- 29 Ekim 2017
- 2.374
- 2.080
Vivo probiyotikli maya ile mayalayın yoğurt ekşimiyor bile durdukça. Bi de toz halinde ılıyan süte direk karıştırıyorsunuz. Çok basit. Tencerede mayaladıktan sonra cam kavonozlara koyun ağzınıda kapatırken kağıt peçete sıkıştırın. Taş gibi olur.Günlük sütten güya yoğurt mayaladım. Sadece maya için attığım yoğurt var sanırım diğer kısımlar süt bide ekşi kokuyor sütüm. Ya ben bu yoğurdu nasıl mayalıycam. 3 tür olmuyor. Herşeyi aynı yazıldığı gibi yapıyorum. Hazıd yoğurt yediren var mı. En doğalı hangisidir. Ben u mayalama işini beceremiycem sanırım
Kucuk kavanoza mayalayinca benimkilerde tutmuyorr , sanırım ısı dagılımı cabuk oluyor kucuk olunca mayalanmiyor. Ben 2 gunluk yapiyorum kalani da biz yiyoruzGünlük sütten güya yoğurt mayaladım. Sadece maya için attığım yoğurt var sanırım diğer kısımlar süt bide ekşi kokuyor sütüm. Ya ben bu yoğurdu nasıl mayalıycam. 3 tür olmuyor. Herşeyi aynı yazıldığı gibi yapıyorum. Hazıd yoğurt yediren var mı. En doğalı hangisidir. Ben u mayalama işini beceremiycem sanırım
Ben geceleri yan yatırınca sızdırıyor dedim. Prima kullaniyorum, bebegim 8 kilo 4 numara kullaniyoruz. Gunduz hic sızdırma olmadı ama gece sabaha karsı cok uyandigi icin yatarak emzireyim diyorum hem bez dolu oldugu icin hemde erkek bebek oldugu icin direkt ust tarafa kacıyor. Ondan kulot bez dusundum , ozellikle geceleri. Bence beden bebegin kilosuyla ilgili degil de vucut yapisiyla alakali biraz daBenim kizim 7500 gr di 10 gun once. Ama hala 3 kullanıyorum. Sizdirma yapıyor diyen arkadaslar buyuk kullandiklari icin sizdiriyordur belki. Cunku ben hic sizdirma sorunu yasamadim hicbir markada da
Bu bebegin yapısıyla alakalı hic sorun varmıs gibi dusunme. Benim ikinci bebegim oldugu icin ikisini kiyasladigimda hicbirseyleri aynı degil resmen. Kızım cok hareketliydi , oglum fazla hareketli degil. Suan emeklemiyor da tamamen tutunup kalkmaya odaklanmis durumda. Yani harektli degil ama bende kucagimda orda burda zaptedemiyorum. Nasıl kendini geriyor itiyor guc uyguluyor resmen. Artik aksama dogru esimin gelmesi icin dakika sayiyoruz.Hanimlar ben bu cocugu zaptedememe derdinden oturup ağlayacak kivama geldim. Ya hic yerinde durmuyor Oyle boyle degil. Yerler sogumaya basladi. Evimin her yeri halı degil. Durdurmaiuorum hali uzerinde 3 dk da firlyor odadan bile cikiyor. Elimizde etrafta gordugu her seye saldiriyor. Kucağımızda tutamıyoruz etrafa hamle yapip duruyor, cok guclu. Siz napyosunjz nasil bas ediyosunuz. Nasil sakinlestiryosunuz. Benimkinde mi bi anormallik var Cok kotuyum ya
Yaa teşekkür ederim deneyeyim. Hangi marketten aldınız.Vivo probiyotikli maya ile mayalayın yoğurt ekşimiyor bile durdukça. Bi de toz halinde ılıyan süte direk karıştırıyorsunuz. Çok basit. Tencerede mayaladıktan sonra cam kavonozlara koyun ağzınıda kapatırken kağıt peçete sıkıştırın. Taş gibi olur.
Kaç cclik kavanoza mayalıyorsunux. Mayalandıktan sonra koysak kavanozlara olmaz saçma olur demi :)Kucuk kavanoza mayalayinca benimkilerde tutmuyorr , sanırım ısı dagılımı cabuk oluyor kucuk olunca mayalanmiyor. Ben 2 gunluk yapiyorum kalani da biz yiyoruz
Benim erkek kardesim 4 aylikken dis cikarmis 9 aylikken yürümüş. Annem kızıma dayisina cekmis diyor. Sonra da allah sonunu benzetmesin diyorAynen ayına göre erkenci davranmış seninki yakın zamanda da yürür bana da bizimki tuhaf geliyor şimdi dönmeye sürünmeye çabalaması lazım
Migrosta satılıyor. Ben tencerede mayalayıp kavonozlara koyuyorum. 500 gr lık olanlara. Üstünüde dediğim gibi kağıt peçete ile kapatıp üstüne kapağı kapatıyorum. Akşamdan mayalayıp sabahta buz dolabına koyuyorum. Hiç bi sorun yaşamadım bu şekilde.Yaa teşekkür ederim deneyeyim. Hangi marketten aldınız.
Kaç cclik kavanoza mayalıyorsunux. Mayalandıktan sonra koysak kavanozlara olmaz saçma olur demi :)
Sarmadan mı yapıyorsunuz sarmadanda tutuyormuMigrosta satılıyor. Ben tencerede mayalayıp kavonozlara koyuyorum. 500 gr lık olanlara. Üstünüde dediğim gibi kağıt peçete ile kapatıp üstüne kapağı kapatıyorum. Akşamdan mayalayıp sabahta buz dolabına koyuyorum. Hiç bi sorun yaşamadım bu şekilde.
Yok geceden tabi kavonozların üstüne annem usulü bir battaniye atıyorum zaten yerden ısıtma var. Yere koyuyorum.Sarmadan mı yapıyorsunuz sarmadanda tutuyormu
Aynı şeyi bazen biz de yaşıyoruzBen geceleri yan yatırınca sızdırıyor dedim. Prima kullaniyorum, bebegim 8 kilo 4 numara kullaniyoruz. Gunduz hic sızdırma olmadı ama gece sabaha karsı cok uyandigi icin yatarak emzireyim diyorum hem bez dolu oldugu icin hemde erkek bebek oldugu icin direkt ust tarafa kacıyor. Ondan kulot bez dusundum , ozellikle geceleri. Bence beden bebegin kilosuyla ilgili degil de vucut yapisiyla alakali biraz da
Allah ım gece saat 4 buçuğa kadar uyanıktı bizimki çırpınmaktan bir hal oldu eli ayağı durmadı deli oldum ya gündüz uyuyor gece uyumuyor senin yine sabah yapıyor herhalde yaramazlığıYa bu kadari normal gelmiyor. Ne bilim , ayına göre erkenci olmasi kötü bir sey değildir belki ama hem simdiden olağanüstü yorucu hem de belki olumsuz yonleri de vardir. Bilemiyorum.. dun degil onceki aksam yere sofra bezi açmış ceviz kiriyorduk esimle. Etrafimizda dolaniyordu. Babasinin sirtina dokunmus, kalkacagina ihtimal vermemistik, ayaga kalkti başı üstüne düştü Insan ayaga kalkacagini beklemeyince temkinli de olamıyor haliyle ☹
Aynen Gece uykusu dogdugundan beri cok iyiydi. Son 1-2 haftadir uyanmaya basladi geceleri Biraz problemlerimiz basladi sanirim dişten. Ayaga kalkmayi öğrenmiş diye de acilen beşiği değiştirdik. Yerini de yadirgadi galiba 3 gundur iyice kotulesti geceler. Sabah 4 te uyanip geri uyumuyor ☹Allah ım gece saat 4 buçuğa kadar uyanıktı bizimki çırpınmaktan bir hal oldu eli ayağı durmadı deli oldum ya gündüz uyuyor gece uyumuyor senin yine sabah yapıyor herhalde yaramazlığı
Ben hic kullanmadim gormedim de, gobek kismini daha iyi mi sarar acaba diye dusundum, elimdeki bezler bitsin bi deneyecegim bakalimAynı şeyi bazen biz de yaşıyoruzyan yatıştan değil ama yüzüstü oluyor bizim erkek bebek oluşlarından kaynaklı sanırım birazda. Normal bezle külot bezin yapıları aynıdır diye düşünüyorum onun için bir faydası olmaz bence. Ama yinede deneyin isterseniz belkide işe yarar☺
Bizim de gece uykumuz iyiydi bugünlerde gecemiz gündüz gibi oluyor gündüz uyuyor bana dinlenmek yokAynen Gece uykusu dogdugundan beri cok iyiydi. Son 1-2 haftadir uyanmaya basladi geceleri Biraz problemlerimiz basladi sanirim dişten. Ayaga kalkmayi öğrenmiş diye de acilen beşiği değiştirdik. Yerini de yadirgadi galiba 3 gundur iyice kotulesti geceler. Sabah 4 te uyanip geri uyumuyor ☹
Kızlar çıldırmak üzereyim ya. Her gece kabusum oldu artık kızımı gece uykusuna yatırıyorum kolayca uyuyor sıkıntı yok onda 1 saat sonra uyanıyor 1-1.5 saat memede emiyor agzında tutuyorum çektikce 15-20 dk da bir tekrar uyanıyor 1.5-2 saat nerdeyse derinleşemiyo uykusu 19.30 da yatırsamda aynı, 20.30 da da 21.30 da ben anlamıyorum meme agzında 1.5 saat uzanmak zorunda kalıyorum mama da verdim olmadı müzikte açtım beyaz gürültüde neden oluyo bu nedir çıldırıcam.
Emerek mi uyutuyorsunuz napıyorsunuz var mı öneriniz ?
2de uyandı 40 dk bir o meme bir bu meme emdi uyumadı şu an ayağımda sallıyorum ağladım artık sinirimden dudaklarım uçukladı patlak patlak her yeri yorgunluktan uykusuzluktan resmen salak gibiyim içimde bir sıkıntı kafamda bir uğultu delirmek üzereyim sanki, bizde insanız ya napıcaz böyle bilmiyorum 6 aylık olduk halaa gündüz uykusu yok bütün gün kucak kollarımda derman kalmadı kendime ayırdığım 5dk yok oyuncaklarına dalmıyor yanından kalktığım an katıla katıla ağlıyor hunimi takıp gezicem yakındaKızlar çıldırmak üzereyim ya. Her gece kabusum oldu artık kızımı gece uykusuna yatırıyorum kolayca uyuyor sıkıntı yok onda 1 saat sonra uyanıyor 1-1.5 saat memede emiyor agzında tutuyorum çektikce 15-20 dk da bir tekrar uyanıyor 1.5-2 saat nerdeyse derinleşemiyo uykusu 19.30 da yatırsamda aynı, 20.30 da da 21.30 da ben anlamıyorum meme agzında 1.5 saat uzanmak zorunda kalıyorum mama da verdim olmadı müzikte açtım beyaz gürültüde neden oluyo bu nedir çıldırıcam.
Emzirerek uyutuyorum bende canim , ayni dogdugundan beri uyku yuzu gormedim, ne gunduz ne gece, gunduz artik aksam olsun da esim gelsin diye kapilarda bekliyoruz resmen. Kucagimda olmak istiyor ama hepp bir direnc ileri geri atılıyor surekli kucakta zaptetmek cook zor, yere koyuyorumm asiri agliyor. Gece desen saat bası uyaniyor muhakkak , tam dalıp uzun uyku uyumuyor. 6.5 aylik oldu daha bir kere yataginda uyandigini gormedim sabah 4 ten sonra hep kucagimda yatir kaldir modunda en son 6 bucukta komple uyaniyorKızlar çıldırmak üzereyim ya. Her gece kabusum oldu artık kızımı gece uykusuna yatırıyorum kolayca uyuyor sıkıntı yok onda 1 saat sonra uyanıyor 1-1.5 saat memede emiyor agzında tutuyorum çektikce 15-20 dk da bir tekrar uyanıyor 1.5-2 saat nerdeyse derinleşemiyo uykusu 19.30 da yatırsamda aynı, 20.30 da da 21.30 da ben anlamıyorum meme agzında 1.5 saat uzanmak zorunda kalıyorum mama da verdim olmadı müzikte açtım beyaz gürültüde neden oluyo bu nedir çıldırıcam.
Benimde sinirlerim bozuk bu gece bizimdr zor geçti hep diyordum neyse ne olursa olsun gece uykusu iyi en azından oda bozulmaya başladı hayır bide üzülüyorum böyle hissettiğim için ama emzirmekten sogudum gogus uclarım çok acıyo artık bide yeni huy heryerimi cimcikliyor gibi tırnaklıyor hem uykusuz hem surekli bedenimde acı gerçekten yıprandığımı hissediyorum2de uyandı 40 dk bir o meme bir bu meme emdi uyumadı şu an ayağımda sallıyorum ağladım artık sinirimden dudaklarım uçukladı patlak patlak her yeri yorgunluktan uykusuzluktan resmen salak gibiyim içimde bir sıkıntı kafamda bir uğultu delirmek üzereyim sanki, bizde insanız ya napıcaz böyle bilmiyorum 6 aylık olduk halaa gündüz uykusu yok bütün gün kucak kollarımda derman kalmadı kendime ayırdığım 5dk yok oyuncaklarına dalmıyor yanından kalktığım an katıla katıla ağlıyor hunimi takıp gezicem yakında
Birlikte wc gidiyoruz inan artık dayanamıyorum emerek götürüyorum sürekli eşime çatıyorum tabi uyutamıyorsun diye ayakta sallanmakta istemiyor bizim ki heryerim uyuştu gögğsümden biraz çıksın gögsüm biraz rahatlasın diye ayağıma da alıp sallamaya bile alışsın yeterki diyorum yok oda yok ne sallatır ne başka yerde uyutur. Emzirmel gerçekten kolay bir süreç değilmiş anladım Allah hepimize güç kuvvet versinAhhh canım kelin ilacı olsa kendi başına sürer hesabı..
Bizde aynı durumdayız..
Emziriyorum uyuyo her saate 1 kalkıyor ağlıyor emziriyorum ha uyudu diyorum yine kalkıyor.. evde çit sesini bile yasakladım gece uyuyordu simdi ne gece ne gündüz uyku yok..
Yeni doğan gibi memede yapışık ikiz gibiyiZ..
Olurda affedersin wc ye gittim kıyameti koparıyor biri duysa çocuğa zarar veriyor der öyle ağlıyor..
Noldu bende anlamadım bugün o ağladı ben ağladım.. çok dengesiz bu aralar..
Niçin ne derdi var bilmiyorum günah yavrum anlatamıyor ki bilelim ne dertleri var.. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun inşallah