Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnş canım ama dün değerlendiremedik eşim yorgunluktan uyuya kaldı artık bugün inş Ondan önceki günler tamamdı . Artık bugünden sonra beklemeye geçerim bugün itibariyle 13 gün kalıyor reglime Kendimi bi sınava hazırlanır gibi hissettim bu ay umarım sonunda güzel haberler alırım alırız inş hepberaber

Kızlar dün sağlık ocağına gidip kan sonuçlarımı aldım . Folik asitim 5.7 çıkmış zaten alt sınırda 3.1 doktorda hamilelik düşünüyosan yazayım ister kullan ister kullanma ama doktoruna danış dedi yinede folbiol yazdı . Onunda mg çok yüksek sanırım haftada bir falan mı alsam hergün değil de

Folik asitin zararı yok faydası var bebek için, fazlasını vücut zaten atıyormuş. Sen her gün kullanmaya başla bence, hamileliğin ilk 3 ayında da kullanılıyor zaten.

Ben folidoce kullanıyorum bana kadın doğum uzmanı önerdi gebelikten 3 ay önce kullanmaya başlamamı söyledi. Bir paketi bitirdim ikinciye başlayacağım günlük 400 mg ve b12 de var. Ücreti bir tık fazla ama bence iyi bir folik asit çok fazla kullanan ve tavsiye eden var. Üstelik bende hiçbir yan etki yapmadı

Bak bana doktor b12 de yazmıştı alt sınır 150 benim 300 biz 500 yapalım daha ii olur diye. Ozaman eşime söyleyim onu alsın zaten herşekilde bu folik asit kullanılacak

Folik asitin gebe kalmaya bir katkısı var mı yoksa olası bir gebelik durumunda bebeğin sağlığı için mi kulanıyoruz
Yumurta gelişmini de destekliyor ancak daha cok bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için önemli hem gebelik oncesi hem gebeligin ilk 3ayinda Benim 25 üzeri çıkınca kadin dogumcum tamam takviyeyi birakalim demisti,fazlasi da zararliymis.

Folik asit suda çözünür bir B vitamini türevidir. Suda çözülmesi vücudun yağ dokularında depolanamadığı anlamına gelir. Vücutta kullanılmayan fazla folik asit idrar yoluyla atılır.

Fazlası atılıyor :)

Fazlası diye bir durum yok idrarla atılıyor vücut depolamıyor

Arkadaslar ust sınır 24 mus ve benim sonucum 24 ustu cikmis,kadin dogumcum tamam takviyeyi birakabilirsin dedi fazlasi da istenmezmis. Samimiyetimle doktorumun verdiği tepkiyi soyledim eminim bunu okuyan herkes de doktoruna danisacaktir boyle bi durum ile karşılaştığında

Fazlası diye bir durum yok idrarla atılıyor vücut depolamıyor

Yetişkinler için günlük tüketilmesi önerilen folat miktarı da 400 mikrogram. Ki hamile kalınca bu 600 mikrogram oluyor. Bu durumda depoların azalması çok hızlı oluyor zaten, benim yıllardır folik asit kullanan tanıdıklarım var henüz hamile kalmadıkları için. Bence bırakmak doğru bir karar değil, bu süreçte bir çok doktora gittim, neredeyse toplamda 6 aydır folik asit kullanıyorum, hiçbiri bırak demedi.

Son düzenleme:
Değeriniz kac? 24 ustu mu

Merhabalar beni de ekler misiniz yaş 31, 2 aydır deniyoruz. Gecen ay kimyasal gebelik oldu. BAT 3 temmuz. Tiroid ameliyatı olduğum için levotron ve kalsiyum kullanıyorum. Ek olarak D vitamini ve folik asit alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…