Gebeliğe Hazırlık 2021 Yılında Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Offf yaaa .keşke en baştan beklemeyip çocuk yapsak diyorum şimdi . Ben plan yaptıkça planım şaşıyo resmen eşim aşı olmaktan vazgeçmez eminim, bekleyecez ozaman yapacak bişey yok .herşey önce kendi sağlığımız sonra bizden olacak çocuklar için

Yaa bu bilgi kesin mi :) Bende şimdi doktoruma sordum, cevap bekliyorum. Bende hamilelik ihtimalinden dolayı yaptırmam diye düşünüyordum ama eşim ile ilgili beklememiz gerekeceği gelmedi hiç aklıma

Canım ben erken adet oldum 10 Haziran listede duzenlersin .adetim ikinci günü hormon testi ve muayene yaptırdim perşembede rahim filmi cektircem bakalım temmuza kaldık yani haberin olsun

Canım ben erken adet oldum 10 Haziran listede duzenlersin .adetim ikinci günü hormon testi ve muayene yaptırdim perşembede rahim filmi cektircem bakalım temmuza kaldık yani haberin olsun
İnternette şöyle bir yazı buldum.

Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI); hamileyseniz veya ilk doz sonrası üç ay içinde gebelik planlıyorsanız aşı olmak için beklemenizi önermektedir. Bu öneriler aşının gebelik üzerindeki etkileri netleşene kadar geçerlidir.
Hamile kalmayı planlıyorsanız ve riskli grupta olduğunuz için veya sağlık çalışanı olduğunuz için aşı olabilecekseniz, hamile kalmadan önce aşının tüm dozlarını tamamlamanız ve ilk dozdan sonraki üç ay ve ikinci dozdan sonraki iki ay gebelik için beklemenizi önerilmektedir.

Evet bunu bende okumuştum, benim doktorum zaten hamilelikte 4. aydan sonra biontech yaptırabilirsin demişti. Ama eş durumu için bir şey konuşmamıştık, webde bazı yerlerde baba adayı anne hamile kaldıktan sonra aşıyı yaptırmalı diyor. Olmadı bekleyeceğiz aşı için :)

Anne hamile kaldıktan sonra diyorlar onuda şöyle okudum anneye hastalık taşımasın diyeokadar şey okudum ki kafam çorba oldu

Anne hamile kaldıktan sonra diyorlar onuda şöyle okudum anneye hastalık taşımasın diyeokadar şey okudum ki kafam çorba oldu
Benimde eşim aşı randevusu almıştı, bunları okuduktan sonra iptal ediyim dedi o zaman. Sanırım biz hamileliği bekleyeceğiz aşı için

P pera__ L llally Benim doktor dönüş yaptı, eşinizin aşı olması ile ilgili bir durum yok dedi. Olumsuz durumlar yaşandığına yada yaşanacağına dair bilimsel bir veri yok dedi henüz. 10 sene sonrasına bakmak lazım dedi, yani yan etkiler tamamen kendini göstermeye başlayınca, son karar sizin ama bence yaptırabilir dedi.

Benimde eşim aşı randevusu almıştı, bunları okuduktan sonra iptal ediyim dedi o zaman. Sanırım biz hamileliği bekleyeceğiz aşı için
Onuda dedim eşime ertele aşını diye ,ben senin için aşıyı bekliyodum şimdi aşı çıktı neden beklicem çocuk beklesin dedi bende haftaya Cuma’ya erteletirsem bu ay deneriz en azından olursa olur sonra beklemeye geçeriz

Yine karar bizde mi bu daha zor bekleyelim mi beklemeyelim mi napcaz şimdileri ilerde çocuklarımıza şu pandemi dönemini anlatırken hayal ediyorum kendimi inş bu pandemi son bulur ve Daha başka şey çıkmaz

Yine karar bizde mi bu daha zor bekleyelim mi beklemeyelim mi napcaz şimdileri ilerde çocuklarımıza şu pandemi dönemini anlatırken hayal ediyorum kendimi inş bu pandemi son bulur ve Daha başka şey çıkmaz
Doktor bence aşıyı olsun, beklemenize gerek yok dedi :) son karar tabiki bizim :) ya aşı çok fazla testlerden geçemediği, yan etkileri detaylıca incelenemediği için risk her zaman var. Aşı spermlere zarar veriyor diye bir bilgi de çıkmıştı bir ara biontech öyle bir şey yok onun için testler yapıldı diye de açıklama yapmış. Ben bir sorun olucağını sanmıyorum ya, kısmet bence biraz da zaten belki hamile kalamayacağız denesekte 3-4 ay belli mi olur

Bencede bende senin gibi düşünüyorum bazen diyorum ki zaten ha diyince çocuk olmuyo anneme çeksem hemen olurdu zaten . Bu eskiler Nası hemen hamile kalmış ya ben ilk geceden gibi olmuşum kardeşim babam askerden izne gelmiş gitmiş ondan sonra annem hamile kalmış biz neden kalamadık peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…