• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Canım ben yürüyemiyordum iki büklüm oluyordum öyle bir sertleşme inan
22+0 olmadan önce ben de bölgesel siserdim. Sirayla yamulup disa dogru tepecik olurdu, yürümekte zorlanirdim. 22+0 itibariyle tüm göbeğim dev gibi şişiyor, hatta o şişlik aninda yatiyorsam midemden tut akcigerlerime kadar büyük basınç altinda oluyorum, nefes bile almakta çok zorlanıyorum. Doktora muayeneye girdiğim anlarda o biçimsiz şiş karnim denk gelse keşke de bi gözleriyle görüp beni anlasinlar istiyorum, anlatinca anlamıyorlar gibi hissediyorum... O olay anında ultrasonla içeriye baktirabilmek istiyorum.

22+0 olmadan önce ben de bölgesel siserdim. Sirayla yamulup disa dogru tepecik olurdu, yürümekte zorlanirdim. 22+0 itibariyle tüm göbeğim dev gibi şişiyor, hatta o şişlik aninda yatiyorsam midemden tut akcigerlerime kadar büyük basınç altinda oluyorum, nefes bile almakta çok zorlanıyorum. Doktora muayeneye girdiğim anlarda o biçimsiz şiş karnim denk gelse keşke de bi gözleriyle görüp beni anlasinlar istiyorum, anlatinca anlamıyorlar gibi hissediyorum... O olay anında ultrasonla içeriye baktirabilmek istiyorum.
Ayy kuzum inan doktora gittiğimde her şey normale dönüyor anlamıyorum ben de 😅 aslında çopu zaman normal bi durummuş bizim tekil gebelikten farklı sonuçta

Kızlar ben bez olarak sleepy yeni doğan aldım gerçekten de avuç içi kadar küçük bir bez. Bir paket aldım hata mı yaptım acaba boyut olarak. Oğlumda hep prima kullandım bir sorun yaşamadım ama sleepy de iyi geldi bana bunu deneyeyim dedim. Diğer bezlerden her numarası daha küçük diyorlar. 2 numarada aldım bir paket. Daha da almayayım bari. Gerçi bizimkiler ikiz hemen biter bir paket bez. Oğlum hiç pişik olmamıştı tabi kremler de kullanıldı az bir pişik başlangıcı görünce. Ama diyorum acaba sleepy pişik yapar mı 🤷‍♀️
bez olayinda stok yapmaktan korkuyorum ben ya çünkü oglumda 1 numara prima aldim her yerinden kaka fiskirdi. sleepy kulkandim 2 numaraya gectim bu sefer ondan da belinden kaka cikmaya başladı gene marka değiştimm. uzun sure molfix kullandim 5-6 numaralara dogru çişi cok emmedigi icin pişik yaptı tekrar primaya gectim yazin o da belden terletti pisik oldu komple kurtulduk sükur. stok yapmış olsam elimde kalan bezleri ne yapacaktım

Sertlikle, göbekteki şekil değişikliklerini neden idrar yolu enfeksiyonuna bağladınız ki? Sertlik oluyor bebekler dönüyor sırtını dönüyor geriniyor vs şekil de aynen böyle. Sık idrara çıkmak bile idrar yolu enfeksiyon belirtisi olamaz bu haftalarda 5 dk da bir gittiğim oluyor bir damla yapıyorum. Sertleşme oluyor göbeğim şekilden şekile giriyor ama enfeksiyon yok.

Farkettim onu canım. Demek istediğim idrar yolu enfeksiyonun bunlarla bir ilgisi yok bunlar belirti değil yani hepimizde oluyor sertleşme vs. Çok geçmiş olsun 🙋‍♀️
Canım ben demedim zaten öyle bir şey bilmiyorum. Benim de arada yamulup sertleşiyor yalancı sancı diye biliyorum öyle bir şey denmedi diye şaşırdım sordum. Magnezyum da öyle bir şey yapmaz nasıl bağlamış anlamadım. Benle alakası yok yani 😅

Canım ben demedim zaten öyle bir şey bilmiyorum. Benim de arada yamulup sertleşiyor yalancı sancı diye biliyorum öyle bir şey denmedi diye şaşırdım sordum. Magnezyum da öyle bir şey yapmaz nasıl bağlamış anlamadım. Benle alakası yok yani 😅
😊😊 yok canım yani ben de şaşırdım ne alaka diye🙃

bez olayinda stok yapmaktan korkuyorum ben ya çünkü oglumda 1 numara prima aldim her yerinden kaka fiskirdi. sleepy kulkandim 2 numaraya gectim bu sefer ondan da belinden kaka cikmaya başladı gene marka değiştimm. uzun sure molfix kullandim 5-6 numaralara dogru çişi cok emmedigi icin pişik yaptı tekrar primaya gectim yazin o da belden terletti pisik oldu komple kurtulduk sükur. stok yapmış olsam elimde kalan bezleri ne yapacaktım
Aynen aynen hiç belli olmaz doğru söylüyorsun ben de stok yapmam bu aldıklarım iki paket şimdilik yeter. 👍👍

Kuzum şöyle ki magvital gaz yapıyormuş o şişkinlik ondanmış öyle dedi hekim bey...

Kızlar ben bez olarak sleepy yeni doğan aldım gerçekten de avuç içi kadar küçük bir bez. Bir paket aldım hata mı yaptım acaba boyut olarak. Oğlumda hep prima kullandım bir sorun yaşamadım ama sleepy de iyi geldi bana bunu deneyeyim dedim. Diğer bezlerden her numarası daha küçük diyorlar. 2 numarada aldım bir paket. Daha da almayayım bari. Gerçi bizimkiler ikiz hemen biter bir paket bez. Oğlum hiç pişik olmamıştı tabi kremler de kullanıldı az bir pişik başlangıcı görünce. Ama diyorum acaba sleepy pişik yapar mı 🤷‍♀️
Sleepy bazılarına pişik yapmış ama sleepy bio naturel iyi diye gördüm bir ara çok indirimdeydi aşırı ucuza almıştım ben denerim diye 1 numara olanlardan 192 adetlik 2 tane stok yaptım ilk aylar sadece anne sütü olduğu için pek pişik olmuyormuş kremler var zaten. İlk doğduklarında kullanmak için ise hassas olabilirler diye düşünerek 0 numara prima premium care aldım herkes en çok bundan memnun ama biraz pahalı azcık indirimdeydi aldım geçtim. Sleepy iyi gelmezse prima premium care ile devam edicem artık.

Hmm gaz şişkinliği farklı olur ama ya kasılma gibi değil o zaman seninki. Bende hiç gaz yapmadı magnezyum başka şey yapıyor sandım.
Canım ben de ayırt edemiyorum ki inan gaz mı sertlik mi kasılma mı ilk gebeliğim sayılır bi düşüğüm 7 haftalıkken olmuştu... ama maden suyu iyi geliyor gaz da olabilir 🙈 kendi doktoruma gitmeden içim rahat etmeyecek galiba

Ben de sleepy premature olanindan alayım diyordum ama yeni doğan alsam prematureye olur sanırım bu dediklerinize bakarsak
Prima pure protection 1 numara aldim 140lik aylik paket, bir de ufak paket 0 numara alacagim. 2-2,5 kg arasi bekliyorum bebekleri, 2021 annelerine bakarak...
3.5 kilo kizimda bile 1 numara kullanmistim basta, bunlara haydi haydi 0 ve 1 ile baslarim gibi geldi. Artik olmazsa dogum zamani cozulur. Kucuk gelirse lohusa pedi yaparim :KK70: :KK70:

Prima pure protection 1 numara aldim 140lik aylik paket, bir de ufak paket 0 numara alacagim. 2-2,5 kg arasi bekliyorum bebekleri, 2021 annelerine bakarak...
3.5 kilo kizimda bile 1 numara kullanmistim basta, bunlara haydi haydi 0 ve 1 ile baslarim gibi geldi. Artik olmazsa dogum zamani cozulur. Kucuk gelirse lohusa pedi yaparim :KK70: :KK70:
Mantıklı 😁

Günaydın kızlar, 13+4günlüguz bugun, 2 gundur geceleri kasılma mı desem çekilme mı desem öyle bişey oluyor. Kasıklarımdan bacağıma dogru oluyor, normal mı bu durum

Günaydın kızlar, 13+4günlüguz bugun, 2 gundur geceleri kasılma mı desem çekilme mı desem öyle bişey oluyor. Kasıklarımdan bacağıma dogru oluyor, normal mı bu durum
Günaydın canım 💙 normal bence sadece biraz erken başlamış kramplar belki eksiklik vardır doktor sana magnezyum önerir bi sor istersen gidip eczaneden alabilirsin reçetesiz almıştım ben. Bir de muzda potasyum var o da iyi geliyormuş sanırım.

Günaydın canım 💙 normal bence sadece biraz erken başlamış kramplar belki eksiklik vardır doktor sana magnezyum önerir bi sor istersen gidip eczaneden alabilirsin reçetesiz almıştım ben. Bir de muzda potasyum var o da iyi geliyormuş sanırım.
Doktora da yazayım o zaman canım, muz hergun yiyorum ama bılemedım neden oluyor ki acaba

Merhaba guzel anne adaylarim 🥰 bugun guzel haberlerim allahim cok sukur nst cihazimda dunden beri sancim yok suan icin ayni zamanda rahim agzim kontrol edildi artis olmus rabbim sukur o yuzden kapak takmayacak dr artis oldugundan belki ilac tedavisiyle daha da artar diye ins oyle olur beni guzel haftalara kadar tasir 🤲🏻 dua eden hepinize cok tesekkur ederim iyiki varsiniz 🥰💚

Bu arada yazilanlari okudum kendi tecrubemi anlatayim basta bende ayirt edemiyordum cunku ikiz oldugumuzdan arkadaslar 20 hafta veya daha erken yalanci sancilar bizde olmasi normalmis ve soyle yalanci sanci karniniza dokunduguzda sertlik olmasi ve bunun daha sonra gecmesi lazim bende cok oluyordu ve ben hep gazim cikmadigindan buna yoruyordum ustelik hemen gecen birsey degildi saat suruyordu son zamanlardada karin alt bolgem ve kasik agrim vardi soyleki surekli degil ama digelim uzanmisim saga donecegim hafif vajinamda veya karin altimsa agri oluyordu dondukten sonra gectigindan ben hep ikiz gebelik karin buyudu yordum dr anlatmamda oda oyle sandi cunku o zaman rahim agzim cok iyiydi ve anlasilmadigindan sanci cektigimden rahim agzim kuculdu malum son haftalarda yasanan durum demem o ki ben boyleydim siz bunlari yasiyorsunuz sizde de vardie degil herkesin gebeligi yapisi farklidir bilgi amacli yaziyorum suan sanci durdurucu aliyorum bahsettim o agrilar yani karin buyuklugu soruyla sanci sorunu farkli bunu anlamak cok zor ve onemli lakin agrilariniz hep varsa her ne kadar rahim agziniz iyi olsada de bunu surekli irdeleyin malased benim iki dr buna guvenerek sanci dusunmedi ama neyse gene cok sukur iyiye gidicegiz ins uzun oldu ama ins faydasida olur 🤲🏻💚🤗

Canim durumun normal simdi bebek buyumelerinin arttigi zaman ama genede her ihtimale karsi dr yaz ve surekli hatirlar belki mesajda olabilir der ma muayanede tekrar hatirlat bi kan alip deger dusuklugu varmi baksin kuzum ins hic bir sorun yoktur ve hersey yolunda olur ins 🤲🏻🥰

Günaydın canlar... bu ara biraz dertliyim hamile kalmadan önce herkes ayy çocuk çok güzel şöyle böyle hamile kalınca ilk şey haber vermeleri sevinçten havaya uçmalar( benim tedavi olduğumu bilenler) hamile olduğumu ikiz olduğunu öğrenince ayy bebek çok zor çok zorlanacaksın keşke yapmasaydım diyorlar gel de deli olmaaa

Back