-
- Konu Sahibi miniminikbirkus
Offf yaaa .keşke en baştan beklemeyip çocuk yapsak diyorum şimdi . Ben plan yaptıkça planım şaşıyo resmenben bugün aile hekimim ile görüştüm. gebelik planınız var ise aşıyı eşime de bana da önermedi. sağlıksız sperm üretiyormuş erkek. kadında da düşüğe sebep olabiliyormuş.
gebe kaldıktan 3 ay sonra anne aşılanabilir, baba da anne gebe kalır kalmaz gidip olabilir dedi.
ben de şunu sordum. atıyorum bu ay olmadı gebelik sonra ki aya kadı işimiz yine bekleyecek miyiz dedim evet dedi
siz de bir sorun isterseniz bir doktora. öbür ay da olmadı hala gebelik planınız varsa yine olmayın aşı dedi. taa ki gebelik gerçekleşene kadar
Canım ben erken adet oldum 10 Haziran listede duzenlersin .adetim ikinci günü hormon testi ve muayene yaptırdim perşembede rahim filmi cektircem bakalım temmuza kaldık yani haberin olsunHerkese Selamlar
Bazılarımız gebe kalmaya çalışıyoruz, bazılarımız kayıplar yaşadık belki tekrar denemekten korkuyoruz.
Birbirimize destek olarak herkesin sağlıkla bebeğini kucaklarına alacakları bi yıl olsun 2021 hepimiz için.
2021 yılı için bir liste hazırlayacağım. Listeye eklenmek isteyenler beni etiketlerse sevinirim.
Belirtmeniz gerekenler;
Yaşınız
Ne kadar süredir deniyorsunuz
Beklenen adet tarihiniz
Kullandığınız takviyeler
Anne Adayı Yaş Süreç BAT Takviyeler Sonuç 29 1. Ay 7 Temmuz Folik Asit, Coraspin, B12 29 3. Ay 3 Temmuz Folik Asit 23 4. Ay 27 Haziran Folik Asit 27 - 24 Mayıs 26 4. Ay 12 Haziran Folik Asit 37 2. Ay 14 Haziran - 27 6. Ay 5 Mayıs Folik Asit, D Vitamini 34 4. Yıl 29 Mayıs Femara, Ovitrella 22 2. Yıl 3 Mayıs Femara 24 2,5 Yıl 24 Mayıs 27 2. Ay 25 Mayıs 27 2. Ay 2 Temmuz Folik Asit 30 1. Yıl 21 Mayıs Gynstol, Progestan 31 6. Ay 7 Temmuz Folik Asit, D Vitamini 28 3. Ay Folik Asit 27 1. Ay 9 Haziran Folik Asit, Demir İlacı 25 1,5 Yıl Haziran D Vitamini, Omega, Folik Asit 25 7. Ay 27 Haziran 38 7. Ay Haziran Prowomen 36 1. Ay 19 Mayıs Folik Asit 32 24 Mayıs Folik Asit 27 3. Ay 12 Temmuz Folik Asit 24 1.5 Yıl 29 Mayıs - 27 9. Ay 21 Mayıs - 34 7. Ay 12 Haziran - 35 1. Yıl 4 Temmuz Folik Asit, D Vitamini, Prowomen 35 6. Ay 15 Haziran - 36 1. Ay 3 Haziran Folik Asit, D Vitamini 27 1. Ay 11 Haziran Folik Asit, D Vitamini 33 2. Ay 4 Haziran 29 7. Ay 2 Haziran Folik Asit 27 6. Ay 27 Haziran Folik Asit, D Vitamini, K Vitamini 40 5 Temmuz Folik Asit, Selenyum, C-Life 33 3. Ay 21 Haziran Folik Asit 38 3. Yıl Coraspin, Omega 3, Folik Asit 29 4. Ay 29 11 Haziran 31 3. Ay 30 Haziran Folik Asit 29 7. Ay 17 Haziran Folik Asit 33 2. Ay 4 Haziran 29 1. Ay 16 Haziran Folik Asit 31 6 Temmuz 27 1. Ay Çinko 10. Ay 18 Haziran Klomen, İmpryl, Omepa Q10, D Vitamini 23 9. Ay 24 1. Ay10 Temmuz Gynositol 30 2. Ay 1 Temmuz Folik Asit 23 1. Ay Haziran 26 6 Haziran
Bende öyle . Öğrenicez bakalım biraz bekleyelimYaa bu bilgi kesin mi :) Bende şimdi doktoruma sordum, cevap bekliyorum. Bende hamilelik ihtimalinden dolayı yaptırmam diye düşünüyordum ama eşim ile ilgili beklememiz gerekeceği gelmedi hiç aklıma
Offf yaaa .keşke en baştan beklemeyip çocuk yapsak diyorum şimdi . Ben plan yaptıkça planım şaşıyo resmeneşim aşı olmaktan vazgeçmez eminim, bekleyecez ozaman yapacak bişey yok .herşey önce kendi sağlığımız sonra bizden olacak çocuklar için
İnternette şöyle bir yazı buldum.Canım ben erken adet oldum 10 Haziran listede duzenlersin .adetim ikinci günü hormon testi ve muayene yaptırdim perşembede rahim filmi cektircem bakalım temmuza kaldık yani haberin olsun
Biraz internette araştırdım ama, genelde 2. dozdan sonra 1 ay beklenmesini öneriyorlarmış, henüz doktorum dönüş yapmadı. Bilemedim, kafamda deli sorularBende öyle . Öğrenicez bakalım biraz bekleyelim
Evet bunu bende okumuştum, benim doktorum zaten hamilelikte 4. aydan sonra biontech yaptırabilirsin demişti. Ama eş durumu için bir şey konuşmamıştık, webde bazı yerlerde baba adayı anne hamile kaldıktan sonra aşıyı yaptırmalı diyor. Olmadı bekleyeceğiz aşı için :)İnternette şöyle bir yazı buldum.
Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI); hamileyseniz veya ilk doz sonrası üç ay içinde gebelik planlıyorsanız aşı olmak için beklemenizi önermektedir. Bu öneriler aşının gebelik üzerindeki etkileri netleşene kadar geçerlidir.
Hamile kalmayı planlıyorsanız ve riskli grupta olduğunuz için veya sağlık çalışanı olduğunuz için aşı olabilecekseniz, hamile kalmadan önce aşının tüm dozlarını tamamlamanız ve ilk dozdan sonraki üç ay ve ikinci dozdan sonraki iki ay gebelik için beklemenizi önerilmektedir.
Ben oldum aşı dediğin gibi 2.aşıdan sonra 1 ay bekledik . Ama eşimi hiç bekleyesim yokBiraz internette araştırdım ama, genelde 2. dozdan sonra 1 ay beklenmesini öneriyorlarmış, henüz doktorum dönüş yapmadı. Bilemedim, kafamda deli sorular
Anne hamile kaldıktan sonra diyorlar onuda şöyle okudum anneye hastalık taşımasın diyeEvet bunu bende okumuştum, benim doktorum zaten hamilelikte 4. aydan sonra biontech yaptırabilirsin demişti. Ama eş durumu için bir şey konuşmamıştık, webde bazı yerlerde baba adayı anne hamile kaldıktan sonra aşıyı yaptırmalı diyor. Olmadı bekleyeceğiz aşı için :)
Benimde eşim aşı randevusu almıştı, bunları okuduktan sonra iptal ediyim dedi o zaman. Sanırım biz hamileliği bekleyeceğiz aşı içinAnne hamile kaldıktan sonra diyorlar onuda şöyle okudum anneye hastalık taşımasın diyeokadar şey okudum ki kafam çorba oldu
Onuda dedim eşime ertele aşını diye ,ben senin için aşıyı bekliyodum şimdi aşı çıktı neden beklicem çocuk beklesin dediBenimde eşim aşı randevusu almıştı, bunları okuduktan sonra iptal ediyim dedi o zaman. Sanırım biz hamileliği bekleyeceğiz aşı için
Yine karar bizde miP pera__ L llally Benim doktor dönüş yaptı, eşinizin aşı olması ile ilgili bir durum yok dedi. Olumsuz durumlar yaşandığına yada yaşanacağına dair bilimsel bir veri yok dedi henüz. 10 sene sonrasına bakmak lazım dedi, yani yan etkiler tamamen kendini göstermeye başlayınca, son karar sizin ama bence yaptırabilir dedi.
Doktor bence aşıyı olsun, beklemenize gerek yok dedi :) son karar tabiki bizim :) ya aşı çok fazla testlerden geçemediği, yan etkileri detaylıca incelenemediği için risk her zaman var. Aşı spermlere zarar veriyor diye bir bilgi de çıkmıştı bir ara biontech öyle bir şey yok onun için testler yapıldı diye de açıklama yapmış. Ben bir sorun olucağını sanmıyorum ya, kısmet bence biraz da zaten belki hamile kalamayacağız denesekte 3-4 ay belli mi olurYine karar bizde mibu daha zor bekleyelim mi beklemeyelim mi napcaz şimdileri ilerde çocuklarımıza şu pandemi dönemini anlatırken hayal ediyorum kendimi inş bu pandemi son bulur ve Daha başka şey çıkmaz
Bugun keseyi gördük çok şükür. 5+2 deİnsallah
Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallahBugun keseyi gördük çok şükür. 5+2 de
Bencede bende senin gibi düşünüyorum bazen diyorum ki zaten ha diyince çocuk olmuyoDoktor bence aşıyı olsun, beklemenize gerek yok dedi :) son karar tabiki bizim :) ya aşı çok fazla testlerden geçemediği, yan etkileri detaylıca incelenemediği için risk her zaman var. Aşı spermlere zarar veriyor diye bir bilgi de çıkmıştı bir ara biontech öyle bir şey yok onun için testler yapıldı diye de açıklama yapmış. Ben bir sorun olucağını sanmıyorum ya, kısmet bence biraz da zaten belki hamile kalamayacağız denesekte 3-4 ay belli mi olur
Amin. Rabbim isteyen herkese nasip eder insallah.Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin inşallah
Çoook sevindim .sağlıkla kucağına alırsın inş canım darısı bizlere inşBugun keseyi gördük çok şükür. 5+2 de
MasAllah cnm Rabbim size bağışlasın sağlıkla kucağına al insAllahBugun keseyi gördük çok şükür. 5+2 de