• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Emziren annelere antibiyotik olarak amoksisilin icerenleri veriyorlar diye biliyorum canim. Augmentin gibi klamoks gibi. Bence normal ilac. Ama cocuk doktoruna da danis istersen

Cnm ben doğumdan sonra kullandm ama farklı bir ilaç
Ondada emzirenler kullanmasın yazıor telaş ettm doktoruma sordum
Oda sorun olmaz merak etme olsa yazmazdım demişti
Bu ilacıda gebeyken kullanmştm

Geçmiş olsun canım ben dişim için klavunat kullanmıştım ikinci gün bırakmak zorunda kaldım çünkü bebeğime döküntü yaptı bütün vücudu ayağına sac diplerine kadar kırmızı benekler oldu.hemen bıraktım. Inşallah size yan etki yapmaz. Yada bi çocuk doktoruna danışın önce. Mastit iki kere oldum ilki 17 günlüktü ateşim 38.8 oldu sıtma tuttu. bebegi kucağıma alamiuodim ağrıdan. Ters tutusla sürekli o göğsü verdim ılık duşun altında sağdım tarakla masaj yaptım yumru olan yeri. Çok şükür iki günde gecti

Teşekkürler kızlar tabi ki doktor yazmissa bir bildiği vardır ama 1000 mg görünce bı emin olamadım bebeğimi düşünüp. Anne olmak çok zor gerçekten. Siz böyle söyleyince rahatladım ☺️

bide
Çok zor oluyor ya benimki bide akşam 6 dan sonra huysuzlanıyor sürekli gezdirmek istiyor sonra gezdirmek de yaramıyor çatlayacak gibi bâğırıyor 6 dan sonraki sıkıntıyı çözebilsem gündüzleri ve geceleri rahatım
Canım belirli bir saatten sonra sürekli ağlıyorsa kolik olabilir doktorla bir görüş istersen benimki de 3-4 gibi başlar 9a kadar çatlayacak gibi ağlardı genelde akşamları artıyor kolik ağlamaları. Biz baya çözdük ama artık çok kısa sürüyor krizleri damla şurup aspiratör ve arabada gezdirme şeklinde bebeği susturabiliyoruz seninki de kolikse başka türlü susmaz.

Kızlar oto koltuğu alan var mı? Ben uzun süre puset kullaniliyo diye düşünmüştüm ama pusetle zor oluyor bir de tek basimayken dışarı çıkamıyorum pusetle. Doğumdan itibaren kullanılan oto koltuklari var sanırım az önce bı reklam denk geldi. Alan deneyen etrafında gören falan var mı acaba?

Dün bu konuda bi doktorun açıklamasını izledim. İçebildiği kadar içirin yorumunu yanlış bulduğunu söyledi. Çünkü bebekler biberonla sütü hızlı çektikleri için doyduklarını anlamayıp çok fazla içebiliyorlarmış. Gazı olduğunda memeyle kavga ediyor resmen benim bebeğim. Anlıyorum öyle yaptığında gazı olduğunu. Benim kızımda da öğlen uykusu yok denecek kadar az. Kucağımda olursa derin uyuyo ama bırakınca uyanıyor işlerimi zor yapıyorum. Ana kucağı benim işime yaradı biraz. Onda yatınca biraz daha iyi uyuyor. Uyanır gibi olunca azıcık sallıyorum geri uyuyor. Doğumdan önce asla sallamicam alıştırıcam kendi kendine uyumaya şöyle böyle diyordum. Şimdi uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum. Uykusuz kalınca da huysuzlanıyor çünkü
Bu hizli cekme eds yöntemi icn de gecerli midr acaba? Bn uykszlktan bi yere yigilip kalcm bi gun ya..ana kucagi ne kullnyorsnz onrrnz var mi?bn de her turlu uyumasna razym surekli sicrayip uyanyo yildim valla

Bilmiormki ne akışlı :KK43:
Nasıl öğreniorus onu
Gerekirse gider yavaş akışlı alırım :KK43:

Evet cnm hepsini yapıorm ama benmki cok uyuduğunda inanılmaz aç uyanıor ve bir yudum çektiği anda boğulma tehlikesi yaşıoruz
Bugn 2 kere yaşadk
Aklım gidior :KK43:
Ben önceden wee nin cam biberonunu kullanıyordum. Şimdi ise lansinoh manuel süt sağma makinesinin biberonunu kullanıyorum. Akışkanlığı diğer biberonlara göre daha yavaş. Memnunum

Bu Temmuz bebekleri zor bebekler bence. Benim oğlan sürekli kucak istiyor. Uyurken göğsümde uyuyor, yerine koymaya yeltendiğim anda kuşlar gibi çırpınıyor, mecbur tekrar kucağıma alıyorum, anında susup uyumaya devam ediyor. Uyanık olduğunda zaten hep kucağımda. Kilo alıyor ve ben kas yaptım neredeyse. Eşimin gelişini dört gözle bekliyorum ki biraz o ilgilensin ben de en azından bir iki iş yapayım diye. Meme reddi başladı sanki, memeye ağzını burnunu hızlı hızlı sürtüp sonra ağzına alıp, bir iki emip diliyle fırlatıyor dışarı. Ayakta sallayarak emziriyorum iki gündür . O da inanılmaz yoruyor beni

Kızlar oto koltuğu alan var mı? Ben uzun süre puset kullaniliyo diye düşünmüştüm ama pusetle zor oluyor bir de tek basimayken dışarı çıkamıyorum pusetle. Doğumdan itibaren kullanılan oto koltuklari var sanırım az önce bı reklam denk geldi. Alan deneyen etrafında gören falan var mı acaba?
Bizim diğerinde var. Joie i- spin 360. Adac testini geçmiş ve dönebilir bir koltuk. Biz 1 yaşından beri kullanıyoruz. Gayet memnunuz.e bebekte var yorumlarına da bakabilirsin. Yanlız fiyatı 1 buçuk yılda 2 katını geçmiş.

Bu hizli cekme eds yöntemi icn de gecerli midr acaba? Bn uykszlktan bi yere yigilip kalcm bi gun ya..ana kucagi ne kullnyorsnz onrrnz var mi?bn de her turlu uyumasna razym surekli sicrayip uyanyo yildim valla
Benim bebeğim sadece bizim yatağımızda uyuyor,ben yatarak emziriyorum öyle uyuya kalıyor.eğer kaldırıp bi yere koyarsak hemen uyanıyor. O uyuduktan sonra aramıza yastık koyup bende onunla uyumaya devam ediyorum.Sizde deneyebilirsiniz,bende çok uykusuzdum böyle rahatladım biraz.
Bizim diğerinde var. Joie i- spin 360. Adac testini geçmiş ve dönebilir bir koltuk. Biz 1 yaşından beri kullanıyoruz. Gayet memnunuz.e bebekte var yorumlarına da bakabilirsin. Yanlız fiyatı 1 buçuk yılda 2 katını geçmiş.
bizde aynı koltuğu aldık,yenidoğandan itibaren kullanılabilir bir koltuk olduğu içinde tercih ettik. E bebek’te indirimler takip edilebilir.

Benim bebeğim sadece bizim yatağımızda uyuyor,ben yatarak emziriyorum öyle uyuya kalıyor.eğer kaldırıp bi yere koyarsak hemen uyanıyor. O uyuduktan sonra aramıza yastık koyup bende onunla uyumaya devam ediyorum.Sizde deneyebilirsiniz,bende çok uykusuzdum böyle rahatladım biraz.
Aaa şasirdim Bizde bu şekilde uyuyoruz çok rahat oluyor gercekten. Ama biz sabah babası ise gittikten sonra boyle uyuyoruz gece güvenemiyorum ne olur ne olmaz

Ben de yanima kouyorum elleri kollari surekli oynuyo,uykudan sicryo hep kndini uyandryo. Bazen ellerini tutup iuyuyorym
.iyi koty uyuyorz o zamn..ama bazen ona bile izin vermyo

Bazen ellerinden çok korkuyor sıçrayıp uyanıyor o zaman yarım kundak yapıyorum biraz daha derin uyuyabiliyor öyle yapınca. Daldıktan sonra kollarını açıyorum rahat uyusun diye. Ana kucağını joker babyden almıştım normal bi ana kucağı. Otomatik olanlardan mı alsam diye düşünmüyor değilim, kızım içinde dururken ben de biraz dinlenirim ve işlerimi hallederim en azından

Bazen ellerinden çok korkuyor sıçrayıp uyanıyor o zaman yarım kundak yapıyorum biraz daha derin uyuyabiliyor öyle yapınca. Daldıktan sonra kollarını açıyorum rahat uyusun diye. Ana kucağını joker babyden almıştım normal bi ana kucağı. Otomatik olanlardan mı alsam diye düşünmüyor değilim, kızım içinde dururken ben de biraz dinlenirim ve işlerimi hallederim en azından
O kundağı nasl beceryosa aciyor. Acamzsa da delrip aglyor. Ana kucagi da işe yariyck mi hic kestremiyorum hamak besik denedik bi umit hic hoşlnmadi..yeni bi uzvum oldu valla

Kızlar akşam acile gittim mastit için antibiyotik yazdı doktor emzir bol bol dedi hatta özellikle ama verdiği antibiyotik 1000 mg 😳 Prospektusunde de emzirme döneminde kullanılması önerilmez bebeğe ishal ve mantar iltihabı yapabilir yazıyor. Tabi ki doktor sonucta bir bildiği vardır ama içim hiç rahat etmedi günde 2 kez kullan dedi. Sabah yarım içtim ama kullanmasam mastitim duzelmiyo kullansam bebeğe geçer hasta olur diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım bu antibiyotikten kullanan oldu mu hiç?
Eki Görüntüle 2906700
Ben kullandım canım iltihap kapmıştı dikişim ondan kullandım sütünü etkilemez demişti doktorum

bide
Çok zor oluyor ya benimki bide akşam 6 dan sonra huysuzlanıyor sürekli gezdirmek istiyor sonra gezdirmek de yaramıyor çatlayacak gibi bâğırıyor 6 dan sonraki sıkıntıyı çözebilsem gündüzleri ve geceleri rahatım
Gece uykusuna geçmeye çalışıyor olabilir mi canım. Benimki de 7 buçuk gibi huysuzlanmaya başlıyor. Emmek istiyor emerken ağlamaya başlıyor, uyutuyorum hemen uyanıp ağlıyor tam uykuya geçiş yapamıyor 9 buçuk 10 a kadar miz mız bir şekilde ne yaptığı belirsiz triplerde😂

Gerçekren öyle.. Nefesi kesilio kıpkırmızı kesilio sırtına felan vuruorus
Aklım çıkıor
Sinirden oturuo ağlayasım var
Canim biberonu bu sekilde tutarsan yavaş akar, denemediysen bir dene istersen.

Eklentiler

• 0FA4B77A-86DD-427E-87D1-80466A7B0CD8.webp
    0FA4B77A-86DD-427E-87D1-80466A7B0CD8.webp
    31,3 KB · Görüntüleme: 57
Ben Lansinoh’un biberonunu kullanıyorum. Meme kısmının iç tarafında kaç beden olduğu yazıyor. Sizin kullandığınız markada da öyledir belki yazıyordur iç kısmında
Bizimki 2 numaraymış. Numaradan nasıl anlıyoruz hızlı yavaş aktığını

Bu Temmuz bebekleri zor bebekler bence. Benim oğlan sürekli kucak istiyor. Uyurken göğsümde uyuyor, yerine koymaya yeltendiğim anda kuşlar gibi çırpınıyor, mecbur tekrar kucağıma alıyorum, anında susup uyumaya devam ediyor. Uyanık olduğunda zaten hep kucağımda. Kilo alıyor ve ben kas yaptım neredeyse. Eşimin gelişini dört gözle bekliyorum ki biraz o ilgilensin ben de en azından bir iki iş yapayım diye. Meme reddi başladı sanki, memeye ağzını burnunu hızlı hızlı sürtüp sonra ağzına alıp, bir iki emip diliyle fırlatıyor dışarı. Ayakta sallayarak emziriyorum iki gündür . O da inanılmaz yoruyor beni
Aynı benim kız. Kucakta uyuyor yerine koyunca saniyesinde uyanıyor. Biz yaklaşık 20 gündür meme reddiyle uğraşıyoruz ilk başlarda memeyi görünce yüzünü çeviriyordu hiç istemiyodu sonra bi iki fırt çekip bırakıyo ama o inatsa ben daha inadım hiç pes etmicem. Allah yardımcımız olsun. Inşallah biz kazanicaz

Aynı benim kız. Kucakta uyuyor yerine koyunca saniyesinde uyanıyor. Biz yaklaşık 20 gündür meme reddiyle uğraşıyoruz ilk başlarda memeyi görünce yüzünü çeviriyordu hiç istemiyodu sonra bi iki fırt çekip bırakıyo ama o inatsa ben daha inadım hiç pes etmicem. Allah yardımcımız olsun. Inşallah biz kazanicaz
İnşallah kazanan biz oluruz. Ben eskisinden daha çok emzirmeye çalışıyorum, beni bırakırsa çok üzülürüm

Back
X