2021 Şubat Anneleri

Dediklerine örnek biri ablam diğeri yakın arkadaşım. İkisinde de meme ucu yoktu. O plastik meme uçlarını bebekler hiç sevmiyor Ablamın sütünü sağıp çay kaşığı ile veriyorduk ama her seferinde önce meme denedikten sonra. 15-20 gün sonrasındaydı herhalde emmeye başlamıştı. Arkadaşım ise şırıngayla sağdığı sütlerini vere vere en son emzirme danışmanı ile görüştükten sonra bebeği emmeye başlamıştı. Dediğin gibi belki vazgeçseler onların da sütü olmayacaktı.

Ben birazcık başladım çantayı ayarlamaya o da son gelen kargodakiler yıkandı kurudu da bugün ütüledim. Direkt bavula koydum birkaç parça. 4 tane takım olacak şekilde kıyafetleri ve ekstra zıbın çorap vs bide hastane çıkışının battaniyesini koydum şimdililik. Her kombini de birbiri içerisine koyup rulo yaptım ki karıştırmasın. Eşimi de tembihledim. Bak bunlar ilk giydirilecekler 2. bunlar vs diye erkeklere doğru komutları vermek gerekiyor dinledi mi bilmiyorum gerçi, o da kod yazıyordu o sırada

Kızlar ben bu aralar gece uyumakta zorlanıyorum sürekli bi idrar sıkışması ama yok, yatınca bel ve kasık ağrısı özellikle kalkarken çok hissediyorum, ve bir de gün içerisinde ateş basmaları menopozlu gibi size de oluyor mu? Ben eskiden evin hep üşüyeniydim

Aynen bende şuan o durumdayım oyuzden yatamıyorum . Ayaklarım yanıyor sıcak basıyor belim agrıyor bi sağ bi sol enaz on kez dönüyorum. Hayır dogunca bebişler diyecezki ikinci bebeğim diye tecrübeliyim ,biz nasıl uyumadık ozaman , ah şimdi o anlara geri dönsek diye. Ama gelde bunu anlat kendine..

Kızlar ben ilk bebeğimde banyo küveti ve filesi almştm. Ama şimdi hele birde kış file kullanılması cokda uygun değil . Küvetin içine bebegin kıyafetlerinş koyup onları sıcak suyu döküp bebegi suyun azda olsa içinde yıkamak lazım. Yoksa çok üşürler.
Bu arada dogum çantasını bende hazırlamadım .32-33 de inşşalah başlarım .

Ben giymedim.varis corabi sezeryana girdiğimde hastahaneye goremi degisiyor acaba
Sezeryan sonrası emboli oluşma durumu var ayaklarda istemişti etmişti doktor benden. Bilemedim ki şimdi. Spinal mi oldun ben genel anestezi olmuştum.

Ben varım daha ne çamaşır yıkadım ne de utuledim bugün de makinem satiliyor temiz yikamiyor diye satiyoruz rahatlikta zirvedeyim haftaya yeni makine alicam onda yıkayıp ütülerim sonra da takım takım poşetler e koyup bavula koymayı düşünüyorum. Hem kıyafetler karışmaz hemde kirliler diğerlerine bulaşmasın diye poşet güzel oluyor .Mama da almıcam zaten ilk emziricez bebek emdikce süt gelir onda da şelale olmasını beklemeyelim bebegin ihtiyacı kadar bir çay kaşığı gelicek o da ona yeter kaygı yapmayın arkadaşlar. Ola ki sütünüz gelmez zaten hemşireler sürekli gelip süt gelip gelmediğini kontrol ediyor ona göre ya mama verirler yada eşlerinize eczaneden aldırırlar. Her hastanenin yanı eczane zaten . İnşallah hepimiz sağlıklı emzirme süreçleri yaşarız
Varis çorabı al, istiyorlar... Ameliyattan sonra onu giydiricekler... Ameliyathane ye bi önlükle gidicez
Bende genel sezaryen oldum banada giydirmediler ya acaba söylesem mi bu sefer giydirseler :/

Bi öneri de benden olsun hastane çıkışını, diğer takımları gruplayıp çıtçıtlı buzdolabı poşetlerine koyup öyle valize yerleştirdim. Üzerlerinde de yazdım bu ilk verilecek vs diye anca böyle anlıyor erkekler

Bende battaniyesine sarayım diyordum eşime öyle diycektim ama seninki daha sağlıklı

Evet canım benim yeğenim de emmiyor diye biberonla verdi. Sonra sütü kesildi. İstisna durumlar vardır elbet çok çabaya rağmen geri gelmeyen süt de olabiliyor.

Ben de poşetlicektim ama insanbuL da doğru demiş üstüne yazmak da lazım beyler içinbenimki de gözünün önündekine nerede diyenlerden
Canım sorarız doktora bi daha gittiğimizde, belki benim ilk drun pimpirikliğidir ameliyata almadan emboli çorabın hazır Di mi demişti, o neki falan demeye kalmadan koşturup almıştı eşim eczaneden.

bu ara ben de öyleyim idrar tahlilin iyi dedi dr . belki de bebek mesaneye baskı yapıyordur. bir haftadır sadece bir gün olmadı. damla damla yapıyorum ve sürekli varmış gibi hissediyorum.

Evet öyle yazmak da iyi olur ben ilk isimli hastane çıkışını vericem zaten benimki çok karıştırmaz benden pimpirikli aynen soralım aklımızda olsun çünkü bana ilkinde giydirmediler çok net hatırlıyorum ameliyat önlüğünü giydirip direk ameliyathaneye gittim . Bu arada sonda yı da uyuşturmadan takıyorlar bunda uyuşturup taksınlar özellikle soylucem.

Odaya gelip çarşaflardan arınıp onu giydirdi ebeler de bana.. Sonda bana uyutulduktan sonra bağlandı. Bir de şey sorucam anestesizi uzmanı erkek miydi

Odaya gelip çarşaflardan arınıp onu giydirdi ebeler de bana.. Sonda bana uyutulduktan sonra bağlandı. Bir de şey sorucam anestesizi uzmanı erkek miydi
Ben özellikle sonda yı söyledim anesteziden önce taktılar insan bi kasiliyor utaniyosun bu sefer öyle istemiyorum. Yok canım kapalı bir bayandı eli de çok hafifti beni konuşturup iğneyi yaptı hiç anlamadım. Ama ameliyathanede erkek vardı onu da istemiyorum.

Evet ben kapalıyım ameliyathane o vaziyette erkek görünce cinleri tepeme çıktı nasıl demezler dedim. O yüzden o hastaneyi listemden çıkardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…