2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Anladım kuzum beni rahatsız ediyor ya ondan dedim. Sen kendini daha iyi biliyorsun. Ben de doktoruma yazdım burun kanamasını hemşire bütün gün sen yine de tansiyonunu takip et dedi.

Yaa dogrudur ama en azından bu preeklamsi denilen sey icin kötü bir tansiyon degil ben 140 150 diye düsünmüstm
Yaa ılk gıttıgım hastanelerde bıle ınandıramıyordum kımseye bem aöbulansla gıtmıstım ıyı dıyorlar 12.8 kendıme zor gelmeye calısırken hayır dıyorum ınanmıyolar cunku genel ınsanın bu skeılde sonra kendımı ıyı hıasesıyorum deyınce tansiyona bakıyorlar buyuk ya 8 ya 9 cıkıyor ondan sonra hmmm dıyorlar ben dahılıye uzm kontrolunde yım kuzum ılac alıyorum bu sebepten zor bı hal

11/8 çıkmış kuzum . 12/8 olunca bende rahatsız oluyorum mesela kişiye göre değişiyor gerçekten
Preeklemsiyi baz aldığında evet gerçekten yüksek değil ben 130leri de görmüştüm.ama burda onun doktorunun üst sınır olarak neyi verdiği önemli. Zaten kardiyoloji önermiş gitsin tabi ihmale gelmez. Ama kahve olayı gerçekten doğru. Artı çarpıntıya da sebep oluyor o. Bak ben ne olur ne olmaz dedim vurmadım daha ağzıma ne kadar da canım çekmişti. Yasamademek123 sen de bence dikkat et ona kuzum boşver ryerine başka bişey koy.

Haklısın yok insanın tansiyonu neyse onun uzerine azda olsa cıktıgında rahatsız eder kardiyologa bi git bakalim tansiyon holter felan takar bi bakar en azindan

Hıc unutmam 4 yıl once düşük yaparken tahlıl verdım bekleme salonunda beklıyorum yegenım yanımda nem bır fenalıstım bana hemen araba felan getirdiler acil de sedyeye yatırdılar tansiyona baktılar 12.8 ıyı dedıler normal olarak bem hayır dedım yok ıyı dedılee yarım saat dınlendım ve dedım ıyı hıssedıyorum kendımı tamam gıtmek ıstıyorum tekeardan bekleme salonuna kız bı daha baktı 9.5 cıktı ben gıttım tahlıl cıkıcak dıe bekleme salonuna yıne nı muddet sonra tekrar fenalasmaya basladım yegenıme dedım cabuk tut benı gotur acıl e gıttık kız benı gorunce yıne tansiyona bktı 12.8 dedıı bu sefwr kendısı yıne tansıyonu cıkmıs
Mesela buyuk 7 bıle cıkar bana aaa düşmüş derler ben hayır ben ıyıyım dıyorum buyuk 7 bıle tasıyorum ama 11 i tasıyamıyroum

Ne olabılır kı yerıne

Haklısın yok insanın tansiyonu neyse onun uzerine azda olsa cıktıgında rahatsız eder kardiyologa bi git bakalim tansiyon holter felan takar bi bakar en azindan
Gıtmek te mesele kuzum yaa nen evde yururken bıle artık alttarfımı tutarak yuruyprum valla canım cok acıyor alt kemıgım kuyruk sokumu ıle birleşince ayagımı kanepeye yataga kaldırmak adım atmak acı verıyor bazen bagırarak kaldırıyorum nasıl gıtcemm

Ne olabılır kı yerıne
Ya kafein ihtiyacı olarak mı içiyorsun yoksa bunun keyfi ve zevki mi seni rahatlatıyor önemli olan o. Kafeini çikolatadan bile alırsın. Ama keyfi ya da psikolojik olarak rahatlatıyorsa. Nolcak Bi kaç ay bırak alışkanlığı onun yerine o saatte ayranını iç ya da sodanı iç hani yerine rutinin o olmuş olur. Zorlanırsın çok bağımlıysan ama alışırsın. Çünkü bak ben annemden de biliyorum tansiyon hastası kadın kahve içinde gerçekten çarpıyo hiç iyi gelmiyor

Yüksek tansiyon ile acile gittim bir keresinde 16 10 du dil altı verdiler sonra 12 8 e düştü doktora dedim benim rutinim 11 7 10 6 dır. O zaman bir tane daha vereyim dedi. Mesela 13 14 olsa dayanamaz vücudu zaten. Nadiren de olsa bazı insanların böyle oluyor cidden. Tansiyon kötü bir şey. Ben kahve içiyorum ama muhakkak ölçüyorum tansiyonumu sonrasında da ve az telveli yapıyorum. Ne olur ne olmaz diye. Bir de üçüncü trimester da kafein daha zor atılıyormuş vücuttan her gün içmeyi bırakın diyordu. Birer gün boşlukla için filan. İlk aylarda çabuk atılıyormuş vücuttan ama sonra zorlaşıyormuş

Zor tabi tansiyon işi yaa ben annemden biliyorum. Bence var ya kolay hastalık yok. İnsanın sızısı nerdeyse canı orda bu lafı da çok severim ben.
Bak bilmiyordum daha zor atıldığını. Son trimesterda herşey zor

Bama kafeini rahatlatıyor kuzum yanında bı parxa bitterde alıyorum soda zaten hergun iciyorum
Daha evel kalp carpıntısı ıcın 1 kere kardiyoloji ye gıttım bana sorular sordu sadece stres dedı gonderdı

Bana 2 kere 11.7 iken dil altı verdıler aynen

Zaten tam anlamiyla uyamıyorum canim kaçaklar fazla oluyor benimşunun şurasında 3 ayim kaldi kilo alsamda kafaya takmamaya çalışacağım şu an 62.5 kilom bebeğinde 750 gram bir ağırlığı var plesantaninda agirligi vardır diyerek kendimi teselli ediyorum sağlıklı olalim önemli olan o kilolari sonra hallederiz

Öyle kuzum benimde annemde var ama insan başına gelince anlıyor bütün damarlarımı kesip atasım geliyor. Anneme bazen şaşırıyorum nasıl hayatına devam ediyor filan diye yüksek çıkıyor ya mesela ilacını alıyor işine devam ediyor ben yok böyle bir şey vücudumu parçalamak geliyor Ama dediğin gibi her hastalık zor

Bama kafeini rahatlatıyor kuzum yanında bı parxa bitterde alıyorum soda zaten hergun iciyorum
Daha evel kalp carpıntısı ıcın 1 kere kardiyoloji ye gıttım bana sorular sordu sadece stres dedı gonderdı
Ne diyim yavrum Allah yardımcın olsun o vakit bişe daha sorcam ama yanlış anla anlama. Ben de Tüp bebeğe başlayalı bıçak gibi bıraktığım için anlayabilirim seni. Kullanıyomusun günlük sigara
Çünkü o çarpıntı ve tansiyonu tetikliyor kardiyolojik etkileri çok fazla acaba diyorum ondan sebep mi

Yaa sen zayıfsın zaten kuzum benim şeker çıktı da mecburen uymak zorundayım

zaten maksat zayıflaman degil bebegin gereksinimlerini karşılamak dedi bana aslina bakarsan ben ilk zamanlar aşırı tatlı yiyordum o istek azalinca hizli kilo alma olayi durdu sanirim

Kızlar saglık ocagında tahlıll yaptıranlar sonucu nasıl alabılırım e nabızda gorunmuyor
Ben dedım barkod yok mu sonucları cıkarmak ıcın bama kagıda yazdı verdı ama e nabızda gorunmeden nasıl cıkaerabılırım pazartesi verdım buvun persembe yanı hepsı cıkmasa bıle cogunun cıkması gerekırsı dıe düşünüyorum

Anacın yıllar içinde alışmış onu tolere ederek devam etmeye. Sen de alışırsın. Umarım yine öylr şiddetli olmaz da

Ben sağlık ocağına mail adresimi bırakmıştım. Mailime atmışlardı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…