Isi de eksik kalsin ya, rahatsiz olan gelir temizler.. iyi yapmissin, elini surme.. ben daha transfer olmadim, simdi de yapmiyorum transferden sonra da yapmicam.. 3 ayda 3 kere narkoz aldim, bir kere gelip de bi isin ucundan tutmadi kimse annem haric- onu da yormak istemiyorum- 2 kap yemek gelmistir k.validemden.. bi beklentim yok ama onlarin da benden olmasinAyni muamele ile bende karşı karşıyayım kizlar.3 histereakopi, aspirasyin,1rahim filmi, 2,yumurta toplama gecirdim 11 yılın sonunda hamile kaldım bu saydiklarim 15 ay içinde oldu o yuzden hassas davraniyirum kayınvalidenin umrunda degil ve yaptıklarımı abartı buluyor esim zaten is yapmaktan anlamaz ben de anneme geldim o yuzden evde kalamadim .sonuç öğrenmeye gittiğimiz gün eve bir girdim heryer karman çorman eşim evi mahvetmiş o kadar mutlu oldum ki ev gözüme görünmedi ama yasanacak gibi de değil k.validem tebrige geldi ve gitti iş yapamadigimi bildigi halde lavaboda bulasiklar v.s...elini sürmedi kiz kardesim geldi evi topladi,yemek yapti 3 gun kaldik geri anneme gelmek zorunda kaldim çünkü ne yardim ediyor, ne soruyor bi ihtiyacın var mi diye.simdi bir hafta daha annemde olacağım abuk sabuk ev isleri yüzünden basima bisey gelsin istemiyorum normalde yerimde duramam ,temizlik yapmayi severim ama bu süreci böyle geçirmek istiyorum kimin ne düşündüğüde umrumda degil sizin de olmasin bosverin biraz biseyler saglamlasinca yapariz işimizi
Benim doktorum herşeyi dozajında bırakırsan bir sıkıntı yok dedi. Günde bir fincan kahveyle birşey olmaz dedi içebilirsin ama ben içmiyorum. Açık çay içebilirsin dedi günde bir bardak onu içiyorum. Asitli şeyler içme dedi iyikide canım istemiyo onuda şu araBende kahve hiç içmedim çayda açık olunca içemiyorum zaten çay demeye bin şahit gerekçay neden zararlı acaba normal gebeler gayet içiyor bu tüp bebekle mi alakalı acaba ya normal hamile kalanlara çok özeniyorum vala ne yalan atım görümcem herşeyi yiyor içiyor biz aman su yasak aman bu yasak bu iyi olmaz diye diye gidiyoruz da inşallah hayırlı haberler alalim
Vala benm canm demli şekersiz güzel bir çay istiyor ama içemiyorum açık olunca sıcak su içmiş gbi oluyorum kahvede içmiyorum.bana doktor demesi ben arastripta bıraktım canm senin doktorun söylemiş iyi yaniBenim doktorum herşeyi dozajında bırakırsan bir sıkıntı yok dedi. Günde bir fincan kahveyle birşey olmaz dedi içebilirsin ama ben içmiyorum. Açık çay içebilirsin dedi günde bir bardak onu içiyorum. Asitli şeyler içme dedi iyikide canım istemiyo onuda şu ara
Ah ah bana da öyle diyip durdular en son daha transfer masasında ben risklerini bilmek istiyorum çok korkuyorum dedim doktor dalga geçer gibi baktı ve ikisinin olma ihtimali yüzde onbeş dedi. Yani dalga geçer gibi dediğim yaaa zaten olmamış bebeğin şu zamana kadar sen neyin kafasındasın der gibi olması zor der gibi baktı. Gerçi hala olumsuzBen de eşime kızdım bugün hayal kuruo ikiz koyduralım olsun bitsin bu iş hee dedim sanki gidip kurban seçiyoruz iki tane alalım gelelim eve diye...bizim gibi düşünmüyolar anlamıyolar bilmiyolar , aslında beklememekte lazım kimseden anlayış beklenti insanı yıpratıo gerçekten. Takma kafanı sakın aslan gibi de doğurursun ikizlerii çatır çatır kıskananlar çatlasın oh ohh onlar düşünsün tüp bebek mi normal mi diye sanki ne fark ediyosa
Ben soyledim cevreme, is yerindeki arkadaslarim mesela saolsunlar cok destek oluyolar, benden daha heyecanlilar ama iste herkes bir diil ne yazim ki, boyle dusuncesizlikler de oluyor. Cogu kotu niyetli diil ama dusuncesiz davranislar, sozler. Insan hassasiyet ariyor.. belki gereksiz evhamliyim dogru ama sana nee.. biz burda bile birbirimize mesaj atarken dikkat ediyoruz- ki sureci, tehlikeleri, olumsuzluklari cok iyi biliyoruz- ona ragmen olumsuz bisi yazmayalim diye ozen gosteriyoruz.. aa ne kuruntu yaptin yeter demeyi bilmez miyiz, ama halden anlayinca denilmiyor iste..Oooffff sinir olinmicak gibi degilçok kiziyorum bazı insanlara. Ben ilk defa tedavi gormeme ragmen yakin cevremde bu tedavi ile bebek sahibi olan tanidiklarima bile sormadim süreci. Anlatmak istemez belki kayiplari vardir onlari animsar üzülür diye. Ve burda sizlerden ogrendim bi çok şeyi. Ailemle de paylasmadim henüz. Böyle tepkileri goruncede iyiki paylasmadim diyorm...
Iste canim yalniz olmak da ailelere yakin olmak da hepsinin farkli zorluklari var gordugun gibiNazlanacak kimsem bile yok zavallı eşimden başka onun da yükü çok ağır kıyamıyorumama nazlanmak gerçekten hakkımız keşke yapabilsek
Bence merak etmeyin ben bir kabız oluyorum bir ishal oluyorum mesela bugün tüm gün ishaldim bence ona takilmayalim inşallah hayırlı sonuçlar alalımİnsallah benin ki de öyle olur
Ay cok kulaklarini cinlattim bugun ama kayinvalidem ruya gormus, ikiz bebek besigi almis guyaa ruyasindaAh ah bana da öyle diyip durdular en son daha transfer masasında ben risklerini bilmek istiyorum çok korkuyorum dedim doktor dalga geçer gibi baktı ve ikisinin olma ihtimali yüzde onbeş dedi. Yani dalga geçer gibi dediğim yaaa zaten olmamış bebeğin şu zamana kadar sen neyin kafasındasın der gibi olması zor der gibi baktı. Gerçi hala olumsuzBakalım sağlıkla ilerleyecek mi hiç bir şey belli değil diye konuşuyor. Normalde böyle şeylerde açık sözlülük isterim. Bu kadar açık sözlülükte iyi değil. Kardiyologun dediği gibi stres kaynaklı sanırım sorunum. Kuzum alınlarında yazacak ben tüp bebeğim diye benimkilerin iki tarafta da hiiiç yok ama olsuun sağlıkla kucağıma alayım da asla asla asla umurumda değil kim ne düşünürse düşünsün. Benim derdim şu süreci sağlıkla sonuca erdirmek. Tek düşüncem sağlıkları sağlığım.
Aynen öyle umrunda olmasınn güzel klpli arkadaşım Allahım gönlüne göre vermişş iki kolunda nur topu bebelerle dolsun inşallah bir kız bir de erkek olsun ohhh misler gibiiiAh ah bana da öyle diyip durdular en son daha transfer masasında ben risklerini bilmek istiyorum çok korkuyorum dedim doktor dalga geçer gibi baktı ve ikisinin olma ihtimali yüzde onbeş dedi. Yani dalga geçer gibi dediğim yaaa zaten olmamış bebeğin şu zamana kadar sen neyin kafasındasın der gibi olması zor der gibi baktı. Gerçi hala olumsuzBakalım sağlıkla ilerleyecek mi hiç bir şey belli değil diye konuşuyor. Normalde böyle şeylerde açık sözlülük isterim. Bu kadar açık sözlülükte iyi değil. Kardiyologun dediği gibi stres kaynaklı sanırım sorunum. Kuzum alınlarında yazacak ben tüp bebeğim diye benimkilerin iki tarafta da hiiiç yok ama olsuun sağlıkla kucağıma alayım da asla asla asla umurumda değil kim ne düşünürse düşünsün. Benim derdim şu süreci sağlıkla sonuca erdirmek. Tek düşüncem sağlıkları sağlığım.
Ayyyy ayyyy kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalıııAy cok kulaklarini cinlattim bugun ama kayinvalidem ruya gormus, ikiz bebek besigi almis guyaa ruyasindatup bebek ya, direk ikiz tabi baska bi olasilik yokmus gibi, ki bana tek yumurta transfer edilecek..onlar rolleri biciyorlar, biz de duruyoruz iste kurbanlik koyun gibi
İnşallah yerleşme lekesidir Allahım hepimizi sevindrsin
Sagolun kizlar bende konustum merkezimle ben sabah 8 de orda olacagim ve ilacimda 8 de . Yaniniza alin burda kullanırsınız denildi. Anlamadim cnku fitil akiyor rahatsiz edici bi sekilde o yuzden sormak istedim:))
Ben bu durumlarda agrı kesıcı aldıktan sonra turk kahvesı ıcıyorum ılacın etkısı %40 arttırıyormus
Sımdı bana belkı bazı arkadasalrım bu durumda kahve ıcılmez derler
Ama benım dr um turk kahvesı gunluk ıcebılırısn dedıgı ıcın bı sıkıntı görmüyorum
Ama yınede senın dr un senı nasıl yönlendırdı ise onu uygula cok agrın varsa agrı cekmekten ıyıdır dıe düşünüyorum ben
Ben size daha komigini soyleyeyim. Kizim 6 aylikken okuluma donmek zorundakaldim ogretmenim. Neyse. Bakici bir teyze bulduk. Tanidigim ustelik. Bana bir zaman sonra dedi ki " Tup bebek cocuklar normal cocuk yani hicbir farkj yok. Diger cocuklar gibi. Ben boyle bilmezdim. " Ben tabi soka girdim.Ayy haa tüp bebek ha normal yol canım sana çok katılıyorum ama kadınlar arasında doğurganlık yarışı olduğu sürece tüp bebeğe bakış değişmez ben kimseye demedim inan sıkıldım insanlardan
İyi yapmışsın dememekle bizde de bir tek anne babalar ve kardeşler biliyo tüp bebek yaptığımızı, yani Allahım yıl 2021 nelerle uğraşıyoruz yaa zaten kadının kadına yaptığını kimse yapmıyo, eleştiri eleştiri kendi eksikliklerinden. Her doğuran ana mı sankii hadi günaha girmiiim ramazan daAyy haa tüp bebek ha normal yol canım sana çok katılıyorum ama kadınlar arasında doğurganlık yarışı olduğu sürece tüp bebeğe bakış değişmez ben kimseye demedim inan sıkıldım insanlardan
Hahahaa alemsin valla beni guldurdun gece gece Allah da seni guldursunAyyyy ayyyy kaynanayı napmalı kaynar kazana atmalıııbabanesiiiii bak uzaktan babanesiii anca bakıcan babanesiii dokunmak yook babanesi cadı babanesiii
Çatlatma iğnesi etkisi oldgnu sanmiyorum çünkü akşam yaptığım test negatf çıktı sabah ilk idrar silik çizgi çıktı canm bide çatlatma ignesini ben 14nde yapmıştım amin inşallah
Gül geç tabiii böyle insanlara en büyük cevap gülmek olur inan kiiiHahahaa alemsin valla beni guldurdun gece gece Allah da seni guldursun
İnşallah yavrum inşallah Allah razı olsunAynen öyle umrunda olmasınn güzel klpli arkadaşım Allahım gönlüne göre vermişş iki kolunda nur topu bebelerle dolsun inşallah bir kız bir de erkek olsun ohhh misler gibiiiSefasınıda sür ohh ikiz anasıyım ben diye iyi düşün iyi olsun sağlıklısın sen sakin kalmaya çalış
o kadar haklısın ki canım asm de kan vermiştim ben aile hekimi hepsine baktı canımKuzum bugün test verdim karaciğer enzimlerim yükselmiş ilaçlardan diye düşünüyorum. Kutu kutu ilaç kullanıyoruz. Doktorlar vücuttan hemen atılıyor diyorlar ama tedavi planlamadan önce bütün rutin testlerini yaptır tüp bebekte bakılmıyor çünkü sadece tedavi için gerekenlere bakıyorlar. Ona göre de kararını ver bence.
Geç olmuş ama anlamış şükürBen size daha komigini soyleyeyim. Kizim 6 aylikken okuluma donmek zorundakaldim ogretmenim. Neyse. Bakici bir teyze bulduk. Tanidigim ustelik. Bana bir zaman sonra dedi ki " Tup bebek cocuklar normal cocuk yani hicbir farkj yok. Diger cocuklar gibi. Ben boyle bilmezdim. " Ben tabi soka girdim.
Yapmıyorum sen de yapmaIsi de eksik kalsin ya, rahatsiz olan gelir temizler.. iyi yapmissin, elini surme.. ben daha transfer olmadim, simdi de yapmiyorum transferden sonra da yapmicam.. 3 ayda 3 kere narkoz aldim, bir kere gelip de bi isin ucundan tutmadi kimse annem haric- onu da yormak istemiyorum- 2 kap yemek gelmistir k.validemden.. bi beklentim yok ama onlarin da benden olmasin