2021 Şubat Anneleri

Ilk cocugumda pek kullanamadim zaten. Biberonu reddetmisti. Buzluktaki sütü de içmedi hiç. E tazesi yanında dururken donmuş ısınmış sütü içer mi hiç bebekler bizden daha zeki:) Ama ben çalışmaya gitsem mecbur içecekti tabi

Daha mı iyi? Bir de ne sıklıkla değişmek gerekli.
Ben de sanki çocuk kabul etti de emziği değişmem kaldı
Daha iyi mi tam bilmiyorum ama araştırmalarda çoğu çocuk onu tutmuş %90 gibi bir rakam veriliyor ... bana steril yapılıp uzun süre kullanilmasi cazip geldi

Evet kızlar bebeğinizin kafasını da bol bol koklayın elinden eldiveni çıkarın size temas etsin süt kolay iniyormuş o zaman hormonlarrr

Bende ayni markadan aldim agzida oyle yuvarlak uzun olanlardan aldim genelde cocuklar onu daha cabuk tutuyo diye biliyorum,istemese bile habire veriliyoki alissin diye ilk baslarda mide bulaniyi istemiyo ama yavasdan yavasdan herzamn verince alir bence

Tabi telefon ile çekeriz, hatta canlı görüşme yapılır çünkü aileler gelemeyeceği için meraktan çıldırırlar. Baya yalnız olucaz hastanede Allah hepimize güç kuvvet versin

Daha iyi mi tam bilmiyorum ama araştırmalarda çoğu çocuk onu tutmuş %90 gibi bir rakam veriliyor ... bana steril yapılıp uzun süre kullanilmasi cazip geldi
Bu önemli bir yüzdelik şansımı bunla bir deneyim ben hemen not alıyorum çok saol cnm
Ya ben de emzik konusunda kararsizim. Rahat eder miyim acaba emzik versem?
Bence çok ederiz. Hele de gazlıysa Bebek. Bıraktırırken biraz zor olur belki ama yapacak birşey yok ona da.
Tabi telefon ile çekeriz, hatta canlı görüşme yapılır çünkü aileler gelemeyeceği için meraktan çıldırırlar. Baya yalnız olucaz hastanede Allah hepimize güç kuvvet versin
Amin cnm amin. Ben kimsenin gelmemesine memnunum aslında ilk Doğumda eşimin abisi geldi 4 de çocuğu vardı. Hastalar öksürüyorlar şap diye bebeği öptüler şok olmuştum gelenden gidenden dinlenememiştim bile

İlk bebeğimde Chicco kauçuk physio kullanmıştım ama hep yeni alıyordum bu sefer Philips Avent ultra Air istiyorum.
Ben aldım ultra air yorumları iyiydi. avent soothie ve chicco denedim ilk çocukta işe yaramadı. Ama bu defa doğar doğmaz memeden sonra onunla tanışacak

İlk gebeliğimde 40+1 de nişan geldi. O günün akşamı artık doğurayım diye öyle bir yürüyüş yaptım ki etkisi olmuş gece 2 de uyurken suyum geldi:) hiç sancım ağrım yoktu yatış yaptığımda. Ama su geldikten sonra kaçışım yoktu zaten. İkinci gebeliğimde 38de rutin kontrole gitmiştim. Yine sancım ağrım yoktu. Bebek usgde 4.250 gr çıkınca açıklık muayenesi yaptı çok az açıklığım vardı. Bebek irileşmeden seni doğurtsak mı dedi doktor. Nstye bağlandım sancı da çıkınca yatışım yapıldı. Keşke evde sancı çekip hastaneye gidenlerden olabilseydim. Kendi sancım hiç gelmedi. İkisinde de suni sancı aldım.

Ben aldım ultra air yorumları iyiydi. avent soothie ve chicco denedim ilk çocukta işe yaramadı. Ama bu defa doğar doğmaz memeden sonra onunla tanışacak
Bende alicam inşallah sen ikili mi aldın ? Hadi bakalım rast gele

Demek ki benziyormuş birbirine. Peki Bebek kaç kilo doğdu? Benim oğlum 3320 gr doğmuştu. Bunda kızım tospik sanırım korkuyorum beni 39. Haftada muayene etti dr. Hiçbir belirti yok dedi. Bence müdahale de etti canım baya acıdı. Perşembe günüydü dedi ki Pazartesi’ye kadar geldi geldi olmazsa gel sen pazartesi suni sancıyla doğumu başlatalım. Allah’tan cumartesi sancım başladı pazar Doğum oldu. Yoksa bilmeden giderdim pazartesi. 39+1 de doğdu paşam

Evet kızlar bebeğinizin kafasını da bol bol koklayın elinden eldiveni çıkarın size temas etsin süt kolay iniyormuş o zaman hormonlarrr
Kızlar süt sağma Makinesi, biberon hazırlıklarını emzirme danışmanı da doğru bulmuyor. Ama bu süreci sizin nasıl planladığınızı bilmiyorum tabi. Çalışan anne olmanın farklı kaygıları vardır.
doğal süreci başlatın daha sonra bunlara hazırlanın bence. Emme reddi olsa dahi biberon yerine kağıt bardak yahut çay kaşığıyla beslemeye yönlendiriyorlar. Kanguru bakımı yaptırıyorlar. Ten tene temas çok önemli. emzirme sırasında bebeğinizle çıplak halde sarılarak sokularak emzirmek, onun ellerini göğsünüz üzerinde tutmak öneriler arasında. Biberona alışan bebeğin kolay süte ulaşımından dolayı tekrar memeyi alması imkansız olabiliyor. Emmek bebeği yoruyor çünkü.
gak deyince meme guk deyince meme vermek sizi korkutmasın lütfen. Sütünüzü artıracak bu. Yenidoğanları belirli saatlerde emzirme planı da yanlış diyor emzirme danışmanları. Ne kadar çok emerse,meme o kadar süt üretecek. Emsin süt kesilmesin istiyorsak sürekli memede olma halini göze almak lazım ilk haftalar.
İlk etapta mamayı, süt sağma makinesini, bibeorunu hayatınıza sokup şartlanmayın diye öneririm naçizane. Ben cehaletimden ve de evde olmanın rahatlığından böyle bir hazırlık yapmamıştım. Emzirme ile ilgili de hiç sıkıntı yaşamadım. göğüslerim çok küçüktü ve süt üretemem belki diyordum ama alakası yokmuş. Süt üretimi arz talep gibi. Bebeğin ağzındaki salgıdan bile meme süt üretimini artımaya yöneliyormuş.
doğal akışına bırakmak lazım bence. Yine cehalet mutluluktur diyerek kırsal kesimlerdeki kadınların neredeyse tamamı sadece emziryor. Çünkü doğal akış dışında bir kaygıları olmuyor.
dilerim hiç gerilmeden keyifle emzirme süreci yaşarız hepimiz. bu yazdıklarımın içinde istisnalar olabilir beni yanlış anlamasınlar lütfen.

Bnde aynı bnde kimseyi istemiyorum ev daha çok dağılıyor daha çok iş çıkıyor ilk doğum da gelen gidenden çok geç iyileştim Allah'tan şimdi ziyaret yasağı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…