2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Bize aşı hakkı gelirse ben de en iyi ihtimalle emzirme döneminin sonu diye düşünüyorum çünkü henüz çok yeni bu aşılar üç beş sene sonra çocuklarda ne gibi etkileri olacaginin garantisini

Bana çok önceden aşı randevusu açılmıştı ama ben olmayı düşünmüyorum. Emzirme döneminden sonra olabilir
Bende şimdi baktım bana da aşı randevusu açılmış acaba bunun geçerlilik süresi ne zamana kadardır. Şimdi son ay az kaldı zaten doğumdan sonraya hakkımız saklı kalır mı ki. Heralde bütün gebelere açtılar sizde bir bakin isterseniz

Kızlar sezeryanda şey oluyormuş, gazını çıkarman lazımmış mutlaka..
Gaz çıkmazsa hastaneden çıkış yapılmıyormuş :KK70:
Şuan doğuma değil ama gaza stres oldum
Ya cıkmazsa die :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
Allah iyiliğini versin kız bizimkisi tüp bebek yeterince gaz birikir içerde kolay kolay çıkar merak etme 😂😂 ben hamile kaldım kalalı kurbağa gibi dolanıyorum gazdan oğlum tüpü kapat açık kalmış yine diyorum😂😂

Kızlar bir şey soracağım. Bugün öğlen mantar aldım marketten onu yaptım ve yedim kültür mantarı ama farklı bir mantar değil. Sanki yavaş yavaş midem bulanıyor gibi hissediyorum hani sanmıyorum da olur da mantardan zehirlenirsem nasıl belirti verir nasıl anlarım? Ortada bir şey yok ama hani olursa fikrim olsun diye soruyorum 🤔

Kızlar,yaşadığım şehirde kimsem olmadığı için evin temizlik yemek işine ben koşturuyorum. Dün de eşim sınavda görevliydi. Evde olmadığı için sıkıldım gün boyu temizlik , yemek , çamaşır ile uğraştım. Akşam saatinden itibaren göbeğimin sağ orta tarafı ile üst tarafı arası çok ağrıdı. Bebek de hareketliydi. O bölgeye dokundukça çok canım yandı. Gece boyu doğru düzgün uyuyamadım. Normalde de 2-3 haftada bir böyle detaylı temizlik yaparım, onlarda hiç böyle olmadı. Acaba o ağrılar kendimi çok yorduğum için mi oldu , yoksa bebek aşağıya doğru iniyor onun ağrısı mıydı bilemedim. Dün de eşim göbeğin biraz inmiş dedi(göğüs göbek arası 1-2 parmak giriyor). Doğum mu yaklaşıyor anlamadım
Cok gecmis olsun canim magnezyumun varsa evde ic istersen kaslari rahatlatir belki.
Benim de görümcemler misafirliğe gelecekmiş mecbur butun evi temizlemem lazim. sen boyle yazinca iyice tedirgin oldum ama yapicam mecbur. Ne kadar dusuncesiz insanlar yaa cildircam

Bende şimdi baktım bana da aşı randevusu açılmış acaba bunun geçerlilik süresi ne zamana kadardır. Şimdi son ay az kaldı zaten doğumdan sonraya hakkımız saklı kalır mı ki. Heralde bütün gebelere açtılar sizde bir bakin isterseniz
Yok kuzum bana açılmamış. Süresini bilemiyorum hiç ama bana açılsa da olmayacagım çocuk iyice bir emip ele avuca gelene kadar.
tabi ayni zamanda risk almiş oluyoruz agir gecirme ihtimalimiz artiyor ama ben boyle karar verdim

Yok kuzum bana açılmamış. Süresini bilemiyorum hiç ama bana açılsa da olmayacagım çocuk iyice bir emip ele avuca gelene kadar.
tabi ayni zamanda risk almiş oluyoruz agir gecirme ihtimalimiz artiyor ama ben boyle karar verdim
Bende kararsızım canım çok Bir bilgi yok bu konuda şimdi olsam ikinci doz belkide doğumdan sonraya denk gelecek ben bir dr a danışayım bakalım.

Bir de gelen giden soruyor gaz çıkardın mi diye çıkacağı varsa da kaçıyor 🤣

Benimde öyle oldu ama onu saymadilar tam çıkacak illaki dediler🤣
Beni çıkarsınlar diye çıktı dedim canım ben ya 🙈 :KK70: :KK70: totom yer seçiyo heralde nasıl olsa eve geçince rahat rahat yaparım diye düşündüm :KK70::KK70:evde de rahat rahat yaptım zaten

Cok gecmis olsun canim magnezyumun varsa evde ic istersen kaslari rahatlatir belki.
Benim de görümcemler misafirliğe gelecekmiş mecbur butun evi temizlemem lazim. sen boyle yazinca iyice tedirgin oldum ama yapicam mecbur. Ne kadar dusuncesiz insanlar yaa cildircam
Çok teşekkür ederim. Bugün biraz daha iyiyim. Dikkat et , ağır kaldırmamaya ve fazla eğilmemeye çalış. Görümcenler de gelecek zamanı bulmuş. Benim kayınvalidemleri biz çağırıyoruz, onlar yük olmamak için gelmiyorlarmış. Eşimle ailelerimiz çok iyi , düşünceliler sağ olsunlar. Fazla yorma yani kendini. Sonra acısı senden çıkıyor

Ben olmuştum iki doz sinovac. O zaman bir tek o vardı. Hic bir yan etki olmamıştı. Gecen hafta korona oldum 😪. Doktorum aşılı olduğum için zaturreye cevirmeyecegini söyledi ama bakalım
Yaa böylr şeyler duyunca valla napacaz daha acaba diye düşünmeden edemiyorum. 2 doz aşı olan bile oluyorsa kaçış yok yani

Eşine yaptr canım

Ben de bu konuda çok endişeliyim ama aşı olsalar da taşıyıcı olabiliyorlarmış bu yüzden şap şup öpmelerini istemiyorum. Özellikle de ellerini öpmemeleri gerekiyormuş. Bebişler ellerini ağızlarına götürdüğü için.
Ben bile kendi çocuğumu öpmeye kıyamam ki başkasına kucağına bile veremem valla ya haklisin canım

Merhabalar arkadaşlar bugün 34+0 haftalık olduk.47 cm boy 2500 gr kilo. Kontrolüm vardı rutin nst yaptık. 3 tane sancı çıktı. Ama ben bir şey hissetmedim. Ciğer geliştirici iğne yapıldı yarında yapılcak.birde kasılma önleyici nidicard diye bir ilaç başladı.Tabi stres oldum üzüldüm. Yalancı sancıda olabilir dedi.1 hafta sonra tekrar çağırdı. Heralde çok kötü bir şey olsa eve göndermezdi. Ben çok iyi hissediyorum nerden çıktı bu bilmiyorum.şu an ailemiz evi topladı ev taşınıyor. Bende kaynanamlara transfer geçtim. Bebek korkutup duruyor. Böyle bir şey yaşayıpta 37.haftayı gören var mı?

Gaviskonsuz yaşayamam😱 Gebeligimin başından beri 1 şişe vücut yağını bitiremedim. Çatlaklar için aklıma geldikçe sürüyorum ama 4. şişe gaviskonu bitirmek üzereyim. Böyle giderse doğurana kadar 2 şise daha tüketirim ben😅
Şimdi söyleyeceğim şeyden sonra eminim için rahatlayacaktir 🙈 8 şişe bitirdim ben sanirim 😄🙊 ama baya baya her yandığında bir yudum hupletiyordum. Bide o pembe şişeden. X2 olan. Artik tutacam kendimi. Kansızlık olunca bebek de az kilo alırmış.

Bir de gelen giden soruyor gaz çıkardın mi diye çıkacağı varsa da kaçıyor 🤣

Benimde öyle oldu ama onu saymadilar tam çıkacak illaki dediler🤣
Ay bide soruyorlarmı
Eyvah eyvah :KK70: :KK70: :KK70:

Allah iyiliğini versin kız bizimkisi tüp bebek yeterince gaz birikir içerde kolay kolay çıkar merak etme 😂😂 ben hamile kaldım kalalı kurbağa gibi dolanıyorum gazdan oğlum tüpü kapat açık kalmış yine diyorum😂😂
Ayyy şuan bende böyleyim
Hepsi tüpçü yüzünden :KK70:
İnşallah doğuruncuda pırtlatır kurtuluruz :KK70:

Kızlar bir şey soracağım. Bugün öğlen mantar aldım marketten onu yaptım ve yedim kültür mantarı ama farklı bir mantar değil. Sanki yavaş yavaş midem bulanıyor gibi hissediyorum hani sanmıyorum da olur da mantardan zehirlenirsem nasıl belirti verir nasıl anlarım? Ortada bir şey yok ama hani olursa fikrim olsun diye soruyorum 🤔
Bence mantardan değil iyi pişirdiysen cnm ya..
Ama belirti olarak bilmiorm :KK43:

Merhabalar arkadaşlar bugün 34+0 haftalık olduk.47 cm boy 2500 gr kilo. Kontrolüm vardı rutin nst yaptık. 3 tane sancı çıktı. Ama ben bir şey hissetmedim. Ciğer geliştirici iğne yapıldı yarında yapılcak.birde kasılma önleyici nidicard diye bir ilaç başladı.Tabi stres oldum üzüldüm. Yalancı sancıda olabilir dedi.1 hafta sonra tekrar çağırdı. Heralde çok kötü bir şey olsa eve göndermezdi. Ben çok iyi hissediyorum nerden çıktı bu bilmiyorum.şu an ailemiz evi topladı ev taşınıyor. Bende kaynanamlara transfer geçtim. Bebek korkutup duruyor. Böyle bir şey yaşayıpta 37.haftayı gören var mı?
3 defa sancı çıktı diye niye ciğer geliştirici yaptılar anlamadım canım düzenli sürekli gelse neyse.inan çok şaşırdım 😯 maşallah minnoşa kilosu boyu gayet iyi 🧿🥰

X