• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Selam kızlar kızımı. Dizleri hafif yeşilimsi duruyor nedir anlamadım 😬 morarma veya vurma gibi de değil çocuklar koskoca oldular onları hatırlamıyorum Biraz bacakları yamuk duruyor Muş arkadaşın oğlu da 3 ay büyük oda aynı şekilde yürüyor bu millet hep konuşuyor

16 mi hay maşallah ya 🧿🧿 bizim daha 6tane var zor kısmı atlatmissiniz
Ya çabuk çıkması çok iyi mi bilemedim, yavas yavas çıkması daha saglam olur hissi veriyor bana nedense, hatta oyle bsyler de kalmis aklimda belki de okudum. Simdi mesela her disini fircalayabilmemiz gerekiyor ama arkalara ulasabilmek ne mümkün, boyle olunca da tedirgin oluyorum. Biraz daha buyumus olsaydi daha iyi anlardi fircalamak temizlemek vs musaade de ederdi. Aman saglikli olsunlar da hepsi gelip gecici iste 🥰
Evet çok şükür sağlık olsun ne yapalım 😊 çünkü 7 24 yemek yerken uyurken altını değişirken oyun oynarken sevinirken üzülürken bizle beraberler ondan bize geçiyo nazları 😄💗
Yok be canim, ben çalışıyorum 2bucuk aylık olduğundan beri. Ama bence anliyorlar yine de annelik, koşulsuz sevmek, sonuna kadar naz gecirmek vs icgudusel sanirim onlar için 🤭 sağlıklı olsunlar da, bugunler bile saka gibi, ne ara 14 ay gectiler vay beee....
Çok zor demi ya bizim aynı sayıda dişler bide sürekli ya kabarık ya patlama peş peşe

diş granülü kullandık fayda da etmedi keşke biraz ilerleyen zamanlarda olsaydı Bi mola verip şöyle nefes almak istiyorum ne mümkün en kötüsü de ishal sizde de oldu mu köpek dişin yanındaki azı dişler çok zorladı kilo da kaybetti
Granul biz de kullandik ama 4 aydır filan kullanmiyorum, ilkler daha zorlamisti sonradan daha kolay cikmaya basladi ama ne kadar kolay olsa da yavrucuklara yazik hakikaten biz bu kadar kisa surede bu kadar fazla diş çıkarsak hastanelik oluruz, bebiskolarin dunyasi ne zor 🥲 maasallah hepsine ❤️
İshal durumu olmadi bizde dişten dolayı. Ama olabiliyormus bazı bebislerde. İnsallah cabucacik gecsin, cok zor ishal olunca. Bagirsak florasını duzenlemek için corbasina biraz bamya katabilirsin. Bi de bilmiyorum senin bebis seviyor mu ama bizimki sari leblebi hastasi, ondan verebilirsin bol bol. Cok gecmis olsun kuzucuguma ❤️❤️

Ağzında hep bişeyler var .. kumanda, parmakları, tüm oyuncakları .. vb mikrop kapmamaları imkansız o yüzden ishal oluyor. Benimki yine ishal ama ateş yok allahtan. En can sıkıcı kısmı kilo kaybı gerçekten :KK43: ama şu dişler biraz rahatlatsa arayı çabuk kapatırlar diye umuyorum🍀
İnşallah toparlarlar diğerleri diş çıkarırken biz azıcık rahatlasak bari 😃 güzel günleri hayal ede ede valla yoruldum
Ya çabuk çıkması çok iyi mi bilemedim, yavas yavas çıkması daha saglam olur hissi veriyor bana nedense, hatta oyle bsyler de kalmis aklimda belki de okudum. Simdi mesela her disini fircalayabilmemiz gerekiyor ama arkalara ulasabilmek ne mümkün, boyle olunca da tedirgin oluyorum. Biraz daha buyumus olsaydi daha iyi anlardi fircalamak temizlemek vs musaade de ederdi. Aman saglikli olsunlar da hepsi gelip gecici iste 🥰

Yok be canim, ben çalışıyorum 2bucuk aylık olduğundan beri. Ama bence anliyorlar yine de annelik, koşulsuz sevmek, sonuna kadar naz gecirmek vs icgudusel sanirim onlar için 🤭 sağlıklı olsunlar da, bugunler bile saka gibi, ne ara 14 ay gectiler vay beee....

Granul biz de kullandik ama 4 aydır filan kullanmiyorum, ilkler daha zorlamisti sonradan daha kolay cikmaya basladi ama ne kadar kolay olsa da yavrucuklara yazik hakikaten biz bu kadar kisa surede bu kadar fazla diş çıkarsak hastanelik oluruz, bebiskolarin dunyasi ne zor 🥲 maasallah hepsine ❤️
İshal durumu olmadi bizde dişten dolayı. Ama olabiliyormus bazı bebislerde. İnsallah cabucacik gecsin, cok zor ishal olunca. Bagirsak florasını duzenlemek için corbasina biraz bamya katabilirsin. Bi de bilmiyorum senin bebis seviyor mu ama bizimki sari leblebi hastasi, ondan verebilirsin bol bol. Cok gecmis olsun kuzucuguma ❤️❤️
İshali dönem dönem oluyo maalesef şuan iyi ama olduğunda dediklerini yaparım 😃
Bi arkadaş daha yazmıl geçenlerde de annem bana söylemişti Bi doktora götür oğlanı ayağı parantez diye yüzüme birden dedi ayy nasıl üzüldüğümü anlatamam size bi kaç kişiye sordum da sanırım bu aşamada birsey yapılmıyormuş en doğalı yazın direk güneş ışığı diyorlar kafama çok takılırsa randevu alacağım ama

Bir ergende bende var geçenlerde duşa girdim Deniz de oyuncak sepetini ters çevirip üstüne oturmuş eşime kızdım cocuk bundan düşüp kafasını vursa ne olacak diye benim ergen sürünerek antreye gitti kafasını koydu yere ağlamaya başladı gelmedi bana babası sakinlestrdi :) bir keresinde de babası kucağına almadı diye küstü:) büyümüşte küçülmüş gibiler
Oy insan kıyamıyor da hiç 🥺♥️ Küsmeyi ne biliyor 🙈
İyi gidiyoruz şükür dediğin gibi koşuşturmalı geçiyo çok hızlı bişeye engel olsam hemen başka bi yaramazljğa koşuyo💁‍♀️😊 dişler de çıkmaya devam ediyo bizim tek tek çıkıyo uzun sürüyo çıkması şuan 7.diş gelmek üzere
inci gibi dişleri olur inşallah ☺️ Yaramazlık benim kızda da var hiç oturmuyor 🙈
Ay bizimki de oyle, ama ozellikle bana kök sokturuyor, babasina kayinvalideme o kdr yapmyor 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ herkes ayni seyi diyor, sana yapiyor dye. Hayır çok yumusak yuzlu ve kuralsiz da degilim nedir bu yani 🥺

Yavas yavas cikmasi iyi gibi dusundum ben de şuan 😏 16 diş çıktı. En arkalari agzini acamadigim ve izin vermediği icin goremiyorm oralarda da varsa daha fazla demektir. Habire diş çıkardi 4.5 ayliktan beri. Hep bir ekşın, dis cikyo ondan, atak geciriyo ondan, bu ne arkadas yaaa🙄 neyse saglikli olsunlar da cok şükür 🙏🙏🙏🙏
Sana nazı geçiyor demek ki bunun bile farkında.şimdiki bebeler çok fena her şeyi bilip anlıyorlar benim kız da öyle 🥰🙈

inci gibi dişleri olur inşallah ☺️ Yaramazlık benim kızda da var hiç oturmuyor 🙈

Sana nazı geçiyor demek ki bunun bile farkında.şimdiki bebeler çok fena her şeyi bilip anlıyorlar benim kız da öyle 🥰🙈
Sipaciklar, biliyorlar kime ne edeceklerini 🤭
Nasıl senin kizce, neler yapıyor 😍😍

Anlıyorlar tabii herşeyi farkındalar her geçen gün yeni bir özellikleri çıkıyo ortaya 😍 bazen ervaya bakıp düşünüyorum ben doğmuşum tıpkı onun gibi gün gün büyümüşüm ve anne olmuşum o da büyüyecek anne olacak bu döngü böyle kafamda dönüp duruyo kelimeler yetmez bu duygulara çok şükür allahım isteyen herkese yaşatsın 😢
Merhabaaa🤭
Bende gebeliğimi 2 nisan 2021 de öğrenmiştim
19 kasım 2021 de doğum yaptımmmm
Şuan 14 aylık kızçemmm var ☺️💕
Rabbim evlatlarımızı hayırlı eylesin 🤲🏻 olmayanlara da versin inşallah 🤲🏻
Merhaba hoşgeldin 🤗 amin 🤲Allahım sağlıkla büyütebilmemizi nasip eylesin hayırlı kişilerle karşılaştırsın evlatlarımızı 🤲

İnşallah 😊 hiç mi oturmazlar ama yaa çok tatlılar doyum olmuyo onlara 😍

Sipaciklar, biliyorlar kime ne edeceklerini 🤭
Nasıl senin kizce, neler yapıyor 😍😍
Ne yapsın mutfağı birbirine katıyor küçük arabasına binip geziyor yemek beğenirse yiyor beğenmezse yemiyor tarhana gibi 🙈hayat ona güzel valla el bebek gül bebek büyüyor 😄 bugün tereyağlı mantar kavurdum tattırdım iki çatal yedi daha da yemedi et ve tavuk olsa bayılarak yiyor 🙈 senin yakışıklı ne alemde 😎
Anlıyorlar tabii herşeyi farkındalar her geçen gün yeni bir özellikleri çıkıyo ortaya 😍 bazen ervaya bakıp düşünüyorum ben doğmuşum tıpkı onun gibi gün gün büyümüşüm ve anne olmuşum o da büyüyecek anne olacak bu döngü böyle kafamda dönüp duruyo kelimeler yetmez bu duygulara çok şükür allahım isteyen herkese yaşatsın 😢

Merhaba hoşgeldin 🤗 amin 🤲Allahım sağlıkla büyütebilmemizi nasip eylesin hayırlı kişilerle karşılaştırsın evlatlarımızı 🤲

İnşallah 😊 hiç mi oturmazlar ama yaa çok tatlılar doyum olmuyo onlara 😍
valla öyle öpmeye koklayamaya doyamıyorum sonunda sıkılıp kaçıyor kollarımdan 😄 doğduğu günü düşününce ya da bana sarılıp öpmeye çalışınca gözlerim doluyor iyiki vermiş rabbim isteyen herkese versin 🤲🏻 hiçbirimizi evlatlarımızdan ayırmasın hepsine sağlık mutluluk huzur versin 🤲🏻 İkinci çocuk olursa inşallah ikisine de aynı eşit derecede ilgi ve sevgi verebilirim 💕

yaş konusu hala kafamı kurcalıyor sizce çocuklar arası ideal yaş aralığı kaç olmalı? 3 4 yaş diye düşünüyorum arkadaş gibi olsunlar istiyorum ama bir yandan da o yaşların en kıskanç olacakları dönem gibi geliyor.bilemedim nasip tabi rabbim ne zaman uygun görürse 💛 o zaman da yine farklı sayfalarda yardımlaşmaya devam ederiz inşallah.burdan çok destek gördüm 💕

Ne yapsın mutfağı birbirine katıyor küçük arabasına binip geziyor yemek beğenirse yiyor beğenmezse yemiyor tarhana gibi 🙈hayat ona güzel valla el bebek gül bebek büyüyor 😄 bugün tereyağlı mantar kavurdum tattırdım iki çatal yedi daha da yemedi et ve tavuk olsa bayılarak yiyor 🙈 senin yakışıklı ne alemde 😎

valla öyle öpmeye koklayamaya doyamıyorum sonunda sıkılıp kaçıyor kollarımdan 😄 doğduğu günü düşününce ya da bana sarılıp öpmeye çalışınca gözlerim doluyor iyiki vermiş rabbim isteyen herkese versin 🤲🏻 hiçbirimizi evlatlarımızdan ayırmasın hepsine sağlık mutluluk huzur versin 🤲🏻 İkinci çocuk olursa inşallah ikisine de aynı eşit derecede ilgi ve sevgi verebilirim 💕
Amiiinnn🤲♥️ inşallah verebiliriz ben de düşünüyorum bunu ara sıra şimdi ilk çocuğum olduğu için yeri hep ayrı olacakmış gibi geliyo tabi yaşamadan bilemeyiz o duyguları ama benim için öyle olacak sanırım 😏
yaş konusu hala kafamı kurcalıyor sizce çocuklar arası ideal yaş aralığı kaç olmalı? 3 4 yaş diye düşünüyorum arkadaş gibi olsunlar istiyorum ama bir yandan da o yaşların en kıskanç olacakları dönem gibi geliyor.bilemedim nasip tabi rabbim ne zaman uygun görürse 💛 o zaman da yine farklı sayfalarda yardımlaşmaya devam ederiz inşallah.burdan çok destek gördüm 💕
Bence 2 yaş ideal gibi kıskançlık bence her zaman olur illa ki olacak çocuk çünkü bir de ilgiye bağlı biraz da küçüğe ilgi gösterirken büyüğü düşünerek her adımı atmamız gerekecek ben düşünmeye başladım 2.çocuk bakalım hayırlısı 😊 burası bana da çok iyi geliyo fikir alışverişi tecrübe moral derken destek oluyoruz birbirimize 💗

Ay bizimki de oyle, ama ozellikle bana kök sokturuyor, babasina kayinvalideme o kdr yapmyor 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ herkes ayni seyi diyor, sana yapiyor dye. Hayır çok yumusak yuzlu ve kuralsiz da degilim nedir bu yani 🥺

Yavas yavas cikmasi iyi gibi dusundum ben de şuan 😏 16 diş çıktı. En arkalari agzini acamadigim ve izin vermediği icin goremiyorm oralarda da varsa daha fazla demektir. Habire diş çıkardi 4.5 ayliktan beri. Hep bir ekşın, dis cikyo ondan, atak geciriyo ondan, bu ne arkadas yaaa🙄 neyse saglikli olsunlar da cok şükür 🙏🙏🙏🙏
Maşallah sizinde bizimki gbi dişleriniz çok...benimki de ard arda patlattı hep eli ağzında
Kardeşimle üç yaş var aramda. Bence en ideali. Hiç kiskanmadik birbirimizi sadece çok kavga ederdik o küçük diye hiç yanımda dursun istemezdim🙂 şimdi ise evlatlarimdan sonra gelir benim için. O kadar kıymetli .
Benimkilerin arasında 8 yaş var .tam abla oldu benimki...bana çok yardımı oluyor ama kardeşiyle arasında nerdeyse kuşak farkı var onunla oynayamayacak mesela...yaş farkından ötürü beraber aktivite vs yapamayacak...sadece yardım amaçlı olur onların ki birlikte oyun için yaş farkları çok ...tabi ki iyi ki dogurmusum ama keşke daha erken davransaydim...

Arkadaşlar kızımın karnında böyle bişey gördüm sizce nedir doktora da götüreceğim ama kafama takıldı bu ara uyuz falan olayı çok karşıma çıktı sitede huylandım açıkcası strese girdim 🤦

Eklentiler

• IMG_20230128_100658.jpg
    IMG_20230128_100658.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 50
Arkadaşlar kızımın karnında böyle bişey gördüm sizce nedir doktora da götüreceğim ama kafama takıldı bu ara uyuz falan olayı çok karşıma çıktı sitede huylandım açıkcası strese girdim 🤦
Çok belli olmuyor ama başka yerinde yoksa böcek ısırığı olabilir.

Pusuya yatıp yorumları okucam 🤣
Ben altta yazan Sibelim84 Sibelim84 gibi yapıcam galiba abla olsun istiyorum :( yani ikisi oyuncak için kavga etmesin ikisi aynı anda ağlamasın şuan bile hiçbir şeye yetemiyormuşum gibi geliyor iki çocuk yaş arasında az fark olursa sanki bakamazmışım gibi :( kendime güvenemiyorum Tabi yine de ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah 🥰

Bu arada bir yanım üç dört tane yap diyor bir yanım da aralıklı iki tane yeter diyor kafalar karışık 😅 üç dört taneyi 6-7 sene arayla yapmama imkan yok 😅

Pusuya yatıp yorumları okucam 🤣
Ben altta yazan Sibelim84 Sibelim84 gibi yapıcam galiba abla olsun istiyorum :KK43: yani ikisi oyuncak için kavga etmesin ikisi aynı anda ağlamasın şuan bile hiçbir şeye yetemiyormuşum gibi geliyor iki çocuk yaş arasında az fark olursa sanki bakamazmışım gibi :KK43: kendime güvenemiyorum Tabi yine de ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah 🥰

Bu arada bir yanım üç dört tane yap diyor bir yanım da aralıklı iki tane yeter diyor kafalar karışık 😅 üç dört taneyi 6-7 sene arayla yapmama imkan yok 😅
Ayy benim eşimde şimdiden 2. çocuk konusu açmaya başladı. Ama şuan hala çok küçükler daha buna yetemiyorum ama bı yandan da 5-6 sene sonra tekrar en başa dönmekte zor gelir gibi kafalar karışık 🙄

Ayy benim eşimde şimdiden 2. çocuk konusu açmaya başladı. Ama şuan hala çok küçükler daha buna yetemiyorum ama bı yandan da 5-6 sene sonra tekrar en başa dönmekte zor gelir gibi kafalar karışık 🙄
Aynen öyle eşimin dilinde sürekli o yüzden kafam çok karışık benim de bakalım zaman ne gösterecek☺️☺️☺️

Merhaba hanımlar,
ben pek aktif olamadim bu forumda..
Bizim beklenen dogum tarihimiz 06.11.2021 di ama 29.10.2021 tarihinde oglumu kucağıma aldim.
Buyuyup gidiyoruz tam15 aylik oldu dolu dolu. 😊
Dertliyim biraz 😅 Benim bebe dogru duzgun yemek yemiyor. Yumurtayi asla yemez. Tavuk ve et ile de arasi pek yok gibi 🥹 tukuruyor agzindan cikariyor genelde. Ama yogurt ve peynire bayiliyor. Corba tarzi seyler istiyor genelde. 🤐

Cevize de alerjisi var sanirim. Çok şukur ki şans eseri yemeden fark ettim. Bebeginde ceviz alerjisi olan var mi?

Back