- 2 Mart 2018
- 873
- 1.182
- 30
Ben cevap vereyim ama tabi herkezden farklidir biz 9 ayligiz ve emmedik birberon reddi yasadik vs vs derken baya alistik simdi duzenimiz soyleMerhaba guzel anneler bir süredir vaktim olmadi pek bakamadim konuya.galiba çoğunuz da benim gibi oldukça meşgul.
Pazartesi cocuk doktorumuza gittik.ozel hastaneye gidiyoruz ona rağmen cok kalabalikti ve bize 3 dk anca ayirdi boy kg vs ölçüp genel bir tahlil istedi.kafamdaki cogu seyi soramadan iceri baska hasta akdilar cok kizdim idareye sikayet ettim ama pek umursamadilar acikcasi paramizla rezil olduk. O nedenle baska bir doktorun özel poliklinigine gidecegim artik karar verdim.
Size birkac sorum var cevaplarsaniz sevinirim.
1-Emziren anneler gunde kac defa emziriyorsunuz meme reddi ya da emmede azalma var mi?
2- ek gida gunde kac defa ve miktar olarak ne veriyorsunuz?
3- yiyecekleri karistirip veriyor musunuz yoksa hala tek tek tadim mi yapıyorsunuz?
Ben kendi cevaplarimi yazayim
1- 5-6 defa emiyor sabahlari cok istahsiz cok az emiyor ogleden sonra ve aksamlari fena degil.
2- sabah cok az hatta neredeyse hic birsey yemiyor.oglen az aksamsa verdikce yiyor bazen sadece öğlen ve akşam 2 ogun veriyorum her öğün yarim ya da 1 cay bardagi kadar oluyor. Bazen onu da yemiyor zorlamıyorum.
3-yumurta sarisini cok cok az yiyor ben de tarhanin ya da muhallebinin icine karistiriyorum.doktor ayri vermemi tadini bilmesini soyledi ama yemiyor.yogurt da yemiyor mesela muzla karistiriyorum. Sebzeleri birlikte haslayip sebze puresi yapiyorum ya da çorbalarin içine ruseym yulaf vs karistiriyorum ancak meyveleri tek olarak karistirmadan veriyorum
1 öğün : Sabah 8:00 120 ml mama (bazen yediremiyorum ) sonra 9 -10 arasi uyuyor sabah 2.öğün 11:00 kahvalti ( 1 dilim peynir tuzsuz ev yapimi 1 cay kasigi pekmez 1 yumurta sarisi yarim ceviz rendesi 1 cay kasigi avokado 3 bebe biskuvusi(kivam icin) 30 ml mamayla karistiriyorum 3. Öğün 14:00 yarım çay bardağı yoğurt birde o ara uyutabilirsem 90 ml mama yiyor ama bir suredir hic yok 4. Öğün 16:00-17:00 arası 1 kase corba yada sebze püresi ( corba yaptiysam 1 dilim bebek ekmegi koyuyorum + ya hazır kavanoz meyve püresi yada 1 kase yogurt veriyorum 5.öğün 20:00 arı mama 1 kase arı mamayı sulu yapıyorum icine 1 yemek kasığı rezeneli gece maması var ondan ekleyip kıvamini koyulastiriyorum yanında ya yarım elma rendeliyorum yada yarım armut daha sonra gece uykusuna uyuyor 23:00 da uykuda gözü kapalı uyuyor devreye 6.öğünümüz giriyor 180 ml mama uykuda iciriyorum devam ediyor ( suara 150 ml de takılı kaldık ) daha sonra gece beslenmesi hic olmuyor bizim duzenimiz hic örnek bi tablo degil ama bence saatlerimiz sasmiyor ama sutu cok zor verebiliyorum alıştım artik cokta kafama takmiyorum butun yediklerimizdende mutlaka tattiriyorum cok seviyor elimden yemeyi her yemege minik bi ekmek bandirip veriyorum agzina