Öncelikle şunu söylemek istiyorum kelin ilacı olsa misali benimde ayın 16sında sabah erken saatte sezaryen günüm ama asla karar veremiyorum anestezi şekline. 10 sene önce spinal olmuştum ilk çocuğumda mecburi sezaryendi. Çok uzun saatler süren normal doğum denemesi sonrası sezaryene alındığım için o sancıların etkisiyle sanırım belden yapılan iğneyi neredeyse hissetmemiştim bile.
Çalkantı olayı bebeği çıkarırken oluyor alt tarafında birşeyker olduğunu sallandığını anlıyorsun ama acı olmuyor tabii ki.
Ben panikle girmiştim sezaryene iğne vurulduğu an uyuşacağım sanmıştım ama bir bacağım tam uyuşmamıştı orda çok panik yaptım. Hatta durun beni kesmeyin daha uyuşmadım diye bağırmalarım hala kulağımda çınlıyor. Bana şiddetli öksürmemi öksürdükçe anestezinin dağılıp bacağıma yayılacağını söyledir öyle de oldu. Ama yukarda bir arkadaşın dediği gibi batikon sanırım artık ne döktülerse o soğukluğu hissedince yine panik yaptım uyuşmadım sanıp. Bende bu kadar korku varken tabi sakinleştiriciyi bastılar bol bol.
Sonrasında bebeği çıkardıkları anı hatırlıyorum kafasını saçlarını sadece yüzünü falan asla hatırlamıyorum yarı baygın gibi olduğum için. Bebekten sonrasını zaten asla hatırlamıyorum.
İkinci sezaryenim 5.5 yıl önce oldu ilkindeki korkudan sonra kesinlikle genel istedim onda birşey yok zaten uyuyup uyanıp bebeğimiz doğmuş oluyor.
Ama seninde dediğin gibi uyanma anımı ömür boyu unutmam. Uyandığımız gibi ağrılar hemen başladığı için ve zaten narkozun etkisiyle ne olduğunu pek anlamadığımız için çok kötü bir durum.
Yani bu kadar uzun yazdım ama pek yardımcı olamadım sanırım çünkü ben kendi açımdan hala karar veremedim. Ha bu arada genel anestezide bebeğe az da olsa narkoz gidiyormuş ama spinalde öyle olmuyormuş. Doktorum kesinlikle spinali öneriyor hem bebek için hem benim için bakalım salı günü ne olacak
Senin içinde en hayırlısı ne ise o olur umarım