2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Biraz agrili oluyor canin o surede bir nefes kesiliyor. Evet bebek hareketleride acitiyor artik ama ikisi farkediliyor. Tekrar ne zaman gideceksin ? Aslinda gununde az kalmis neden bakmadiki acaba
Önümüzdeki hafta gideceğim tekrar haftalık artık kontroller. Nefesim kesilir gibi hiç olmadı daha. Ama benim annemin de kasılmaları başladığında anlamamıştık onun da hiç nefesi kesilir gibi olmuyordu suyu gelince doğumun başladığını anladık 4 cm açıklıkla gitmiştik hastaneye 😂. Bünyeden bünyeye de değişiyor ya bu tür şeyler. Zamanında gelmezse suni sancı almak zorunda kalırım diye biraz korkuyorum sadece 🤭 inşallah miadı geçmeden gelir oğlum ❤️

Önümüzdeki hafta gideceğim tekrar haftalık artık kontroller. Nefesim kesilir gibi hiç olmadı daha. Ama benim annemin de kasılmaları başladığında anlamamıştık onun da hiç nefesi kesilir gibi olmuyordu suyu gelince doğumun başladığını anladık 4 cm açıklıkla gitmiştik hastaneye 😂. Bünyeden bünyeye de değişiyor ya bu tür şeyler. Zamanında gelmezse suni sancı almak zorunda kalırım diye biraz korkuyorum sadece 🤭 inşallah miadı geçmeden gelir oğlum ❤️
Kardesin kac yasinda 🥰 benimde ilki annen gibi olmustu suan yasadiklarimi yasamiyordum zaten nst de sancida hic cikmiyordu 🤷‍♀️ o sekilde daha kolaymis simdi anliyorum 😁 banada sanirim verdiler doktor odana gecince suni sanci baglanicak dedi zaten oncesinde serum baglamislardi biseyler degisti sancilar artti hizla ama herhalde baglandi hala emin degilim 😁 bakalim bu gidislerimizde neler olacak 🥰

Kardesin kac yasinda 🥰 benimde ilki annen gibi olmustu suan yasadiklarimi yasamiyordum zaten nst de sancida hic cikmiyordu 🤷‍♀️ o sekilde daha kolaymis simdi anliyorum 😁 banada sanirim verdiler doktor odana gecince suni sanci baglanicak dedi zaten oncesinde serum baglamislardi biseyler degisti sancilar artti hizla ama herhalde baglandi hala emin degilim 😁 bakalim bu gidislerimizde neler olacak 🥰

18 yaş var aramızda kocaman oldu şimdi ergen. 🥰 Anneminki ileri yaş gebeliğiydi doğumu durdurup sezaryene aldılar sonra o yüzden suni sancı vermediler. Halbuki şimdi keşke dogursaydi diyoruz normal geliyormuş yani aktif doğum başlamış halbuki kolaycacik dogurcakti 🙈 bende de anlamamış doğum sancilarini sonradan ebe cagirmislar ama babam hastane diye tutturunca hastaneye kosmuslar. hastaneye yetistiginde tam açıklığı varmış anama cekmisimdir umarım. Dikişsiz yirtiksiz doğurmuş beni de. 🤭

kızlar şu yalancı sancı dedikleri şey nasıl acaba. ilk gebelik bilgim yokta öğrenmek istedim.
2 gündür karnım aniden sertleşip sonra düzeliyor. bebek içerde kendini sıkıyor mu toplanıyor mu bir şeyler yapıyor anlamıyorum

Selam hanımlar ben de rüyalarımda hep kasilmalarla falan uğraşıyorum ama gerçekte kasılmam var mı hiç bilmiyorum 😂 emin olamıyorum hala. 🙈
Drum karnın sertlesmesi bi yerde toplanmasi kasılmadir ama çok sık olmazsa önemseme normaldir dedi

Merhaba, tobb da yenidoğan yogun bakım bölümü yok diye biliyorum hatta o yüzden memorial seçtik bizde.. benimde hocam dışarda sizin gibi, guncel bilgim yok memorial hakkında inş memnun kalirim🤦‍♀🤗
Tekrar merhabalar, dün kontrolüm vardı doktorla bu hastane işini tekrar konuştum ve yenidoğan yoğun bakımını. Tobb'un yenidoğan ünitesi de çok iyiymiş ama 3. seviye değilmiş. Memorial 3. seviye yenidoğan ünitesine sahipmiş yani 32. haftada bile kabul ediyorlar ve iyi sonuçlar alıyoruz ama sizin zaten artık o haftaları geçtiği için ikisinde de gayet konforla doğumunuz olabilir dedi. Ama zaten Tobb enteresan şekilde Memorial'dan pahalı fiyat verdi :KK70: O yüzden Memorial olacağı kesinleşti. X xinna Summerwinter Summerwinter
amin canım hayırlısıyla bi doğsalar da korkularımız geçse :)
bana da kocamın tarafı baskı yapıyor sezaryen ol diye onların hepsi sezaryenci.
benim tarafım da normal doğum hepsi.
sürekli iki taraftan da bi burun kıvırma yaşıyorum :110:
hııı normal doğum mu yapcan:KK57: hııı sezryen mi diye sürekli eleştiri :KK57:
bide bu muayeneyi duyunca daha beter oldum :KK43:
Valla ben bu doğumun şekli konusunda densiz densiz soru soran, fikri sorulmadan fikir beyan eden hatta baskı yapan insanları anlamıyorum, anlamak da istemiyorum. Dün doktorum da söyledi, aslında biz karar veriyor gibi gözüksek de nasıl doğacağına bebek karar veriyor eğer annenin baştan belli bir sezeryan isteği, kararı yoksa dedi. Ben annem dahi bu konuda saçma saçma konuşsa carlıyorum artık kimse bişey diyemiyor. İster sezeryan ister vajinal olsun, doğum zaten bir kadın için o kadar farklı bir süreç ki. Bırakmıyorlar ki biz kendi hikayemizi yaşayalım, kendi deneyimimizi yaşayalım. Herkesin bi fikri var anasını satayım, ay çok sinirleniyorum ya. Bu o kadar özel bir konu ki, nasıl böyle ulu orta kendini bilmez şekilde konuşabiliyor insanlar. Keşkesiz Doğum diye bir oluşum var, Youtube da da videoları var. Orada duydum çok hoşuma gitti. Aslında doğum anneye bile ait bir şey değil. Doğan bebek ve o an aslında bebeğin. Dolayısıyla nasıl gelmek istediğine saygı göstermek lazım. Ha biz bunu deyince sezeryan olan ya da olacak anneler açıklama yapma ihtiyacı duyuyor bu baskı yüzünden ki bu da ayrı üzücü. Halbuki sezeryan tıbbi bir gerekliliktir (anne korkularından ötürü istiyor dahi olsa bu da tıbbi bir gerekliliktir çünkü psikolojik boyutunu bu işten ayıramayız) ve bebekler bu işlemin kendileri için en iyi olan yol olduğundan ötürü seçildiğini de anlarlar diyor.
Ben hem kendim hem de tüm anne adayları için dua ediyorum: zor ya da kolay, uzun ya da kısa, vajinal ya da sezeryan... nasıl bir doğum olursa olsun ama keşkesiz olsun diye... Doğumun neden x şekilde olduğuna dair gerekli açıklama anneye yapılıyorsa ve anne bunu anlayarak o doğuma giriyorsa ve kendini sezeryan ya da vajinalden birine saplantılı şekilde odaklamamışsa zaten keşkesiz olarak çıkılıyor doğumdan.
Beden bizim, bebek bizim, o anı yaşacak, paylaşacak olan da biziz... Kime ne?
Ben de ikisi arasında kalmıştım ama memorialdaki muamele hiç hoş değildi. Bir de benim doktorum tobb yenidoğan yoğun bakımda yenidoğan doktoru var (neonatoloji) ama memorialda pediatrist gibi bir şeyler söylemişti, tam cevaplamadıkları için memorialdakilere soramadık internet sayfalarında da bilgi yok 🤭.
Uzuun bir mesaj yazmıştım tam ikisiyle ilgili isterseniz bir okuyun ☺️ Ben tobb’u seçtim ama tabii siz yine de bireysel olarak arayıp fiyat ve imkanları görüşün 🌸

Tekrar merhabalar, dün kontrolüm vardı doktorla bu hastane işini tekrar konuştum ve yenidoğan yoğun bakımını. Tobb'un yenidoğan ünitesi de çok iyiymiş ama 3. seviye değilmiş. Memorial 3. seviye yenidoğan ünitesine sahipmiş yani 32. haftada bile kabul ediyorlar ve iyi sonuçlar alıyoruz ama sizin zaten artık o haftaları geçtiği için ikisinde de gayet konforla doğumunuz olabilir dedi. Ama zaten Tobb enteresan şekilde Memorial'dan pahalı fiyat verdi :KK70: O yüzden Memorial olacağı kesinleşti. X xinna Summerwinter Summerwinter
Işte biseyler vardı ama doğrusunu siz sormuşsunuz iyi oldu❤ insallah saglikli güzel dogumlarimiz olur, hangimiz önce doğururuz bilinmez ama bilgi alışverişi yaparız birbirimizle..🥰😘

Kontrolden geldim ben de 37+4 herşey yolundaymış şükür geçen hafta kasılmalar biraz korkutmuştu erken doğum olur diye ama bu hafta eser yok artık doğsa da sorun yok dedi doktor😊 yürüyüşlere başlıcam artık bişey olur diye erteliyodum ev işlerini sadece yapmıştım zaten aşağıda bebek çatı muayenesi ve mantarıma da baktı açılmam yok mantar için fitil verdi yine onu kullanıcam ve heyecanla beklicem 3 kiloyu geçtik artık 2 haftaya doğar heralde 😊

Kızlar saçlarınızı boyadınız mı şu süreçte? Aslında beyazım yok ama dibim siyah uçlar sarı kaldı. Napsam bilemedim. İnternette pytho saç boyası önerilmiş ancak sizlerin de tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Kontrolden geldim ben de 37+4 herşey yolundaymış şükür geçen hafta kasılmalar biraz korkutmuştu erken doğum olur diye ama bu hafta eser yok artık doğsa da sorun yok dedi doktor😊 yürüyüşlere başlıcam artık bişey olur diye erteliyodum ev işlerini sadece yapmıştım zaten aşağıda bebek çatı muayenesi ve mantarıma da baktı açılmam yok mantar için fitil verdi yine onu kullanıcam ve heyecanla beklicem 3 kiloyu geçtik artık 2 haftaya doğar heralde 😊
Çok sevindim canım, yarın da bizim kontrol var. Bu hafta ile doğan bebekler erken doğum olarak kabul edilmiyormuş zaten. Artık bıdıkların insafına kaldık. Ne zaman gelmek isterlerse ❤️😅

Kızlar saçlarınızı boyadınız mı şu süreçte? Aslında beyazım yok ama dibim siyah uçlar sarı kaldı. Napsam bilemedim. İnternette pytho saç boyası önerilmiş ancak sizlerin de tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Ben de saçımı kestirmek istiyorum o kadar kötü oldu ki şekilsiz, şemalsiz... Doğuma 1 ay kala başıma iş açmasam mı vaka sayıları yükselmişken diyorum sonra da, doğumdan sonraya mı bıraksam bilemedim :KK43: Ya da kuaföre rica etsem de öğlen hava ılıkken dışarıda kesiverse benim saçımı :KK70:

Ben de saçımı kestirmek istiyorum o kadar kötü oldu ki şekilsiz, şemalsiz... Doğuma 1 ay kala başıma iş açmasam mı vaka sayıları yükselmişken diyorum sonra da, doğumdan sonraya mı bıraksam bilemedim :KK43: Ya da kuaföre rica etsem de öğlen hava ılıkken dışarıda kesiverse benim saçımı :KK70:
Evet o da var. Kesme olayını sonrasına bırakıcam ben. Ama şu boya olayı kafamı kurcalıyor 😅 Alsam kendim boyarım aslında, en azından şu siyahlık yumuşar.

Benim kuaförüm kendisi teklif etti kapıda kesmeyi, ben de geçen hafta kestirdim. Ama bizimkinin kapı önünde müsait alanı var, çok zorlanmadı yani :)
Bence isteyebilirsiniz, özellikle de tanıdık ise yardımcı olmaya çalışır bence.

Ben boyattım da, kestirdim de😊
Aynı benimde ombreydi ama üç renk oluştu bir süre sonra. Amonyaksız boya ile dipleri boyatıp, röfle gibi hoş bir şey yaptırdım.

Benim baya beyazım var ninelere döndüm az kaldı kimyasala hiç bulaşmayayım ne olur ne olmaz diye boyatmadım.doğumdan önce bir kutu sarı almıştım azda olsa rengi açılsın diye ilk kez kendim deneyecektim doğumdan sonraya artık 🙈

Sabah 8.30da gel dedi bilmiyorum hemen alır mı nasıl işliyor süreç 😅😅
Bende sabah altibucukta gitcem 8de dr gelcek...Sanirim en az bir saatlik bir süreç var
Geçen hafta rofle yaptırdım ama boya atmadan...boyaya cesaret edemedim dibe geliyor diye...bence siz bekleyin...boyayı bir saatte halledersiniz bakmayın rofle uzun olduğu için bebeği bırakıp gidemem dye düşünüp yaptırdım.drumda boya olmaz ama rofle dibe gelmiyor olur dedi
Kestirmek istiyorum ama milletten duyduğum saçma sapan hurafeler yüzünden doğum sonrasına bıraktım kesim işini...ki inanmamama rağmen

Bende sabah altibucukta gitcem 8de dr gelcek...Sanirim en az bir saatlik bir süreç var

Geçen hafta rofle yaptırdım ama boya atmadan...boyaya cesaret edemedim dibe geliyor diye...bence siz bekleyin...boyayı bir saatte halledersiniz bakmayın rofle uzun olduğu için bebeği bırakıp gidemem dye düşünüp yaptırdım.drumda boya olmaz ama rofle dibe gelmiyor olur dedi

Kestirmek istiyorum ama milletten duyduğum saçma sapan hurafeler yüzünden doğum sonrasına bıraktım kesim işini...ki inanmamama rağmen
Sizde mi yarın yapacaksınız doğum 🥰 çok heyecanlı🌼🥰

X