Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bak bende kan sulandırıcı iğne kullanıyorum benimde erken farketmem gerek çünkü ozaman günde 2 kere yapmam gerekecek .artık göbek daha ilk aydan renk değiştirmeye başladı .
Neden erken başladın peki, genelde hamile kalmadan başlatmıyorlar iğneye. Kaçlık kullanıyorsun ?

Ben 4000 lik oksapar kullanıyorum bide 100 lik Ecopirin . Benim başlama Nedenim kalp kapakçıklarım değişti onun için zaten kan sulandırıcı kullanıyordum ben o ilacımın yerine iğneye geçmiş oldum

Ederim etmemmi herkes için ediyorum bazen herkesten kendimi umuttum da oluyo hep beraber inş güzel haberler alalım ya bubbeklemek beni benden aldı zaman hızlı geçsin..
Aynen öyle halbuki daha yeni başladık biz bilgim bile anca oluşuyor gebelik konusunda ama pko olduğum için ekstra tedirginim ya olmazsa diye

Aynen öyle halbuki daha yeni başladık biz bilgim bile anca oluşuyor gebelik konusunda ama pko olduğum için ekstra tedirginim ya olmazsa diye
Evet sanırım yeni başladık diye bu acelecilik. Ama insanda korkuyo ya olmazsa uzun süre diye . . Biz güzel düşünelimde güzel sonuçlansın Kötüyü çağırmayalım şimdi

Polikistik varsa doktor kontrolünde mi deniyorsun?
Doktora gittim geçen hafta aslında biraz hüsran ile sonuçlandı pko haricinde hiç bir problemin yok gebe kalman zaman olarak biraz gecikir o kadar dedi gynositol verdi yumurta kalitesi ve folik asit için. Ben biraz daha ilgilenmesini bekledim ama sanırım daha korunmayı bırakalı 1 ay olduğu için üstüne düşmeye gerek duymadı... bakalım eğer 2 3 ay daha gebelik elde edemezsem iyi bir interfilite uzmanı araştırıp bir kez daha doktora görüneceğim

Ama hangi doktora gidersen git, süreç böyle ilerliyor. En az 1 yıl gebe kalamamadan sonra bir şeyler yapmaya, bakmaya başlıyorlar. Polikistik için yaptırabilirsen hormon tahlillerini yaptır bence, adetin 3.günü. Diğer ihtimalde doktora bir yıldır gebe kalamıyorum demen lazım :) İnşallah süreç kısa olur, ovülasyon takibi yapabilirsin bu süreçte, sana faydalı olur.

Hormon tahlillerime 6 ayda bir bakılıyor zaten 1.5 yıldır tedavi görüyorum çok şükür hormonlarım ve yumurta rezervim iyi bakalım inşallah bu ay ovülasyon testinin yardımı ile gebe kalırım

Arkadaslar size bir sorum olacak covid icin aşı olanlar simdi aşı olsam ve hamile kalsam 2.doz icin bir risk olur mu yaptirmamda
Ne önerirsiniz

Eğer 2.doz olmadan hamile kalırsan hamileliğin 3. Ayından sonra olabilirsin canım eğerki olmak istiyorsan ilk aşıdan 1 ay sonra 2. Aşıdan sonra bazı doktorlar beklemeyin derken bazıları yine en azından neolur ne olmaz diye 1 ay daha bekleme süresi tavsiye ediyo. Yada hiç yaptırmayıp hamilelikte yaptırabilirsin 3. Aydan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…