2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Hastanede yaptirdik 2 gece kalmıştım ben doğumdan sonra . Giderayak tabii bebegin doğru düzgün kıyafeti kalmamisti . Annem evden gidip getirmisti. Benim kiz da cok zayıf dogdu . 2350 gramcik 🥰. İçinde kaybolmuştu kıyafetlerin 😀

yaşadığım yerde asdece devlet hastanesi var. oda inşallah sağlıklı doğum yaparım diyorum.
fotoğrafçı falan hikaye olur benim içino_Oo_O

Dün beni sağlık ocapından ebem aradı 22. Haftaya girdin kan tahlillerin var diye ben de hastanede yaptırıyorum dedim. Tamam o zaman dedi kapattı aşıyı hiç söylwmedi ben de zaten yaptırmayı düşünmüyordum oğlumdayken 3 doz oldum diye
Canım bana 2. Doz yapıldı 6 ay sonra tekrar yapılacak eylül de gideceğim 3. Doz için 5 doz yapılıyor diye okudum onların zamanı nasıl bilmiyorum dozlar tamamlanınca ilk hamilelikle ikinci hamilelik arasında 10 yıldan az zaman varsa ya yapılmıyor yada 1 doz yapılabiliyormuş

kızlar tecrübem olmadığı için soruyorum, diyelim fotoğraf çekiminde üstünde olmasını istediğimiz tulumu doğumdan çıkar çıkmaz mı giydirmeliyiz yoksa doğumdan sonra herhangi birşey giydirip değiştirecek miyiz o_O bu isimli zıbınlardan yaptırmak istiyorum
Doğumdan çıkar çıkmaz eger devlette olcaksa onlar o kadar iyi temizlemedigi icin bebegi kirlenebilir yigenimede yaptırdık isimli evde giydirip resimlerini biz cektik ama sen o an istiyorsan dogumdan hemen sonra farklı ver fotografçı gelincede 5 dk onu giydirirsin

Benim annemle kayınvalidem de geçen beraber otururken çocuğu tuzlayacağız dediler :KK48: Nasıl yani dedim tuzlayınca kokmuyormuş teni kokmasın diye diyo :KK48: Hayır ikisi de aynı kafada baş edemem yani ikisiyle birden bana çok ters gelen veya çocuğa zararı olacak şeyler yapmadıkları sürece susacağım lohusa halimle çocuğumu sevip koklamak varken onlarla uğraşmak istemiyorum ne istiyorsanız yapın dedim :KK48:
Canım benide bebekken yapmışlar tuzlamişlar ama gecenlerde televizyonda gördüm de derideku bir dokuya zarar veriyor diye doktorlar kesinlikle yapmayın diyor ama benim annem ve anneannem tüm torunlara yaptığını gördüm 😊😊

kızlar sizinle ayrıntılı ultrason deneyimimi paylaşmak istiyorum 20+5teyz bugün gittim Ankara Şehir Hastanesnde bir radyolog yaptı 10dk fln sürdü 😞 burdan okuduğum genelde herkesin 30-40dk sürdüğüydü bana biraz kısa geldi çok şükür bir sorun olmadığını söyledi ama emin olamadım özelde birine de gitsem mi diye bu arada fotoğraf kayıt vb hiçbir şey vermediler pek içime sinmedi 😓😓
Canım bende vanda gittim mecbur burada özellerde bile yok yakım cevrelerde uzak cevrelerde vardı virüste risk almak istemedim vanda üniv araş. gittim ama 1 saat sürdü benim hatta bebegin burun kemigini ölcemesi yüzünü kapatmıştı sen sola yat 15 dk dedi bekledik sonra geldi yine kapatmıştı ugraştı açtı sonunda ölçtü ama banada resim filan verilemdi hatta ekranda kendine dönüktü göremedim bile 😔

Ben de farkeetim seni ama bidevtemmuz doğum edersen yine temmuz kayarsin (•‿•)
Hayırlısıyla son zamanlar geldimi hepimizi trlaşı saracak bir ora bir burada takılırız.😁
Inşallah temiz çıkar o da. Ben yaptırmayacgm. Vakti zamanında sağlıkla gelsin minikler inşallah🤲
amin canım inşallah. Ben kızımda yaptırmamıştım ama bunda doktorum isteyecek gibi. İlk defa yaptırcağım için midem bulanır falan diye korkuyorum. 😊

Benim kayınvalidem bana yapışık gezmeyi planlıyor doğurduktan sonra :KK43: :KK48: annem de gelecek illa ki şehir dışından. Kafayı yemem inşallah :KK48:
Aynı durumdayız canım benim annem o kadar karışmaz ama kaynanam ilk torun bide karışır ismine bile karıştı rüyamda gördüm o olsun dedi bende beğendim ama yanına baska isim daha istedim esim yok dedi dedim benim ne hakkım var zaten sizin cocugunuz siz bakacaksınız

Hayırlısıyla son zamanlar geldimi hepimizi trlaşı saracak bir ora bir burada takılırız.😁

amin canım inşallah. Ben kızımda yaptırmamıştım ama bunda doktorum isteyecek gibi. İlk defa yaptırcağım için midem bulanır falan diye korkuyorum. 😊
Ben açlık tokluk baktirmistim sadece normal sınırlarda çıkınca doktorum gerek görmedi. Ben sabah açlığa dayanamıyorum kahvaltı yapana kadar çok kötü oluyorum tansiyonum falan düşüyo . Senin rahat geçer inşallah

Kızlar dün devlete gittim hani kaydım olsun diye doktor bana direk ayrıntılı ultrasyon için gün verdi hani extra hiç bakmadı ilk defa gitmiştim bide benim zaten 3 nisanda kendi doktorumda ayrıntılı ultrasyonum var bu doktorda 30 marta gün verdi arada 4 gün var acaba hem devletekine hemde kendi doktorumunkisinede gitsem mi

Annemler az atıyor ama bi ara televizyonda bildiğin avuc avuc tuz sürüyorlar bebeğe . Pekmez süreni bile gösterdi
Benim ilk doğumda eşimin halası vardı yanimda. Annem çalışıyordu gelememişti. Tam da dediğin gibi avuç avuç tuz atacakmış yıkama suyuna . Kesinlikle izin vermedim. Bişey olmaz ben 3 tane büyüttüm dedi. Ben sadece bi çay kaşığı filan attirdim adettendir diye. Hic de ter kokusu filan olmuyo kızımda mis gibi kokuyo. Bunda nasipse kimseyi istemiyorum yanimda annemden başka. Zaten lohusasin hiç çekilecek gibi olmuyo. Bi de tecrübeliyim artık tek de bakarım Allah nasip ederse

Valla ben de aynı düşüncedeyim o kadar parayı verince o hizmeti almak istiyorsun zaten. Bizim burda devlet hastanesi rezil durumda görsen içler acısı gerçekten. Geçen gittik hicbir yere dezenfektan koymamışlar tuvaletlerde peçeteyi geçtim sabun bile yok öyle pis. Güç bela bi randevu bulup gidiyorsun doktor niye geldin der gibi davranıyor. Cok iyi devlet hastaneleri de var işte denk gelmek lazım hepsi bir degil. Bizim burdakine düzenli gitsem kesin bi hastalık kapmıştım yani o kadar insan tuvalete girip çıkıyor sabun koymamışlar hadi sabun koymadın pandemi var dezenfektan koy bari
Ben İstanbul dayım Pendik ilçesinde tüm etrafında çok hastane var özel de devlet daha yeni şehir hastanesi yapıldı kartal yakın yani tertemiz
Ama yine diyorum devletikizdsn Allah razı olsun ama tabiki bilemez ana içindeki doktorlar hemşireler sanki küçük dağlar onların ya bukadar ulaka olunmaz helede acil dekinler bişey sorulmuyor bile o yüzden bu insanlar ozelle bukadar para veriyorlar

Ama benim tecrübelerimi dayanarak söylüyorum senin oğlan olduğu için bide ikinci usagin o yüzden temmuz başını bulur tabiki herşeyin hayırlısı
Kendim içinde temmuz 3 diyor satım göre benim 4 .olfugun Haziran sonu olur diye düşünüyorum geçen renkli ultrason cekercen doktor sen pıt diye dogursun dedi bakalım hayırlısı
Bende bide eş assagida dediler bir doktor sonra iki doktara gittik bu kadar sıkıntılı durum yok dedi bakalım hayırlısı

Benim ilk doğumda eşimin halası vardı yanimda. Annem çalışıyordu gelememişti. Tam da dediğin gibi avuç avuç tuz atacakmış yıkama suyuna . Kesinlikle izin vermedim. Bişey olmaz ben 3 tane büyüttüm dedi. Ben sadece bi çay kaşığı filan attirdim adettendir diye. Hic de ter kokusu filan olmuyo kızımda mis gibi kokuyo. Bunda nasipse kimseyi istemiyorum yanimda annemden başka. Zaten lohusasin hiç çekilecek gibi olmuyo. Bi de tecrübeliyim artık tek de bakarım Allah nasip ederse
Bende iki kızımı yikamadim tuzla (zaten hassas trenleri).
Hicde ter korkmuyorlar. Bencede kimse olmasın. Karışanlar daha çok stres yapıyorlar.

Aynen benimse ayni sekilde bugun biraz daha hafifledi cok sukurr

Sagol canim benim😍

Benn olsam buyugu aldirim kucuk.kalsin derim bir hafta sonrada onu aldiririm derim iki kez o heycani yasamak istiyorum 🤣😂😂 giciklik degilmi

Migren taslari var mentollu benimde migrenkm var o bana cok iyi gekmisti dene istersen
Vallahi benim fazlasıyla ağrıyor çalışıyorum hareket halinde sürekli kolum o yüzden sanırım

X