2021 Nisan ayı tüp bebek yaptıracaklar :)

Şu konuyu bir an önce çözmek istiyorum ve her konu açıldığında küçükken açmaya çalıştığım annemin yumakları gbi oluyo kafam.
Valla benim anladigim ya da anlamak istedigim puset su ilk dogumda hastaneden cıkarken koydugumuz sey ana kucagıda diyorlar cesitli rivayetler varbu 6 ay felan oto koltugu olarakta kullanılıyor ama sonrası icin oto koltugu sart bebek arabasi tamamen tercihe bagli baston daha kullanisli diyorlar ama ben inatla travel sistem alacagm insallah hem bütceme uygun güzel seyler var hemde 4 yasinda kadar kullanılıyor bana yeterli bu

Şu konuyu bir an önce çözmek istiyorum ve her konu açıldığında küçükken açmaya çalıştığım annemin yumakları gbi oluyo kafam.
Bak kuşum puseti ile satılan bebek arabalarına travel sistem deniliyor ve bakarsan bebek büyüdüğünde yeterli gelmiyor. Baston modele geçiş yapılıyor. Ayrıca bir çok markada hiçte avantajlı değil aslında pusetin parasını da giydirmiş bebek arabasına. Yani ortada karlı bir durum yok pek fazla. Baston bebek arabalarına puset takılmıyor ama bazı markaların puset takılanı da var. İlla en baştan ben arabama puseti takıp gezerim dersen tercih edilebilir. Fiyat yine puset +arabanın fiyatı. Dolayısıyla puset bir ilk ihtiyaç ise ve bebek arabasını ilk aylar zaten kullanmayacaksam önceden o kadar para bağlamak istemiyorum. Ben ilk aylar bebek arabası kullanmayacağım. İhtiyaç olarak görmüyorum. Travel sistem de almayı düşünmüyorum. Sonradan bir daha araba ihtiyacı olabilir diye. Ve geneli hantal arabalar. Ben ilk altı ay mı artık ne kadar süre bebek sığar bilmiyorum firmalar bir yıl diye yazıyor ama gerçekte altı ay ancak diyorlar. Bebeğin potansiyeline bağlı. Ben sadece puset almak istiyorum arabayı yaza düşünürüm param olur kışın ucuzlarsa yine düşünürüm. Ama bebeğim doğmadan gidip yedi sekiz bin i arabaya vermem istemiyorum çünkü bana göre acil değil. Puseti de mecburen alıyorum ve almışken arabaya monte edilen bir şey olsun diyorum güvenlik açısından. Sadece oto koltuğu alsam bebek oturamadığı için anlamı yok içinde ne kadar destek olsa da aileler kıyıpta yeni doğan bebesini oturtmamış içine herkes oto koltuğunu sıfır kilo da yazsa bebek altı aya gelince ancak kullanmış. Dolayısıyla bebek pusette ne zaman duramaz ise o zaman bir oto koltuğu bakacağım. Bu benim fikrim. Ama senin ihtiyaçların bakışın farklı olabilir. Ben ilk aydan bebeğimi araba ile gezdirmeye çıkarırım diyorsan travel sistem alman gerekir onlarda pusetle birlikte satılıyor genelde.

Çeşitli rivayetler var doğu diyosun
Civa gibi aklım Bi oraya akıyo Bi oraya. Önce sadece 2 puset alırız diye karar verdik eşimle sonra konuşurken ya aşk dedi olaki Bi izin günümde dolaşcaz hep beraber kış da olsa kaç ay var hiç mi çıkmıcaz dedi napcaz ozamn arabasız dedi. Bakıyorum doğru. Ben çocukları kendim gbi ev kuşu yapmak da istemem temiz hava alsınlar
Şimdi ozamn diyoruz travel sistem alsak onun puseti 6 ay zaten kullanılır. E oto koltuğunu da alırız sonradan diyorum
Şak diye alacam o olacak
Ne alacağıma karar veremedipimden marka bile bakamadım

Ne güzel açıkladın
Sanırım dediğin çok doğru biraz kişinin de ihtiyacına bakıyor. Mesela ben arabayı da kullanacak Bi insanım düşüncem öyle diyeyim tamam mı Bi Kraft lima ya bakarmısın sana zahmet örnek olarak.
O mesela neden sonradan küçük gelsin bebeğe sonradan tekrar bebek arabasına ihtiyaç duyurur mu yani. Ya d a sonra dediğimiz ne zaman acaba

Valla bende öyle düsünüyorm illa ki nefes almak icin cıkılır 2 3 aylik olunca traveldeki takıntm hem pusetle birlikte hemde tamamen yatıp yenidogana uygun olusu surekli puseti takıp gezdirmek istemem cünkü tamamen yatay olarka kullanilmasi beni cezbediyor diger türlü oturtana kadar arabaya bindiremem onu da istemem aklımda kraft ve pier cardin var ikisinden birini alırım Allah nasip ederse

Dedigin gibi ihtiyaca baglı degisiyor aslında ama ben magazada kendim gidip baktm kuzu traveldeki arabalar 4 yasa kadar uygun öyle cok kücükte degil ben pek fark göremedm

Yavrum tecrübe edenler öyle diyor baksak pusetler bir yaşına kadar yazıyor ama kimse bir yaşı görmemiş. Ben insanların tecrübesi nedeniyle öyle diyorum firmalara göre dört beşe kadar diyor travel ama iki yaştan sonra çoğu aile sallamış yeni araba almış. Ha ilk altı ay arabaya çok ihtiyaç duysam yine o riski göze alırdım travel alarak. Ben biliyorum yani gezmeye de gitsem araba ile giderim uzun süre yürümem oturur kalkar gelirim. O arada taşırız bebeleri çok kilolu zamanları değil. Canım çok yürümek istiyorsa bebetoları almam ben zaten. İki dakikalık hava aldırıp getirmeye de puset yeter eminin sayılı sefer çıkarım. Zaten ilk iki ay ancak düzen oturtmaya çalışarak geçiyor öyle çıkayım saatlerce gezeyim olayı hiç olmaz bizde. Sürekli emzirmek gerek vs. kış günü vs. Yani tamamen tercih meselesi yavrum sen karar vereceksin. Benim kararım bu yönde

Dedigin gibi ihtiyaca baglı degisiyor aslında ama ben magazada kendim gidip baktm kuzu traveldeki arabalar 4 yasa kadar uygun öyle cok kücükte degil ben pek fark göremedm
Yavrum ben tecrübe edenlere göre kararımı verdim. Bakıp görerek anlamam sanırım çok. Önemli olan anne nasıl rahat edecekse o aslında şurda olduğu gibi çok kişiden duydum

Eyvallaaaaah çok sağolasın

Ay bize de marka önerisi ver madem hayırlı olsun bebeğim

Kızlar ya ben kolonya vermeyi düşünüyordum bebek doğduğunda bu minik paketlerden ama plastik şişe hoş durmaz demi öyle cam şişe süslü hazır hediyelik satılanda var çeşitli instagram sayfalarında ama cam şişeler çok adi duruyor kolonyası da güzel olmuyor. Siz ne düşünüyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…