Anladım kuzum beni rahatsız ediyor ya ondan dedim. Sen kendini daha iyi biliyorsun. Ben de doktoruma yazdım burun kanamasını hemşire bütün gün sen yine de tansiyonunu takip et dedi.Kuzum agrılarım la ancak baş etmye calısıyorum yok aglıyorum hergun kalp atısım nanzım tansıyonum boyle eahatsız edınce tam tersı kahve ıle alıyroum ılacımı bemı dinlendiriyor daha ıyı gelıyor onuda ıcmezsem ıyıce gunlerce surukler benı
Yaa ılk gıttıgım hastanelerde bıle ınandıramıyordum kımseye bem aöbulansla gıtmıstım ıyı dıyorlar 12.8 kendıme zor gelmeye calısırken hayır dıyorum ınanmıyolar cunku genel ınsanın bu skeılde sonra kendımı ıyı hıasesıyorum deyınce tansiyona bakıyorlar buyuk ya 8 ya 9 cıkıyor ondan sonra hmmm dıyorlar ben dahılıye uzm kontrolunde yım kuzum ılac alıyorum bu sebepten zor bı halYaa dogrudur ama en azından bu preeklamsi denilen sey icin kötü bir tansiyon degil ben 140 150 diye düsünmüstm
Preeklemsiyi baz aldığında evet gerçekten yüksek değil ben 130leri de görmüştüm.ama burda onun doktorunun üst sınır olarak neyi verdiği önemli. Zaten kardiyoloji önermiş gitsin tabi ihmale gelmez. Ama kahve olayı gerçekten doğru. Artı çarpıntıya da sebep oluyor o. Bak ben ne olur ne olmaz dedim vurmadım daha ağzıma ne kadar da canım çekmişti.11/8 çıkmış kuzum . 12/8 olunca bende rahatsız oluyorum mesela kişiye göre değişiyor gerçekten
Haklısın yok insanın tansiyonu neyse onun uzerine azda olsa cıktıgında rahatsız eder kardiyologa bi git bakalim tansiyon holter felan takar bi bakar en azindanYaa ılk gıttıgım hastanelerde bıle ınandıramıyordum kımseye bem aöbulansla gıtmıstım ıyı dıyorlar 12.8 kendıme zor gelmeye calısırken hayır dıyorum ınanmıyolar cunku genel ınsanın bu skeılde sonra kendımı ıyı hıasesıyorum deyınce tansiyona bakıyorlar buyuk ya 8 ya 9 cıkıyor ondan sonra hmmm dıyorlar ben dahılıye uzm kontrolunde yım kuzum ılac alıyorum bu sebepten zor bı hal
Ne olabılır kı yerınePreeklemsiyi baz aldığında evet gerçekten yüksek değil ben 130leri de görmüştüm.ama burda onun doktorunun üst sınır olarak neyi verdiği önemli. Zaten kardiyoloji önermiş gitsin tabi ihmale gelmez. Ama kahve olayı gerçekten doğru. Artı çarpıntıya da sebep oluyor o. Bak ben ne olur ne olmaz dedim vurmadım daha ağzıma ne kadar da canım çekmişti.Yasamademek123 sen de bence dikkat et ona kuzum boşver ryerine başka bişey koy.
Gıtmek te mesele kuzum yaa nen evde yururken bıle artık alttarfımı tutarak yuruyprum valla canım cok acıyor alt kemıgım kuyruk sokumu ıle birleşince ayagımı kanepeye yataga kaldırmak adım atmak acı verıyor bazen bagırarak kaldırıyorumHaklısın yok insanın tansiyonu neyse onun uzerine azda olsa cıktıgında rahatsız eder kardiyologa bi git bakalim tansiyon holter felan takar bi bakar en azindan
Ya kafein ihtiyacı olarak mı içiyorsun yoksa bunun keyfi ve zevki mi seni rahatlatıyor önemli olan o. Kafeini çikolatadan bile alırsın. Ama keyfi ya da psikolojik olarak rahatlatıyorsa. Nolcak Bi kaç ay bırak alışkanlığı onun yerine o saatte ayranını iç ya da sodanı iç hani yerine rutinin o olmuş olur. Zorlanırsın çok bağımlıysan ama alışırsın. Çünkü bak ben annemden de biliyorum tansiyon hastası kadın kahve içinde gerçekten çarpıyo hiç iyi gelmiyorNe olabılır kı yerıne
Yüksek tansiyon ile acile gittim bir keresinde 16 10 du dil altı verdiler sonra 12 8 e düştü doktora dedim benim rutinim 11 7 10 6 dır. O zaman bir tane daha vereyim dedi. Mesela 13 14 olsa dayanamaz vücudu zaten. Nadiren de olsa bazı insanların böyle oluyor cidden. Tansiyon kötü bir şey. Ben kahve içiyorum ama muhakkak ölçüyorum tansiyonumu sonrasında da ve az telveli yapıyorum. Ne olur ne olmaz diye. Bir de üçüncü trimester da kafein daha zor atılıyormuş vücuttan her gün içmeyi bırakın diyordu. Birer gün boşlukla için filan. İlk aylarda çabuk atılıyormuş vücuttan ama sonra zorlaşıyormuşPreeklemsiyi baz aldığında evet gerçekten yüksek değil ben 130leri de görmüştüm.ama burda onun doktorunun üst sınır olarak neyi verdiği önemli. Zaten kardiyoloji önermiş gitsin tabi ihmale gelmez. Ama kahve olayı gerçekten doğru. Artı çarpıntıya da sebep oluyor o. Bak ben ne olur ne olmaz dedim vurmadım daha ağzıma ne kadar da canım çekmişti.Yasamademek123 sen de bence dikkat et ona kuzum boşver ryerine başka bişey koy.
Zor tabi tansiyon işi yaa ben annemden biliyorum. Bence var ya kolay hastalık yok. İnsanın sızısı nerdeyse canı orda bu lafı da çok severim ben.Yüksek tansiyon ile acile gittim bir keresinde 16 10 du dil altı verdiler sonra 12 8 e düştü doktora dedim benim rutinim 11 7 10 6 dır. O zaman bir tane daha vereyim dedi. Mesela 13 14 olsa dayanamaz vücudu zaten. Nadiren de olsa bazı insanların böyle oluyor cidden. Tansiyon kötü bir şey. Ben kahve içiyorum ama muhakkak ölçüyorum tansiyonumu sonrasında da ve az telveli yapıyorum. Ne olur ne olmaz diye. Bir de üçüncü trimester da kafein daha zor atılıyormuş vücuttan her gün içmeyi bırakın diyordu. Birer gün boşlukla için filan. İlk aylarda çabuk atılıyormuş vücuttan ama sonra zorlaşıyormuş
Bama kafeini rahatlatıyor kuzum yanında bı parxa bitterde alıyorum soda zaten hergun iciyorumYa kafein ihtiyacı olarak mı içiyorsun yoksa bunun keyfi ve zevki mi seni rahatlatıyor önemli olan o. Kafeini çikolatadan bile alırsın. Ama keyfi ya da psikolojik olarak rahatlatıyorsa. Nolcak Bi kaç ay bırak alışkanlığı onun yerine o saatte ayranını iç ya da sodanı iç hani yerine rutinin o olmuş olur. Zorlanırsın çok bağımlıysan ama alışırsın. Çünkü bak ben annemden de biliyorum tansiyon hastası kadın kahve içinde gerçekten çarpıyo hiç iyi gelmiyor
Bana 2 kere 11.7 iken dil altı verdıler aynenYüksek tansiyon ile acile gittim bir keresinde 16 10 du dil altı verdiler sonra 12 8 e düştü doktora dedim benim rutinim 11 7 10 6 dır. O zaman bir tane daha vereyim dedi. Mesela 13 14 olsa dayanamaz vücudu zaten. Nadiren de olsa bazı insanların böyle oluyor cidden. Tansiyon kötü bir şey. Ben kahve içiyorum ama muhakkak ölçüyorum tansiyonumu sonrasında da ve az telveli yapıyorum. Ne olur ne olmaz diye. Bir de üçüncü trimester da kafein daha zor atılıyormuş vücuttan her gün içmeyi bırakın diyordu. Birer gün boşlukla için filan. İlk aylarda çabuk atılıyormuş vücuttan ama sonra zorlaşıyormuş
Zaten tam anlamiyla uyamıyorum canim kaçaklar fazla oluyor benimYa senin daha azbana altı kaşık pilav makarna dedi ama gerçi onu öyle yersem ekmek hiç yok. Bir de öğlen verdi sadece o alternatifi akşama yok pilav makarna. Çorba da çok sulu yap dedi yaparsan ama illa olacak diye değil olmasa da olur dedi. Sebze yemeği 8 kaşık et tek öğünde var o da üç porsiyon dedi avcunun yarısı kadar üç parça ya da bir tam çupra gibi balık mesela dedi.
Öyle kuzum benimde annemde var ama insan başına gelince anlıyor bütün damarlarımı kesip atasım geliyor. Anneme bazen şaşırıyorum nasıl hayatına devam ediyor filan diye yüksek çıkıyor ya mesela ilacını alıyor işine devam ediyor ben yok böyle bir şey vücudumu parçalamak geliyorZor tabi tansiyon işi yaa ben annemden biliyorum. Bence var ya kolay hastalık yok. İnsanın sızısı nerdeyse canı orda bu lafı da çok severim ben.
Bak bilmiyordum daha zor atıldığını. Son trimesterda herşey zor
Ne diyim yavrum Allah yardımcın olsun o vakitBama kafeini rahatlatıyor kuzum yanında bı parxa bitterde alıyorum soda zaten hergun iciyorum
Daha evel kalp carpıntısı ıcın 1 kere kardiyoloji ye gıttım bana sorular sordu sadece stres dedı gonderdı
Yaa sen zayıfsın zaten kuzum benim şeker çıktı da mecburen uymak zorundayımZaten tam anlamiyla uyamıyorum canim kaçaklar fazla oluyor benimşunun şurasında 3 ayim kaldi kilo alsamda kafaya takmamaya çalışacağım şu an 62.5 kilom bebeğinde 750 gram bir ağırlığı var plesantaninda agirligi vardır diyerek kendimi teselli ediyorum sağlıklı olalim önemli olan o kilolari sonra hallederiz
Bana da bir aylık bu liste dedi. Sabah aynı yazdığın gibi. Sonra meyve+galeta öğlen sebze yemeği+makarna ya da bulgur pilavı+yoğurt sonra meyve+yoğurt+peynir+zeytin ve galeta akşam et ya da bakliyat+Üç dilim ekmek varsa çorba yoğurt salata sonra meyve yatmadan yoğurt yulaf kuruyemişsürekli ye dur
Anacın yıllar içinde alışmış onu tolere ederek devam etmeye. Sen de alışırsın. Umarım yine öylr şiddetli olmaz daÖyle kuzum benimde annemde var ama insan başına gelince anlıyor bütün damarlarımı kesip atasım geliyor. Anneme bazen şaşırıyorum nasıl hayatına devam ediyor filan diye yüksek çıkıyor ya mesela ilacını alıyor işine devam ediyor ben yok böyle bir şey vücudumu parçalamak geliyorAma dediğin gibi her hastalık zor
Ben sağlık ocağına mail adresimi bırakmıştım. Mailime atmışlardı canımKızlar saglık ocagında tahlıll yaptıranlar sonucu nasıl alabılırım e nabızda gorunmuyor
Ben dedım barkod yok mu sonucları cıkarmak ıcın bama kagıda yazdı verdı ama e nabızda gorunmeden nasıl cıkaerabılırım pazartesi verdım buvun persembe yanı hepsı cıkmasa bıle cogunun cıkması gerekırsı dıe düşünüyorum