• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Ben almadm cnm :)
Baya Kalın örülmüş hırkaları, kot ceketi felan var.. Babası şehir dışında çalışıor ben burda çalışıorm, memlekette pandemi almş başıbı gidio, arabada eşimde
O yüzden dışarı cıkarmayacam kışın
Hastane aşı o bu derken çıkacağm yerlere onu giydirir üstüne battaniye sararım die düşünüorm ama eşim burda olsaydı kesin cıkardık ve kesin alırdım, sen gezmeyi seviosn al bence ♥️
Ben en üstteki lacivertle en alttaki mikili astronotu beğendim ikiside cok cici
Ama karar senin ♥️
Canım biz de çok gezen bir aileyiz. Ama ben mont almayacağım. Örgü yelek ve hırkaları var onları giydireceğim. Zaten kış mevsimi dışarda dolaşmayız, gideceğimiz yerler kapalı yerler olacağından şimdilik gerek duymuyorum. Araba olunca üşümez yavru

Allah razı olsun canım inşallah geçer 🤲😔

Tamam canım sağol hemen sorayım 😔

Ne zaman farkettin canım diyete devam ediyor musun diyet dedikleri de pilav patates zeytin falan kalıyor iki gündür kabız oldum ama çocukta bir değişiklik yok ben anlamadım test yaptıracağım en iyisi çok korona vakası var biraz bekliyorum 3. Ay kontrolünde bakacağım. Diyetini paylaşır mısın çok mutlu olurum🤲

Neler yiyorsun mesela canım ben şaşırdım kaldım kahvaltı zeytin ekmek yiyorum akşam patates haşlama şaşırdım kaldım. Bide ne zaman çocukta düzelme oldu ben iki gündür yapıyorum diyet bir degisiklik yok çocukta

İnşallah değilizdir canım valla ben şaşırdım kaldım bebeğim neler yaşıyor içinde kimbilir yavrum kıvranıyor. Kakasi hep sulu mukuslu. Kusuyor. Bu yüzden kilo alamıyor 😔 inşallah seninkide toparlar bol bol emzir canım 🙏
inan ne yiyecegimi hiç bilemiyorum... sabah kahvaltıda zeytin salatalık reçel yiyorum daha çok sebze meyve yiyorum 🥺

Biz gezmeyi çok seviyoruz ya haftasonlari full disaridayiz desem yeridir 😄 O yüzden kesin almam lazım. Evet çok cici modeller var ama uzun olan mi daha mantıklı kısa montlar mi karar veremiyorum 🤔
Bende karar veremedim. İlkinde ocakta doğum yapmıştım. Bebek küçük olunca tulumla taşıması da kolay oluyordu. Şimdi kışa biraz daha toparlanacaklar. Tulumla zor mu taşınır acaba bilemedim. Yürümeye başlamadan da şişme montlar rahat olmuyor. Daha ince bir tulum bulursam öyle alırım belki bende.

Kızlar 🌸🌺 2.doz aşı olanlar neler yaşadınız?ilkinden daha sıkıntılı geçiyormuş sanırım 🤔tabii herkeste farklıdır illaki ama acaba birilerinin yardımına ihtiyaç duydunuz mu merak ettim.malum ilgi bekleyen bebeklerimiz var ve bende bir çocuk daha var.evde de yalnızım.ona göre aşı zamanı kardeşimi çağıracağım

Kızlar 🌸🌺 2.doz aşı olanlar neler yaşadınız?ilkinden daha sıkıntılı geçiyormuş sanırım 🤔tabii herkeste farklıdır illaki ama acaba birilerinin yardımına ihtiyaç duydunuz mu merak ettim.malum ilgi bekleyen bebeklerimiz var ve bende bir çocuk daha var.evde de yalnızım.ona göre aşı zamanı kardeşimi çağıracağım
ikincide hiçbir şey hissetmedim canım kolum bile ağrımadı ilki çok fenaydı covid olur gibi geçmişti dediğin gibi herkeste farklı etki yapıyor ne olur ne olmaz yanında biri olsun bide aşı sonrası parol iç

Canım ben 2.dozu 21inde oldum ilkinde de sadece tetenoz ağrısı gibi olmuştu bunda da öyle oldu

ikincide hiçbir şey hissetmedim canım kolum bile ağrımadı ilki çok fenaydı covid olur gibi geçmişti dediğin gibi herkeste farklı etki yapıyor ne olur ne olmaz yanında biri olsun bide aşı sonrası parol iç
Sağol kuzum öyle yapayım olmadı her ihtimale karşı
Canım ben 2.dozu 21inde oldum ilkinde de sadece tetenoz ağrısı gibi olmuştu bunda da öyle oldu
Benimde ağrı oldu kuzum hatta tetanozdan daha hafif bir ağrıydı inşallah 2.dozda öyle olur

Benimki önce canım içinde bi kaçtane mercimek tanesi kadar vardı sonra bi kez sac teli karısmıs araya gibi gördüm sonra sütü kesince cok şükür görmedim
Aynen benimkide o şekilde onunla ilgisi varmi bilmiyorum ama emzirmede bir sıkıntı yasıyormuydun benimkisi memeyi çok zor aliyor ağlaya ağlaya sadece uyurken emzirebiliyorum yada ayakta emecek

Canım sütün temizlenmesi bazen 1 haftayı buluyırmus. Dana eti, süt ,peynir ,yogurt, paketli tüm herseyi yemiyorum. Kuzu eti ciger yumurta mercimek bulgur bunları cok tüketiyorum. Ama bazen yumurtada süt alerjisi olan bebeklerde dokunabiliyorkus biz denedik yumurtayı etkilemiyor bi sende denersin. Kakası biraz düzeldi kan kalmadı en azından
Anladım canım ben yine devam ediyorum dediğin gibi yumurtada yemiyorum bir hafta geçsin yumurtayla başlarım. Sağlık olsun ne yapalım yavrularımızı korusun rabbim 🙏
Insallah canım değillizdir bizde kusma hiç yok kivranma filanda yokk sadece az emiyor emerken agliyor onada yari uyurken emziroyorum oylr cozum buldum birde çok az kan gördüm cımbız ucu kadar az yani seninkisi nekadar
Benimki baya belliydi canım nasıl desem bir parmmak vardı net
inan ne yiyecegimi hiç bilemiyorum... sabah kahvaltıda zeytin salatalık reçel yiyorum daha çok sebze meyve yiyorum 🥺
Aynen şaşırdım kaldım adam bugün işten gelmiş ekmek nerde diyor dedim hepsini yedim bu sefer de kilo alacağım sanırım ben iki gündür patates pilav zeytin ekmek böyle takılıyorum domateslerin tadı gidiyor artık salatalıkda alınmaz kışın of baya zorlayacak :(

Kızlar daha önce de sormuştum ama arada kaynadı sanırım cevap gelmemişti. Bebişine mont alan var mı? Ben ilk çocuk olunca acemiyim çok kararsız kaldım bu astronot montlar daha mı kullanışlı oluyor yoksa normal kısa montlardan alsam da olur mu bebeğim sıcağı pek sevmiyor zaten. Bu modeller arasında kaldım ben sizinle de paylaşayım. Eğer mont alan varsa paylaşabilir mi nereden aldı 🥰
Eki Görüntüle 2923700 Eki Görüntüle 2923701 Eki Görüntüle 2923702 Eki Görüntüle 2923703
Ben en sondaki gibi aldım canım hatta almadım görümcem hediye etti kar yağar inşallah tam o zamanlar bizimkiler oturmaya başlayacak karın içine oturturum ay çok tatlı olur hayali bile güzel 😇 hem belinden soğuk girdi mi ayağı üşüdü mu yağmurda ıslandı mı diye Korkmazsin içine penye bir tulum yada alt üst giyim üstüne de astronotu çek çık bitti

Benim sadece kolum biraz acıdı canım tetanoz gibi. Kullanmadım kolumu bir gün. Gece yaptırdım bilerek bebeğim uyurken rahat oldu. İlkinden çok daha iyiydi

Aynen benimkide o şekilde onunla ilgisi varmi bilmiyorum ama emzirmede bir sıkıntı yasıyormuydun benimkisi memeyi çok zor aliyor ağlaya ağlaya sadece uyurken emzirebiliyorum yada ayakta emecek
Evet canım bende emzirmede bi 10 gündür sorun yasıyodum 3 gündürde ne ayakta ne uykuda emmiyor sürekli sagıyorum

Günaydın kızlar benim bebiş anne sütü alerjisi çok yüksek ihtimal dün kakasında kan gördüm. Sürekli taşan gürültülü kakalar, kusmalar, gaz sancıları, uykudan sıçrayıp ağlayarak uyanmalar, günde beş altı kez mukuslu kakalar bir sürü daha aklıma gelmeyen belirti hepsi anne sütü alerjisine çıkıyor doktorumuz böyle bir şey demedi ben sonradan okudum netten araştırdım ama hepsi birebir uyuyor, tekrar kakada kan görürsen gelin dedi. Minik kuzum üç aydır neler çekmiş küçücük bedeninde kimbilir:cry: paketli gıda peynir altı suyu olan herşey süt süt ürünleri yumurta dana eti vs bunlari yemeyecegim benim gibi olan var mı nasıl bir diyet uyguluyorsunuz çok mutsuzum yavruma çok üzülüyorum kiloda kaybettiği için gecen ay kontrolünde 6 kg geliyordu 22 gün geçti bugün evde tarttik 6200 çıktı bugün yüzü kaşık kadar kaldı kahroluyorum:KK43:
Yüzünde egzama var mı

Ben ilkinde hiçbir şey hissetmedim ama ikincisinde çok halsiz kalmıştım.Bütüm kemiklerim ağrımıştı.Tüm gün yatmıştım.Eşim bakmıştı benimle çocuğa.Yani ne olacağı belli olmuyor.

Kızlar daha önce de sormuştum ama arada kaynadı sanırım cevap gelmemişti. Bebişine mont alan var mı? Ben ilk çocuk olunca acemiyim çok kararsız kaldım bu astronot montlar daha mı kullanışlı oluyor yoksa normal kısa montlardan alsam da olur mu bebeğim sıcağı pek sevmiyor zaten. Bu modeller arasında kaldım ben sizinle de paylaşayım. Eğer mont alan varsa paylaşabilir mi nereden aldı 🥰
Eki Görüntüle 2923700 Eki Görüntüle 2923701 Eki Görüntüle 2923702 Eki Görüntüle 2923703
Canim astronotlar cok kaba oluyor bebek de içinde sıkılıyor taşırken de zor oluyor. Benim ilkinde pelustan bir tulum vardı kullanacağım. Gerekirse üstüne battaniye falan idare ederiz

Back