2021 KPSS-ÖABT

Olabılır. Benım egıtımden 4ders kaldı. Ölcme harıca dıgerlerıni de bıtırecegım. Sonra alan calısacagım ocaga kadar
Eğitimde rehberlik ve oyt kaldı benimde .Alan hocamız once gk gy eğitim konularını bitirin dedi bize ,alanda sadece derslere katılıp not tutuyorum şu an.
 
Brans ne sizin. Ben bu sene canlı ders falan almadım hiç. Ama geçen seneden temelim var zaten. Benim program gelısmenin yarısı bitti. Materyal, sınıf yönetimi kaldı. Ölcmeyı cok yavas calısacagım. Cunku baya zorlanıyorum onda. Ocaktan sonra tüm derslere baslayacagım güzel programla. Sizinde egitim bitmiş nerdeyse. İnsan rahatlıyor egıtım bıtınce
 
merhabalar meslektaşım. 1 çocuk + 1 gebe anneden selamlar. beni en iyi siz anlarsınız diye yazmak istedim bir arkadaşım cba akademiden canlı ders dinliyor acaba öyle bir şey mi yapsam diyorum yoksa benim hocam videoları yeterli olur mu bilemedim dün birde fa.ceden yavuz tekin diye bi hocayı buldum valla kafam karıştı ne yapsak ne etsek fikir vermek isteyen tecrübeli arkadaşlar olur mu acep
mehmet hocanın soyadı ne acaba bende bakayım
 
Mehmet egit. Eger egıtım gy gk ıcın alacaksanız hıc gerek yok bence. Mesela öyt ölcme cuneyt iltus, program gelıstırme fatih genc. Dıgerlerı benım hocam olabılır
 
Aslında youtubeda tüm derslerin ücretsiz videoları var ,paket derslerin tek faydası hocaya soru sormak değil mi ? Sadece ücretsiz dersler bile gerçekten çok kaliteli
 
Geç döndüğüm için kusura bakmayın.
Alanım İngilizce Öğretmenliği. Bizde de alan sınavı var. 29 yaşımdayım ve ikinci bölümüm olan İngilizce Öğretmenliğinden bu sene mezun oldum. Maalesef bende öz disiplin pek olmadığı için dershaneye yazıldım. Ama bu sizin yalnız başına hazırlanamayacağınız anlamına gelmesin. Yani umutsuz olmayın çünkü Youtube var Ben de bazı dersleri Youtube'dan izledim ve memnun kaldım.
Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmından başlayalım.
Genel Yetenek kısmında Sözel Mantık soruları genelde ya sıralama ya da olasılık tipinde çıkıyor. ALES'in bu tipte çıkmış sorularını çözmenizde fayda var. Dilbilgisi, paragraf vs için dershane hocamız Youtube'dan Aker Hoca'yı önermişti. Gerçi ben dinlemedim ama hocamın tavsiyesine güvenirim. Kendisi gayet iyiydi sağ olsun. Fakat KPSS'de Türkçe kısmına geldiğimde paragraflarda zortladım resmen. Böyle saçma sapan paragraf olamaz. Alanımdaki İngilizce paragraflar bin kat daha anlaşılırdı. Kendi ana dilimi anlayamadım. Sorunun bende olduğunu da asla düşünmüyorum. Çünkü sınava girenlerin çoğu Türkçe paragraf sorularından yakındı, girenler bilir. Moralim paragraflardan sonra o kadar bozuldu ki sözel mantık yapamadım ve 3 soruyu boş bıraktım.

Alanım İngilizce, bizde Matematik yapmak fazla puan getirmiyor ama denemelerde 10 tane işaretlerdim ve çoğu doğru çıkardı. Sınavda da o moral bozukluğuyla sadece 3 tane yaptım. Sınava hazırlanırken Matematik için kaynak vs bitirmedim. Sadece son 5 yılın KPSS ve ALES sorularını çözdüm. Yine Youtube'da çıkmış soruları çözen Hızlı Kalem, Denklem Akademi gibi kanallar işinizi görür. Babam emekli Matematik öğretmeni fakat 61 yaşında. 15 sene ara verdiği için paslanmıştı. Ona rağmen benimle oturup çalıştı. Performansımı fena da bulmuyordu. Fakat sınav psikolojisi çok önemli. Normalde olsaydı benim Matematikte yapabileceğim 10 soru vardı cidden. Göz ucuyla bakmama rağmen bundan eminim.

Genel Kültür kısmına gelelim. Ben denemelerde genellikle Türkçeden başlardım. İyi ki gerçek sınavda Türkçeden başlamamışım yoksa batırırdım. Ani karar değişikliğiyle sınav esnasında Genel Kültürden başlamaya karar verdim. Aslında denemelerde Tarihten 23 civarı yapardım fakat bu sefer biraz afalladım. Çok boşum vardı. Tarihe ilgim var, ilk bölümde Siyasi Tarih vs gibi dersleri ayrıntılı aldığım için kendime Tarihten düşük yapmayı yediremiyorum. O kadar ıslahat çalıştım, II Mahmut, III Selim, Abdülhamidler filan hiçbiri bilgi sorusu olarak gelmedi. Sadece III. Selim okuduğumuzu anladık mı tarzında paragraf olarak geldi çok ayar oldum sınavda. Tarih'e dershane hocamın yanında Youtube'un Benim Hocam kanalındaki Ramazan Yetgin'den dinledim. Soru Bankası olarak Tarihin Doktrini, Tarihin Pusulası ve Divan-ı Tarih'i çözdüm. Ramazan Yetgin'in soru bankası da başarılı fakat zamanım olmadığı için sadece Osmanlı Tarihi kısmını çözebildim.

Coğrafyaya gelince dershanedeki hocamız snob ve öğrenciyle dalga geçen biriydi ya da bana öyle geldi. İyi ki de öyleymiş ya da öyle gelmiş bana Adama bilendim iyice. Oturup Coğrafya kastım. Sağ olsun Coğrafyam KPSS'de fulldü. Dershane dışında yine Youtube'un Benim Hocam kanalında Mehmet Eğit bana çok yardımcı oldu. Onunla frekansım çok tuttu. Onun tavsiyelerini mutlaka dinleyin. A4 kağıdına 15-20 tane dilsiz harita çıktısı alın. Madenler ünitesinde madenleri renkli kalemlerle haritaya çizin, aynı şekilde kıyı tipi, bitki örtüsü, toprak tiplerini de öyle. Kendisi hafıza teknikleriyle madenleri vs ezberletiyor çok başarılı. Onun kuşe kağıda basılı harita kitabını aldım. Soru Bankası olarak VIP Yargı Coğrafya ve Yargı'nın Muhteşem soru bankasını öneririm.

Vatandaşlık kısmında ÖSYM fazla yüklenmiyor adaylara. Sınavda da sadece 1 tane zor soru vardı onu da boş bıraktım. İnsan hakları ihlalinde bireysel başvuru yapılabilen mahkemeyi soruyordu sanırım. Açıkçası Vatandaşlıkta sadece dershane hocamı takip ettim. Genelde arkadaşlarım Hoca Webte kanalındaki Emrah Vahap Özkaraca veya Benim Hocam'daki Esra Hanımı takip ediyordu ve memnunlardı. Soru Bankası olarak YIP Yargı Vatandaşlık ve Emrah Vahap Özkaraca'nınkileri öneririm. Vatandaşlığın Doktrinini de çözdüm fakat gereksiz zor bence. KPSS B ve Öğretmen adayları için o kadarına da gerek yok.

Günceli yapmak biraz şans işi. Tavsiyem güncel bilgiler paylaşan İnstagram hesaplarını takip etmeniz. Aynı şeyi Coğrafya ve Tarih için de yapın faydasını görürsünüz. Geçmişte yaşadığım bazı tatsızlıklardan ötürü sosyal medya kullanmayı tercih etmiyorum. Sırf bu hesapları takip edebilmek için sahte bir hesap açtım. İyi ki açmışım çünkü Osman Hamdi Bey sorusunu öylelikle yaptım. UNESCO sorusu da aslında dolaşıyormuş fakat hiç rastlamadım. Ahmet Muhip Dıranas'ı da ağbim Türkçe öğretmeni olduğu için kitaplığında şiir kitabı bulunuyordu. Çocukken okumuştum. Onu öyle yaptım. Yunus Emre Enstitüsü sorusunu da üniversitemize gelen Japon öğrencilere Uluslararası İlişkiler Ofisindeki hanımefendinin ısrarla soruşu üzerine aklımda kalmış. Onu işaretledim doğru çıktı.

Diğer mesajlarımda da artık Eğitime ve ÖABTye nasıl çalıştığımı anlatayım çok uzun oldu.
 
pek fazla ayrıntıya girmiyor. o kadar komik anlatıyor ki, İnstagram yayınları olurdu, derse başlamadan önce mehter marşıyla başlardı. gülmekten odaklanamıyordum. Ramazan Yetgin'le devam ettim.
Mehmet hocada ben odaklanamsdim. Ramazan hoca daha ders gibi ses tonu daha etkileyici oldu benim için. Aydın hocada dinledim hoca webde oda ramazan hoca gibi detaya girmiyor en önemli yerleri söylüyordu. Birol yetimoğlunun kitabı çok kaliteliydi, harita ve rengarenk olunca çalışma isteği geliyordu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…