- 12 Ekim 2020
- 740
- 1.308
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #5.521
Geçen sene hamile bir arkadaşa öyle demişti doktoru.Sadece plesanta aşağıda olduğu için sezeryanın biraz zor ve uzun sürer kanama vs anlamında demişti.Sağlıkla dünyaya getirdi yavrusunu merak etme canımGelişimi gayet iyi dedi plasenta rahim ağzına yakınmış sorun değilmiş gibi sakince söyledi zaten ben de şimdi araştırdım kötü şeyler yazanlar çok var iyi şeyler de okudum ama hayırlısı inşallah bişey olmaz yatmam lazım dikkat edince geçebiliyormuş
Ağır kaldırma fazla iş yapma dedi çok açıklama yapmadı bilgi verdi sadece belki de stres yapmamam için fazla üstünde durmadı haftaya çağırdı kan idrar testleri yapılacakmış ne kadar stres yapmamaya çalışsak ta aklımızı kurcalıyo işte küçük şeyler bile inşallah geçer düzelir
Ev işi nankör yap yap bitmez , kendini yorduğuna değmez , eşin de açlıktan ilgisizlikten ölmez , önce kendini ve bebeğini düşün , azıcık bencillik edebileceğimiz tek an özellikle ilk bebeği beklerken .Kızlar doktordan yeni geldim biraz bozulma varmış plasentada galiba rahmin alt kısmına yakınmış yaşayan oldu mu hiç böyle bişey kendiliğinden geçer mi acaba ağır şeyler kaldırmayıp iş yapmayacağım haftaya tekrar kontrol var inşallah düzelir
Valla çok doğru. Hatta bunu benim doktor yendem de söyledi. Dayım kadın doğum uzmanı, eşi yengem de enfeksiyon hastalıkları uzmanı prof kadın. Bana dediği yegane şey, ne kadar üzerine düşersen o kadar olumsuzluk çıkar. Doktor olarak ondan bile bunu duyunca ben de biraz oluruna bıraktım
Şuan tam da yaşadığım şey bu benim de sol tarafımda daha yoğun kasık ağrısı ara ara batma oluyor özellikle dün ve bugün , benim de çarşamba randevum var ondan bekliyorum inşallah benimki de mühim bir şey değildir .2gün önce sağ tarafımda farklı bi ağrı ve ara ara batmalar hissetmiştim ne olur ne olmaz diye dün kontrole gittik herşey yolunda şükür 10.haftamızdayız doktor bu tarz ağrıların çok normal olduğunu söyledi 2 hafta sonra 2li test için gidicez heyecanlar hiç bitmiyor
Ben de bunu merak ediyordum benim de öyle batmalarım çok olmaya başladı.daha randevuya 2 hafta var.normalse iyi bari2gün önce sağ tarafımda farklı bi ağrı ve ara ara batmalar hissetmiştim ne olur ne olmaz diye dün kontrole gittik herşey yolunda şükür 10.haftamızdayız doktor bu tarz ağrıların çok normal olduğunu söyledi 2 hafta sonra 2li test için gidicez heyecanlar hiç bitmiyor
ay ne güzel maşallahMerhaba arkadaslar 10+0 gunle bugun kontrole gittik. Artik cok sukur bebek görünümünü almıştı kıpır kipirdi maşallah. Tabi bunda sabah yedigim Nutella ekmeğin etkisi var midir bilmem:)) bu arada bende 1 kilo almisimgüya diyetisyene başladım. Henuz icraate gecemedim.iki hafta sonra ikili taramaya gireceğiz kismetse
Baktım ben de youtube da kaan kocatepe nin açıklamasına başlarda olabiliyor rahim büyüdükçe yukarı tekrar çıkıyor dedi o yüzden fazla da takmamaya çalışıcam stres yapmak daha kötü dinlenirim 1 hafta... benim okuduğum kötü yorumlar en kötü olanlardı heralde başlarda bi sıkıntım olmadığı için biraz ağır iş yaptım saldım kendimi demekki dikkat etmek gerekiyo ilk 3 ayGeçen sene hamile bir arkadaşa öyle demişti doktoru.Sadece plesanta aşağıda olduğu için sezeryanın biraz zor ve uzun sürer kanama vs anlamında demişti.Sağlıkla dünyaya getirdi yavrusunu merak etme canım
Aynen öyle inşallah teşekkür ederimEv işi nankör yap yap bitmez , kendini yorduğuna değmez , eşin de açlıktan ilgisizlikten ölmez , önce kendini ve bebeğini düşün , azıcık bencillik edebileceğimiz tek an özellikle ilk bebeği beklerken .
umarım dinlenirsen hersey normale döner
Şuan tam da yaşadığım şey bu benim de sol tarafımda daha yoğun kasık ağrısı ara ara batma oluyor özellikle dün ve bugün , benim de çarşamba randevum var ondan bekliyorum inşallah benimki de mühim bir şey değildir .
Bebeğin olduğu tarafta ağrı olabiliyor baskı yapiyodurBen de bunu merak ediyordum benim de öyle batmalarım çok olmaya başladı.daha randevuya 2 hafta var.normalse iyi bari
çok geç çağırıyolar dimi ya daha yeni bi hamilelik var en az muayene süresi bitmeden tekrar bi çağırabilirler yada bizmi acele ediyoruz anlamadımay ne güzel maşallahaynıyız ama benim doktor en son 8+4 de gördü 3 hafta sonra gel dedi.şimdiye randevu bulsaydım belki ben de hareketlerini görürdüm beklicez gari
Hahah bence bizim içimiz içimize sığmıyorçok geç çağırıyolar dimi ya daha yeni bi hamilelik var en az muayene süresi bitmeden tekrar bi çağırabilirler yada bizmi acele ediyoruz anlamadım
ağrıda cok nadir arada oluyor rahim içinde kese bebek büyüyor heralde ondan ama şükür dayanılmayacak agrılar değil hanilelik belrtilernz nasıl benm azaldı gibi akşamdan akşama bi bulantım oluyor o kadar bide uyku hali sürekliHahah bence bizim içimiz içimize sığmıyor
İnsan Hergün görmek istiyoama iyilerdir
Kanama agrı olmadığı sürece herşey yolundadır demişti Doktorum bana
Valla canım geliyor gidiyor gün gün tutmuyor Bişey olmazsa strese giriyoruz noldu birden bireağrıda cok nadir arada oluyor rahim içinde kese bebek büyüyor heralde ondan ama şükür dayanılmayacak agrılar değil hanilelik belrtilernz nasıl benm azaldı gibi akşamdan akşama bi bulantım oluyor o kadar bide uyku hali sürekli
Evet gayet normal bu tarz ağrılar beklenen şeyler dedi ama siz yeni yaşıyorsunuz merak etmeniz normal dedi endişe edecek bşy yok şimdilikŞuan tam da yaşadığım şey bu benim de sol tarafımda daha yoğun kasık ağrısı ara ara batma oluyor özellikle dün ve bugün , benim de çarşamba randevum var ondan bekliyorum inşallah benimki de mühim bir şey değildir .
aynen benimde öyle oluyor mutfaga girip yemek yapmak nasıl eziyet oldu ailem uzakta kaynvalidem memlekette yardım edenim yok eşim elinden geldiğince destek oluyor ama geçen akşam yemek yok nasıl yapıcam diye oturup ağladığımı biliyorumValla canım geliyor gidiyor gün gün tutmuyor Bişey olmazsa strese giriyoruz noldu birden biresonra bir yorgunluk çöküyor arada bir mide bulantısı ama yine kötüsün psikolojim bozuldu yemekte yiyemez oldum şaşırdım
Evet o tür agrılar normalmışağrıda cok nadir arada oluyor rahim içinde kese bebek büyüyor heralde ondan ama şükür dayanılmayacak agrılar değil hanilelik belrtilernz nasıl benm azaldı gibi akşamdan akşama bi bulantım oluyor o kadar bide uyku hali sürekli
Hic sorma bende 5 gündür adım atmıyorum mutfağa eşim yapıyor ama anneme gideceğim çocukta var eşime fazla olduk biraz da annem baksın hem evim cok kokuyor biraz uzaklassam iyi olacakaynen benimde öyle oluyor mutfaga girip yemek yapmak nasıl eziyet oldu ailem uzakta kaynvalidem memlekette yardım edenim yok eşim elinden geldiğince destek oluyor ama geçen akşam yemek yok nasıl yapıcam diye oturup ağladığımı biliyorumhormonlarda altust tabi
Bende öyle yaptıgım seyleri artık yapamayınca üzülüyorumm bazen oturup aglıyorum gogus agrım eskisi gibi yok ya belirtilerim azaldı 9+2 olduk bence zamanla dahada azalıcak daha iyi olucaz insalalh ben hepsine ragzıyım yeterki bebeklerimiz sagkıklı olsunda bunların hepsi gelip geçici canımEvet o tür agrılar normalmış
Önemli olan dayanılmaz olmaması
Benim de göğüslerim arada gerginleşiyor yatamıyorum
Mide bulantısı , halsizlik hep devam eden şeyler
Valla kendimi aciz gibi hissediyorum hormonlardan sanırım
Hiç bişi yapamıyorum üzüyo bu durum beni
Öyle tabi belirtilerde azalacak 3 ay geçsin bence yaza tadını çıkarıcaz bunlarnBende öyle yaptıgım seyleri artık yapamayınca üzülüyorumm bazen oturup aglıyorum gogus agrım eskisi gibi yok ya belirtilerim azaldı 9+2 olduk bence zamanla dahada azalıcak daha iyi olucaz insalalh ben hepsine ragzıyım yeterki bebeklerimiz sagkıklı olsunda bunların hepsi gelip geçici canım
Çocukta varsa daha zor oda ilgi bekler ister zor olur bende buzdolabının kapagını acınca cok kokuyor vallahi ama gecici bu durumlar 8 haftayı bitirdikten sonra eskiye göre daha bi rahatlamaya basladım sanki 9+2 yiz suan bnce gittikce azalıcak biraz sabır gerekiyorHic sorma bende 5 gündür adım atmıyorum mutfağa eşim yapıyor ama anneme gideceğim çocukta var eşime fazla olduk biraz da annem baksın hem evim cok kokuyor biraz uzaklassam iyi olacak
Kapanıyo tabiki canım ona hiç takılma sen zamanla büyüdükçe önde cıkıcak kapatıcak aradaki farkıÖyle tabi belirtilerde azalacak 3 ay geçsin bence yaza tadını çıkarıcaz bunlarn
Ya bide aklıma takılıyor doktor bana geç döllenme dedi
O aradaki fark zamanla kapanır dimi
herkes kapanır diyo
Bazen öne bile geçiyormuş ama insan düşünüyor yine
Ay inşallah kuzum ya ağzının duası mübarek günde yarın bi gidicem bakalımKapanıyo tabiki canım ona hiç takılma sen zamanla büyüdükçe önde cıkıcak kapatıcak aradaki farkı