- 3 Eylül 2020
- 93
- 64
- 37
-
- Konu Sahibi miniminikbirkus
- #1.181
neredeyse pikk ha gayretttTers yazmışım saatle tarihigaliba iyi gidiyorum .Yorumlayabilir misiniz ?
ben her gün içiyorum folbiol folik asit yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunur zararı olan bir ilaç değil. korkulacak bir ilaç değil yani.Kızlar dün sağlık ocağına gidip kan sonuçlarımı aldım . Folik asitim 5.7 çıkmış zaten alt sınırda 3.1 doktorda hamilelik düşünüyosan yazayım ister kullan ister kullanma ama doktoruna danış dedi yinede folbiol yazdı . Onunda mg çok yüksek sanırım haftada bir falan mı alsam hergün değil de
normal şartlarda benim annem bile içiyor folik asit her zaman ihtiyaç duyulan bir şeydir. hiç bir zararı da yoktur. yan etkileri olarak iştah açtığı doğru ama. :)Yetişkinler için günlük tüketilmesi önerilen folat miktarı da 400 mikrogram. Ki hamile kalınca bu 600 mikrogram oluyor. Bu durumda depoların azalması çok hızlı oluyor zaten, benim yıllardır folik asit kullanan tanıdıklarım var henüz hamile kalmadıkları için. Bence bırakmak doğru bir karar değil, bu süreçte bir çok doktora gittim, neredeyse toplamda 6 aydır folik asit kullanıyorum, hiçbiri bırak demedi.
pik olmuş gibi :)Ters yazmışım saatle tarihigaliba iyi gidiyorum .Yorumlayabilir misiniz ?
Sanırım sende pıhtılaşma düşüğü etkileyecek seviyede değil, ama genetik tarafında senin kendi ailenin de incelenmesi gerekiyor demiş, onlara da genetik tarama testi yapılması lazım. Benim pıhtılaşmam yoğun, 2 tane homozigot 2 tane heterozigot var.Benim sonuçlar böyle canım
Az kalmış gibi gözüküyor :) Çatladı çatlayacak galibaTers yazmışım saatle tarihigaliba iyi gidiyorum .Yorumlayabilir misiniz ?
Evet vitamin sonuçta, ve fazlası atılıyor yani atılmasa anlarım :) Altı üstü minnak bir hap :)normal şartlarda benim annem bile içiyor folik asit her zaman ihtiyaç duyulan bir şeydir. hiç bir zararı da yoktur. yan etkileri olarak iştah açtığı doğru ama. :)
Benim de 22 çıkmıştı değerim istersen iç istersen içme dedi doktor. şu anda 3. kutuyu içiyorum. ben ilk gebeliğimde doğumdan önce 4 ay içtim ve gebelikte hiç içmedim. fakat doğum sonrası doktor folat düzeyi az diye 5 ay içmemi tavsiye etti. yani hiç bir sakıncası yok bu kadar tereddüt neden eder insanlar anlamadım
Yani bugün ve sonraki 2 günü mü değerlendirmem gerekiyorAz kalmış gibi gözüküyor :) Çatladı çatlayacak galiba
O konuda farklı yorumlar var :) Ben 2 günde bir değerlendiriyorum, doktor öyle demişti. Bazı arkadaşlar her günü değerlendiriyor o süreçte. Karar sizin o noktada :) Sperm 48-76 saat aralığında içerde yaşayabildiği için ben kararımı 2 günde birden yana kullandım :) Yumurta için ise şu an çatlamamış ama çatlamak üzere yumurtanız, isterseniz akşam 20:00 gibi testi tekrarlayın yakınlaşınca test günde birkaç defa yapılabiliyor, çatlama sonrası 24 saat yumurta canlı kalabiliyor. Çatlama sonrasındaki günü de değerlendirmek gerek bu yüzden.Yani bugün ve sonraki 2 günü mü değerlendirmem gerekiyor
İnşallah güzel sonuçlar alırsın canımmHamilelik testi siparişlerini verdim, gelsinler bakalım
Kaç gün kala yapmaya başlasam karar veremiyorumİnşallah güzel sonuçlar alırsın canımm
Batı bekle dicem ama çok zor beklemekKaç gün kala yapmaya başlasam karar veremiyorum
Predictor Early aldım, geçen sefer 6 gün kala onunla görmüştüm pozitifi :) ama geçen ay adet 4 gün erken geldiği için kestiremiyorum, normalde 32 günde bir döngüm ama geçen ay rahim filmi çektirdim, 28 günde oldu adet. Batı bekleyemem :) bat geçince gebelik varsa iğneye başlamam gerekiyor canım kan sulandırıcı.Batı bekle dicem ama çok zor beklemek
Aaa o zaman bilemicem tecrubem hiç olmadığı için sen daha iyi bilirsin canımPredictor Early aldım, geçen sefer 6 gün kala onunla görmüştüm pozitifi :) ama geçen ay adet 4 gün erken geldiği için kestiremiyorum, normalde 32 günde bir döngüm ama geçen ay rahim filmi çektirdim, 28 günde oldu adet. Batı bekleyemem :) bat geçince gebelik varsa iğneye başlamam gerekiyor canım kan sulandırıcı.
İnşallah hepimiz alırızz bu ayAaa o zaman bilemicem tecrubem hiç olmadığı için sen daha iyi bilirsin canıminşallah güzel haberlerini alırız bizede motivasyon olur
Anladım , çok teşekkür ederim ilgin için . Söylediğin gibi yapıyımO konuda farklı yorumlar var :) Ben 2 günde bir değerlendiriyorum, doktor öyle demişti. Bazı arkadaşlar her günü değerlendiriyor o süreçte. Karar sizin o noktada :) Sperm 48-76 saat aralığında içerde yaşayabildiği için ben kararımı 2 günde birden yana kullandım :) Yumurta için ise şu an çatlamamış ama çatlamak üzere yumurtanız, isterseniz akşam 20:00 gibi testi tekrarlayın yakınlaşınca test günde birkaç defa yapılabiliyor, çatlama sonrası 24 saat yumurta canlı kalabiliyor. Çatlama sonrasındaki günü de değerlendirmek gerek bu yüzden.
İnşallah :)Anladım , çok teşekkür ederim ilgin için . Söylediğin gibi yapıyımHepinize bol şans .