Kızlar merhabalar, size bir konuda danışıcam ama biraz çekiniyorum...
Gebelikten önce de, gebelikte de devam eden, ara ara kesilen sonra yeniden baş gösteren bir akıntı sorunum var. Daha önce de yazmıştım, en ufak bir ıslak kalma vs den çocukluğumdan beri hemen mantar olurum ama tedaviden sonra düzelir. Bu gebelikten önce ve gebelik sırasında olan şey beyaz süt kesiği mantar akıntısından ziyade kaşıntısız, her zaman kötü kokulu olmayan ama rengi sarı-yeşil ya da bazen yeşil-gri gibi olan bir akıntı. Zaman zaman aynı renkte süt kesiği gibi parça da gelebiliyor.
Gebelik öncesi pap smear testim temiz çıkmıştı. Ayrıca bu akıntının araştırılması sırasında cinsel yolla bulaşan hastalıkların da tümüne bakıldı. Sadece üreaplasma pozitif çıkmıştı, eşli tedavi olduk negatife döndü ama bu akıntı hep oldu. Bazen azaldı, kesildi bazen coştu. Riskli gebelik uzmanına görünüyorum, çok da pimpirikli bir doktor. Söyledim bir kaç kez. Mantar için bir fitil ve merhem verdi ama başka birşey demiyor. Şu an başka ilaç kullanamazsınız diyor. Bu doktordan önce takibimi yapan doktor da aynı şeyleri demişti. Ama internetten araştırdığımda mutlaka tedavi edilmesi lazım diyor. Bakteriyel vajinozis veya trichomonas ise. Ama Gebelikten önce yapılan testte trichomonas negatif çıkmıştı. Gerçekten kafam allak bullak... Böyle bir akıntı yaşayan var mı?