2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Bi sans daha verlyo iyi bari 🙄 sagolun
Yani bana oyle oldu hep testte 220 kusuelerde cikiyordu sonucum diyetle denedik dustu duzene girdi ilaca gerek kalmadi. Bir iki hafta deneyelim diyordu doktor olmazsa ona gore davraniriz cok suku simdiye kadar ilacsiz insulinsiz gecti gebelikler. Umarim bu sefer de oyle olur. Sizde de cikmaz insaallah ne zamandi testiniz ???

Kızlar meraba 24.haftaya girdim detaylı ultrason yaptirdim radyoloji uzmanına göbek bağında 3.damar yerine 2 varmış arterden biri eksikmis organlarda sknti.olmadigi için sorun yok dedi ama aklma takıldı çevresinde aynı durumu yaşayan Varmi acaba :KK43:

Kızlar meraba 24.haftaya girdim detaylı ultrason yaptirdim radyoloji uzmanına göbek bağında 3.damar yerine 2 varmış arterden biri eksikmis organlarda sknti.olmadigi için sorun yok dedi ama aklma takıldı çevresinde aynı durumu yaşayan Varmi acaba :KK43:
Sormadınız mi bir etkisi yada sorun olur mu diye?

Merak ettim ve bu konuyu biraz araştırdım. Bebis gelismisse ve bir sorun yoksa, iki tane damar bir yan etkisi yokmuş. Belki erken doğuma yol aça biliyormuş. Sık kontrol edilmesi öneriliyormus. Hamilelere 3% rastaniyormus.

Merak ettim ve bu konuyu biraz araştırdım. Bebis gelismisse ve bir sorun yoksa, iki tane damar bir yan etkisi yokmuş. Belki erken doğuma yol aça biliyormuş. Sık kontrol edilmesi öneriliyormus. Hamilelere 3% rastaniyormus.
Sordum başka bi sorun olmadığı için sorun olmaz dedi ama nette o kdr olumsuz yazınca kızlara sorun dedm :KK43:

Ben mecbur almam gerek. İkinci kızım daha beşik yatakta yatıyor (4 yaşında). Ona alacağım mecbur oda takımı. Burda dediğim gibi dandik şeye o kadar veremem. İki sene bile dayanmaz 🙈
Kıyamam tabi senin mecbur canım. Benim ilk çocuk oldugu için gereksiz buluyorum suan

Böyle olunca ben de tereddüt ettim doktoruma sordum kesin erkek mi diye doktorum güldü hatta baktı ama benim minnak göstermedi bu kez de
Oyy kuzuma 🤗 benim doktorumda her seferinde kız gibi diyo kesinmi diyorum bacaklarını kapatıyo öyle gibi diyo kesin konuşmuyo hatta bi kere erkek gibi demişti.ilk hamileliğimde direk kız demişti hiç tereddüt etmemişti.detaylıdaki radyolog kız dedi ama bende ona gittiğimden beri değişmez heralde diye düşünüyorum.

Sordum başka bi sorun olmadığı için sorun olmaz dedi ama nette o kdr olumsuz yazınca kızlara sorun dedm :KK43:
Ben tr den değilim ve buradaki yorumları okudum. Bir sorun gözükmüyor us. Bebisin çok şükür sağlıklı. Üzme boşu boşuna kendini.

Kıyamam tabi senin mecbur canım. Benim ilk çocuk oldugu için gereksiz buluyorum suan
Evet ben mecburum cnm. Benim bebis lerim bir sene benim yatak odamda yatarlar sonra kendi odalarına alistiriyorum. Çok korkuyorum kalbi durur diye. Hata nefes alma sensorlari var. Yatağın altına koyuyorsun ondan bile aldım yani. Onsuz uyamiyordum korkudan 🙈

Ben tr den değilim ve buradaki yorumları okudum. Bir sorun gözükmüyor us. Bebisin çok şükür sağlıklı. Üzme boşu boşuna kendini.

Evet ben mecburum cnm. Benim bebis lerim bir sene benim yatak odamda yatarlar sonra kendi odalarına alistiriyorum. Çok korkuyorum kalbi durur diye. Hata nefes alma sensorlari var. Yatağın altına koyuyorsun ondan bile aldım yani. Onsuz uyamiyordum korkudan 🙈
AA sensörlerden ben de bakayımmm

Bana en başından beri erkek denildi hala da değişmedi ama yeğenim geçen gün doğum yaptı ona da erkek demişler ama kızı oldu nasıl yanılma olabiliyor ben de anlamadım hatta çarşamba muayenem vardı doktoruma kesin erkek mi diye sordum ama bu kez de benim minnak göstermedi
Her ay kontrole gitmiş miydi?

Var canım eşimin kuzeninin kızı öyleydi 41. Haftada gayet sağlıklı doğdu. Arkadaşımın kızı da öyleydi internette hep gelişimi yavaş olur yazıyor falan diye çok üzüldü 39. Haftada 4.230 gr doğdu bebişi gayet sağlıkla. Hiç kafana takma sen onu.

Yani bana oyle oldu hep testte 220 kusuelerde cikiyordu sonucum diyetle denedik dustu duzene girdi ilaca gerek kalmadi. Bir iki hafta deneyelim diyordu doktor olmazsa ona gore davraniriz cok suku simdiye kadar ilacsiz insulinsiz gecti gebelikler. Umarim bu sefer de oyle olur. Sizde de cikmaz insaallah ne zamandi testiniz ???
Ptesi yapilacak. Sizde de cikmz insallah..cok tesekkur ederim sagolun

Benim ilk gebeligimde vardi ayni durum. Bebegimizde kalp hastaligi vardi bizim, bu durumda kalbe ve bobrekletr bakiliri ikisinde sorun yoksa sorun yoktur insaallah. Soylemis heralde doktorunuz zaten organlarda bir sey yok diye.

Canım benim durumumda senle aynı ama gelişimi iyi olduğu için bi sıkıntı yok dedi.genetik olabiliyomuş bu durum belki ilk gebeliğimde de aynıydı ama detaylıya gitmediğim için varsada bilmiyorum doktor farkettiysede söylemedi belkide.zaten radyologta öyle dedi doktorlar görse bile bir sıkıntı görmüyorlarsa söylemiyorlar dedi

AA sensörlerden ben de bakayımmm
Evet sensorlu. Çok memnundum iki kızım dada. Saniyesini ayarlıyordum ve o saniyede bebis nefes almasa ötüyordu. Bizde iki kere ötmüstü alarm. İçim rahat rahat uyuyordum. Bende bilmiyordum, hep endişe içinde yatıyordum, acaba nefes almasa ben uyanmasam diye.

Çok kötü oldum yyan bitanesi yok diyince inşallah hep iyi beslenir nolur dua edin :KK43:

Var canım eşimin kuzeninin kızı öyleydi 41. Haftada gayet sağlıklı doğdu. Arkadaşımın kızı da öyleydi internette hep gelişimi yavaş olur yazıyor falan diye çok üzüldü 39. Haftada 4.230 gr doğdu bebişi gayet sağlıkla. Hiç kafana takma sen onu.
Kuzu ya inşallah ya çok saol yorumun için dünden beri ona bisey olck diye aklımda bi sürü korku varya çok seviyorum onu ya Allahım bana bagislasin "( hepimiz evlatlarımiza kavuşalım ya cidden çok çok.baskayms annelik hissi hastanede bebeği erken doğmuş yoğun bakımda yatan bi anne vardı agliodu onu gordm basladm ağlamaya evlat canmis ya o benim canım :KK43:

X