Benim annemin uc dogum ablalarim ikisi de hemencecik hamile kaldilar hic ugrasmadan yani... kader kismet yaa bilmiyorum hakkimizda hayirlisi neyse onu yasicaz...Benimde fen bilgim yok canım başıma gelince biraz araştırdım doktorlardan duyduğum filan. Genetik, küçükken geçirilen ağır enfeksiyon, yumurtalık kanserleri, ağır ameliyatlar, kemoterapi vb. şeyler etkiliyor canım. Tabii sigara içenlerde filan da daha hızlı tükeniyormuş. Büyük oranda genetik ancak mesela ailemde bildiğim kimse yok doğurganlar genel anlamda bu sorun bende var belki ağır enfeksiyon vs. yaşamışımdır bilmiyorum. En nihayetinde nasip böyleymiş. Ben 30 yaşımda öğrenmiştim kuzucum doktorumun söylediği senin yaşında bir bayan için 2 civarında beklerdim dedi.
Ayy hadi bakalım beraber sevinelimAramızda 2gün var benimde çarşamba oldu. Hadi inşallah
Saol kuzum benim bi kontrol ettirmekte fayda varCanım benim amh’ıma geçen sene düşük yaptıktan sonra artık 2. Defa adetim tuhaflaştı diye doktora gidince bakıldı.. o zaman kadar doktorum biraz daha deneyin bi kere oldu yine olur diyodu, amh çıkınca artık beklemeyin dedievet çocunlukla genetik. Muhtemelen annemim menapoza girdiği yaşlarda gireceğim ben de. Kan testi, ben kontrol amaçlı 2 kere yaptırmıştım.. aklımda kalmasın diyosan sen de yaptır ama muhtemelen yumurta sayın ultrasonda iyi göründüğünden gerek görmemiştir doktorun
Aynen kuzum inşallah güzel olacak tedavinBenim annemin uc dogum ablalarim ikisi de hemencecik hamile kaldilar hic ugrasmadan yani... kader kismet yaa bilmiyorum hakkimizda hayirlisi neyse onu yasicaz...
Allah razı olsun canımAmin canımm, ben de öyle diyorum. Alıştım artık zaten. Histeroskopi sonrası 2 ay beklicez dediğinde çok üzülmüştüm, sonra alıştım artıkson dakika bişi çıkmaz inşallah. Senin de hayırlı olsun, değerin çok güzel artmış maşallah artık kese gözükür, kalp atışı da duyulur muymuş acaba? Çok heyecanlı
En saglikli şekilde kilo vermişsin canim az az ve uzun sürede...Özledik vallahi seni, bırakma bizi aysunben de diyet yapıyorum, istediğim kiloya 1 kilo kaldı çok şükür.. herkesin metabolizması farklı tabi ama sana bi kaç tüyo vereyim benim listelerden. Benim diyetisyenim yediklerimin gramına çok önem veriyor- zaten floran çok küçük senin, hemen etki eder diyo.. 30 gr ince dilim çavdar ekmeği yiyorum sabahları.. ilk başlarda kuruyemiş vs. Yoktu.. meyveler küçük boy, kuru meyve yiyeceksem mesela kayısı 2 tane, hurma 3 tane gibi ara öğünlerde. Öğlen 6 kaşık az yağlı sebze yemeği aksam 150gr gibi et/tavuk/balık.. yanında yağsız salata. Yatmadan 3 saat önce civarı da tarçınlı süt veya yoğurt.. yavaş yavaş verdim, mesela 1 hafta 500-800 gr civarı veriyodum
Canım benim. Rabbim yardımcın olsun. İnşlalah pozitifi alırsın.Merhabalar bende Nisan ayında 21Nisanda transfer oldum. Şuan bekleme sürecindeyim. 12 gün bekliycez bakalım. 2.denemem bu ilki olmadı. Bu yazımı okuyan herkesten dua istiyorum. Allah hepimize nasip etsin
Yemek ve salatalardaki yağ oranını ve karbonhidratı azalttığında otomatik olarak verirsin bence. Ben vallahi zaten güzel besleniyordum, tiroid ve metabolizma yaşla birlikte yavaşlayınca o azıcık yağlar bile yarar oldu. İlaçlarla da iyice şiştim, sinir oluyordum her aynaya baktığımdaEn saglikli şekilde kilo vermişsin canim az az ve uzun sürede...
Ben aralıklı oruç yapiyorum biraz daha hızlı vermem lazım...kahvaltı ve aksam öğünü yapiyorum...Akdeniz menüsü dedigi için doktor da.. tavuklu balıklı salata ayran - zeytinyağlı sebze seklinde besleniyorum akşamları da...
Kuzum onlar ilaç kullandığın için oluyor. Benim iğneye başladığım gün başladı şeffaf akıntılarım ve yumurta toplama gününden sonra kesildiKızlar merhaba bir sorum olacaktı bende şeffaf akıntı var iğnelerden dolayımı yoksa yumurtalarım mı catlıyor
Haha olsun bosver gec olsun güç olmasn bn bunu diyorum artık genetik sonucu cikana kadar ömrümden omur gitmisti sonra da adet olamadm falan filan derken insallah pazartesi transferAyy demek senin doktorun da benimki gibi çok bekletiyoiyi bari birbirimize yoldaş oluruz o dönemler aynı şeyleri yaşayanlar olarak benim haftaya pazar Cyclo bitecek, Lucrin yapıcam sonra işte adet başlayınca ilaçlara başlıcam. Transfer Mayıs sonu, test haziran ortası.. güya Nisan transfer diye girdim buraya
Akıntı OPU'ya yakın benim de olmuştu. Yumurtalarımız sayıca fazla ve büyüdükleri için çatlamaya yakin akinti oluyor. Ama cetrotide kullandiginiz için çatlamaz. Hem e2 değerinden doktorlar çatlayıp çatlamadığını biliyorlar. Iciniz rahat olsun ☘Kızlar merhaba bir sorum olacaktı bende şeffaf akıntı var iğnelerden dolayımı yoksa yumurtalarım mı catlıyor
Canım ben de ara ara düşündüm bu konuyu ama ne bileyim asla olmaz diyemem şu anki durumumla çok yakın hissetmiyorum sadece. Bir ara annem çocuk aşırı sever komşuya filan getir seveyim biraz der sevmeye gider hususi, alsak ne olur dedi babam istemedi. Zaten annem baban isteseydi ben daha doğururdum derKizlarr kizlarr insan icine girdikce illa bir sey oluyor geliyoe basima. Bugun cok sevdigim arkadasimla durumumuz hakkinda konusuyoduk, eger cocugunuz hic olmazsa evlat edinir misiniz dedi... bi dumur oldum bu da bir secenek tabi ama cok cok zor sonra kendime kizdim falann o cocuklarin gunahi ne de falan filann ayy cok doluyumm sanki kayaya carptimsiz ne dusunuyosunuz ya kafami dagitmak icin yaziyorum. Olmazsa eger insan bu durumu kabullenebilir herhalde dimi...?
Aaa ama cok iyi hemen farketmissin ne güzel bilincli bir annesinBence de genetik kizlar ben 9 yasinda adet olmaya basladimamh degerim gene iyi dayanmış dustu tabi artik Annem de o yaşlarda olmus..Kizim 7 yaşında ve deerken ergenlik tedavisi oluyor ben de erken başladığı için hemen farkettim kızımdaki cokkkk küçük değişiklikleri ve en başında farkettim ayda 1 igne oluyor neyseki firene bastik....12-13 yasina kadar iğne olacak...adette 14 yasina kadar falan ertelenmiş olacak sukur...
Erken farketmesem 7 buçuk yasini bulmazdı dedi doktor..
YaaaBence de genetik kizlar ben 9 yasinda adet olmaya basladimamh degerim gene iyi dayanmış dustu tabi artik Annem de o yaşlarda olmus..Kizim 7 yaşında ve deerken ergenlik tedavisi oluyor ben de erken başladığı için hemen farkettim kızımdaki cokkkk küçük değişiklikleri ve en başında farkettim ayda 1 igne oluyor neyseki firene bastik....12-13 yasina kadar iğne olacak...adette 14 yasina kadar falan ertelenmiş olacak sukur...
Nasıl farkettin canım?Bence de genetik kizlar ben 9 yasinda adet olmaya basladimamh degerim gene iyi dayanmış dustu tabi artik Annem de o yaşlarda olmus..Kizim 7 yaşında ve deerken ergenlik tedavisi oluyor ben de erken başladığı için hemen farkettim kızımdaki cokkkk küçük değişiklikleri ve en başında farkettim ayda 1 igne oluyor neyseki firene bastik....12-13 yasina kadar iğne olacak...adette 14 yasina kadar falan ertelenmiş olacak sukur...
Ya bence böyle hassas bi dönemde bunları konuşmak doğru değil. Siz ne durumdasınız kızlar? Dokunsalar ağlarım ben. H Hazel9 Böyle bi soruya saatlerce ağlayabilirdim. Benimm bi arkadaşım da transfer öncesi bi kız bi erkek iste ne de olsa o kadar para veriyorsun dediKizlarr kizlarr insan icine girdikce illa bir sey oluyor geliyoe basima. Bugun cok sevdigim arkadasimla durumumuz hakkinda konusuyoduk, eger cocugunuz hic olmazsa evlat edinir misiniz dedi... bi dumur oldum bu da bir secenek tabi ama cok cok zor sonra kendime kizdim falann o cocuklarin gunahi ne de falan filann ayy cok doluyumm sanki kayaya carptimsiz ne dusunuyosunuz ya kafami dagitmak icin yaziyorum. Olmazsa eger insan bu durumu kabullenebilir herhalde dimi...?
Yaaa sen hamilesin kuzum benimm guzel seyler dusun artikkk Allahim kucagina nasil almayi nasil etsinCanım ben de ara ara düşündüm bu konuyu ama ne bileyim asla olmaz diyemem şu anki durumumla çok yakın hissetmiyorum sadece. Bir ara annem çocuk aşırı sever komşuya filan getir seveyim biraz der sevmeye gider hususi, alsak ne olur dedi babam istemedi. Zaten annem baban isteseydi ben daha doğururdum derBirine aile oluruz hem hepsi büyüdü gider bunlar yarın yanımızda kalır okuturuz daha yaşımız genç filan diye. Her anlamda çocuk büyük sorumluluk ama o daha da ayrı sorumluluk gibi tabii bir çocuğun elinden tutmanın en güzel yolu. Yine de mesafeliyim şu halimle kuzum bilmiyorum.
Evet evet, sonu güzel olsun da beklenir ne ki, geçiyor işte günler. 4 ay olmuş bile biz başlayalı. Hadi bakalım al gel bebeşi pazartesi günü, sonra benimkinş takip ederiz06
Haha olsun bosver gec olsun güç olmasn bn bunu diyorum artık genetik sonucu cikana kadar ömrümden omur gitmisti sonra da adet olamadm falan filan derken insallah pazartesi transfer