Teşekkür ederim
uyku eğitimi almadım, almaya yeltendim ama daha başlayamadım. sonra instgramda, YouTube’da gezindim Nasıl verilir uyku eğitimi diye. Akşam da bunları uygulamaya karar verdim. yalnız çok büyük sabır işi. Ben akşam bayılacaktım artık.
1) oda karanlık ya da loş olmalı. Hatta eğitimciler siyah fon perde ile zifiri karanlık istiyorlar ama benim fon perdelerim koyu kahve, sırf bunun için bir daha kullanmayacağım siyah bir fon almak istemiyorum. Yani odamız gündüz loş, gece karanlık.
2)çocuğu emzir ya da salla nasıl uyutuyorsan ilk 1-2 öyle mayıştır. Mesela akşam salladım, inat etti uyumadı, mayışmadı da. Sonra baktım memede mayışıyor, uyumasına izin vermeden anında çektim. kucakladım. Oda içinde gezindim. Bunu belki 3-4 kez yaptım.
beşiğine Bırak al bırak al şeklinde yaptım. Bazen ağlamasını bekledim, bazen beklemedim. Zaten sürekli kaldır kondur olduğu için çocuk da sersemliyor.
3)asla odadan çıkmadım. sürekli kulağına ben burdayım annecim hadi rahat uyu filan dedim. Bazen ninni söyledim.
4)beşiğe koyduğum an sırt üstü yattıysa göğsünü sıvazladım, yüz üstü döndüyse pış pış pat pat yaptım. 1.5 saat dilim kurudu piş piş demekten ama sonunda uyudu