Tüh ya olsun neyse halletmişsin kuzumYok ben o gece delirdim zaten Allahım dedim hata nerdeAllah da gösterdi şükür
Yazdım bakalım şimdi de umarım doktor çıkmamıştırBence yaz canım bazen yoğunluktan unutmuş olabilirler insanlık hali
Çok şükür vallaTüh ya olsun neyse halletmişsin kuzum
23 oldum bugün canım yok hiç bir belirtim olmadı ne ağrı ne kamama nerdeyse bir anda suyum gelicekmiş kabus gibiCok gecmis olsun simdi kac haftaliksin hareketlerde degisiklik hissetmismiydin agrı felan olmus muydu canım
bir hafta sonra baktır canım vajinal hiç ihmale gelmicek birşeyHadi ya beni bir hafta sonraya çağırdı yine
Ayy Allah korusun bununla gecmis olsun insallah23 oldum bugün canım yok hiç bir belirtim olmadı ne ağrı ne kamama nerdeyse bir anda suyum gelicekmiş kabus gibi
Her kontrolde de vajinal bakmazlar heralde ama ya ne yapsak bilemedim valla gözüm cok korktubir hafta sonra baktır canım vajinal hiç ihmale gelmicek birşey
Gerçekten çok kötü ya şaşırdım bende23 oldum bugün canım yok hiç bir belirtim olmadı ne ağrı ne kamama nerdeyse bir anda suyum gelicekmiş kabus gibi
Ay bir hafta yazmışım bir ay olacak ya bir ay çok uzun artık yine tehlikeli zamanlara girdik çünkü Allah korusun. Ölçeyim demezse bakın diyemem ki bilmiyorum valla arada başka doktora mı görünsem korktum şimdibir hafta sonra baktır canım vajinal hiç ihmale gelmicek birşey
Valla gözüm cok korktu suan benim de kimse de her muayenede vajinal bakmaz azda olsa karındada ne bilim bi kısalma görünmez miydi ya cok sasirdim vallaGerçekten çok kötü ya şaşırdım bende24 üm işte iki gün önce muayene oldum bir ay sonra gel dedi artık bir aylık süre bana tehlikeli geliyor ya Allah esirgesin inşallah Nasıl olmuş öyle ağrı oluyor genelde aslında detaylıya gitmiş miydin ? O zaman servikal uzunluk kaçtı ?
Rabbim esirgesin çok geçmiş olsun çok korkutucu durum evet kontroller arası bayağı açık oluyor insan o zaman zarfında korkuyor baktirmakta fayda var bizim dememizle bakarlar mi acabakızlar günlerdir yoktum doktora annemlerin yanına gitmeden kontrole gidiyim diye gittim rahim ağzında kısalma başlamış. üç gün hastanede kaldım serklaj yapıldı çok şükür bebeğim kurtuldu büyük bir tehlike atlattım bu arada karından rahim ağzı uzunluğu gerçek ölçüyü vermezmiş.vajinal ölçümlerinizi mutlaka yaptırın ben şehirdışına çıkıcam diye doktor ölçüm yapıyım dedi mucizevi ortaya çıktı nerdeyse açılma başlıyormuş
İste bnde onu diyorm kimse de her muayenede vajinal bakmaz heraldeRabbim esirgesin çok geçmiş olsun çok korkutucu durum evet kontroller arası bayağı açık oluyor insan o zaman zarfında korkuyor baktirmakta fayda var bizim dememizle bakarlar mi acaba
Bende benzer durumu yaşayan birini duydum ama karından bakarken şüphelenmiş karnına bastırmış doktor ve açılma görmüş baskı oldukça yine vajinal bakmadan serklaj a almış. Uzunluğu baya iyiymiş. Aniden doğum başlardı filan demiş hatta. Benzer gibi geldi ama sanırım doktor dikkati ile alakalı bir durum. Bilemedim yaValla gözüm cok korktu suan benim de kimse de her muayenede vajinal bakmaz azda olsa karındada ne bilim bi kısalma görünmez miydi ya cok sasirdim valla
evet hiç bakmamıştı bana da bundan sonra hep vajinal bakıcak ama arada baktırmak da fayda varHer kontrolde de vajinal bakmazlar heralde ama ya ne yapsak bilemedim valla gözüm cok korktu
çok sağol canım gerçekten akla gelicek şey değil birde tecrübeli değiliz bilmiyoruz ki benim doktorum perinatolog tam zamanında müdahale etti allahtan bence bakarlar en azından her kontrolde olmasa bile bu haftalar çok önemliymiş 22-23-24-25Rabbim esirgesin çok geçmiş olsun çok korkutucu durum evet kontroller arası bayağı açık oluyor insan o zaman zarfında korkuyor baktirmakta fayda var bizim dememizle bakarlar mi acaba
detaylıya gitmiştim 15 gün önce hiç problem yok demişti 4 hafta sonra şeker yüklemesine gel demişti .bir de doktorum perinatolog .15 gün sonra annemlerin yanına gidicem ne olur ne olmaz bakılsın bir daha diye gittim hatta eşim kızdı ne çok ultrasona giriosun diye.doktor direk gezmeyi bırak eve gidip yat iki gün sonea yine gel kısalma daha da olursa hastaneye yatışın olucak dedi .gittim daha da kısalmış hiç belirti vermemesine o da çok şaşırdı hiç ağrı sancın olmadı mı diyeGerçekten çok kötü ya şaşırdım bende24 üm işte iki gün önce muayene oldum bir ay sonra gel dedi artık bir aylık süre bana tehlikeli geliyor ya Allah esirgesin inşallah Nasıl olmuş öyle ağrı oluyor genelde aslında detaylıya gitmiş miydin ? O zaman servikal uzunluk kaçtı ?
Aa canım benim yaa geçmiş olsun i. Ya tamamen şans eseri öğrenmiş gibi bişe olmuşsunkızlar günlerdir yoktum doktora annemlerin yanına gitmeden kontrole gidiyim diye gittim rahim ağzında kısalma başlamış. üç gün hastanede kaldım serklaj yapıldı çok şükür bebeğim kurtuldu büyük bir tehlike atlattım bu arada karından rahim ağzı uzunluğu gerçek ölçüyü vermezmiş.vajinal ölçümlerinizi mutlaka yaptırın ben şehirdışına çıkıcam diye doktor ölçüm yapıyım dedi mucizevi ortaya çıktı nerdeyse açılma başlıyormuş
karından da az çok anlaşılır mı bilmiyorum tüp bebek doktorunu aradım karından anlaşılmazmıydı diye detaylı ultrasonda acaba doktorun mu gçzünden kaçtı hatası oldu diye düşündüm.tüp bebek doktoru da karından net belli olmaz yanıltır kısalma ve hunileşme vajinal anlaşılır dedi. ay anlamıyoruzki ne emekler veriyoruz sağlıkla kucağımıza alsakBende benzer durumu yaşayan birini duydum ama karından bakarken şüphelenmiş karnına bastırmış doktor ve açılma görmüş baskı oldukça yine vajinal bakmadan serklaj a almış. Uzunluğu baya iyiymiş. Aniden doğum başlardı filan demiş hatta. Benzer gibi geldi ama sanırım doktor dikkati ile alakalı bir durum. Bilemedim yaçok uzun aralıklarla gidiyorum ben bir de. Sık olsa yine bir nebze.
Anladım kuzum ay yatmak gerek ya son üç ay aynı ilk üç ayda olduğu gibi. Çok hızlı kısalma olmuş demek ki sende ama cidden ağrı sancı olmaması kötü olmuş. Ağrı sancı olunca bu aylarda doktorlar çok ciddiye alıyor. Hemen çağırırdı zaten. Allah esirgemiş yine kuzum.detaylıya gitmiştim 15 gün önce hiç problem yok demişti 4 hafta sonra şeker yüklemesine gel demişti .bir de doktorum perinatolog .15 gün sonra annemlerin yanına gidicem ne olur ne olmaz bakılsın bir daha diye gittim hatta eşim kızdı ne çok ultrasona giriosun diye.doktor direk gezmeyi bırak eve gidip yat iki gün sonea yine gel kısalma daha da olursa hastaneye yatışın olucak dedi .gittim daha da kısalmış hiç belirti vermemesine o da çok şaşırdı hiç ağrı sancın olmadı mı diye
canım çok sağol aynen öyle oldu mucize bebek diyor hatta doktorAa canım benim yaa geçmiş olsun i. Ya tamamen şans eseri öğrenmiş gibi bişe olmuşsun
Çok şükür tehlike ortadan kalkmış Allaha şükür