- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.973
- Konu Sahibi KirazHanim
- #53.781
Merhaba herkese, tum bebeklerimizin ilk yasi kutlu olsun saglikla buyusunler Benim icinde bu yil hem cok zorlu hem cok guzeldi. Tek basina bebek bakmak dunyanin en zor seyiymis cok yiprandim ama bir o kadar da guzeldi. Surekli emmek isteyen ve gece surekli uyanan bir bebekle mucadele ettim. Kimseye birakip bir yere gidemedim. Cocuk senden baskasinda durmuyor denilerek yapisik yasadigimiz bir yil oldu. Bir kere dugune bir kere yemege ve bir kere spora gittim sadece onlarda da krize girmis sekilde aranip apar topar dondum. Doktor 18. Aydan sonra bir parca duzelicek uykusu, her uyandiginda emzirme o donguyu kir desede bir turlu beceremedim. Uyku duzelse her seye raziyim artik
Benim kizim yaklasik bir ay once ilk adimlarini atti, suan disarida da aktif sekilde yuruyor. Kaydiraga tirmanma, koltuga ve tv unitesine tirmanma gibi yeni guncellemeler geldi yurudukten sonra her gun morluk kreminden bir parca suruyoruz cunku asla yerinde durmuyor. Disarida da kendi istedigi yerlere gitmek istiyor sus havuzuna girmek, kedi kopek ve cocuklarin pesine gitmek en buyuk hobisi. Dil gelisimi olarak sadece dede diyebiliyordu. Sonra baba dedi, bana memmem diyordu sonra hede oldu simdi anne ve annane diyor. Hic bir oyuncagiyla da soyle 10 dk oynamazdi yeni yeni oyuncaklariyla oynamayada basladi. Gunden gune buyuduklerine sahit olmak cok guzel, tum yorgunluklara degiyor. Saglikla buyusun hepsi
Yaa ne tatlı masallah ,sağlıcakla büyüsün
Bizimki yürümüyor hala tutunup kalkıyor, kalktığı yerde kalıyor yürüme arkadaşı aldık, asla surmuyo, hemen poposunu yere birakiyo
Henüz konuşma da yok, yani anlamsız şeyler mirildaniyo ama net bir kelime soylemedi bilinçli olarak. Bakalım, acele etmiyorum her çocuğun gelişimi süreci farklı. Ama gun içinde baby TV bakiyor ara ara..acaba gelişimini etkiler mi? İngilizce aciyorum..dil karmasasi olur mu bilemedim