değil gibi ama tabi kucuk bir düğümlenme olabilir elinle kontrol et kitle yumru var ve ağrıyorsa tıkanmadir onu mutlaka açmaya calis iltihapa dönmesin.
Valla çekilmiyor artık büyüdükçe memeden ayrılması lazımken bağımlı oldu iyice gündüz uyumasa gece uyusa daha güzel olacakBu söylediklerimi duysa bide yazıklar olsun yaptıklarıma deryardım ettiğide oluyor tabi ama genelde yoğun yalvarmalar ve ısrarlarım sonucunda oluyor bu.
İnşallah biz çocuklarımızın her anında yanında olabiliriz gerçekten. Rabbim sağlık versin.
Al bizdende o kadar. Gece uykusuna yatırmak bi dert. Yatırırım 10 dakikada bi uyanır dalana kadar gider tekrar tekrar sallarız pış pışlarız. Gece desen 1 saat 20 dakikada bir falan uyanıyor. Sabaha kadar kaç defa kalkıyorum.
Bizim gündüz 12 gibi uyuyup 2-2 buçuk gibi uyanıyor sonra 5 gibi yatıp 6-7 gibi uyanıyor ama o ara ben uyusam gece zorlanmam şuan her yerim ağrıyor emzirmemde içinde saatte bir uyanıyor bazen dediğin gibi yatağa geçmeden uyanıyor en son valla aramıza alıyorum öyle uyuyoruzo zaman sizin gece gunduz ayriminda skinti var en azindan gunduz uyuyorbizimki dun gunduz 2 uyku yapti, biri 30 dk digeri 20 dk gunduz uyumadin hadi gece uyu bari yoook saat bası , en fazla 1.5 saatte bir uyaniyor bu nedir vallahi gece dinleneme gunduz dinleneme hayir gece uyanip oylee meme de emmek istemiyor cok mızır mızır gozu kapali , azicik emziriyorum memeyi cikariyor agzindan uyudu diye koyuyorum yatagina hoop daha ben yatagima uzanamadan tekrar kalk