- 2 Şubat 2020
- 12.655
- 28.887
-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #37.201
Birinde olmayan butun dişleri diğeri toplamışHayırlı olsun canım, mürüvvetlerini de görün inşallah
Ay en büyük dileğim yoğurttu ya, inşallah yarın severler
Ben de brokoliye korkuyorum ya, denemem lazım ama
Hey maşallah
Yer elmasını nasıl verdin canim ben de deneyeyim. Ben hiç almıyorum normalde yer elması.Tarhanayı bende dışardan almadım en doğalı ev yapımı olan değilmiydi zaten tamam işte döken var yiyen var ohh miss
Ben yer elması denedim geçen çok severim buldum havuç patatesle onu bile zor yedilerLan diyorum ananız çok sever yiyin illa limon sık öyle yiyelim Avakadoyu da muzla tatlandırıcakmışım Gurme mi doğurdum naptım bilmiyorum ki
Oy kıyamam. Aman kaka yapsınlar, yapmayınca zor boşver:)Sağ ol kuzum benim. Bir şekilde olacaktı. Bir de kaka yaptı şansıma iki üç günde yapan bebekkorkudan heralde
Ben ilk ay verdim daha, brokoli havuç patates haşladım. Buharda yapıp verdiğim de oldu. Ben de çok severim . Şimdi bebekler de yiyor ama bakalım inşallah böyle devam eder.Hayırlı olsun canım, mürüvvetlerini de görün inşallah
Ay en büyük dileğim yoğurttu ya, inşallah yarın severler
Ben de brokoliye korkuyorum ya, denemem lazım ama
Hey maşallah
Yer elmasını nasıl verdin canim ben de deneyeyim. Ben hiç almıyorum normalde yer elması.
Oy kıyamam. Aman kaka yapsınlar, yapmayınca zor boşver:)
Ben ilk ay verdim daha, brokoli havuç patates haşladım. Buharda yapıp verdiğim de oldu. Ben de çok severim . Şimdi bebekler de yiyor ama bakalım inşallah böyle devam eder.
Bir de ilikli kemik suyu yaptım buz kalıplarına. Ondan da atıyorum bir iki tane her yemeklerine.
Öyle kuzum. Sen nasıl oldun ?Yer elmasını nasıl verdin canim ben de deneyeyim. Ben hiç almıyorum normalde yer elması.
Oy kıyamam. Aman kaka yapsınlar, yapmayınca zor boşver:)
Ben ilk ay verdim daha, brokoli havuç patates haşladım. Buharda yapıp verdiğim de oldu. Ben de çok severim . Şimdi bebekler de yiyor ama bakalım inşallah böyle devam eder.
Bir de ilikli kemik suyu yaptım buz kalıplarına. Ondan da atıyorum bir iki tane her yemeklerine.
Hayırlı olsun canım. Kuzular tez vakitte iyilessinlerMerhaba kızlar ani şekilde sünnet ettirdik bebeleri. Geldik eve ağlıyorlar tabii açtık kontrol edelim kanama vs var mı diye birinde hiç yok diğerinde birkaç damla çevresinde vardı alıntı şeklinde değil ama gözleyelim diye düşündüm normaldir değil mi ? bir de nasıl morarmış yaVerdikleri kağıtta ödem şişme olur demişte insan kıyamıyor
Kuzum valla izolede olmadık . Sürekli yan yanalardı ama geçmeyince geçmiyor demek ki . Amin çocuklar hasta olmasın . Onlara zor ikiz analarına daha da zor . Artık vücudum beni bile taşımakta zorlanıyor .Vallaha maşallah teki olup diğeri olmadıysa sağlam izole olmuşsunuzCiddi kimin eli kimin cebinde belli olmuyor ikizli evde Allah beterlerinden sakınsın bu kadarla geçsin inşallah
Kuzum biz 2.5 ml kullanıyoruz şırınga ile . Ya da 1 çay kaşığı .Kızlar bebekler altı kilo olmuşlardır heralde diyorum calpol ne kadar verilmelidir prospektüsten anlayamadım
El ayak hastalığının suriyelilerden geldiğini duymuştum ama bunu hiç bilmiyorum bende .Ne yazık kihatta bu 5. Ve 6. Hastalıgı eski mezun cocuk doktorları bilmiyorlar yeni oldugu icin. Arkadasım cocuk doktoru o bize soruyorlar falan yaşca büyük olan meslektaslarimiz demisti. Suriyelilerle geldigi söyleniyor ama ne kadar dogru bilmiyorum.
1-1.5 çay kaşığı veriyoruz biz.Kızlar bebekler altı kilo olmuşlardır heralde diyorum calpol ne kadar verilmelidir prospektüsten anlayamadım
Kız siz erkencisiniz biz de belirtisi bile yok. Doktor 10. Ayı bulur dediDaha yeni mi diş çıkarıyor seninkilerÇıktı diye biliyordum. Biz mi erken başladık bu dişe
Hayırlı olsun inci gibi dizilsin inşallahKızlarda diş önemli
Kız siz erkencisiniz biz de belirtisi bile yok. Doktor 10. Ayı bulur dedi
Evet o kesin gelmis. Buyuklerde baya sıkintılı geciyor hattaEl ayak hastalığının suriyelilerden geldiğini duymuştum ama bunu hiç bilmiyorum bende .
İnşallah kuzum sağ olasınHayırlı olsun canım. Kuzular tez vakitte iyilessinler
Anladım kuzum aynen bize bir çay kaşığı denilmişti ama büyüdüler ya azıcık daha belki artmıştır dedimKuzum biz 2.5 ml kullanıyoruz şırınga ile . Ya da 1 çay kaşığı .
Sağ ol kuzum1-1.5 çay kaşığı veriyoruz biz.
Hayırlı uğurlu olsun canımMerhaba kızlar ani şekilde sünnet ettirdik bebeleri. Geldik eve ağlıyorlar tabii açtık kontrol edelim kanama vs var mı diye birinde hiç yok diğerinde birkaç damla çevresinde vardı alıntı şeklinde değil ama gözleyelim diye düşündüm normaldir değil mi ? bir de nasıl morarmış yaVerdikleri kağıtta ödem şişme olur demişte insan kıyamıyor
Teşekkür ederim kuzumHayırlı uğurlu olsun canım
Deneyeyim ben de farklı tarifler iyi olur saol canimYemek yaptım klasik zeytinyağlı mantığı az zeytinyağında havucu çevirdim küp küp yer elması patates su ekleyip haşladım sonra patates ezicisiyle ezip yedirdimZaten kendin için yaparkende yarım portakal suyu ekleyip pişirip en son üstüne dereotu atıyorsun tek fark portakal suyu, dereotu ve tuz yoktu onlarda
Benim bi düzelme yok gözümde, bakalım yarın göze gidicez inşallah iğne ile çözüm olurÖyle kuzum. Sen nasıl oldun ?
Lor yapmak çok basit kuzum, 1 litre sütü kaynat , kaynarken içine 1 çay bardağı yoğurt ekleyip karıştır, hemen kesiliyor zaten, sonra süzgeçle süzüyorum bu kadar:) yumurta sarıni da yulafla karıştırıp veriyorum, yulaf, lor, pekmez,muz la sabah kahvaltisi yapıyorlar. Bazen de pankek yapıyorum, ona da yoğurt ekliyorum yulaf yerine , bir de tam buğday unuyla bayılıyorlar pankeke . Ama sen daha tadım yapacagin için sade verebilirsin deneme amaçlı.En Erkenci dişçi kızım 4.5 aylıkken çıkardı unutmayın teyzeleritakur tukur uzattı bile sıpa doktorumuz bile şaşırdı.
Bugün kontrole gittik nihayet
Menenjit aşılarına (bexsero) 7.ayda başlayacağız
Kiloları 8500 7500 boylar 68 cm ikisininde.
Elma armut verme şimdi dedi
Mercimek için 9. Ayı bekle dedi
Sebzeleri haşla içine pirinç ya da esmer bulgur at ez ver dedi çorba gibi.
Yumurta sarısı ver dedi onu nasıl vercem bi yazıverin bacılar
Meyve olarak muz ve avakado önerdi
Bu öğlen tarhana içtiler
Akşamda yoğurtlu muz yaptım delirdiler çılgınlar gibi yediler kurban olduklarım
Lor ya da labne ver dedi loru kendin yap dedi ama yapamam anama ya da kaynanama dicem bakalım.
Ek gıdayı artırmak istiyorum çünkü benim oğlanın da dişi geldi gelecek mamadan bıktılar ya ek gıda için çok hazır benimkiler desteksiz otursalar mama sandalyesinde neler neler vercem ama şimdi hafiften gitmeye çalışıyorum
2-3 ay ezdiklerimi kaşıkla ben vericem sonra vericem ellerine blw yapsınlar
Şimdiden alışsınlar diye veriom kaşıklarını eline diş kaşıolR ama olsun
Oğlum fink fink dönüo kolunu da çıkarıyo
Kızımda bağırmaktan fırsat bulursa ayağı yemeye çalışıyor
Bizdeki gelişmeler böyle :)