Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sanırım sende pıhtılaşma düşüğü etkileyecek seviyede değil, ama genetik tarafında senin kendi ailenin de incelenmesi gerekiyor demiş, onlara da genetik tarama testi yapılması lazım. Benim pıhtılaşmam yoğun, 2 tane homozigot 2 tane heterozigot var.
Evet pıhtılaşmam çok yüksek değil. Doktor da ailende genetik bozukluk olabilir onlarında test yapması gerek dedi ama aşıkcası ailemden ayrı şehirde olduğum için çok da üstüne düşmedim. Zaten kardeşleriminde çocukları var vehiçbirinin de riskli hamileliği yada kaybı olmadı. Annemin de olmamış ama benim neden böyle bilmiyorum işte...😔

Evet pıhtılaşmam çok yüksek değil. Doktor da ailende genetik bozukluk olabilir onlarında test yapması gerek dedi ama aşıkcası ailemden ayrı şehirde olduğum için çok da üstüne düşmedim. Zaten kardeşleriminde çocukları var vehiçbirinin de riskli hamileliği yada kaybı olmadı. Annemin de olmamış ama benim neden böyle bilmiyorum işte...😔
Kardeşlerinin kaybı yada riskli hamileliği olmadıysa muhtemelen ailende bir problem yoktur, yada kardeşlerine denk gelmemiştir ama bu düşük bir ihtimal galiba. Embriyonun bölünmesi sırasında kromozom anomaliler olabiliyor maalesef, bende ki bozuklukta bölünme sırasında meydana gelmiş bir bozukluk.. Kader kısmet sanıyorum. İnşallah sağlıklısı denk gelir

X