• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kizlar ben dogurdum 37+5te ani gelen sanciyla hemen ambulans geldi ve doguma alindim, bebislerim iyi biri 2400 dogdu biri 2700 dogdu yanımdalar. Sütüm damla damla geliyor ama emziriyorum tabii mama da veriyoruz hemen ardina. Bebekleri 10dkda vermisler esime ama benim 2.5 saat sürmüş cikmam
Gözünüz aydın olsun Rabbim sağlıklı analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah:dua:

Evet canım maalesef 75 gram için benim sonuçlarda hedef değerler
açlık <92
1saat sonra <180
2saat sonra <153
şeklinde yazıyor. Diyetisyene gönderir seni muhtemelen yediklerine dikkat edersen sorun olmaz 💙 benim bi arkadaşım tatlı yemeye devam etti pek dikkat etmedi 38.haftada 3800 gr doğdu bebeği ama maşşallah hiçbir sorunu yok sen dikkat edersin daha iyi olur canım 🙏🏻
Dikkat ederim canım tabii açlık 85 çıkınca çıkmaz sandım bi yandan da bebeklerim 2 hafta önde gidiyordu çıkar diyordum sonunda çıktı yani ne yapalım... diyete uyarsam düzelir inşallah diye umut ediyorum

Evet canım maalesef 75 gram için benim sonuçlarda hedef değerler
açlık <92
1saat sonra <180
2saat sonra <153
şeklinde yazıyor. Diyetisyene gönderir seni muhtemelen yediklerine dikkat edersen sorun olmaz 💙 benim bi arkadaşım tatlı yemeye devam etti pek dikkat etmedi 38.haftada 3800 gr doğdu bebeği ama maşşallah hiçbir sorunu yok sen dikkat edersin daha iyi olur canım 🙏🏻
Bir de 15 kilo aldım 26 haftada o da bana ilginç gelmişti

Kızlar ben doktordan geldim. Tam 30 haftalık gebeliğim bugün. Doğum izni için raporumu aldım. Rahim ağzı aynı 20-21 mm ama açılıyo gibi artık kısalacak yani belli. Bebişler yine az kilo almış. Perinatologun cihaz farklı olduğu için kendi doktorumun iki hafta önce ölçtüğüyle aradaki farka baktım. 2 haftada kız 300 gr erkek 250 gram almış. Yani oğlan 1150 kız 1300 çıktı. Normalde haftada bu kadar almaları gerekiyor. Oğlan hep küçük çıkıyor beslenemiyor resmen ecopirin de işe yaramıyor belli ki 🙁 İkisi de makat geliş. Baskı hissetmiyorum ondan heralde. Böyle gelişimlerinde problem olmaya devam ederse erkenden alıcaklar. Kuvözlü günler bizi bekliyor yani inşallah sağlıklı olurlar 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Herşeyin hayırlısı neyse öyle olsun. Eğer kuvozde daha iyi olacaksa onlar icin oyle olsun. Sen canini sıkma elinden geleni yapiyorsun. Stres daha kotu etkiler seni. Inşallah iyi olacak herşey.
Kizlar ben dogurdum 37+5te ani gelen sanciyla hemen ambulans geldi ve doguma alindim, bebislerim iyi biri 2400 dogdu biri 2700 dogdu yanımdalar. Sütüm damla damla geliyor ama emziriyorum tabii mama da veriyoruz hemen ardina. Bebekleri 10dkda vermisler esime ama benim 2.5 saat sürmüş cikmam
Hayırlısı olsun inşallah, allah analı babalı büyütsün 🤲
Dikkat ederim canım tabii açlık 85 çıkınca çıkmaz sandım bi yandan da bebeklerim 2 hafta önde gidiyordu çıkar diyordum sonunda çıktı yani ne yapalım... diyete uyarsam düzelir inşallah diye umut ediyorum
Bizim bu önde çıkmaları pek normal gelmiyordu bana zaten ne yalan söyleyeyim. Inşallah diyetle çözülür kuzum olmazsa da çözümü var öyle düşün. Perşembe de benim var 😑

Anladım canım tüp bebekte başlıyorlar direk oksapara sanırım benim doğal yolla olduğu için kan pıhtılaşmam da olmadığı için oksapar hiç kullanmadım onun amacı farklı dediğin gibi. Bu rahim damarlarındaki direncin prosedürü 150lik ecopirin perinatolog da aynı şeyi dedi onu da başından biri kullanıyorum. Bugünlere o şekilde geldik. Zaten sezaryenden olacağı için onu da bir süre önceden bıraktırıyorlarmış. Bakalım ne olacak. Haftaya tekrar baksın şekillenir. Çok sağ ol 🙏🏻
Tüp bebekte her ihtimale karşı başlıyorlar evet. Benim de pıhtılaşma falan yok. Perinatolog daha 20. Hafta da bırak demişti ama işte kendi doktorum devam ettiriyor.Hepsi farklı bir yol iZliyor işte hayırlısı bakalım hepimiz için.

Genel anestezi ile sezeryan oldum. Uyudum uyandim, bebegim ile odamdaydim.
Ilk ayaya kalkis/dogrulmak zor, bir de uzun suren aclik susuzluk zordu.
Hastanede acim olmadi, evde biraz yara yeri agriyor. İlk kontrole taksiyle giderken sofore "ameliyatliyim, istersen 5 katini, 10 katini oderim, ne olur yavas git" demistim, sag olsun tam tersini yaparak ahirette ciddi miktarda borclandi bana 🤣
Epidural yapıyorlar sanırım isteğe bağlı olarak genel anestezi oluyor herhalde. Genelden ayılmak zor oluyormuş öyle diyorlar. Valla ben oğlum 4 kilo 50 gr dı. Dümdüz normal doğurdum rahimde açılmıyordu ölümden döndüm resmen. Ama insan unutuyor işte. Sezeryen daha kolay olur sanırım. Tek sorun korse giyemiyor insan herhalde dikişler yüzünden

Ilki normal yaptım çocuk kiloluydu çok zor oldu ama şimdi de sezaryenin korkusu sardı beni. Herkes yapıyor tabi ama bilmiyorum yani nasıl birşey ne yaşıycam diye korku var.
Sana bisey diyim mi, sezaryende cok cqbuk toparlarsin, normal dogum nasil sancili bisey yarabbim. Bu gece 20dk geçmeyince sancim doguma alindim. O sanciyi asla bida cekmem istemem asla

herkesin bünyesi ve ameliyatinin zorlugu başkadir elbet. benim yaşadığım ilk 3-4 gün yürümek kalkmak cok zordu aciliydi ama sonra yavas yavas azaldi 1 haftada bütün işlerimi yapabilecek kivama geldim. normal dogum da öyle oluyor kimisi doğumhaneden cikinca sanki muayeneden cikmis gibi kimisi de sen gibi dikişli acili oluyor. eninde sonunda hepsi bir iki hafta icinde epeyce gecmis oluyor. sadece ameliyat aninda bisey hissetmiyorsun onu soyleyebilirim acı yok.
Aynen öyle zaten ikizleri normal doğuracak kadar yürek yemedim:))) oğlumda 4 kilo 50 gr dı ölümden döndüm resmen benim rahim de açılmıyor zaten. O plesentayı bile resmen bir bebek gibi doğurdum sonrası sayısız dikiş . Sezaryen iyidir iyidir :)

Sana bisey diyim mi, sezaryende cok cqbuk toparlarsin, normal dogum nasil sancili bisey yarabbim. Bu gece 20dk geçmeyince sancim doguma alindim. O sanciyi asla bida cekmem istemem asla
Benim oğlum gününden bir hafta geç geldi.4 kiloyu geçikti ve rahim açılmıyordu öğleden akşam 7ye kadar 5 6 saat suni sancı yedim. Berbattı doğumumda çok zor oldu. Sonrasında bir hafta her gün ağladım 🙈 sezeryan bin kat iyidir. Hele ikiz bebekte delilik. Senin doğumhaneden çıkman neden öyle uzun sürmüş

Herşeyin hayırlısı neyse öyle olsun. Eğer kuvozde daha iyi olacaksa onlar icin oyle olsun. Sen canini sıkma elinden geleni yapiyorsun. Stres daha kotu etkiler seni. Inşallah iyi olacak herşey.

Hayırlısı olsun inşallah, allah analı babalı büyütsün 🤲

Bizim bu önde çıkmaları pek normal gelmiyordu bana zaten ne yalan söyleyeyim. Inşallah diyetle çözülür kuzum olmazsa da çözümü var öyle düşün. Perşembe de benim var 😑
Çözümü ne kuzum bende önceden yoktu aslında şeker çok kilolu bi insan da değildim ama çıkınca çıkıyor demek... anne babamda var şeker genetik mi acaba

Evet 85 iyiymiş aslında aniden yükseliyor deöek ki. Olsun canım olsun bebişlerin önde olması güzel geliyor valla benimkiler geride olduğu için böyle de çok işkence 🤦🏼‍♀️ Sen şimdi dikkat edersin geçer o 🙏🏻💙
Bir de 15 kilo aldım 26 haftada o da bana ilginç gelmişti
Çok zayıfsan daha çok kilo alınabiliyor ben öyle düşünmüştüm senin için ama normalde hiç olmasa da gebelikte böyle şeker çıkabiliyormuş. Çözümü var allahtan canım sen yaparsın 👍🏻

Tüp bebekte her ihtimale karşı başlıyorlar evet. Benim de pıhtılaşma falan yok. Perinatolog daha 20. Hafta da bırak demişti ama işte kendi doktorum devam ettiriyor.Hepsi farklı bir yol iZliyor işte hayırlısı bakalım hepimiz için.
Amin canım hayırlısı olsun da doğru diyorsun 🤷🏼‍♀️

Aynen öyle zaten ikizleri normal doğuracak kadar yürek yemedim:))) oğlumda 4 kilo 50 gr dı ölümden döndüm resmen benim rahim de açılmıyor zaten. O plesentayı bile resmen bir bebek gibi doğurdum sonrası sayısız dikiş . Sezaryen iyidir iyidir :)
Bebeler bas gelis olursa ben deneyecegim tek bebeden zayif olacaklarina guveniyorum, normal dogumdan korkuyorum ama ikinci sezeryanin rahme etkisinden de korkuyorum. Tabi basarir miyim, her sey yolunda gider mi vb. bir muamma... gercek dogum sancisi nasil onu bile hic bilmiyorum, Brexton Hicks asamasinda biraktim o isi. 🙈🙈 Tek hatirladigim zamaninda çatin iyi rahat dogurursun dedilerdi, baska sebepten acil sezeryan olmustum.

Benim oğlum gününden bir hafta geç geldi.4 kiloyu geçikti ve rahim açılmıyordu öğleden akşam 7ye kadar 5 6 saat suni sancı yedim. Berbattı doğumumda çok zor oldu. Sonrasında bir hafta her gün ağladım 🙈 sezeryan bin kat iyidir. Hele ikiz bebekte delilik. Senin doğumhaneden çıkman neden öyle uzun sürmüş
Ah keşke ben o delilikten çok isterdim ama imkansız artık 😅 ikizde daha kolay aslında sen 4 kiloyu çıkardıysan 2buçuk 2buçuk olsa bu bebişler ne kadar kolay çıkar bi düşün ama önemli olan gelişlerinin ve haftalarının uygun olması 🙃

Bebeler bas gelis olursa ben deneyecegim tek bebeden zayif olacaklarina guveniyorum, normal dogumdan korkuyorum ama ikinci sezeryanin rahme etkisinden de korkuyorum. Tabi basarir miyim, her sey yolunda gider mi vb. bir muamma... gercek dogum sancisi nasil onu bile hic bilmiyorum, Brexton Hicks asamasinda biraktim o isi. 🙈🙈 Tek hatirladigim zamaninda çatin iyi rahat dogurursun dedilerdi, baska sebepten acil sezeryan olmustum.
Benim yanımda bir kız vardı bebek 2. 700 dü valla 5 dk da doğmuştu:) Öyle kolay olanlar da var.Hayırlısı olsun hakkında. Benim iki tane bebeği hiç cesaretim yok valla. O sancıları da o kadar süre çekemem. Hepimiz için hayırlısi canım

Ah keşke ben o delilikten çok isterdim ama imkansız artık 😅 ikizde daha kolay aslında sen 4 kiloyu çıkardıysan 2buçuk 2buçuk olsa bu bebişler ne kadar kolay çıkar bi düşün ama önemli olan gelişlerinin ve haftalarının uygun olması 🙃
Benim iki tane ikiz normal doğum yapan tanıdığım var 10 13 sene önce bu doğumlar. Birinci çıktıktan sonra ikinci çıkana kadar kakasını yemiş. Biri allah korusun öldü doğumda.😔Süre olarak korkutucu geliyor bana yani ikinciye sıra gelene kadar zaman geçiyor sanırım.Doktorum da önermiyorum dedi. Hayırlısı canım yaa .

bana doktorum seker yukleme yaptırmadı. ilk gebelikte bisey cikmadi. bunda da aclik tokluk baktirdi o kadar. bebeler ileride degil suyum da normal diye heralde.
Toklugu nasil olcuyorsunuz, hemen yemek sonrasi mi, 1-2 saat sonra mi? Ben de kendim olcecegim bu hafta itibariyle.
Bir de haftada 2-3 gun yeterli mi dedi dr.unuz, benimki oyle dedi de...

Evet 85 iyiymiş aslında aniden yükseliyor deöek ki. Olsun canım olsun bebişlerin önde olması güzel geliyor valla benimkiler geride olduğu için böyle de çok işkence 🤦🏼‍♀️ Sen şimdi dikkat edersin geçer o 🙏🏻💙

Çok zayıfsan daha çok kilo alınabiliyor ben öyle düşünmüştüm senin için ama normalde hiç olmasa da gebelikte böyle şeker çıkabiliyormuş. Çözümü var allahtan canım sen yaparsın 👍🏻
Dahiliyiye yönlendirdi canım benim önceden şeker ölçümü yapılmış bu gebelik şekeriymiş doktor öyle çok korkutmadı büyük ihtimalle düzelir dedi diyetle... 60 kilo 165 boy canım zayıf değildim :) ama kim olsa çıkardı hamurişi tatlılar neler yemiyordum ki 🙊

Back