Merhabalar herkese ben uzuun zamandır gruba giremedim resmen kendimden geçtim galiba.
Okuduğum kadarıyla hemen herken bebişinde ateş durumu olmuş, çok geçmişler olsun.
Biz de sanırım covid olduk. Eşim negatif ben test vermedim. Kardeşim pozitif çıktı. C.tsi günü aşı olmuştu, perş günü pozitif çıktı doktor aşıdan olabilir demiş ama bilemiyorum.
Oğlumun ateşi 39.3e çıktı 1 kez, 39.1e 2 kez çıktı. Ateş konusunda aşırı deneyimsiz olduğumuzdan engelleyemedim bu çıkışları aslında 38.5ken falan calpolu düzgün vermem gerekirmiş 1çay kaşığı vermiştim meğersem 5ml vermeliymişim...
Doktor korona da olsa üşütmüş de olsa aynı tedavi dedi. 6 saatte 1 calpol. Ateş 38falansa düşürmeye çalışmayın dedi ki çok haklıymış 37.7 idi yukarı ani fırlayıp indi, calpol verdik çocuk şimdi 35.5 oldu.. inşallah iyileşme sürecini uzatmamışızdır. Ateş 39 olursa ve düşmezse calpolle 10 dk ılık duş dedi. Duştan sonra da düşmezse yarım ölçek dolven dedi. Ama calpol aynen devam 6 saatte 1 şeklinde.
Belki birinin işine yarar diye yazmak istedim. İnsanın eli kolu çok bağlı oluyormuş.
Ateş 39 üstü doktor bir zarar vermemiştir dedi, uzun süre durmadı öyle ama belki 10 dk olabilir, 37.7den ani sıçradı yarım saat 1 saat içinde. Zarar vermemiştir değil mi siz de yaşadınız mı?
Bir de ne giydireceğimi ne örteceğimi aşırı aşırı şaşırdım bu konuda yardım edebilir misiniz bana. Ateş kaça düşünce ne giydireyim kaça çıkınca ne giydireyim çok kararsızlık yaşıyorum...